- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #33759 üzenetére
Úgy legyen
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Rég jártam már itt
Az van hogy útban van felém egy egér, HK-val jön, elég gyorsnak tűnik az Alis eladó is meg a posta is. De régebbi rendeléseknél úgy emlékszem, hogy a Célországba megérkezett státusz után egy pár percre már jött a vámkezelés. Most meddig kell rá várni?
2014.04.30
13:12
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.05.07
14:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.05.12
11:28
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country -
Švejk
őstag
válasz caravaggio80 #16346 üzenetére
Egy haveromnak múlt csütörtök óta.
-
Švejk
őstag
válasz tiko76 #14454 üzenetére
Fogas kérdés. Egy barátom SE-s csomagjának is ezt jelzi, és mivel semmi infó erről a "collected from customer" dologról, csak találgatni tudunk.
Mindenesetre a bolt szerint nincs gond, megkapja a csomagot, és jelen esetben ők az egyedüli akinek hihetünk, mivel senki nem tud semmit. -
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #14188 üzenetére
Ez jól hangzik, de tudtommal az SE nem szállít akkut. A Directlink.com utóbbi bejegyzése 13-ról az Item in transit. Ilyenkor még a Posten.se nem látta.
Egyébként Directlinken te is megnézhetnéd a csomagodat, ott elég hamar jelez valamit. -
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #14185 üzenetére
Egyébként neked az SE Postos csomagod hogy halad?
Vagy az item collected from customer státuszról nem tudsz valamit? Érdemes várakozni, hátha megérkezik, vagy újraküldeni valami mással? -
Švejk
őstag
Üdv,
Az mit jelent pontosan, ha a svéd postás TN ezt jelzi már két napja?
The item is collected from customer
Sehol sem találtam infót, hogy mi ez... -
Švejk
őstag
Akik a Svéd postával próbálkoztak, és nincs fejlemény, azok számára van egy rossz hírem:
Idézet a svéd posta honlapjáról, a veszélyes és nem szállítható tárgyak bejegyzésből:
Other dangerous substances, e.g.
material with anesthetic, harmful, poisonous or other characteristics that may cause considerable discomfort if leaked
materials that are powerfully magnetic
items containing batteries
electronic items with non-removable batteries (e.g. iPod, iPhone, HTC One X) -
Švejk
őstag
válasz middleway #13718 üzenetére
Igazából a barátomé a rendelés, ő már írt nekik egyszer, ha jól emlékszem hasonló eredménnyel. Egy biztos, a Minidealen nem múlt, mert elküldték rendben. Csak ez az általános bizonytalanság ami most van, nem a legbiztatóbb. Már mindenkiről felmerült az akkukérdés. Ilyen szempontból meg a lehető legrosszabbkor rendeltünk.
-
Švejk
őstag
Üdvözlet,
Ahogy látom a hagyományos postákkal szív mindenki, mint a torkosborz. Szerencsére nekem nagyobb mázlim van olyan tekintetben, hogy van egy szeptember végi Minideales csomag, Svéd postával. Ez akár működhetne is, de közbejött az ünnepük, a trackinget pedig azóta nem látja a svéd posta oldala, se más nyomkövető oldal. Az egyetlen a Directlink aminél a csomag státusza a következő:
07/10/13 05:00
Order dispatched
08/10/13 05:30
Order departed on flight from origin
09/10/13 14:00
Order in transitMennyire megbízható ez az adat? Érdemes aggódni a csomag miatt, ha még a posten.se se látja? Mondjuk ez a Directlink a Post Nord, ezzel együtt a Svéd posta része is...
-
Švejk
őstag
A Svéd postával minden oké mostanában?
Tudom hogy ünnepeltek, de a szept végén rendelt mobilról még egy tracking numberen kívül még nincs hír -
Švejk
őstag
MyMemory, 32 gigás kártya, hétfőn rendelve, ma megjött. Ajánlott!
A kínaiak mikor akarják abbahogyni az ünneplést? Hanyadikán dolgoznak először? Lenne egy küldemény, de nem nagyon akar haladni sehova se.
-
Švejk
őstag
Üdvözlet,
Most a nemzeti ünnep ellenére működik a posta azért? Már 4 napja van egy tracking number (tudom, nem kéne türelmetlenkednem) de még nem él. 6-a előtt számítsak valami fejleményre? -
Švejk
őstag
Szia,
Nem, nem lehet vámmentesen, meg áfamentesen áthozni, ez adóköteles.
A telefon? Nóném izé, nem érdemes megvenni, ki tudja miféle gyermekbetegségei vannak. A minőségéről nem is beszélve. Meg arról se, hogy milyen szoftveres bajai lehetnek. Inkább +10 dollár, és veszel egy Lenovo A820-at. Tanúsíthatom, egy gyermekbetegségek nélküli, minőségi, megbízható, gyors, jól működő, népszerű telefon. -
Švejk
őstag
-
Švejk
őstag
válasz gghrtz #10629 üzenetére
Az Antelifenak van spanyol raktára, többnyire THL-eket szállítanak onnan. Egyébként ők elég halogatósak, de nem vészes.
A Zopo-nak van hivatalos boltja (Zopomobileshop) sajnos alapból elég drága emellett még 50$ a szállítás.
Még a Jiayunak van tán (Jiayumobileshop.de!, a .com az Antelife tulajdona.) de ezt nem nagyon néztem.[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #9995 üzenetére
Basszus, még fel se tűnt
A Tmallbox szidással se tudok nagyon egyetérteni, korrektek voltak és gyorsak, emellett talán a legolcsóbbak. Persze, sokaknak gondjuk volt vele, még többen viszont elégedettek voltak, így inkább kivenném a szamárpadból...
-
Švejk
őstag
válasz Kukcaman #9983 üzenetére
Eleve nem vennék órát látatlanban, külföldről meg végképp nem. Na jó, 4000-ért vettem egyszer egy Pobjedát, azt azóta nagy örömmel használom, de nagy tétje nem volt. Szerintem nem márkafüggő, hogy milyen jó, egy 20-30 ezres Casiót is ugyanott szerelnek össze, ha meg tetszik, meg lehet próbálni.
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #9979 üzenetére
Szép kis giga-komment lett
Grat! -
Švejk
őstag
No, akkor. Egy közepesen gyors, de inkább lassú postázás, egy telefontok, HK Posttal.
2013. 07. 17.
Megrendelve.2013. 07. 24.
Postára adva.2013.07.29
16:23
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2013.08.02
08:06
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.08.05
00:39
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.08.05
00:46
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.08.05
11:37
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure2013.08.06
09:37
Küldemény információ:
Postán átvehető -
Švejk
őstag
Na végre...
Küldemény felvéve!
07. 17.-i rendelés Aliról, 07. 24.-én adta postára, a HK meg most látja már. Innen 1 hét és talán megkapom. -
Švejk
őstag
válasz CoolBoy323 #7686 üzenetére
Nyugi, nekem a 17-i Aliexpresses rendelésem tn-jét még nem is látja semmilyen rendszer
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #7666 üzenetére
Minideal, Tmallbox, Geekbuying, ők korrektek szoktak lenni. Az Antelife húzza az időt, a Pandawill szintén, Fastcardtech abszolút nem ajánlott.
Az én mobilom Tmallboxtól van, gyorsak, korrektek voltak, 2 hét alatt rendeléstől kézhezkapásig simán megjött, HK Posttal.
És persze gratulálok a végtelen türelmedhez az olvasgatást illetőenSláger mobilokról emitt érdemes érdeklődni, annyiért amennyit írtál, már bármit megkaphatsz. Lenovo A820, Jiayu G3S, THL W100, és a többi.
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Tegnap hőbörögtem egy sort, hogy milyen dolog már, HK Posttal rendeltem egy csomagot, erre jön egy CN-es tracking number.
Na, ma már éppen írtam volna az eladónak, hogy mit is gondol magáról, erre belépek, a CN-es tracking áthúzva, ott fogad egy HK-s!
Remélem hamar jön majd. -
Švejk
őstag
válasz instantwater #7418 üzenetére
Mindjárt jön az igazi tracking number, és a válasz a Skypeon, hogy 2-3 nap
-
Švejk
őstag
válasz Palomar #7404 üzenetére
Először is jó döntés az A820!
A Geek megbízható bolt, jó vélemények vannak róluk.
A Tmallal semmi bajom nem volt, korrekt bolt, én ajánlom őket.
A gyári töltőt ki sem érdemes próbálni, ha csak nem vagy rákényszerítve. Inkább szerezz egy itthoni microUSB-s töltőt, vagy töltsd USB kábelen keresztül. Ezek az adapterek elég silány minőségűek.
Garanciával nem volt tapasztalatom, remélem nem is lesz. Talán Zsolt_72 kollégának volt egy sikeres Jiayu G3 javítása a Tmallboxxal ha jól emlékszem.KurtCobain: Ha én ezt tudom...nekem is Minideales lenne a telóm
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
A jó kínai nénikéjüket...
Direkt HK Posttal rendeltem egy telefontokot,+2$-t ezért fizettem ki. Nem mintha nagyon nagy összeg lenne, de:
Mit kapok? Na? Egy China Postos tracking no.-t. Értitek, most már mit tudok csinálni? Remélem, hogy China Posthoz mérten hamar megjön a csomag. Maximum 4*-ot adok az ürgének, hogy "item as described, but i ordered with HK Post, and it came with CN Post"
Ezen kívül sok mindent nem tehetek...
Kicsit ez most feltolta az agyamat... -
Švejk
őstag
válasz gipsztigris #7327 üzenetére
Az szép! Inkább a Csájnapostot elkerülöm a jövőben, remélem a HK-s csomagom, ezúttal egy telefontok jó időt fut majd.
Egyszer már bizonyítottak, gyorsan küldték a telefonomat, most remélem a tokjával se lesz másképpen. -
Švejk
őstag
válasz Vjankovics82 #7304 üzenetére
Tuti. Nem tehet mást.
Ja, szerintem hétfőn megjön. -
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6791 üzenetére
A Tmallnál nekem tűéles, kristálytiszta volt a címzésem. Szeritnem nagyon korrektek voltak.
-
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6788 üzenetére
Kiktől jött? Minideal, Tmallbox?
-
Švejk
őstag
válasz Turbobacsi #6650 üzenetére
Csak megküldik neked is!
Szerintem hétfőn meg is kaphatod. -
Švejk
őstag
Na, ma meg is jött az A820-am. Óriási pirospont a Tmallboxnak! 2 hét a rendeléstől az érkezésig, szép idő.
A címzés teljesen olvasható volt, tűéles fekete betűkkel
Eze' öröm é bódottság! -
Švejk
őstag
Most jöjjön az én históriám a Tmallbox-al és egy Lenovo A820-al:
Rendelve:
2013. 06. 26.2013.06.29
15:04 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2013.07.03
18:03
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.07.05
19:51
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.07.05
19:54
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.07.08
10:15
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedureÉs nagy-nagy mázlival holnap meg is kaphatom, de inkább szerda, vidéki vagyok.
-
Švejk
őstag
Üdvözlet,
A magyar posta még célországba elküldve-t mutat, de a HK Post hivatalos honapján már ez fogad:
The item (RC........HK) is pending customs inspection at the destination as of 5-Jul-2013.
Ez annyit tesz, hogy vám elé van állítva? -
Švejk
őstag
Kábé meddig tart az "item accepted" státusz szerintetek? Nekem már 1 hete így van, lassan már illenék "item sent abroad"-ra váltania. Ezt mikor fogja megtenni?
-
Švejk
őstag
Hopp, a 4px nem látja a HK Postos csomagom, miközben a Magyar Posta már 06. 29. óta Küldemény Felvéve-t ír. Mi lehet? Mikor fogják szállítani szerintetek?
-
Švejk
őstag
Nem tudjátok mikor szoktak a HK Postos csomagok kicsiny hazánkba repülni? Ma például nem?
-
Švejk
őstag
Április 26-i Tmallbox rendelés így áll ma:
2013.06.29
15:04 (HONG KONG)
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item acceptedMikor jöhet a repülés? Akár ma?
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Beszéltem egy kicsit Justinianusal
Szerinte a HK Post gyorsabb, mint az SG.
Írtam neki a mi kis problémánkról, és hogy éppen emiatt a címzés hiba miatt nem elérhető-e a SingPost. Azt írta, hogy igen, tehát elvileg már nem lesz probléma
Ez egyelőre megnyugtatott egy kicsit. -
Švejk
őstag
Juppppííí!
Csak rá kellett írnom Justinra, hogy mikor fog működni a tracking number, ma már ezt látom:
The item was posted on 29-Jun-2013 and is being processed for delivery to the addressee.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest