Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5050) maestro87


maestro87
őstag

Sziasztok!
6TB WD Purple lemezhez milyen mobile rack-et ajánlanátok?
Médialejátszóhoz (jelenleg Raspberry Pi 3, később valami androidos) lenne kötve és nagyrészt csak filmek tárolására lenne használva, szóval alvó mód működjön.
Hülye kérdés, de olyan nincs esetleg ami a 12V-ot is USB-ről állítja elő? Mert így konnektor helyet is elfoglalna a rendszer (médialejátszó+HDD).
Néztem az összefoglalót, hogy nem olyan veszett drágák ezek itthon se, de esetleg Kínából nincs ajánlott (Orico-kat nézegettem)? :R

[ Szerkesztve ]

(#5051) andaman


andaman
tag

BUÉK!
Caviar Black WD1002FAEX SAT600 64MB
Sharkoon Swift Case Pro U3 3,5" USB3.0 házban produkálta:

Elfogadható?

The man is a snowflake on the river.

(#5052) King Unique válasza maestro87 (#5050) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Attól is függ, hogy pontosan milyen kell, mekkora rá az anyagi keret stb. Ha egy olcsóbb, akkor megfelelhet a célra pl. a Kolink HDSUB3U3 és az nBase n-Drive EH35ND3. A közepes árkategóriában a Sharkoon Swift Case Pro USB 3.0, a drágábbak közül meg a Chieftec CEB-7035S. Ha nemzetközi online piacterekről (is) beszerezhető, illetve ORICO márkájú külső ház kell, akkor meg pl. az ORICO 3569S3 jöhet szóba, amiről szintén készült beszámoló. Viszont a felsoroltak között lehetnek akár az árak függvényében is minőségbeli különbségek, illetve némelyiknél bizonyos kontrák, ha visszaolvasol / rákeresel a topikban, valamint a téma-összefoglalóban. De az említett célra alapvetően megfelelhet mind. Bár azt nem mindegyiknél adja meg a gyártó, vagy éppen itt a topikban nincsen vele tapasztalat, hogy 6 TB-os HDD-t kezel-e. Ilyen szempontból a biztosabb értelemszerűen az, amelyiknél megadja a gyártó (példa), illetve kipróbálta a felhasználó és mondjuk itt beszámolt róla (példa). Az alvó mód működésére szintén érvényes ez, illetve az összefoglaló információs táblázatában lévő adatok. Plusz egyes külső házaknál akár utólag is van lehetőség engedélyezni / tiltani firmware szinten az alvó módot. Például az ASMedia vezérlős modelleknél a PID: 55AA azonosítóval rendelkezők preferáltak ilyen téren, azoknál lehet az összefoglalóban részletezett módon (saját felelősségre) átállítani. Sőt, a firmware módosításának lehetősége az előbbi, a max. HDD-tárolókapacitás kezelése szempontjából is előnyös lehet, mivel ez megint leginkább a firmware-től függő.

"jelenleg Raspberry Pi 3, később valami androidos"

A 6 TB-os merevlemez megfelelő kezelése nemcsak a külső ház, hanem az adott hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet. Vagyis a vásárlás előtt nem ártana pl. a Raspberry Pi topikban is rákérdezni erre, illetve a 2 TB+ HDD-k és a GPT partíciós séma kezelésére. Valamint az alvó mód működésére szintén, mivel az egy dolog, hogy támogatja firmware szinten a külső ház, de ugyanakkor az operációs rendszernek is megfelelően kell ezt kezelnie. Arról pedig ebben a topikban is volt már több alkalommal szó, hogy ilyen téren eleve a PC, Mac & desktop OS az elsődlegesen támogatott. Ellenben egyéb környezetben már nem feltétlen garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés. Avagy pl. az alvó módnál a megfelelő működés külön beállítást igényelhet a Raspberry Pi esetében (példa).

"Hülye kérdés, de olyan nincs esetleg ami a 12V-ot is USB-ről állítja elő?"

Nem feltétlen, mert USB 3.1 Gen 2 Type-C alapon létezik ilyen 3,5"-os külső merevlemez (példa). Viszont arról legutóbb egy másik válaszban volt szó, hogy végül / eddig még nem terjedt el széles körben ez a megoldás és a jelenlegi USB 3.1 Gen 2 Type-C külső házak esetében is kell rendszerint a 12 V-os külső tápegység a működéshez.

BÚÉK!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.