Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Tudomásom szerint ilyen belső rackből csak fehér és fekete van, ezüst nincs.
Viszont itt a Ph!-n volt egy cikk egy 2,5''-os rackről, ami házon kívül USB2.0-ás, de van hozzá beépítőkeret 3,5''-ra, amit egy 5,25''-os helyre is be lehet építeni és ha jól rémlik, az is ilyen fémszínű volt, de az árnyalatában nem vagyok biztos.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz bostongeorge #422 üzenetére
Elvben nincs különbség, ugyanis gyakorlatilag kap a vinyó a külső tápot, meg egy hosszabb adatmadzagot. Azért megéri jó hírű házat venni, mert az a madzag nem direktbe megy a vinyóba, hanem ugye a rack nyákján keresztül, ott is lehet szépen barmolni az alkatrészekkel.
Macilaci457: A szegedi totyikban kérdezősködj OldFox fórumtárs után: [link]! Hátha tud megoldást, akár priviben.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Balázs_a_laz #402 üzenetére
Olvasgass még akkor, mert ilyen pedig van, teszt is volt róla a Ph!-n. A beszerezhetőség más kérdés.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Macilaci457 #288 üzenetére
Lehet, DVD-íráshoz elég az 1.1-es USB sávszélje is, igaz, ez már a 4×-eshez is oda van mérve.. Picit fogni fogja a gépet, de megírja a DVD-d.
-
macilaci78
nagyúr
válasz ugosalines #281 üzenetére
Hogy csinálod? Először bedug USB, aztán ad kraft racknek, vagy fordítva: áram alatt a vinyó, pörög, aztán bedug USB?
-
macilaci78
nagyúr
Attól függ, USB-re kötöd, azt használja adatforgalomra. Te tudod, mit bír a géped USB-ről. Én USB-s vinyóról minden további nélkül filmezek, játszom, stb, szóval a másolás, áthelyezés, törlés, tömörítés mellett futó progik is vannak rajta, semmi gondom nincs vele.
Macilaci457: Erre is gondoltam, de nem tudom, mennyire helyigényes és nem tudom, lehet-e kalibrálni. Nem tudom, meg tudnék-e bízni benne, nem tartom elképzelhetetlennek ugyanis azt az egyszerű esetet, hogy megfőzöm a vinyót, amit a hőkapcsoló végignéz... Valami kontrol-leg jól jönne, vagy inkább egy digitális kijelzős hőkapcsoló, melynek szenzorát pl ragasztószalaggal rögzítem a vinyó testére pl a motor fölé... Mmm, utánajárok, hol lehet ilyesmiket kapni Szegeden....
[Szerkesztve]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Én az aktív hűtés mellé teszem le a voksom, elvégre az alu is úgy tud aktívan elvonni hőt, ha a vinyóhoz hozzáér... Elvégre a procihűtő sem telepatikusan működik. Ez egyébként Antonionak is szól, ha még nem késő.
Ugyanis inkább lehúzom a sarut a ventiről, vagy kikötöm egy kapcsolóra (mert meg lehet oldani, kb 12cm +kábel, meg egy 300Ft-os kapcsoló) és jöhet a Skoda feeling, amikor akarom, jár a hűtőventi, amikor nem akarom, akkor vinyót főzök. Így nem lesz hangos az ad hoc jellegű használatkor, viszont akár videót is konvertálhatok rajta, mert tudom, hogy hűti a vinyót.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
1,4kg tömegű, ebbe belefér egy masszív aluház is akár, rendben van.
30 W leadására alkalmas a tápja, kell ekkora?
Töprengjünk csak egy kicsit! Ez úgy néz ki, hogy közvetlenül a venti fölé csavarozod a vinyót egy (talán) alumínium lapra. A hűtér alulról jó, oldalról nincs semmi, felülről csak annyi, ami a házhoz hozzáér. Na, itt kezdek én el kételkedni, hogy ahhoz hozzáérne, ugyanis egy zárt házba tolod be ezt a tálcát a vinyóval. Ha egyenes betolod, a jó illesztés miatt igen passzosnak kell lennie minden vinyótípusnál, ami azt vonja maga után, hogy néhány ki-be helyezést követően már biztosan le fogja marni a matricákat a vinyó felületéről, a Warianty-t is beleértve. Ne, abben biztosan nem partner egy rack-gyártó sem. A megoldás az lenne, hogy a tálcát alulról hozzányomni a vinyókeret tetejének, de ugye nem így szereljük be... Szerintem az összes önmagában is hűteni képes külső keret parasztvakítás.
Ez viszont ettől függetlenül is éri az árát: masszív, ATA/SATA és USB/SATA csatolófelület, venti. De a vinyótól a hőt szinte biztos, hogy nem a ház vezeti el, kötve hiszem, hogy a tervezőmérnökök ilyen szempontot is figyelembe vettek volna az anyagmegválasztásnál. Nagyon szépen hangsúlyozzák a ventit, a rackben lévő huzatot ugyebár...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Nem lehet, hogy az a hosszabb kábel el van törve? Más eszközzel műxik?
A 8-eres UTP kábeleben nincs jelveszteség, az USB-vel sincs ez másként. 30 méterről egy nyomtatót még kezel úgy, hogy a sima nyomtatókábelből a 9 méteres is sok volt neki, szal nem a hossza a gond, annál is inkább, mert én is 1,5-essel használtam a magamét.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Az, hogy passzos, azért jó, mert így jobban át tudja venni a rack a vinyó hőjét és azt nagyobb felületen tudja leadni. Nekem nincs gondom vele, de tényleg jól jönne valami megoldás, hogy a HDD Thermometer, vagy akármi más megbízhatóan ki tudja mutatni a géppel kapcsolatban álló összes merevlemez hőjét, akár USB-n van, akár nem.
-
macilaci78
nagyúr
Úgy látom, a full alu nem megfizethető kategóriában van. Szvsz akkor maradjatok a ventisnél. Én egy bő évig nyúztam egy 8cm-s ventivel szerelt racket és semmi panaszom nem volt rá. Bírta a szereléseket, sebességben és melegedésben sem volt panaszom. A hangja: amikor a noti ventije bvekapcsolt, elnyomta a rackét, egyébként egy enyhén észrevehető, de amúgy nem kellemetlen hangfekvésű, abszolúte monoton duruzsolása volt, engem nem zavart, észre se vettem. Meg legalább nyugodt voltam, hogy nem fog megolvadni a vinyó.
-
macilaci78
nagyúr
Nem tudom sajna, de az én gépem lát két vinyót bootoláskor is, pedig csak az egyik van beépítve, a másik USB-n lóg. Viszont úgy beállítani egy bootolási preferenciát, hogy az adott meghajtó nem mindig van a gépben. Mintha beraknád, hogy C, D, A, és a C-t rá se dugod a gépre... Nem tudom, kérj kölcsön egy keretet és próbáld ki.
-
macilaci78
nagyúr
Nekem is ilyen rackem van, illetve remélhetőleg csak volt (Aláírásomban árulom...).
Annyi eltérés van csupán, hogy az enyémen nincs felirat, valamint nem a rövidebb oldalán áll, hanem rendesem a hasán, lehet egymásra pakolni is, a talpán lévő gumitappancsok nem csúszkálnak, ugyanez a belős, nem melegszik és nem hangos, viszont gyors...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Szerintem nem jó poén bármilyen eszköznél a tendszert tartalmazó háttértárat eltávolítani, legyen az zsebszámológép, vagy mainframe.
A többit viszont megoldhatónak tartom, ha tudod úgy intézni, hogy a rendszer már az induláskor lássa az USB-partíciót. Szerintem húzd le az összes vinyót a madzagokról, kösd be az USB-st, és formázd fel, told fel rá a Win-t, majd köss vissza mindent és állítsd be a boot-olási preferenciákat. Elvben valami választómenük kellene feldobnia, hogy honnan bootoljon úgy, mint amikor két oprendszer van a gépen (pl Lunix+Win combo), csak most 2db Win akarna lenni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Ez engem is érdekel, de nem találtam sehol sem ilyesmit! Abban az esetben lehetne, ha a vinyónak van saját hőmérője, mert ugye a keretnek nincs. Sajna az én vinyómnak nincs. Viszont ha lenne is, az eszközkezelőben USB gyökérhubon lenne, nem pedig a merevlemezeknél, azoknak meg nem néz hőmérsékletet sajna.
-
macilaci78
nagyúr
Áldozz be egy IDE-kábelt. Asszem, ez is olyasmi eljárással készül, mint a hálókábel: a csatlakozót az egyik végén lefejted, szvsz pattintós, szét lehet venni. Méretre igazítod, összenyomod, a tüskék újra belefúródnak a kábel ereibe, és kész is. No persze ez nem 100%, és nem is nagyon ajánlom valami méregdrága vinyóval és alaplappal a próbát, de egy merész ötletnek nem rossz. A macerásabb: bontókat végigjárni.
Muszáj annak a háznak pöpecül kinéznie? Nem lóghat ki belőle vagy 50 cm IDE-kábel?
[Szerkesztve]Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
Az én rackemben egy 80 eres IDE kábel van mintegy 7cm hosszal. Összepróbáltam, és egy sima 60cm-s kábellel is műxik, már csak ezt kéne belegyűrnöd a házba...
Miért kellett kivenni belőle a vincsit? Nem volt USB a gépen?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest