- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
-
gabenn4241
tag
-
batagy
őstag
Hát necces.
Nem sok infót találtam a HDTB105EK3AA-ról, de én arra tippelek hogy a bele Toshiba MQ01ABD050.
Nekem is van ilyen (MQ01ABD050).
Most itthon kipróbáltam 4 eszközben USB3-as rackben:
- Synology DS213j: viszi
- TP-Link WR-842ND router: nem bírja. sajnos ennek az USB portja már nem tudta elindítani.
- Panasonic UT50 TV: bírja (pedig ez is 500mA-ra van specifikálva)
- Asus OPlay Mini Plus: ez is bírja, de ez sokkal többet is bír.Szóval kockázatos, hogy a Samsung Blu-Ray elbírja-e 1 db USB2 táppal. Esetleg Blu-Ray topikban keress rá, vagy valakitől kölcsön kellene kérned egy ilyen (vagy hasonló áramfelvételű) vinyót egy kipróbálás erejéig.
-
King Unique
titán
Ez 2,5" rack, ha igen milyen portban használod
, mert ha csak USB2 akkor lehet kevés neki a táp és Y kábel kellhet neki, v kábel-USB aljzat csatlakozása nem tökéletes, esetleg maga a rack vezérlő része a ludas, inkompatibilis és lehet másikba téve nem produkálná a hibát.
Win energiasémák rendben vannak?(#795) kingabo : akár bele lehet írni árat, de mivel elég változó, v máshol - ebay, külföld - nagyobb lehet a diffi, nem tudom...
Nevét beírni, rákeresni árgépen is pikk-pakk megvan, mert nem mindig az olcsó a jó, MAC-hez valók meg alapból drágább. De esetleg kommentben meg lehet említeni, ha az jó. -
MeroM
senior tag
Jóestét!
Kérdésem a következő lenne adott egy 320 as 100/100 as winyo és egy kolink USB3.0 ás rack NTFS be formázva!
Ha több GB ott (100Gb felett másolok ) kb a felénél mindig lecsatlakozik a win kiírja h ismeretlen USB eszköz..
Próbáltam Exfatban ott is ugyanaz a probléma!
Valakinek valami ötlet?
-
kingabo
őstag
-
gabenn4241
tag
http://www.toshiba.eu/hard-drives/portable/store-basics/hdtb105ek3aa/ Ez lenne a kiszemelt. Holnaptól 16 az E-digitalban. Az sztem egész jó ár érte, de csak akkor veszem meg ha működni fog a Blu-Ray-el mert van egy 3,5-es 1terás vinyóm is, csak az kicsit, hangos, és nem kapcsol ki magától.
-
batagy
őstag
Pontosan melyik Toshiba vinyóról van szó?
A Blu-Ray lejátszón "papíron" írnak 500 mA-t, de lehet hogy a valóságban elbír 900 mA-t is. Ezt így nem tudni.
A vinyónak pedig csak az indulásnál kell több áram, ha már fut, akkor nem vesz föl 900 mA-t.
Szóval az a kérdés, hogy indulásnál elbírja-e.
Ha mondasz vinyó típust, esetleg jobban látjuk. -
batagy
őstag
"van értelme asztaliba laptop vinyót venni"
Van!
Egyetértek mindenben, kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt, stb. Főleg ha a vinyó egylemezes. Később mehet rackbe.
Személy szerint én már nem veszek 3.5"-es vinyót, csak 2.5"-est.Csendességben egyedül talán a WD RED , ami 3.5"-ben nagyon halk az olvasottak alapján, de én még nem hallottam.
A 2.5"-es hátránya esetleg a tárhely méret és a vinyó sebessége lehet, ha ez valakinek számít, de ez felhasználás kérdése. 3.5"-esben azért nagyobb tárhely érhető el.
Sebesség terén, azért a modern notebook vinyók is már elég gyorsak. Ráadásul ha az OS alatt SSD van, akkor az adatra meg amúgy is elég a notebook vinyó. -
czanga
őstag
-
zeusz55
senior tag
köszönöm!!! Még egy nem ide való, csak a vinyó topikban nem irnak rá.... néztem Asztali PCbe vinyót, és a 3,5 és a2,5 között nem látok árkülönbséget, van értelme asztaliba laptop vinyót venni??? Nekem jobban tetszik, halkalbb és később mehet külső házba is !? Vagy valami valami hátránya a méretén kivül!? Köszönöm!!!!

-
batagy
őstag
Egyetértek.
Az árat én nem tenném bele, mindenki a neki szimpatikusra könnyen rá tud keresni.
Továbbá fenntartani az ár-infót nem szeretnénk (akkor se ha csak kb érték). -
batagy
őstag
8 az átváltás byte és bit között, 3 szám helyes volt, 2 hibás.
USB2: 480 Mbit/sec = 80 MB/s
SATA1: 1.5 G/bit/sec = 192 MB/s
SATA2: 3.0 Gbit/sec = 384 MB/s
USB3: 5 Gbit/sec = 640 MB/s
SATA3: 6.0 Gbit/sec = 768 MB/sAhogy King Unique említette, jól látod a helyzetet, az USB3-as rack már nem korlátozza a vinyót, mert az a sebességet a vinyók már nem érik el.
A belinkelt sebességteszt eléggé hihetetlen, nem tudni hogy milyen interfacen és milyen körülmények között tesztelték. Én is arra tippelek, hogy esetleg RAID 0-ás SSD lehet, ha egyáltalán van olyan. SATA3-on a 950 Mbyte/sec nem lehetséges.
Raid 0 az egy olyan állatfaj, hogy egyszerre 2 vinyóra írunk úgy, hogy az adatok felét az egyikre, felét a másikra teszi a vezérlő, ezáltal ideális elméleti esetben dupla sebességet lehet(ne) elérni. Ez azonban a hétköznapi felhasználásra nem jellemző és valóságban sem teljesül 100%-ban. SSD-re amúgy sincs értelme, azért 500 Mbyte/sec otthonra már elég.
-
gabenn4241
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Van egy Samsung BD-F6500as Blu-Ray lejátszóm, amire külső HDD-t akarok kötni. Csakhogy USB-n max 0,5A-t ad ki, viszont ahogy néztem egy Toshiba 500gigás merevlemez az 0,9A-t is igényelhet. A legtöbb külső HDD-nél nincs is megadva hogy mennyit vesz fel, csak hogy USB Bus Power. Most akkor mit csináljak, nem érdemes a Blu-Ray-be HDD-t dugni, vagy nem probléma???
A segítséget előre is nagyon nagyon köszönöm!!! -
zeusz55
senior tag
köszi a választ! Mi az a raid 0???
-
King Unique
titán
Jól látod
, de az a SATA II 384 MB/s a gyakorlatban legtöbbször kb. 270-280 MB/s ahogy láttam teszteket, mert ahogyan USB-nél, itt se 100 % a hatásfoka úgy tudom.
SATA III-as külső USB 3.0 SSD-vel láttam MAC fórumokon 300-400 MB/s szekvenciális teszteket, de az már elég drága dolog.
SSD topikos képnél látni kéne eredeti hsz-et, mert vsz RAID 0-ba kötött SSD tudhat ilyet, v vannak PCI-E változatok is, amiknek még nagyobb a sávszélessége.(#783) batagy: ez az "Ár" dolog kicsit körülményes (google-ban rákeresni fél perc se) , mert folyamatosan változik, igaz táblázatot is lehet majd frissítgetni e téren.
De, ha ez a kívánság, felőlem belekerülhet, de csak "kb." szinten célszerű.
-
zeusz55
senior tag
csak szürkén pár kérdés mert noob vagyok... ha jól számoltam akkor a tényleges (gyengébbek kedvéért) adatátvitel megabájtban:
USB2: 480 Mbit/sec = 60 MB/s
SATA1: 1.5 G/bit/sec = 192 MB/s
SATA2: 3.0 Gbit/sec = 384 MB/s
USB3: 5 Gbit/sec = 640 MB/s
SATA3: 6.0 Gbit/sec = 780 MB/sjól tudom ugye!?
Ez esetben egy vinyót sem korlátozhat a teljesítményében a rack hiszen a legjobb esetben is csak a sata 2 sebességet fogja tudni (ha sata kettes a vinyó) ami meg 384/ a 640es USB3as sebebsséggel!? Jol látom vagy keverem a szezon a ***szommal!
Illetve még egy... ha a sata 3 780mb/s akkor a ma hétköznapi felhasználásban lévő adatátvitel az max 780 lehet???
Mert ssd topikba löttek már ilyet... na ezt most nem értem!
Köszi a felhomályosít!

http://prohardver.hu/dl/upc/2013-12/27/117831_teuqafpzyvjfnj7f_kepkivagas.png -
batagy
őstag
Szia
Köszönjük az észrevételt.
A táblázat célja elsősorban az, hogy a rackek főbb alapadatait egy helyre összegyűjtsük. Én legalábbis úgy gondoltam, hogy a negatívakat is beírjuk. Most is szerepel olyan rack a táblában, amely nem annyira ajánlott.
Az első hozzászólásban az "ajánlott" szót szerintem majd töröljük, csak még nem került rá sor.
A hozzávetőleges árat meglátjuk.
Amúgy ha valakinek van olyan rackje, ami nem szerepel a listában, a jelzett adatokat ide beírhatja, és akkor fölvisszük.
-
batagy
őstag
Annyiból kijavítom magamat, hogy a vinyónál nem annyira a SATA interfész generációja számít a gyorsaságnál, hanem maga a vinyó lemezhez való hozzáférési (olvasás, írás) sebessége.
Emiatt mégis számít, hogy milyen vinyót teszel bele! A régebbiek értelemszerűen lassabbak.
Az általam korábban említett, USB3-on lassúnak érzett vinyó (Hitachi Travelstar 7k100 80GB) eleve elég gyér sebességű, szóval az SATA-n is lassú, nemcsak USB3-on.
-
kingabo
őstag
Köszi az összehasonlító táblázatot!
Nagy kérés lenne, hogy tájékoztató jelleggel egy kb árat is beleírnátok még?
(pl, amiket néztem ~2000, 5000, 10 000+) Csak hogy könnyebb legyen belőni, hogy melyik fér bele a keretbe.
Köszi!
-
zeusz55
senior tag
-
batagy
őstag
Hát ez jó kérdés.
Papíron, a bruttó sebességek így jönnek:
USB2: 480 Mbit/sec
SATA1: 1.5 G/bit/sec
SATA2: 3.0 Gbit/sec
USB3: 5 Gbit/sec
SATA3: 6.0 Gbit/secDe a gyakorlatban a nettó sebességek ezt nem érik el.
Nettóban az USB3 sebessége gyakorlatban ritkán éri el még a SATA1 sebességet is. Ennek ellenére a múltkor én is pórul jártam, egy régebbi Hitachi SATA1-es vinyó nagyon lassan működött egy USB3 rackben. Szóval biztosan számít, annak ellenére is, hogy a nettó adatsebesség sokkal lassabb.Ha biztosra akarsz menni, legalább SATA2-es vinyót tegyél bele. De az is lehet hogy, csak az én vinyómmal volt valami kompatibilitási gond a rackben, ezért ment lassan a SATA1-es vinyó. Mert amúgy 100MByte/sec (=800 Mbit/sec) sebességet a SATA1 is tudná. Lehet hogy maga a vinyó volt lassú (kiolvasás).
-
zeusz55
senior tag
-
batagy
őstag
"Egy nagy kérdésem lenne... az hogy egy külső vinyó USB3 vagyUSB2őt tud, azt csak a ház szabja meg vagy a benne lévő vinyónak is köze van hozzá????"
A vinyónak nincs köze hozzá
A rack szabja meg, hogy USB2 vagy USB3.
Abba beletehetsz akármilyen SATA-s szabványos 2.5" vinyót."Pl egy régebbi satás laptop vinyó is mehet bele egy USB 3 házba!?"
Igen.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Egy nagy kérdésem lenne... az hogy egy külső vinyó USB3 vagyUSB2őt tud, azt csak a ház szabja meg vagy a benne lévő vinyónak is köze van hozzá???? Pl egy régebbi satás laptop vinyó is mehet bele egy USB 3 házba!? Köszönöm a válaszokat! -
batagy
őstag
Infó!
Supermicro MCP-410-00006-0N típusú 2.5" HDD/SSD csavar, itt lehet kapni.
Ennek sokkal kisebb a feje, mint a korábban említett M3-as csavarnak.
Alkalmas ehhez a Noname Ebay USB2.0-ás rackhez és ehhez a Noname Ebay USB3.0-ás rackhez.
Utóbbi képen a bal oldali kettő a Supermicro csavar, a jobb oldali kettő az Ebay-jes M3 nagyobb fejű csavar.
-
czanga
őstag
-
batagy
őstag
-
czanga
őstag
Akkor az jó lehet, de nézelődök még.
Esetleg egy ilyesmi? Lehet rákérdezek h milyen chip van ezekben, illetve ahogy látom erre is rá lehetne szavarozni a vinyót.
-
batagy
őstag
Különösebben nem tudok más tippet adni, mint a linkelt, ha Ebay-ről akarsz.
Mivel a Hitachi Z5K500 7mm vastag, ezért neked mindenképp olyan kell, amiben csavarozással rögzíthető a vinyó.
A linkelt 1 db USB3.0 portról el fog menni. Egyetlen hiányosság az, hogy nem adnak hozzá csavarokat, ezért azt külön kell beszerezni. Notebook HDD csavar kell, M3-as metrikus, és süllyesztett fejű. De a fej legyen kicsi, ellenkező esetben elgörbíti a műanyag keretet. Sajnos ilyet nem is olyan könnyű beszereni. Ha valaki tudja, hol lehet kapni megfelelő csavart, jelezze. Én ezt a csavart vettem, de ennek sajnos túl nagy a feje.
Az Ebay-jen léső fotóval kapcsolatban: az Ebay-jes fotó szerint "foltos" vagy "koptatott" fekete a fedlap. Amit én rendeltem, az teljesen fekete, azonban emlékeim szerint amikor rendeltem, még az Ebay-jes fotó is teljesen feketét ábrázolt. Szóval elképzelhető, hogy a vásárlásom után cserélték ki a képet, és lehet, hogy olyat küldenek. Ha rákeresel az Ebay-jen a 2.5" USB 3.0 rackekre, akkor ugyanolyan árfekvésben kidob olyanokat is, amik ugyanazok a típusok, de teljes feketék.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
KingUnique tanácsára átjöttem ide, és utána olvastam az ebay-es 2.5-ös USB 3-as külső tokoknak. Ez tetszett eddig (ajánlott volt itt), de azért elmondom mik lennének az igények, hátha tudtok segíteni.
-Olcsó legyen lehetőleg. E-bay miatt ez szerintem nem nehézkes.

-Asztalon lenne használva, nem cipelve, vagy ha mégis akkor iszonyat ritka esetben hagyná el a lakást.
-Adat tárolás a cél.
-Jó lenne ha lenne olyan ami hajazna Macintosh gépek küllemére, de ez lehet túl nagy kérés lenne.
-Hitachi Z5K500 -as vinyót hajtana meg, 500gigás méretben.
-USB 3.0
-Jó lenne ha ezt tudnám egy portról üzemeltetni.Találtam WD Elements külső tokot is ebay-en, de gondolom ebben nincs elektronika. Van gyári HGST is, az 3.5-ös.
-
batagy
őstag
Rövid időre valószínű hogy az USB3.0 port elbírja a 1200mA-t, szóval valszeg 1 db USB3.0 elbírja.
-
King Unique
titán
Jó, de azért HDS se mindig teljesen pontos szaerintem, ugyan ez egy régebbi 120 GB-os 5400-as 2,5" vinyó és azok kevésbé voltak energiatakarékosak, mint a mostaniak, de 1200 mA-t azért sokkalom rá...de biztos, ami biztos alapon használj akkor Y kábelt.
Sok 2,5" USB3 rackhez csak szimpla kábeljár, hirtelen Fantech DB 229 U3 jut eszembe, amihez adnak, illetve egyik ebay-es rack, ami DC tápkábeles [link], de külön is lehet venni hozzá, ebay-en, de itthon is akad, ez pl. Mini-B csatis [link] . LC-Powerhez előbbi Micro-B kell. -
balagedebr
tag
Köszönöm a kimerítő és gyors választ

Egy ST9120822AS-ről van szó amúgy, megnéztem és 1200mA
a felpörgési áramfelvétel. Ezek alapján akkor mindenképpen olyat veszek hozzá, ami Y-os (mivel az előbb említett 2 rack közül egyiknek se találtam meg, hogy Y-osak-e... így majd a boltban kiderül, de ha lehet választani akkor az LC-t részesítem előnyben). -
King Unique
titán
USB 3 áramerősség terén több kraftot ad le, 900 mA-t, a USB 2.0 450-500 mA-vel szemben, tehát itt már csak nagyon ritka esetben kellhet Y kábel, sokx még 2,5" 7200 rpm-es vinyó is elmegy vele.
Ezekben már ritkább a gyári Y kábeles kivitel, pontosan több kraft miatt, de régi USB2-es gépen előfordulhat, h szükség lehet rá, de ez vinyó áramfelvételétől is függ, esetleg modellszámot bepötyögöd HDS adatbázisába, aztán megmutatja, h kb. mennyi.
Bár, ha nagyobb 500 mA-nél akkor se kell feltétlen parázni, mert még picit hosszabb kábellel is elment nálam az elvileg 940 mA indítóáramú 2,5" Toshiba belsős külső vinyó 1 db hátlapi USB portról. Persze az Y a biztos és ajánlott megoldás ilyen esetekre.Kettő rack közül az LC-Power lehet ajánlottabb, amazon szerint csavarozós vinyó rögzítést tesz lehetővé [link], ami jó hír.
Ehhez az N-Base-hoz meg nem tudok mit hozzáfűzni , elég noname... -
balagedebr
tag
Plusz még ócsó usb 3.0 rack kérdés, mindkettő kb. 2700 ft-ért megvehető. Következőkről valakinek tapasztalat? Bevállalhatóak-e vagy felejtős kategória:
- N Base N-Drive EH25ND3
- LC POWER LC-25USB3-II -
balagedebr
tag
Volt szó róla, hogy régi a sata-s vinyó, amit be akarok rakni a rack-be és emiatt valszeg fog kelleni az Y kábel mindkét usb csatija, hogy felpörögjön a vinyó.
Ez vajon igaz usb 3.0 racknél is? Ez két dolog miatt kérdezem, egyrészt az usb 3.0 is ugyanúgy hajtja-e meg a vinyót vagy több kraftot ad-e? Másrészt, ha usb 3.0-as rack-et dugok olyan eszközre (pl. wii vagy régebbi pc), ami csak usb 2.0-es akkor vajon hogyan hajtja meg?
Oda akarok kilyukadni, hogy figyelnem-e kell usb 3.0-as rack esetén, hogy olyat vegyek mindenképp ami Y-os (mert láttam olyanokat, ami csak sima) ? -
King Unique
titán
-
batagy
őstag
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Tudok ajánlani én is egy külső racket: Chieftec CEB-2511-U3
[link]
Csavarozni lehet benne a merevlemezt és a HDS is látja. Egyetlen egy bajom van vele, bár lehet ez nem a rack hibája, hogy valamiért csak az alaplapi hátsó csatlakozó tudja kezelni normálisan, a ház tetején lévő nem.
Remélem tudtam segíteni! -
batagy
őstag
Aha, köszi az infót. Akkor a Delock 42486-t se fogom többet ajánlani.
Na pontosan ezért nem szeretjük itt az olyan rackeket, amelyekben nem rögzíthető rendesen, csavarozással a vinyó. Valóban elég idegesítő. Én is ugyanígy jártam a Delock 42365-vel, és nagyon zavart. Régen a Delock minőségi cuccokat árult, de hogy miért nem lehet a csavarozást megoldani, nehéz felfogni.
Ezért én is kiábrándultam már a "neves" rack gyártókból. Ez az oka hogy az Ebay-jen annyit kutattam mire csavarozhatós racket találtam , és ezért is szoktam azokat ajánlani.
Persze van sok más rack is, amik azért jók lehetnek, de mivel megvásárlás után már sokszor nem írják be az emberek a tapasztalatokat, ezért nem ismerjük azokat és így nehéz tiszta lelkiismerettel jót ajánlani.
King Unique vezetésével és jómagam közreműködésével már készül egy összefoglaló, de azon gondolkozok hogy majd rackekről is lehetne egy egyszerű táblázatot készítenia főbb adatokkal, és egy idő után csaak gyűlne az adat.
-
mrmft
senior tag
Delock 42486-hoz annyit, hogy nekem a ST750LM022-t ki kellet parnaznom benne a sarkainal mert a gyari tamasztek ami kozepen van benne nem tartotta meg rendesen a HDD-t, kabel ki-be huzasakor a rackbol kicsuszott a HDD a SATA csatlakozobol.
A mubor tokja rettenetesen budos 2 hete az erkelyen van de meg mindig buzlik, raaddasul az uj rack fem feluleten gyarilag csodas 5cm hosszu karcolas volt, ennek is irtora orultem. Egyebkent mukodik, HDSentinel latja. USB 2.0-n nem minden porton mukodik (gondolom keves az aram neki), sebessege sem fenyes. 3.0-n szepen megy. Ha nem lenne ra 3 ev garancia biztos nem erne meg az 5-6ezer forintos arat. -
balagedebr
tag
-
batagy
őstag
A Sharkoon Quickstore az jó, csak úgy tudom abban sem rögzíthető a vinyó rendesen.
Rackek közötti különbségek, amit figyelni szoktunk:
- Fémházas javasolt a hőleadás miatt.
- Milyen chip van benne, ezek a kompatibilitás, firmware frissíthetőség, HDD sentinel támogatás miatt érdekesek. Chip lehet pl. Jmicron, Asmedia, Initio, NEC, VIA.
- Vinyó rögzíthetősége. Sok 2.5" rackben sajnos nem csavarozható a vinyó, hanem csak valami szivacs tartja, vagy rosszabb esetben semmi. Nem tesz jót a SATA csatlakozónak és a vinyónak se, ha lötyög benne. Jómagam erre szoktam leginkább figyelni, mert nagyon zavar. Egyszer egy Delock 42365-et vettem, amiben semmi nem rögzítette a vinyót, akkor húztam fel magamat rajta. Belül papírral tömítettem ki.
- Csatlakozó típusa is számít, gyakori a mini-B, de valaki a sima "A" típust jobban szereti.Aztán persze a design is számít, de az tényleg egyéni ízlés kérdése.
-
balagedebr
tag
-
batagy
őstag
A dupla elágazó USB csati arra szolgál, hogy a vinyó elegendő áramerősséget tudjon felhasználni a működéshez. A dupla USB használata többnyire csak USB 2.0 esetén kell, és a vinyótól függ! Ugyanis egy USB 2.0 port szabvány szerint 500 mA áramerősséget tud leadni. Ettől függetlenül sok újabb alaplap és médialejátszók sokszor ennél többet is le tudnak adni az USB 2.0-n. A dupla csatlakozó attól függ, hogy a vinyó mekkora áramot igényel az 5V-on. Jó hogy beírtad a vinyó típust, a Seagate ST9120822AS egy viszonylag régebbi modell , azt írják hogy a felpörgéshez 1200 mA-t vesz fel, így valszeg ennél be kell dugni mindkettőt USB 2.0 esetén.
USB 3.0 port esetén más a helyzet, mert az USB3.0 port szabvány szerint már 900 mA-t biztosít, így USB3 port esetén szinte mindig elég 1 db port használata.
USB 2.0-ás rackre például a Delock 42467 ajánlható.
USB 3.0-ás rackhez pedig mondjuk a Delock 42486, ilyet vettek már a topikban, HDD Sentinel támogatja. A vinyó nem csavarozható benne, de hátul egy szivacs rögzíti benne a vinyót.
Más rackeket pl. King Unique is ajánlott itt pl.
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Ajánljatok légyszi usb 2.0 és 3.0-as (mind a kettő érdekelne külön-külön) 2.5-es SATA mobil rack-et. Magyar webshop-ban megvehető legyen és melyik az a legolcsóbb, amit már nyugodt szívvel meg lehet venni? (ST9120822AS menne bele, ha ez lényeges) Valamint láttam olyan rack-eket ahol dupla (értsd ketté ágazó) usb csatija van, ezeknél be kell dugni mind a kettőt, vagy ez mitől függ, hogyan működik ez az egész?
Köszi előre is a segítséget!
-
batagy
őstag
Igen, ez a Hitachi egy elég régi vinyó, és más gondjaim is voltak vele régen is, most már csak tesztelésekre szoktam használni. Ráadásul eléggé tele van a vinyó.
Kösz, hogy helyreigazítottál!
-
King Unique
titán
Így már mindjárt más
, továbbá ha sima másolást nyomsz TC-ben, v windows sajátgépben, akkor is gondolom nagy fájloknál hozza a középértékeket, v többet akár.
Most látom, ez a 2,5" Hitachi 80 GB-os csak, hiába a 7200 RPM, kis adatsűrűségű tányérokkal elmarad az 500 GB/ tányéros Toshibától...igaz azok is elvileg akár 115 MB/s körül tudnak, de itt már lehet géped, USB3 vezérlő firmware limitálja, v csak tele van a vinyó. -
batagy
őstag
WOW!
Csináltam új tesztet , de Hitachi 7200 RPM-es Travelstar 7K100 (HTS721080G9SA00) helyett Toshiba MQ01ABD050-nel.
Óriási a különbség, közel 100 MB/sec-kel ír és olvas!!! A tesztkörnyezetben semmi különbség nincs, minden ugyanaz, ugyanabban a portban tesztelve, csupán a vinyót cseréltem ki. Ezt nem gondoltam volna , hogy a Hitachi vinyó így bekavar! Annak valami baja van. Ezek szerint félrevezetem a népet is.
Szóval, akkor a pontosság kedvéért, a 748-as hozzászólásban nevezett ASM1051 chipes rack, Toshiba MQ01ABD050 vinyóval NTFS formázással, H77 chipes alaplappal tesztelve:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 102.240 MB/s
Sequential Write : 95.325 MB/s
Random Read 512KB : 34.034 MB/s
Random Write 512KB : 41.487 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.398 MB/s [ 97.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.867 MB/s [ 211.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.518 MB/s [ 126.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.868 MB/s [ 211.8 IOPS]
Test : 1000 MB [G: 94.5% (440.3/465.8 GB)] (x5)
Date : 2013/12/31 19:14:34
OS : Windows 8 Pro N [6.2 Build 9200] (x64)A HD Tune teljes Write tesztet nem csinálom, mert az legyalulja az adatokat.
------
Nos, akkor a korábbi 2 másik rackre is el fogom újra végezni a sebesség tesztet, és majd megkérem a moderátorokat hogy szerkesszék az adott hozzászólást, mert az összes Hitachi-s tesztem téves.
-
batagy
őstag
Sima Windows-os másolással teszteltem, amit menet közben kiírt. NTFS formázású minden.
Ok, csinálok majd valami korrektebb írási és olvasási tesztet. A Hitachi 7200 RPM-es vinyót már kiszedtem, most egy Toshiba MQ01ABD050 van benne (5400 RPM), meglátjuk.
-
King Unique
titán
Nem néz ki rossznak, korrekt kis rack

Viszont az már előzőnél és ennél is kicsit ledöbbent, h USB3-on, főleg egy 7200 rpm-es csak 4x MB/s körül tud...NTFS a fájlrendszer, mivel mérted, ezt most max, v középértékre értetted, esetleg vmi HDTune-al vmi tesztet betenni, mint pl. ez [link]
Vagy tényleg vezérlője limitálja és azért ilyen lassúak, pedig újabb kompakt külsőkbe és ahogy láttam külső rackekbe is viszonylag gyakori még az ASM1051 chip, v régebbi firmware az oka...köszönjük a tesztet

-
batagy
őstag
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Következik a harmadik Ebay-jes 2.5" rack review.
Erről a Noname USB3.0-ás rackről van szó.Nem olyan foltos amúgy, mint a képen. Tiszta fekete a fedlap.
Ezúttal a képeket nem thumbnail-lel rakom, hanem linkelve, hogy ne lassítsa a topikot.
fotó1
fotó2
fotó3
fotó4
fotó5
fotó6
fotó7
fotó8
fotó9Pozitív:
- ASmedia ASM1051 chipes. HDD sentinel ennek megfelelően felismeri.
- A vinyó csavarozós.
- A nyák érdekes módon nincs a rackhez rögzítve, amin igencsak meglepődtem. Azonban nem is rossz ez így, könnyebb a SATA-t csatlakoztati, majd az egészet (vinyó + nyák) be kell pattintani a műanyag sínbe. A HDD csavarozható, a nyákot egyik oldalon a SATA csati tartja, másik oldalon pedig az USB csatlakozó. De stabilnak tűnik.
- A nyákon a forrasztások jó minőségűnek tűnnek, nem olyan mint a korábbi rack.
- 1 db USB3.0 kábel elég, nem kell külön tápkábel! Ezért nincs a korábbi racknél tapasztalt leválasztási hibaüzenet sem.
- A két oldali lap fém. Csak a fehér keret műanyag.
- Beleraktam a Hitachi 7200 RPM-es nagy áramfelvételű 2.5"-es vinyómat, és az 1 db USB3-on pöccre fölismerte.Negatív:
- Alapból 2009-es firmware van benne, valószínű lehet frissíteni, de nem próbáltam.
- Csavarokat nem adtak hozzá. Szabvány M3-as süllyesztett fejű, rövid méretű csavar kell hozzá. Én ezt rendeltem, ez se rossz, de kicsit nagy a feje.
- Az említett nagyobb fejű csavarral meghúzva, a műanyag a hátsó részen kissé meghajlik középen, ezért a fémlap nehezen pattan rá. Kisebb fejű csavart érdemes használni, végül is egy másik hibás rackből vettem ki csavarokat.Egyéb:
- A rack oldali csatlakozó USB3.0 Mini-B típus, és nem Micro-B!! USB3-nél a Mini-B elég ritka! Nem tudom eldönteni hogy ez most előny vagy hátrány. Kicsit előny mert talán stabilabb, mint az USB3 Micro-B. Bár ugyanúgy néz ki, mint az USB2.0 Mini-B, ez nem kompatibilis azzal, szerintem.
- Olvasás: 41-42 MB/sec
- Írás: 23 MB/secÖsszességében meg vagyok elégedve, nem rossz! Nem nyújt túl nagy sebességet, de stabilnak tűnik. Az ASM1051 egy relatív régi chip, de éppen ezért jó a kompatibilitása.
-
King Unique
titán
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Chieftec Balck Box 2,5"-ös külső rack-em Hitachi 750Gb-os HDD-vel. Azt hiszem a párosításra egy rossz szavam nem lehet. Tetszik, hogy a rack-en van egy eSata csatlakozó, így azért gyorsabban lehet másolgatni. Viszont lenne egy kérdésem. Ha eSata kábellel kötöm össze a gépet és a HDD-t, ki kell kapcsolni a gépet a csatlakoztatáshoz és a leválasztáshoz, vagy le lehet választani úgy mint egy USB kábellel összekötött HDD-t?
Üdv!
-
törölt tag
Sajna sok lehetőség nincs. Vagy külső vagy ODD helyére, ami SATA-I sebességet tud csak.
-
King Unique
titán
Gyakorlatilag amik itt fentebb nemrég terítéken voltak - akár ebay-es is tesztképekkel - azon USB3-asok közül szinte mind megfelelne műszakilag, funkcionálisan,ezekben a hsz-okban (1 , 2) rendszerezve is lettek.

Viszont külső SSD-nél arra nem árt felkészülni, h USB kázban nem működik a TRIM, ezáltal írási sebessége idő előtt csökkenhet... -
törölt tag
Sziasztok
SSD-hez kellene külső usb3.0 rack, ami még ár/érték arányban is jó lehet. Mi tudtok ajánlani hozzá?
-
mrmft
senior tag
Nincs keszleten se a Konig se a DeLock a kozelemben levo boltokban. Honlapjukon fent van de venni azt nem lehet... Hoztam egy M-Tech 2.0-ast probakeppen, HDSentintel felismeri, csak 800-900kb/sec-el masolt. Visszavittem, selejtes. A jo kb 19000 korul dolgozik, nem egy villam.
-
batagy
őstag
Tapasztalatom nincs a König-gel, de szerintem ez a rack kb ugyanolyan mint a Delock, csak USB2.0-ás.
Német amazonon 3 vélemény szerint jó. -
mrmft
senior tag
-
batagy
őstag
-
mrmft
senior tag
Hajtogatos pl. Asus EEE kis HDD USB-je, ilyet lattam mar racken is es nem tetszik.
Delock 42486, RaidSonic Icy Box IB-250StU ezt a ketto birtam kibogaraszni a HDSentinel oldalarol mint tamogatott es jelenleg itthon altalam beszerezheto rack.
Olvastam a leirasod "A nyákon az áramkör számomra furcsán nagy helyen van szétterítve, és hát a forrasztások minősége csapnivalónak tűnik, de mindez nem érdekel, amíg jól működik a cucc." minosegit szeretnek. -
batagy
őstag
-
batagy
őstag
Nem teljesen értem, hogy mit értesz hajtogatós, gyűrögetős megoldáson.
Minden normális külső rackből kihúzható az USB kábel.
Én 2.5"-es USB2.0-es rackből ezt a noname ebay-jest ajánlom. Itt adtam egy beszámolót róla. HDD Sentinel támogatja és bele csavarozható a vinyó.
-
mrmft
senior tag
Samsung Ativ Book 2 gyari 750GB Seagate ST750LM022 HDDjehez szeretnek egy racket, amit kezel a HDSentinel. A fenti lapotopon USB2.0 portok vannak, ehhez lenne hasznalva a rack mivel egy SSD koltozott a helyere. Fontos lenne, hogy a rackbol minden kabel lehuzhato legyen, hajtogatos, gyurogetos megoldast nem szertnek. Merre fele induljak el?
-
batagy
őstag
" meg felismerési probléma kicsit gáz, de utóbbi lehet win8 hiba, v a 7200 RPM miatt"
Biztos hogy nem, mert utána Toshiba MQ01ABD050-et raktam bele, és azzal is kiírja a hibaüzenetet. Akkor nem írja ki, ha a DC táp is csatlakoztatva van.
Maga a rack elég régi konstrukció, 2010-es, mert ebben a review-ban is az szerepel. 2010-ben az USB3 még elég korainak számított.
-
King Unique
titán
Ezen vsz sima eSATA lesz, a tápolt verzó ált. notikon szokott lenni, eSATA+USB combóként is szokás jelölni [link].
Tehát így 2 kábelre lesz szükség a használathoz, de figyelj, h akkor sima eSATA racket vegyél vegyél (pl. Raidsonic), mert míg az eSATAp-be belemegy a sima is, addig fordítva ez nem igaz
, de ha másik 2 "p"-set veszed, igaz akkor is tudsz utólag sima kábelt venni hozzá (pl.Delock-hoz is csak usb3+esatap adnak) . -
akom
őstag
Köszönöm.

Sajnos nem tudom hogy powered e az eSATA port (Asrock H77M-ITX, sehol nem említik.)
Így arra számolok, hogy nem. -
King Unique
titán
Összeségében nem rossz, bár ez a lemezcsavaros (vsz ne lehessen túlhúzni műanyag miatt), meg felismerési probléma kicsit gáz, de utóbbi lehet win8 hiba, v a 7200 RPM miatt Ezért jó, ha minden update fent van, de nekem is Toshiba belsős külsőnél majdnem minden csatlakozáskor feldobja SATA-USB Bridge telepítése ablakot, holott már rég fent van illesztőprogi...
Azért 24-39 MB/s kicsit karcsúnak tűnik USB3-on, függetlenül attól, h tele van, ha pl. HD Tune-al futtatsz egy olvasást , akkor
Köszönjük a beszámolót !

-
batagy
őstag
Még valami, part II:
Rájöttem, ha az USB-DC vezetéket is csatlakoztatom (egy USB2.0-ról), kvázi külső tápot adva neki, akkor nincsen az említett felcsatolási hibaüzenet.
Szóval úgy tűnik, hogy ezt a racket "külső táppal" tervezték.
Ez akkor így nem túl pozitív.
Megy a táp nélkül is, de valami nem 100%-ra oké úgy. -
batagy
őstag
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Most pedig következzen a beígért beszámoló.
Noname USB3.0 Ebay-jes rack.fotó01
fotó02
fotó03
fotó04
fotó05
fotó06
fotó07
fotó08
fotó09
fotó10
fotó11
fotó12• A rack nagy fekete része fém. A két vége műanyag.
• ASmedia ASM1051 chipes, ami igen pozitív.
• A nyákon az áramkör számomra furcsán nagy helyen van szétterítve, és hát a forrasztások minősége csapnivalónak tűnik, de mindez nem érdekel, amíg jól működik a cucc.
• A vinyó csavarozós! Végre!
• A kis csavarok megfelelően rövid hosszúságúak így bele lehet őket teljesen csavarni.
• Magán a nyákon az előlapot viszont két nagyon pici, lemezcsavar jellegű csavar fogná, de az előlap füle műanyag és ez a pici csavar nem fogja rendesen. Nálam nem is lehet meghúzni, mert elforog benne a csavar. Ezt ezzel a csavarral így esélytelen rögzíteni. A megoldás, hogy kiméretű, (valszeg M1.6-os) rendes metrikus csavarral és hozzá való anyával kell ezt fölfogatni.
• A csúsztatós végén az előlapot két másik, nagyobb lemezcsavar fogja oda a házhoz, ez a fémházba csavarodik be, itt vigyázni kell szerintem, hogy nehogy túlhúzzuk, mert utána esetleg már sosem fog tartani.
• A LED-je nem a csatlakozós oldalon van, hanem a túloldalt. Ez nem gond. Azonban a vinyó kivételénél kell nagyon vigyázni, amikor húzzuk le a SATA-ról, nehogy hirtelen hátracsússzon a vinyó, mert akkor a LED egyből letörik.
• A csatlakozó USB3 "A" típusú.
• Beleraktam a múltkori Hitachi 7200 RPM-es nagy áramfelvételű 2.5"-es vinyómat, és az 1 db USB3-on pöccre fölismerte.
• Adnak hozzá külön USB - DC tápátalakítót is, de arra nincs szükség.
• Olvasás: 38-39 MB/sec
• Írás: 24 MB/sec, de a vinyómon nem sok hely volt.
• HDD Sentinel támogatja, a SMART látszódik.
• Két hibát tapasztaltam az USB kezeléssel kapcsolatban (az első megoldódott):
a) Nálam Win8-on ugyan megjelent az óra mellett a biztonságos eltávolítás ikon, de rákattintva nem jelent meg maga a drive ikonja és így nem lehetett leválasztani. HotSwap nevű programmal le lehetett választani. Ez azonban Windows hiba volt, mert egy Win8 update megoldotta!
b) Felcsatoláskor mindig van egy Windows hibaüzenet egy pillanatra ez:Nem tudom mi okozza, sem a firmware upgrade, sem a windows update nem oldotta meg. Az üzenet csak kb 1-2 másodpercre jelenik meg, aztán magától eltűnik.
• A firmware upgradelhető. Kockáztattam és rátoltam innen a 130220.81.F6.02 verzót. Ez a művelet nem ajánlott csak annak aki tudja mit csinál, illetve inkább nekik sem, mert az update toolban van egy-két opció, amivel el lehet valszeg rontani a racket.
"Régi firmware:" kép:
Régi firmware"Új firmware:" kép:
új firmwareÖsszegezve, teljesen jó és örülük neki! Két probléma van csak, az egyik a nyák és az előlap csavarozását érdemes kicserélni olyanra ami anyás, illetve a felcsatoláskor az említett hibaüzenet.
Akinek van ilyen Gembird, az rakhatna föl képeket a beléről.
[ Módosította: radi8tor ] -
King Unique
titán
Van több is, pl. Raidsonic , Delock, Fantech kínálatában, ebay-en is érdemes körülnézni, ha ráér a szállítás.
eSATA-ból a sima kell, v a tápolt eSATAp
, mert fentebb említetteknél is akad min2 féle, a simához kell + USB (DC) tápkábel, a "p"-hez nem, de akkor gépen, notin is olyannak kell lennie, ill a "p"-be belemegy a normál eSATA is, szal nem akkora probléma. -
akom
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan 2.5" mobil racket aminek van eSata, és USB3.0 kivezetése is?

-
robi222
senior tag
Sziasztok!
tudnátok mondani egy strapabíró (sok ki be húzkodás) vázat
ehhez: WD Red : 1000 GB HDD, SATA III, 16MB cache, 2.5
Ami fontos hogy a pc win 8.1 hez usb3-al a tv és a média lejátszóhoz medeber600 usb 2-vel szeretném csatlakoztatni.És persze egész nap menne a torrent miatt.
És annyira nem értek hozzá ,hogy még csak ma hallottam róla, hogy házzal is össze lehet így rakni a egy vinyót. -
jczettler
tag
-
zeusz55
senior tag
-
jczettler
tag
Na találtam egy jó ábrát... szóval tuti mini B a kicsi vég

-
King Unique
titán
Ki tudja ki kitől lopott...de már nem vagyok biztos benne, hogy a 2 egy és ugyanaz, mert az is megtévesztő, h Gembird gyártói oldalán ennek a fajtának nyoma sincs, szériaszám alapján más rack van feltüntetve [link]...bár a 3,5"-os verzió eléggé hasonló első verzióhoz [link].
Tehát azért jól jártál azzal az ebay-essel
, rack terén meg annyi féle-fajta gyártó van már, hogy nehéz nyomon követni, én is egy kis kutakodás után olyan csodákra bukkantam, mint Manhattan 
(#716) zeusz55: ok, tiszta sor, akkor 2,5 colosban vegyél type "A female" csatisat, vsz strapabíróbb, az a fajta van zömmel gép usb aljzatokon is, bírja a gyepát.

-
jczettler
tag
-
batagy
őstag
Szia
"1. nem hosszú az az 1.8m? rövidebbet egyszerűen nem találok..."
Való igaz hogy USB-re nem ajánlott a kb 2 m-es kábel.
árgépen azért kidob olyat ami rövidebb."2. az oké, hogy usb 2.0 - micro usb, de ez az A meg B... nem vágom, hogy számít e, vagy sem, mire kell figyelni?"
Hát igazad van, mert valóban nagyon megtévesztőek a megnevezések!
Ugyanis:
- USB2.0 esetén van Mini-B és Micro-B, ami nem ugyanaz!
- A Micro-B USB2.0 és USB3.0 esetén megintcsak eltér!USB2.0 esetén a 2.5" rackeken nem Micro-B, hanem Mini-B szokott lenni! Erre figyelj. Valószínűnek tartom hogy ez van neked. A Mini-B-t itt keresd.
-
jczettler
tag
sziasztok!
egy kérdésem lenne a szakikhoz

adott egy 2.5-ös külső rack, benne a vinyó (meglepő
), hozzá pedig a szokásos usb 2.0 kábel, egyik fele rendes usb, a másik fele pedig mikro usb (mindkettő apa). A kábel hossza ~70cm.egy ugyan ilyet szeretnék venni, pl. ezt néztem:
Equip 128523 USB 2.0 A-microB kábel, apa/apa, 1,8m
Két kérdés ezzel kapcsolatban:
1. nem hosszú az az 1.8m? rövidebbet egyszerűen nem találok...
2. az oké, hogy usb 2.0 - micro usb, de ez az A meg B... nem vágom, hogy számít e, vagy sem, mire kell figyelni?Előre is köszönöm a felvilágosítást!

-
batagy
őstag
Úhhhh!
Pont ugyanilyen, amit én az Ebay-ről rendeltem!!
Én nem is tudtam erről a Gembird-ről! Vazze.Akkor ez sokkal jobb, mert csak 500 Ft-tal drágább mint az Ebay-jes, viszont nem kell 1 hónapot várni.
Mindenesetre a véleményezést valszeg ma este megírom majd.
SZERK: amikor az Ebay-ről rendeltem, még csak 2500 Ft olt, most már ott is felment azóta 3500 Ft-ra. Akkor ez a Gembird sokkal jobb!
SZERK2: illetve nem 100%-ra egyforma mégsem. A tápbemenet és a LED máshol van az Ebay-jesen, mint az Ipon-oson.
-
zeusz55
senior tag
igazából nekem ilyen csatival csak az előző vinyón volt tapasztalatom, de ott valami szörnyű volt (feltételezem azért előttem bejáratták) de nem igazán akad 4 rongy tesztelésre... :/ meg az hogy én vigyázok rá egy dolog ... más is használja annak meg beszélhetek hogy itt kicsit lenyomod, finoman kihúzod....
aztán hupsz... és ugrik egy rack
Szóval biztosra akarok menni! 
-
King Unique
titán
Nekem ez a Gembird is jónak tűnik [link], igaz ipon...type " A " csatis, ebayről hasonlíó rendeltek innen, aszem uez volt, vinyó csavarral rögzíthető benne, ami plusz pont.
Azért ez a " beletörjük a MicroB-t " is kicsit izé, cinkes dolog...ha vkinek annyi műszaki érzéke nincs hozzá, h rendeltetésszerűen, normálisan használja, akkor annak a kezébe nem való...

kell tudni vigyázni az ilyenekre, még én is, aki kerékcserénél néha túlhúzom, beleszakasztom az anyát, ilyen kis finom cuccoknál azért normálisan nyomom, odafigyelek
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Noh redukálódott a tokok lehetősége:
Ez viszont marhára tetszik, de hogy ha én nem asszony biztos belecsonkolja a csatit!
((((((Valaki vélemény?

-
batagy
őstag
-
batagy
őstag
-
szabilcs
csendes tag
Sziasztok.Egy Intenso 1tb 2.5" hdd-t vettem 6-7 hónapja ráraktam kb 800Gb adatot egy notebookrol.Most szerettem volna használni egy új notebookon de pár villogás után fény kialszik rajt es nem történik semmi.a gépen semmit nem jelez vissza.Próbáltam már rádugni egy xbox-ra egy dvd lejátszóra,semmi reakció a zöld világító fényen kívül.Valami megoldás lehet rá?Elvileg garanciális.Adatmentésre el lehet küldeni és persze cserére?
-
batagy
őstag
A kicsi hullámos USB3.0 az "Micro B" típusú csatlakozó.
A "rendes" nagy az USB3.0 "A" típusú.Igazából a különbség pont az, hogy a kicsit könnyű beletörni.

Más különbség nem nagyon van.Éppen ezért mi is többnyire az "A" típusút javasoljuk, az jobban bírja.
Egyébként meg csak a gyártótól függ, melyiket rakja rá. Amennyire egyszer olvastam, rémlik valami, hogy a Micro B USB3.0 szabványa csak később készült el, ezért a gyártók az "A" típusút kezdték el hasznéllni, azért terjedt el, de ez csak saját elmélet.
-
zeusz55
senior tag
na még egy kérdés!
az mitől függ, ill mit jelent hogy a külső ház USB anyája milyen?? Láttam legtöbbön ez a hullámos usb3 van amit nekem is sikerült beletörni a házba, de láttam mini USBt illetve rendes USB anyát is!? Melyik miért jó vagy rossz?? (azon kivül hogy a hullámost könnyü beletörni ://) -
zeusz55
senior tag
lenne még egy a gép a PCXről lenne összerakva igy onnan nézek házat is... ezeket tartom a lent emlitett melett még elfogadhatóbbnak!
szerintetek???:
http://www.pcx.hu/termek/lc-power-lc-25bub3-fekete-merevlemez-haz-76617
http://www.pcx.hu/termek/fantec-db-229u3-ft1464-merevlemez-keret-63637
http://www.pcx.hu/termek/delock-dl42486-kulso-merevlemez-keret-90701 -
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Valakinek tapasztalat Ezzel a házzal!??
Jelenleg egy ilyenbe van a vinyóm, de bírja az USB 3at mert régen olyan házba volt!
Köszi a tippeket!!!
megj: azt miért látom egyes külső házaknál hogy max X gb vinyó? Nem kezelik mindet???
-
batagy
őstag
-
Dolphine
addikt
Valószínűleg az ASUS kivezetéssel lesz a probléma, ugyanis egy USB2-es pendriveot egyből észrevette a USB3 portra (az USB3 Boost csak akkor használható, hogy valami rá van kötve az USB3-ra!) kötve és rendesen kezelte is!
-
rayoliviero
veterán
-
Dolphine
addikt
USB2-n Y kábellel megy az előlapi csatlakozón!
USB3-n Y kábellel se működik az előlapi csatlakozón, hátulra elég egy része is az Y kábelnek! -
rayoliviero
veterán
-
Dolphine
addikt
Próbáltam már, hogy "kilövöm", akkor is ugyanaz!

A hátsó USB3 akkor miért jó?
Azért megette a fene, hogyha egy CoolerMaster 690 III-nál gyenge az előlapi csatlakozó!!
Én inkább a Windowsra tippelek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12850HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

, mert ha csak USB2 akkor lehet kevés neki a táp és Y kábel kellhet neki, v kábel-USB aljzat csatlakozása nem tökéletes, esetleg maga a rack vezérlő része a ludas, inkompatibilis és lehet másikba téve nem produkálná a hibát.

, de az a SATA II 384 MB/s a gyakorlatban legtöbbször kb. 270-280 MB/s ahogy láttam teszteket, mert ahogyan USB-nél, itt se 100 % a hatásfoka úgy tudom.
a felpörgési áramfelvétel. Ezek alapján akkor mindenképpen olyat veszek hozzá, ami Y-os (mivel az előbb említett 2 rack közül egyiknek se találtam meg, hogy Y-osak-e... így majd a boltban kiderül, de ha lehet választani akkor az LC-t részesítem előnyben).
, de ha másik 2 "p"-set veszed, igaz akkor is tudsz utólag sima kábelt venni hozzá (pl.Delock-hoz is csak usb3+esatap adnak) .
Szóval biztosra akarok menni!