Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Valahogy Kínából rendelésnél a vámot nem lehet megúszni? Ami azt illeti, elég sok az a 27%, akkor már a telefon se éri meg annyira...
Esetleg valami megbízható EU-s webshopot tudtok, amiben telefonokat árulnak? -
Švejk
őstag
Sziasztok,
Ha Kínából rendelek egy tabletet, mondjuk 150-170 $-ért, simán Singapore Posttal szállítom, akkor megúszom a vámot+áfát? Vagy milyen alapon megy, hogy jó, erre most kiszabjuk az áfát, emerre meg nem? Vagy hogy is van ez? -
Švejk
őstag
"szoval visszaküldtem nekik az értesitést a nyereményről, azóta semmi válasz nincs..."
Akkor elemezd ezt a mondatot, és talán akkor rájöhetsz, hogy a Microsoft nem válaszol (be szeretné zárni a programot? )
És annyira-annyira imádom hogy egy olyan topicban, mely arra alapul hogy egyedi gondok esetén segítséget adjunk, elküldjünk valakit, hogy használja a Googlet, amiből történetesen semmit az égvilágon nem tud meg, mert egyedi a gond -
Švejk
őstag
Na egy Lenovo A820 Tmallboxtól berendelve HK Posttal, PayPallal, és ezzel a fene magas USD árfolyammal 37.000 forintra jött ki.
Remélem a legjobbakat. -
Švejk
őstag
válasz #40993792 #5012 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a sok biztatást
Eladni? Egyenlőre eszem ágában sincs. Egy évre minimum megállapodnék ebben. Ha jó.
De a Tmallboxot éppen a gari miatt választottam. Az a Minideal 6 hónap siralmas.Ezek szerint tényleg legendásan sokat vesződtem, már vagy négyen mondták
-
Švejk
őstag
Akkor most kezdhetek aggódni?
Szintén Tmallbox, csak HK Posttal, nem akarok ebbe belefutni.
Imádom a bürokráciát, komolyan -
Švejk
őstag
válasz Gyurmasina #5143 üzenetére
Nyugtass meg, hogy a tied nem Tmallboxos
Ez már sok... -
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #5151 üzenetére
Mi a franc lehet ezekkel?
Remélem még lesz pár Tmallboxos kolléga aki megosztja a fejleményeket (remélhetőleg pozitívabbakat mint a mai 3 szerencsétlen eset... )
Tmallboxról rendelők! Mindenki ossza meg tapasztalatait! -
Švejk
őstag
Mi a tapasztalat, tracking number megkapása után hány nap, míg aktív is lesz? 2-3?
És a HongKong Post (egyébként kifejezetten ízléses és esztétikus ) oldalán a tracking number beütése után kér ilyet is:
To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number
Ezmiez? -
Švejk
őstag
válasz KurtCobain #5244 üzenetére
Fél év garancia, puff neki, számomra kiesett. A Tmallbox 2 évet ad, a Geekbuying is 1-et. De a fél év, siralmas.
-
Švejk
őstag
Juppppííí!
Csak rá kellett írnom Justinra, hogy mikor fog működni a tracking number, ma már ezt látom:
The item was posted on 29-Jun-2013 and is being processed for delivery to the addressee. -
Švejk
őstag
Beszéltem egy kicsit Justinianusal
Szerinte a HK Post gyorsabb, mint az SG.
Írtam neki a mi kis problémánkról, és hogy éppen emiatt a címzés hiba miatt nem elérhető-e a SingPost. Azt írta, hogy igen, tehát elvileg már nem lesz probléma
Ez egyelőre megnyugtatott egy kicsit. -
Švejk
őstag
Április 26-i Tmallbox rendelés így áll ma:
2013.06.29
15:04 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item acceptedMikor jöhet a repülés? Akár ma?
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Nem tudjátok mikor szoktak a HK Postos csomagok kicsiny hazánkba repülni? Ma például nem?
-
Švejk
őstag
Hopp, a 4px nem látja a HK Postos csomagom, miközben a Magyar Posta már 06. 29. óta Küldemény Felvéve-t ír. Mi lehet? Mikor fogják szállítani szerintetek?
-
Švejk
őstag
Kábé meddig tart az "item accepted" státusz szerintetek? Nekem már 1 hete így van, lassan már illenék "item sent abroad"-ra váltania. Ezt mikor fogja megtenni?
-
Švejk
őstag
Üdvözlet,
A magyar posta még célországba elküldve-t mutat, de a HK Post hivatalos honapján már ez fogad:
The item (RC........HK) is pending customs inspection at the destination as of 5-Jul-2013.
Ez annyit tesz, hogy vám elé van állítva? -
Švejk
őstag
Most jöjjön az én históriám a Tmallbox-al és egy Lenovo A820-al:
Rendelve:
2013. 06. 26.2013.06.29
15:04 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2013.07.03
18:03
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.07.05
19:51
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.07.05
19:54
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.07.08
10:15
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureÉs nagy-nagy mázlival holnap meg is kaphatom, de inkább szerda, vidéki vagyok.
-
Švejk
őstag
Na, ma meg is jött az A820-am. Óriási pirospont a Tmallboxnak! 2 hét a rendeléstől az érkezésig, szép idő.
A címzés teljesen olvasható volt, tűéles fekete betűkkel
Eze' öröm é bódottság! -
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6650 üzenetére
Csak megküldik neked is!
Szerintem hétfőn meg is kaphatod. -
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6788 üzenetére
Kiktől jött? Minideal, Tmallbox?
-
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6791 üzenetére
A Tmallnál nekem tűéles, kristálytiszta volt a címzésem. Szeritnem nagyon korrektek voltak.
-
Švejk
őstag
válasz Vjankovics82 #7304 üzenetére
Tuti. Nem tehet mást.
Ja, szerintem hétfőn megjön. -
Švejk
őstag
válasz gipsztigris #7327 üzenetére
Az szép! Inkább a Csájnapostot elkerülöm a jövőben, remélem a HK-s csomagom, ezúttal egy telefontok jó időt fut majd.
Egyszer már bizonyítottak, gyorsan küldték a telefonomat, most remélem a tokjával se lesz másképpen. -
Švejk
őstag
A jó kínai nénikéjüket...
Direkt HK Posttal rendeltem egy telefontokot,+2$-t ezért fizettem ki. Nem mintha nagyon nagy összeg lenne, de:
Mit kapok? Na? Egy China Postos tracking no.-t. Értitek, most már mit tudok csinálni? Remélem, hogy China Posthoz mérten hamar megjön a csomag. Maximum 4*-ot adok az ürgének, hogy "item as described, but i ordered with HK Post, and it came with CN Post"
Ezen kívül sok mindent nem tehetek...
Kicsit ez most feltolta az agyamat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest