Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32301) j.bravo válasza Vesa (#32298) üzenetére


j.bravo
addikt

Így van. Erre rájöttem én is. De ha ezzel esetleg megakadályozom hogy a másik kutya megölje, akkor nem baj ha rá is megy...
Megkockáztatom hogy aki nem gyakorlott pisztolyforgató (mondjuk katona, rendőr, rosszabb esetben gengszter), az a gázpisztollyal sem tudja csak a másik kutyát meglőni, amikor a kutyák éppen roppant gyorsan mozogva küzdenek.

Whatever.

(#32302) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#32303) jézusom válasza philoxenia (#32302) üzenetére


jézusom
addikt

A pénzbírság is felfüggesztett, vagy ezt ki kell fizetnie?

(#32304) philoxenia válasza jézusom (#32303) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Tudtommal abból nem létezik felfüggesztett.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#32305) Vesa válasza philoxenia (#32302) üzenetére


Vesa
veterán

Klasszikus rohadék szaporító! A korábbi cikkben van egy videó is a helyről.

A tudomány a valóság költészete!

(#32306) bubus66 válasza jézusom (#32303) üzenetére


bubus66
nagyúr
LOGOUT blog

Szia igen ki kell neki fizetni, viszont elköltözött mert majdnem meglincselték.

(#32305) Vesa

Egy régi építésű ház volt, vastag falakkal, ahol tenyésztette a kutyákat.. Zárt ajtón keresztül még az ugatást sem lehetett hallani. Sajnos láttam a helyett...

Viszont azt nem tudom hogyan tudott ott élni..

[ Szerkesztve ]

A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

(#32307) Vesa válasza bubus66 (#32306) üzenetére


Vesa
veterán

Sajnos sok ilyen van még mindig, ezek többségében igénytelen emberek.

Ennyire durvát még nem láttam élőben, de egyszer voltunk kutyát nézni egy helyen (Bernit), nagyon durva volt, 100+kutya, igaz, egy kisebb tanyán, de nem láttam, hogy minden kutyának lett volna fedett helye pl., szerintem esőben simán ázott egy részük. Berni pedig hosszúszőrű, még egyet is nagyon melós tisztán tartani, nemhogy ennyt. A legdurvább viszont az volt, amikor kérdeztem, hogyan lehet ennyi kutyát etetni, féreghajtani stb. az volt a válasz, hogy betol nekik egy fél tehenet és kiszolgálják magukat. Húztunk onnan fénysebességgel. Állatkínzásról ott mondjuk azért nem volt szó, saját bevallása szerint 20+ éve "tenyészt" kutyákat, még működik, tehát a szerv szerint minden rendben lehet. Más kérdés, hogy a sok kutyát azzal magyarázta, hogy "menhelyként" is működik, de szinte csak ezt az egy fajtát tartotta. Most ez vagy igaz, vagy nem, mindenesetre, a szaporítók szoktak ilyen döbbenetesen sok azonos fajtájú kutyát tartani.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32308) jézusom válasza Vesa (#32307) üzenetére


jézusom
addikt

Normális tenyésztő nem mennyiséget állít elő...

Én mondjuk már ott tartok, hogy hányok az egésztől, valahogyan fenn kell tartani a fajtákat, de ez brutál mód elharapódzott, nem veszek pénzért kutyát tutira, és nem is fogom senkinek ajánlani.

(#32309) Vesa válasza jézusom (#32308) üzenetére


Vesa
veterán

A pénzezéssel nincsen baj, elvégre erre a területre is igaz, hogy minőséget csak befektetéssel lehet előállítani, annak meg valahonnan vissza kell térülnie. Sok tisztességes kennel van, ahonnan rendesen tartott és nevelt fajtatiszta kutyákat lehet venni. A baj a szaporítókkal van, akik irtózatos károkat okoznak és most ebben a sorban csak egyik a minősíthetetlen állattartás, de a rohamosan romló génállományért is ők a felelősek, mert szelekció nélkül ontják a kiskutyákat, mindenféle degenerációkkal, genetikai betegségekkel, amit aztán az is tovább ad míg el nem jutunk oda, hogy már alig lehet biztonsággal egészséges kutyát venni.

A menhelyes kutya is jó, de ott ugye elég ritka a pár hónapos, egy 3-5éves kutyát meg már nem sokan hoznak el. A szaporítókkal szembeni erőteljesebb fellépésre lenne szükség, de 30éve nem nagyon történik semmi. Maximum az ilyen extrém esetben, ahol már állatkínzásnak minősül a tartás. De a legtöbb szaporító eddig nem megy el, így szankcionálni se nagyon lehet őket. A génállomány meg folyamatosan romlik, mára eljutottunk oda, hogy aki jót akar magának (és mindenképpen fajtatiszta kutyát szeretne), az külföldről kell hozasson.

A tudomány a valóság költészete!

(#32310) jézusom válasza Vesa (#32309) üzenetére


jézusom
addikt

Na ez az, hogy pont ezért nem is akarok fajtatisztát. Jó nekem szerencsém van 2 keverékkel, mind2 jó kutya, és más meg beszopta a menhelyivel, de akkor se értem minek pont egy fajta. Majd ha komandós leszek, lehet, hogy pont egy mali kell, vagy vadakat terelő juhász, akkor veszek pár komondort...
Random belenyúltam 2 kutyába egyiket kollégámtól, másikat utcáról, hidd el nekem ők a világ 2 lejobb kutyái :) kell a ráknak kitenyésztett betegágy. TErmészetesen tök mindegy, mert a nagy is csak 4,5 éves és nem tervezek újat :)

[ Szerkesztve ]

(#32311) j.bravo válasza jézusom (#32310) üzenetére


j.bravo
addikt

A jelenlegi két kutyánk is menhelyi, és abszolút jó kutyák, egészségesek, értelmesek.
Anyósoméknál is menhelyi kutya van, ő a kelleténél kicsit félősebb (valószínűleg több rosszat kapott előéletében, mint a mieink) de ettől eltekintve teljesen jó kutya és egészséges szintén.
Az előző kutyájuknak idős korára jöttek ki ízületi gondjai (de ez anyós sara is, mert sajnos meghizlalta), meg pár idegrendszeri probléma, de jó tíz éves koráig semmi gond nem volt vele se.
Érdekes lenne valami statisztika hogy hányan szívják meg mentett kutyával és hányan boldogok vele, de nem lenne könnyű egy reprezentatív mintát összehozni :D

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#32312) #89309696


#89309696
törölt tag

Valaki tud róla valamit miért készlethiány az országban az N&D Pumpkin szériás tápja? Már vagy két hónapja akadozik, mindig rám telefonálnak, hogy nem kapható válasszak mást, körbenéztem a neten más boltokban is készlethiány, a Petissimo már kompletten le is vette a listáról a Pumpkint stb. A többi az kapható.

(#32313) monti0222w válasza jézusom (#32310) üzenetére


monti0222w
addikt

de akkor se értem minek pont egy fajta.
Azért mert az adott fajta szerelmese, rajongója. Én is a Bull and terrierekért rajongók, bár Zénó óta biewer yorkiaink vannak, sokan csodálkoztak is ezen az ismeretségi körömben.

(#32314) Vesa válasza jézusom (#32310) üzenetére


Vesa
veterán

Mindenkinek más tetszik, más az igénye, úgy helyes, ha ezt elfogadjuk. Nekem kizárólag fajtatiszta kutyáim voltak és vannak is, egy kivétellel (van most egy keverék is). Ez nem jó vagy rossz kérdése, egyik sem jobb vagy rosszabb. Bizonyos fajtáknak vannak jellemző tulajdonságaik, illetve nyilván küllemre is ízlés dolga, hogy mit, és miért pont azt választja az ember. Verseyre én mondjuk nem járok, az ilyen 1000+ Eurós kutyákat én is kerülöm, ennyit nem adnék kutyáért, akármilyen csúcs kennel, de azt is megértem, aki igen. Meg azt is, aki menhelyezik. Sokfélék vagyunk...szerencsére.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32315) jézusom válasza Vesa (#32314) üzenetére


jézusom
addikt

Igen valóban én is szoktam mondani fajtákra, hogy bizonyos fajta mennyire tetszik, máshogy nehéz lenne jellemezni a kutyákat.

(#32316) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Fajtán belül is vannak egyéni eltérések. Nem minden egyed tetszik feltétlenül egy fajtán belül. Némelyik keverék meg tényleg elég csúnya, mások viszont kifejezetten tetszetős külleműek. Viszont ami nekem "csúnya" a másik embernek kifejezetten tetszhet.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#32317) Mika1227


Mika1227
őstag

Nekünk ilyen a kutyusunk, anya vizsla apa nem tudjuk de valószínű labrador.

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#32318) goldnarmz válasza Mika1227 (#32317) üzenetére


goldnarmz
aktív tag

Jajj, de édes! :C Pofa és mancs alapján én is labradort tippelek apára :K Élvezzétek ki azt a rövid időt, amíg a kis aranyos kutyából nagy mamlasszá válik. :)

(#32319) Mika1227 válasza goldnarmz (#32318) üzenetére


Mika1227
őstag

Nagyon cuki a tiétek is! Mostanában sokat nőtt, olyan hosszú lába van mint a vizsla anyának!

[ Szerkesztve ]

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#32320) #89309696 válasza #89309696 (#32312) üzenetére


#89309696
törölt tag

Felhívtam a magyar Farmina képviseletet, a Pumpkin szériában variálás lesz azért akadozik, a tőkehalas-narancsos megszűnik teljesen pl., a többit még nem tudják, nem adtak pontos információkat az olaszok róla.
Most jelenleg visszaálltam Acanára.

(#32321) laszlolczka


laszlolczka
őstag

Én a Malinois mellett tettem le a voksot.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32322) laszlolczka


laszlolczka
őstag

[kép] nekem ő a kedvencem.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32323) tillatrilla


tillatrilla
senior tag

Sziasztok!!
Van a családban egy 5 hónapos hófehér kan csivava kölyök kutyus. A nejem,és a lányom akart ilyen fajtát,hozzá kell tennem kertes házban lakunk. Alapjába véve minden oké a kutyával,nem ugatós,nem rág szét semmit,minden lényeges dolga megvan. Jól érzi magát nálunk,nagyon örül,mikor hazaérünk a munkából.
Egy gondunk van vele,mégpedig a szobatisztaság. Kutyapelus,szoktató spray,kutyawc bioalommal nem vált be. Hiába visszük el sétálni,kint is elvégzi a dolgát,de bent a lakásban ahol éppen rájön...Nem jelez,esze ágában sincs a saját wc-ét keresni. Jutalomfalat,dicsérgetés,dorgálás,simi hidegen hagyja.
Most arra jutottam,mivel már parketta cserét is eszközölni kellett,hogy kipróbálnék egy ilyen eszközt: [link] A nyakának a körfogata kb.17cm körül van. Mi a véleményetek az eszközről?

Üdv: Attila

(#32324) laszlolczka válasza tillatrilla (#32323) üzenetére


laszlolczka
őstag

Az arra nem jó,nem javaslom.Ugatásra-sirásra megfelel.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32325) tillatrilla válasza laszlolczka (#32324) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Szia! Ugatásra kimondottan olyat láttam,amihez nem kell távirányító. Ehhez van. Akkor még sem jó?

Üdv: Attila

(#32326) laszlolczka válasza tillatrilla (#32325) üzenetére


laszlolczka
őstag

A távirányitónak a szerepe pl.a behivásnál van.De itt is a hatótávolság bevan határolva.Ezek a készülékek hangot-rezgést adnak ki.Az áram impulzust direkt nem emlitettem,mert nagyon kellemetlen a kutyának.Arra a célra amire teszeretnéd használni,nem jó.50méterre van tőled a kutyus,nem kiabálsz hanem a távirányitóval küldesz sipoló jelet a vevőre és az jelez a kutyának.Persze elősször szükség van a behivó parancsra a hangal együtt.Később a kutya a hangjelzést össze köti a behivással.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32327) tillatrilla válasza laszlolczka (#32326) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Én semmi másra nem szeretném használni,csak arra,hogy a lakásban ne össze-vissza pisiljon,kakiljon. Arra a rezgés funkció is elég lenne szerintem. Természetesen nem mindig lenne rajta,mert annak nem látom értelmét,és kellemetlen is lehet viselni egész nap.

Üdv: Attila

(#32328) laszlolczka válasza tillatrilla (#32327) üzenetére


laszlolczka
őstag

Értelek,de akkor valakinek mindig otthon kell lennie,és a távirányitót kezelni.Hisz a vevő egység nem tudja hogy a kutya kakilni fog,de az ugatást sírást a hang alapján érzékeli.Esetleg az ismerőseid között hátha van valakinek próba erejéig.Nekem van de messze vagyunk egymástól.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32329) tillatrilla válasza laszlolczka (#32328) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Sajnos senkinek nincs az ismerősök között ilyen kütyü. Hétköznapokon kora délutántól lefekvésig,illetve hétvégéken lehetne fegyelmezni ezzel a kütyüvel,mert a szép szóból,mérges hangból nem ért. De véleményed szerint próbálkozni lehetne vele? Talán lehet annyit állítani a pánton,hogy méretben jó legyen,és súlya sincs annyi,hogy orra essen a kutyus. A kutya megvételéhez,dolgaihoz,oltások,chip stb. árához képest ez már nem nagy összeg lenne.

Üdv: Attila

(#32330) laszlolczka válasza tillatrilla (#32329) üzenetére


laszlolczka
őstag

Persze,probáld ki.A szijon lehet állitani,a súlya elenyésző.A rezgő funkciót javaslom.Lehet állitani a rezgés erősségét,de lehet a sipoló hangot is használni.Próba után fog kiderülni melyik az alkalmasabb.Ha mégis rővid lenne a szij,veszel hozzá nyakörvet ami belemegy a vevő egységbe.

[ Szerkesztve ]

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32331) tillatrilla válasza laszlolczka (#32330) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Rendben,szerintem is egy próbát megér. Igazából nem attól tartok,hogy rövid lesz a szíj,hanem inkább nem tudom majd olyan rövidre csatolni,hogy megálljon a nyakán. Kiskutya,a nyak körfogata 17-18cm. Köszi a válaszokat!! :R Megírom majd használat után a tapasztalatokat.Mondjuk mire megjön,az sem mostanában lesz...

Üdv: Attila

(#32332) laszlolczka válasza tillatrilla (#32331) üzenetére


laszlolczka
őstag

Rendben,szurkolok nektek.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32333) halapidori válasza tillatrilla (#32327) üzenetére


halapidori
csendes tag

Semmiképpen sem javaslom. A büntetés mindig lassabban hoz eredményt, szorongást és feszültséget generál. Szerintem bepisilés ellen nem hatásos egy ilyen cucc.
Kezdjétek el újra a szobatisztaság tréninget. Minden történés (ébredés, evés, gazdi hazaérkezik, vendég érkezik) után ki kell vinni, és addig ne gyertek be, míg nem sikerül kint pisilnie/kakilnia. Ha siker, akkor dicséret és bejöttök. Kertben ez nehezebb, mert kevesebb az inger, ami pisilésre ösztönzi, (nem is olyan izgalmas)
A kutyának először meg kell értenie, hogy jó, ha kint pisil. Ha még kb. fogalma sincs a szobatisztaságról, akkor nem fogja megérteni azt sem, miért ijesztgeti őt a nyakörv... Ha akkor van baleset, míg egyesül van otthon, akkor megpróbálhatjátok szobakennelbe szoktatni, úgy is meg lehet tanítani a szobatisztaságot.

Az nekem nagyon furcsán hangzik, hogy nem érdekli a dicséret.

Nekem erős gyanúm, hogy mielőtt elhoztátok, nem igazán volt lehetősége szobatisztaságot tanulni. Ha így van, és még elektromos nyakörvet is tesztek rá, nem nehéz labilis állatot nevelni belőle.

(#32334) jézusom válasza tillatrilla (#32323) üzenetére


jézusom
addikt

Nekem kinti kutyáim vannak, de ahogy itt olvasom eleve nem kellett volna pelenkával szórakozni.

Nem ismeri a szobatisztaságot és le akarod sokkolni? Gratulálok, vidd inkább suliba!

(#32335) Vesa válasza halapidori (#32333) üzenetére


Vesa
veterán

Én erről azt gondolom, hogy a kettő csak együtt hatásos! Önmagában az, hogy megdícséred, nem sokat ér, mert ebből azt ugyan megtanulja, hogy kint jó dolog elvégezni amit kell, de azt nem, hogy lakáson belül viszont nem kívánatos. Ez utóbbit éppen ezért szankcionálni kell, különben nehezen fogja tudni összekötni, hogy ugyanazért a tettéért az egyik helyen dícséretet kap, a másikon meg fenyítést.

Másrészt, sajnos nem csak a nevelésről szól a történet, vannak kutyák akiknél ez simán megy, másoknál kínszenvedés, bármit csinál az ember. Láttam már én is olyan kutyát, amivel megszenvedett a gazdája a szobatisztasággal, pedig mindent úgy csinált ahogy a szakmeberek tanácsolták. Másnál működött, az ő kutyájánál meg nem annyira. Jó hír viszont, hogy olyan kutya nincs, aki előbb-utóbb nem fogja fel mit akar tőle a gazda (már ha a gazda jól csinálja). A csivava azért nem tartozik az IQ bajnokok közé (elnézést kérek, természetesen nem sértésnek szánom, de a jelenség okainak megértéséhez ki kell ezt mondani), tehát véleményem szerint annyira azért nem meglepő, hogy nála kicsit tovább tart felfogni, mit is akarnak tőle.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32336) laszlolczka válasza halapidori (#32333) üzenetére


laszlolczka
őstag

Nem hiszem hogy egy sipoló hang,vagy a rezgés sokkolná a kutyát.Az áram impulzus már igen,de ezt nem is javasoltam.

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32337) halapidori válasza Vesa (#32335) üzenetére


halapidori
csendes tag

Én inkább a pozitív megerősítést gondolom hatásosnak, a kutyák elég jól össze szokták rakni, mit szeretnénk tőlük. Legyen az bármilyen fajta. Gyereket is sokféleképpen lehet nevelni, kutyát is. Én a dicséret felé tolom az arányokat, de mindenki úgy csinálja, ahogy csak szeretné. :)

Ha a kérdező orra előtt pisil be a jószág, akkor tudná büntetni a nyakörvvel. Ilyen helyzetben akár rá is lehet szólni. Egész más ha a gazdi szól rá, fogja meg, rakja ki, mintha sípol vagy rezeg vagy ráz a nyakörv. Egy kutyának a gazda vagy másik kutya jelzése (hang, mozdulat) mindenképp érthetőbb, mintha a saját testéről ijesztené meg valami, amit nem lát, nem tud megszagolni és levenni sem.
Ha csak hangjelzésre kell, nem egyszerűbb csettinteni, tapsolni, rászólni, mondani valamit?

(#32338) Vesa válasza halapidori (#32337) üzenetére


Vesa
veterán

Persze, ez egyénfüggő. A nyakörv van akinek beválik, van akinek nem, magam részéről még nem használtam ilyet. Én is a dícséretet részesíten előnyben, de vannak helyzetek, amikor az önmagában kevés. Gyereknél is. Ha csak dícséretet kap, letolást, büntetést viszont nem, akkor soha nem fogja igazán érteni, mit is jelent ha igazán rosszat csinál! A kutyánál is így van. Mondjuk ha rámorog a gazdára amikor az ételéhez nyúl, akkor a dícsérgetés megvonása nem fog segíteni, meg az irgum-burgum sem. Olyankor kemény kéz kell, különben később baj lehet. Láttam már átharapott arcú kislányt amiatt, mert a szülők a kutyát is kényeztették, aztán mikor a lány megpróbálta felvenni a kutyatálat, az addig bárány természetű eb átharapta az arcát. Simán elkerülhető lett volna, ha korábban hasonló esetben egyértelművé tették volna a kutyának, hogy ezt még véletlenül sem engedheti meg magának.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32339) tillatrilla


tillatrilla
senior tag

Sziasztok!! Olvastam a kutyával,nyakörvvel kapcsolatos kommenteket. Szóval az a helyzet,hogy reggel felkel a kutya,az első dolga elfut valamelyik szobába,helyiségbe,és kaki,pisi. Hiába megyek utána,tudja,hogy miért követem,de ügyet sem vet rá. Annyi időm sincs,hogy kivigyem az udvarra... Ha pedig felkapom,viszem a wc-helyére,ott meg csak néz,nem végzi el a dolgát.Egyszer pisilt bele,megdicsértem feltűnően,simogattam is,de nem lett eredménye.Persze amint elmegyek onnan,fut ismét valahová,és elvégzi simán máshol a dolgát.Hiába szidom le,megmutatom neki,hogy oda piszkított,és nem szabad,mutatom,hogy hová kellene,egyszerűen nem érett még rá.Saját kutyám,de kijelenthetem,ritka butus egy kutya...Vettem ultrahangos sípot,klikkert,még nagyon ,,gyerek" hozzá.9 hetes korában került hozzánk,jelenleg 5 hónapos,és néhány napos. Nagyon nyugodt kutya,nem ugatós. Ha sétálunk,szinte tudomásul sem veszi a többi ugatós kutyát.Nem szól vissza. Örülni viszont nagyon tud,haza ér valaki a családból.
Ha van véleményetek,ötletetek ezzel kapcsolatban,várom válaszotokat. Üdv!!

Üdv: Attila

(#32340) laszlolczka válasza tillatrilla (#32339) üzenetére


laszlolczka
őstag

Türelem,türelem.Ezek szerint betudod határolni mikor végzi a dolgát.Előtte 10 percel kiviszi valaki,és addig nem jöttök be.És akkor lehet mindjárt dicsérni,esetleg jutalom falat.Hidd el rajtatok múlik.Mivel 5 hónapos,max. 1hónap alatt megfogja tanulni.

[ Szerkesztve ]

-Házas?igen már tiz éve.Gyerekek?Igen kettő.Állatok?-á tök kulturáltak.

(#32341) Vesa válasza tillatrilla (#32339) üzenetére


Vesa
veterán

Úgy tűnik, már tévesen odaszokott a lakásba...viszi az inger, a megszokás. Nem irigyellek!
Itt van pár jótanács...

Itt is írják, de külön is leírom, hogy a takarítást olyan szerrel végezzétek, ami semmi szagot nem hagy, még nyomokban sem (a kutya szaglása körökkel jobb az emberénél, amit te már nem érzel, ő még simán). A szagmaradványok is viszik vissza a rossz helyre...Büntetni csak akkor érdemes, ha rajtakapod, de ha más nem használna és már hónapok óta szenvednék, én biztosan eréjesebb lennék (de lassan ezt leírni sem merem).

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32342) flegga92 válasza Vesa (#32341) üzenetére


flegga92
senior tag

Szag ellen tudom ajánlani az ecetes vizet (1/3 arányban), szórófejes flakonba bele, befújni majd papírtörlővel kicsit felitatni és feltörölni. Hamar elillan az ember számára az ecetszag, de a kutya érzi, nem pisilt többet arra a helyre.

(#32343) halapidori válasza tillatrilla (#32339) üzenetére


halapidori
csendes tag

Kb. egyet értek az előttem szólókkal. Ha tudod, hogy mikor/hova szokott pisilni, simán ki kell rakni előtte vagy kizárhatod abból a szobából. Ha összevissza végzi a dolgát, akkor én korlátoznám, hova mehet. Enni-inni mikor kap? Ha fix időpontban eszik, nagyjából be lehet lőni, mikor végzi a dolgait és neki is könnyebb ráállni egy rendszerre. Ha nem szobatiszta, ne legyen előtte mindig kaja (amúgy sem).
Úgy szoktuk őket szobatisztaságra szoktatni, hogy a számukra izgalmas dolgok/történések után azonnal kitesszük, és min. 5-10 percig vagy pisilésig nem jövünk be. Minden ébredés után, vagy ha hazaérkezünk és örül, vagy ha délutáni pihenésből felkelünk... stb. Rendszeresség fontos. Ha jó helyre pisil, dicsérjük. Ha rossz helyre, és látod, rászólsz, kiteszed, de nem bántod (mert még nem is tudja mi a fenétt akarsz tőle).

Ha nagyon vészes a helyzet, lehet, hogy én szobakennelbe szoktatnám, legalább estére. Ez nem terror nekik, az enyémek imádják, saját biztonságos kuckónak tekintik. A kutya szűkebb helyet még inkább "fekhelynek" érez, bent nem fog pisilni (ez elég erős dolog náluk), és ha kiengeded a kennelből, azonnal ki tudod tenni az udvarra. Ha ez a megoldás szimpi, akkor plusz 1-2 kör, hogy a kennelbe szokjon :) Nálunk ez kb. első naptól működött.

(#32344) Humbucker


Humbucker
senior tag

Üdv. Tudnátok oldalt linkelni ahol örökbe fogadhatnék kiskutyát, vagy esetleg olcsón? Ilyen kiskutyám volt, és ilyet keresnék, nem tudom milyen fajta ez mi is kaptuk, de kicsit ilyen foxi félének tűnik, ha tudtok ilyet légyszi írjatok.

[ Szerkesztve ]

(#32345) jézusom válasza Humbucker (#32344) üzenetére


jézusom
addikt

Örvendetes, hogy így állsz hozzá :) Én legalábbis az örökbefogadást támogatom.

Én biglit meg foxit latok benne.

Rengeteg menhely van, meg érdemes a megfelelő fb csoportokat követni, hátha valahol lesz.

Viszont ha menhelyre mész, úgy állj hozzá hogy majd a kutya kiválaszt téged! :) Észre fogod venni melyik a neked való, ne akarj hülyeségekhez ragaszkodni, és ne is siesd el!

Sok szerencsét!

(#32346) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok!

Ismer valaki Magyarországon megbízható, rendes Mopsz kennelt?

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#32347) #89309696


#89309696
törölt tag

Etet valaki Acanával? Szerintetek a Wild coast mennyivel rosszabb a Pacificánál? Nekem nem tetszik, hogy a Wild coastban van 25% körüli zab, meg egy csomó lencse és bab is. Ezektől a Pacifica nagyjából mentes legalábbis a gabonától teljesen, cserébe jóval drágább is.

(#32348) halapidori válasza Humbucker (#32344) üzenetére


halapidori
csendes tag

Nézz körbe hozzád közeli vagy szimpatikus menhelyeken, én amúgy tacskó-foxinak gondolom. Az Eszkulápnál, Zöld Menedékben, Szent Ferencnél például vannak hasonlók. Van foxi és beagle fajtamentés is, ha valamelyikhez jobban húz a szíved. Minden menhelyen mások az örökbefogadás feltételei, ezeknek érdemes utánanézni :)

(#32349) halapidori válasza Phobion (#32346) üzenetére


halapidori
csendes tag

A Mopszokért Alapítványt érdemes megkérdezni erről, nekik biztos van tapasztalatuk.
Én jót még nem nagyon hallottam mopsz kennelről. Mondjuk más tenyésztőkről is csak nagyon ritkán, pedig amúgy viszonylag aktívan kutyázom, sok állatvédő szervezettel, kutyással van kapcsolat.

(#32350) Humbucker válasza halapidori (#32348) üzenetére


Humbucker
senior tag

Hát köszi, de egyet nem találtam még csak hasonlót sem nagyon az általad megadott oldalakon.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.