Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim
tag
Nálam is hasonló a probléma a vámolással!
2013.04.02-i Tmallboxos rendelésemet Signpost szállítással kértem, amely az alábbiak szerint alakult eddig:
2013.04.05 16:59 Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.04.09 10:18 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.04.09 10:19 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsImmáron harmadik napja áll a vámra várakozva...
Az eddigi historykat elnézve vagy napon belül vagy másnap vámkezelik, ritkán fordul csak elő, hogy több napot vesz igénybe.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy ott álldogál és várja, hogy megtisztelje valamelyik vámos a csomagot?Üdv: Cs@kos
[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Akkor lesz dolga ha visszajön betegállományból! Gondolom egy hét alatt több konténernyi küldemény érkezik távol keletről!
A viccet félretéve nem hiszem, hogy egy szem vámosa van a királyi postának, persze lehet vannak elegen, de fontos elfoglaltságaik (pl. kávézás) miatt nem érnek rá dolgozni!
Na meg piszkos meló is ez a tiszti kezüknek![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz unskillful #2413 üzenetére
Csak gratulálni tudok nekik!
Ahogy a korábbi fórumtársak is írták, elképesztő, hogy 2-3 nap alatt megjárja Kína nagyvárosait (HK, SG), esetleg még Európában is megfordul valamelyik országban (Német, Svéd, stb) nálunk meg dekkol egy egész hetet!
Csodálkozunk hát, hogy miért tartunk mi itt és Kína meg ott, ahol!?
De marha kíváncsi leszek mikor sikerül kézhez kapnom!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Van bizony és rájöttem miért nem dolgoznak!
Kibontották a csomagomat, megtetszett az Ainol Hero tablet és mindegyik játszik rajta...
Ha megunták, majd visszacsomagolják és küldik egy csekk kíséretében, hogy még fizessek is ÁFA-t utána, mert azért mégiscsak úgy korrekt!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Mikor rendelted és mikor kaptál Tracking number-t?
Nekem azt írta a Tmallboxnál Justin, hogy a feladást követő 2-3 nap múlva fog látszani a 17track.net-en.
Így is volt, most is ott néztem, de egy kolléga amit linkelt az mutatja az országon belüli mozgásokat is.Ez a 4px.com, amely szerint viszont így néz ki a historym (bár az időbélyegek valahogy nem egyeznek a 17track.net-tel):
Local Date and Time Local places of transhipment Transshipment records
2013-04-10 16:55:55 --- RECEIVED AT DESTINATION TRANSIT CENTRE
2013-04-07 09:18:34 --- ITEM DESPATCHED TO OVERSEAS
2013-04-05 11:10:28 SINGAPORE
2013-04-05 10:55:21 HONGKONG
2013-04-05 10:40:14 HONGKONG
2013-04-05 10:24:57 HONGKONG
2013-04-03 16:39:28 兰光
2013-04-03 16:39:28 兰光
2013-04-02 12:13:10 "FELADÁS IDŐPONTJA"Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Ez valóban pech, de már fel van adva a csomagod!
Holnapra ez kb itt lesz, de legkésőbb hétvégén megérkezik a Postához!
Utána már csak az a kérdés, mennyi ideig ül rajta a vámkezelés!?
Jövő héten (hét közepe felé) szerintem meg kell kapnod... lehet egyszerre esik át a vámkezeléssel az enyémmel, az már ott áll harmadik napja.
A Posta, ha megkapja kézbesítésre, akkor legfeljebb két nap és a kezedben van!
Türelem (mondom ezt magamnak is), bár nehezemre esik!!!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Az enyém kedd reggel óta áll vámkezelés előtt, de még az imént is ugyanezt az állapotot mutatta mind a Posta, mind a 17track követő rendszere.
Kérdés, mennyire on-line a rendszer és mennyi időn belül mutatja az esetleges változásokat!?
A vonalkódos rendszerből kiindulva (jóhiszeműen) azt feltételezném, ha megmozdul a csomag valamerre, az azonnal látszik!
Aztán ki tudja, hogy a publikus nyomkövető felület mennyire van szinkronba a Posta belső rendszerével!
Többen írták már, hogy pl. 9-10 óra között változott a státusz a lekérdezésben, hogy kézbesítésre átadva és 10 perc múlva már csengetett a postás!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz Joachim #2410 üzenetére
6 órával később, most megjelent a Posta rendszerében:
2013.04.12 10:25 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
A többi oldalon (17track.net; en.4px.com) még az előző állapot látszik!
Szóval mégiscsak a Posta oldala a leginkább "Up to date", ha már kis hazánkban van a csomag, illetve vámkezelés alatt áll!
Hétfőn vagy kedden akkor várhatom a postás érkezését!?
Bingó!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz Palomar #17977 üzenetére
A dolgok jelenlegi állását nézve még az SG sem biztos, hogy ideér a szokott időn belül (10-25 nap).
Nekem 14-i feladás, 18-i "Célországba elküldve" állapot mellett még be sem érkezett a csomag.
Ha hozzávesszük, hogy még 4-5 nap a vám mizéria, akkor is jó esetben december elejére kapom meg.
Érdekes, hogy többeknek 4-i "Célországba elküldve" még szintén nem érkezett be!150€ felett DHL-el is rendelheti az ember, ha kedvező a díja, mert így is, úgy is vámolni és ÁFA-zni fogják...
[ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz Stanley-B. #18006 üzenetére
Milyen rendelési számot?
Én ezt nem is értem...Egyébként az RTL-es riportban is azt mondja a csóka, ha nem valós jogi személy és érték kerül feltüntetésre, akkor annak a NAV jogosult megállapítani a termék értékét és az alapján fizetendő a VÁM és/vagy ÁFA!
Csak azt nem tudom korábban miért csúsztak át a dolgok mindenféle illetékfizetési kötelezettség nélkül!?
Most meg mindent átvilágítanak, ami úgy néz ki mint egy mobiltelefon, tablet, stb..
Tényleg nagyon kell a pénz állambácsinak!
Többre mennének ha a "magyar üzletlánc"-tól behajtanák azt a néhány Mrd be nem fizetett járulékot!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz dethroner #18135 üzenetére
Hétfői rendelést pedig illik péntekig feladni!
Minden esetre nem túl biztató, hogy az About Us lap nem található és a Costumer Service lapjukon is több bekezdés a Lorem ipsum dolor (mintaszöveggel) van feltöltve.
Elég kamuszaga van a sitenak, továbbá semmilyen elérhetőség vagy cégadat nincs feltüntetve.
© 2013 Lenovo mobile StoreEgy kis összeesküvés elmélet:
A Lorem ipsum dolor egy Cicero által írt műből származik, melynek címe: A legfőbb jóról és rosszról.
No a legfőbb jó az ő oldaluk esetében az ár, a rossz, hogy a pénzedért nem kapsz semmit.
Bocs!
Kívánom, hogy ne így legyen és egy win-win üzlet legyen végül belőle![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
Elég nagy fennforgások lehetnek Singpostéknál, mert van akinek 6-8 nap alatt odaér a csomagja a célországba, másoknak közel 20 napja kering valahol az éterben.
Lehet, hogy az akku mizéria miatt sok csomagot hajóval küldtek/küldenek és azok lassabban érnek célba!?
Más ötletem nincs...
Amit megfigyeltem, hogy az október végi és november elejei rendelések azok amik régóta állnak.
Amik nov. 15. után lettek feladva, azok mintha már érkeznének.
Az enyém nov. 18-án lett célországba elküldve és tűkön ülve várom, hogy beérkezzen.A királyi postáról pedig csak annyit, hogy mégis csak egy hivatal, ahol ugye H-P: 8.00 - 16.00 -ig "dolgoznak" persze nem megerőltetés mellett!
Létszám gondolom még véletlen sincs megemelve az ünnepek közeledtével.
A csomagok ráérnek kivárni a sorukat..
De valóban szánalmas, hogy a fél világot átrepüli egy csomag (Shenzen,Hong-Kong,Singapore,Hamburg,Budapest) néhány nap alatt, majd akár 2 hétig is vár arra, hogy a vámtiszt (aki atyaúristennek hiszi magát) vegye a fáradtságot és kiszabja a nem kis összegű vámot és Áfa-t a küldeményre.
Így kell ezt csinálni, hisz Magyarország jobban teljesít![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz fateless #18300 üzenetére
Még nagyobb eséllyel vám helyett inkább ÁFA-t fog fizetni, kivéve ha magánszemély adta fel, mert akkor a 36$ az nem éri el az 45€-t!
Ha cég a feladó akkor már meghaladja a 22€ értéket, ami azt jelenti, hogy ÁFA-t azt kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz anatomy #18316 üzenetére
Sajnos egyikre sincs garancia!
Írta valaki, hogy tabletet rendelt, de a szállításnál megsérült a csomagja és vele együtt a tablet kijelzője is.
Én csak reménykedem (veled együtt), hogy az enyém épségben megérkezik.
A 25 nap még esélyes, de sajnos több október elején megrendelt és feladott csomag nem ért még célba, ami egyelőre nem túl biztató. De előbb a ponty a reményhal meg utoljára!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
Szerintem simán elképzelhető az akkumulátorok körüli mizériák miatt (miszerint csak 1 db akkut tartalmazhat egy csomag).
Gondolom volt több esetben olyan amikor nagy mennyiségű akksit rendeltek (főleg kereskedők) és ha megsérülnek, összeborulnak szállítás közben, akkor könnyen lehetnek zárlatosak, amik tüzet okozhatnak.
A kínai akksik egyébként is hajlamosabbak csak úgy önálló életre kelni, majd eldurranni.
Amíg nem volt meg az új szabályozás életbeléptetése addig szerintem hajóval indították útjukra az ilyen csomagokat.
Persze ez is csak egy eszmefuttatás...Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz whiteseed #18357 üzenetére
Akkor egy hajóban evezünk, mert nálam is hasonló a helyzet! Felár a registered airmail miatt és szintén nem ért még ide (igaz még "csak" 8 napnál tartok).
Nem is sejtem mi lehet a dolog hátterében!
Későbbi rendelés már van akinek megjött, de sok olyan is akinek októberi a feladás és még mindig semmi.
A fene se érti ezt!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
A Singapore Postnak ha írnánk, nem tudnának választ adni vajon a kérdésre? Mármint hogy az eddigi jellemző szállítási időt miért nem tudják tartani? Vagy mi változott?
Csak mert a józan ész azt diktálja, ha már felengedik a csomagot a gépre, akkor onnantól elvileg nem kellene ennyit csúsznia. A Singpostnál állhatna többet, amíg gépre kerül.. nem azután amikor már útra kelt![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz Scarabeus #18410 üzenetére
Tudomásom szerint nincs rá mód! Van egy útvonal amin keresztül végig megy a küldemény, ez pedig csak az illetékeseknek biztosít hozzáférést. A vámügyintézés egyébként a Nemzetközi csomagkicserélőben történik a Ferihegyi reptéren.
Ahol leghamarabb átvehető az lakóhelyhez tartozó posta. De ott is legelőször a kézbesítő kapja meg, ha a csomag, mérete szerint kézbesíthető.
Mert a szabál az szabál!
Magyarországon meg a Posta, hivatal és különben is bürokrácia van![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz zoltan6 #18413 üzenetére
Egyetértek!
A Posta kb. ugyanaz a kategória mint a MÁV, amelynek 5 ellensége van: A 4 évszak meg az utasok!Egyébként lehet az a probléma, hogy a szlogenjük szerint a Posta ...a család barátja!
Nos lehet szimpatikusabb lenne nekik egy-egy csomag akkor, ha nem Kovács Sándor nevére küldenék, hanem a Kovács Család részére! Ezzel együtt ha Nemzeti Postára átneveznék, akkor biztos minden tökéletes lenne!
Még egy átvilágítás alkalmával is...Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz szili.tamas1 #18446 üzenetére
Megmondom neked! Azért mert b*szott kivinni a csomagot magával! Kényelmesebb bedobni egy értesítőt, mint cipelni a pakkot (ami a dolga lenne). Egyébként egy bizonyos csomagméret és súly fölött - ami azt hiszem C4-es borítéknál és 3cm vastagságnál nagyobb - nem viszik ki a kézbesítők.
Jártam már így én is, amikor csomagot vártam és csak értesítőt kaptam, szóvá tettem, de egyrészt semmi válasz nem volt rá, másrészt meg leszarják az ilyen jellegű észrevételeket.Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz wendy87 #18490 üzenetére
Próbálj meg felhívni egy önkormányzati intézményt/osztályt vagy esetleg egészségügyi intézményt, ott is ez a bejövő telefonhívásokra vonatkozó szabály!
Egyrészt hadd csöngjön, no és meg kell beszélni a legjobb barátnőkkel, hogy mi volt tegnap a műkörmösnél. Aztán anyut is fel kell hívni, hogy hétvégére rántott hús legyen ebédre, meg aput megkérdezni, hogy délután mit csináljanak, mert ő már szétunta magát a melóhelyen és alig várja, hogy 4 óra legyen és elhagyhassa a bázist. Addig is kávézik egyet, meg cigizik és megmutatja többi kolléganőnek is a tegnapi manikür eredményét.
Ez megy az összes állami cégnél, akik alkalmazottjai a mi adókból kapják a fizetésüket és túl azon, hogy bejutni se lehet hozzájuk, telefonon sem lehet felhívni őket, de cserébe legalább végtelenül "kedvesek" ha sikerül őket elérni![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz #73959936 #18493 üzenetére
Lemaradt: TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Tehát elnézést!
Akinek meg nem inge, nem veszi magára!
Mellesleg én is versenyszférában dolgozom, többnyire napi 10-12 órát, túlórapénz, meg juttatás nélkül
De bérletpénz, meg 13. havi és egyéb finomságok sincsenek.RVR400: Ha hülyére keresném magam, akkor biztos kínai tabletet rendelnék 200$-ért ugye!?
Logikus...
Ettől függetlenül az én adóm, meg a te adód, meg a mi adónk az bizony nagyon sok pénz! És nem csak tud róla a NAV, hanem ő is abból van fenntartva.
Sajnos vannak (egyre többen), akikről szintén tud a NAV, azt is hogy mentesítik magukat az adófizetés alól, mégsem tesznek semmit![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
Ha 8-án lett feladva akkor holnap is még csak 3 hét lesz, ha 14-e, akkor pedig ma 13 napja. Mostanában kellene megérkeznie... Az enyém 18-i indulással még nem ért ide, pedig nyugodtabb lennék ha már legalább itt lenne az országban!
Csak várom, csak várom...Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz RVR400 #18631 üzenetére
Nem nekik kell bizonyítani, hogy nem fizetett ÁFA-t és vámot, hanem annak kell bizonyítani, aki kezdeményezi a mentességet.
Mivel neki nincs meg a számla amivel bizonyítani tudja és érdekes módon a NAV sem látja a rendszerében, ezért sajnos fizetni kell érte, akkor is ha javítás miatt jön be ugyanaz a készülék vagy egy cseredarab.
Az már egy más kérdés, hogy elfogadják-e a visszáru bizonylatot...Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz Crytek #18749 üzenetére
A ragszám az a Tracking number... az iktatószámot a Posta adja, az adott ügymenethez, gondolom azt a tájékoztató levélben kapod meg.
De többen beküldték e-nélkül a szükséges dokumentumokat és úgy tudom azok is elegendőek voltak.moy01: amen
[ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
Köszönöm, bár ez nem túl biztató!
Érdekes, hogy van ennél későbbi feladású rendelése SG-n keresztül, ami meg már megérkezett!
Arra tudok tippelni hogy az repülővel jött, a tiéd meg lehet hajóval...
Írta valaki, hogy biztos bevárják a rendeléseket, azért nem jött még, ami felettébb érdekes lenne most a csúcsidőszakban, amikor nyáron pangás idején meg 4-5 nap alatt meg ideért!
Szóval szerintem nem komisszios okból állnak a csomagok hanem inkább a torlódás miatt, amit tetézett a Lithium akksik körüli mizéria![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz #01993216 #19062 üzenetére
Valóban nincs messzebb csak épp rengeteg csomag érkezik Kínából Európába és fel kell férniük valamelyik repülőre. Odafelé meg majdnem üresen mennek, hisz max hibás terméket küldenek vissza javításra vagy cserére. Ugyanez igaz az Amerikára is. Kevesebb csomag megy innen, mint amennyi jön!
A 20-i státuszodból jó esetben a jövő hét végére lesz valami... Kell minimum 15 nap mire SG posttal ideér a mostani helyzetben. Többen vagyunk akinek ennél korábbi rendelés még nem érkezett be az országba (értem ezalatt a (11.14 - 11.18-i) elküldve állapotúakat.
Persze van akinek még november 4-7 közötti csomagja sem ért még ide...
Szóval kitartás (magamnak is)![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz Brave_86 #19169 üzenetére
Lehet célszerűbb lett volna a munkahelyedre kérni a szállítást!
A kézbesítési kísérletet követő napon át tudod venni a hozzátok tartozó vagy az értesítőn megjelölt postán.
Legkorábban kedden...Talán egyre több a csomag és ezáltal kevesebb lesz a vámvizsgálat!
Egyébként milyen tabot rendeltél?[ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
Úgy tűnik ezen a hétvégén nagyon elnézőek a vámkezelés során!
De lehet, hogy a tisztek nem dolgoztak, csak a posta, és szeretnének mielőbb megszabadulni attól a rengeteg várakozó csomagtól!?
Minden esetre nem lenne baj, ha kicsit lazábbra vennék a figurát a következő napokban/hetekben, ha már úgyis jön a karácsony!
Persze biztos nem így lesz, de reménykedni jó dolog.Nekem mellesleg 18-a óta van Despatched to overseas státuszban az SG postos csomagom RF kezdetű tracking number-rel.
Remélem a napokban beérkezik legalább az országba.[ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
válasz maj-viktor #19226 üzenetére
Készletsöprés van a Magyar Posta csomagkicserélőjében!?
-
Joachim
tag
válasz janaman01 #19271 üzenetére
Ez egy rádiós távvezérlésű kapcsoló, irányváltóval, amelyet lehet használni motoros redőnyöknél, de mivel relés és független kapcsolású, gyakorlatilag bármilyen berendezés kapcsolható vele.
Lehet 12-24 V-os, vagy 230V is 10A-ig!Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Joachim
tag
válasz Brave_86 #19288 üzenetére
Nem biztos, hogy ma át tudod venni és nem az értesítő hiánya miatt, hanem azért mert a kézbesítők este adják le a küldeményeket.
Jártam már így egyszer, hogy a kézbesítés napján, majdnem zárás előtt mentem a postára és mondták, hogy csak holnap tudom átvenni.
Úgy emlékszem az értesítőn is az szerepel, hogy a kézbesítés napját követő naptól vehető át...
Persze egy próbát/telefonhívást megér![ Szerkesztve ]
-
Joachim
tag
Félsiker...
Ma délben "Célországba megérkezett" a 18-i feladású SG-s rendelésem!
És döbbenet: 17tack, 4px még azt mutatja, hogy célországba elküldve, a Magyar Posta oldalán viszont már megérkezett státuszban van:2013.11.18
16:44
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.12.02
12:12
Item information :
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryMár csak a vámon kellene átvergődnie!
-
Joachim
tag
Nekem mindössze 1 napot töltött a vámon. SG Post 250$-os tábla..
Ha igaz, akkor átcsúszott és remélem ma ki is hozzák!2013.11.18
16:44
Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.12.02
12:12
Item information :
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.12.02
12:19
Item information :
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.12.03
12:32
Item information :
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest