- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
snake1977 #87856 üzenetére
Nos kérem, ma megjött a csomag.
DPD Europe Classic. Hogy pozitív is legyen.
Angliából rendeltem (tehát nem Kína, Kambodzsa...) pénteken. Kártyával kifizettem, ma megjött (két nappal előbb a jelzett időpontnál), sms-ben megadott időtartam alatt, sértetlenül, semmilyen plusz költség nélkül.
A magyar árakhoz képest spóroltam több, mint 50k-t. Annyi a "hátrány", hogy kell vennem UK-EU hálózati átalakítót, de ez plusz 3 ezer, oszt jól vagyunk. -
Hunork
veterán
Ok, elolvastam mindent, és köszönöm az eddigi válaszokat. Csak megerősítésként:
Overlockers, angol áruház. Még EU szabályok vonatkoznak rá. Megrendelem, kifizetem, szállítási díjat is, és más egyéb költségem akkor nem keletkezik, ugye?
Íme a válaszuk:
This will be shipped from the UK and will incur a shipping cost as seen in the basket.
As for import charges, please contact your local tax and customs authority and they will be able to advisecsak, hogy ne legyen gubanc, ezért kérdezem meg még egyszer.
-
Hunork
veterán
válasz
Chaser #87813 üzenetére
Nem, magánszemély vagyok. Hardvert rendelnék.
És azt honnan tudom meg, hogy honnan jön?
Van a termék, meg ugye a fenti összegek. De honnan tudom a származását? Vagy utólag kiderül, hogy Kínából jött, oszt plusz 50k?
Ha gondolod, privátban elküldöm a teljes képet a rendelésről.
Angliát meg azért húztam alá, mert ugye megy a Brexit ügy, nem szeretnék itt sem utólag egy import vámmal szembesülni... -
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Nem nagyon rendeltem eddig külföldről, csak kisebb dolgokat. Kérdésem, hogy ha Angliából rendelek, akkor van-e bármilyen olyan költség, ami felmerülhet később? Nem szeretnék kézbesítéskor meglepődni, ezért kérdezem.
Alább egy példa:
Goods total £499.00*
Delivery costs £26.76*
Total value excluding VAT £438.13
Total VAT at 20.00 % £87.63
Total order value £525.76Tehát a neten kifizetem eme összeget bankkártyával, és csak várom a futárt? Jól értelmezem?
Amúgy a kinézett áruházak: Caseking és az Overclockers UK. tehát eme két bolt esetén érdekelne a vásárlás menete.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest