- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok. BUÉK
Vettem vmit amazonon tegnap este, ma reggelre olcsóbb lett. hol tudok írni, vagy kinek, hogy lemondjam a rendelésem és rendeljek olcsóbbat, illetve visszaadják (mennyi idő) a tegnapi rendelésem árát ?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, itead-től rendeltem egy csomagot munkahelyi címemre, amit az előtte lévő két hónapban kétszer már megrendeltem és meg is kaptam minden további gond nélkül.
A tracking szám LU végű, elvileg Luxemburgban csomagolják át, vám és áfával eddig semmi gond nem volt, nem kellett utólag kezelési díjat se fizetnem.
Ez a rendelés a tracking szerint 12.16. óta az Országos logisztikai központban van feldolgozás alatt, ami azért kicsit fura, mert korábban sokkal hamarabb megjött.
2021.12.16. | 01:59 Feldolgozás A küldemény feldolgozása folyamatban Országos Logisztikai Központ
2021.12.16. | 03:58 Feldolgozás A küldemény feldolgozása folyamatban Országos Logisztikai Központ
Erre pénteken kaptam egy mailt a feladótól, hogy a csomagot nem vettem át és legyek szíves átvenni.
Magyar tracking nem változott, ugyanúgy az utolsó bejegyzés 12.16-i:2021-12-16 03:58 Országos Logisztikai Központ, Submittal for redirecting or returning
2021-12-16 01:59 Országos Logisztikai Központ, Submittal for redirecting or returning 2021-12-15 13:53 Országos Logisztikai Központ, Receive item at office of exchange
2021-12-13 13:20 Insert item into bag
2021-12-08 10:51 Receive item from customer
De a luxemburgi tracking szerint (17track és post.lu):2021-12-27 00:00 Receiver not available and informed to pickup the item
2021-12-15 00:00 BUDAPEST 1005, Arrival at inward office of exchange 2021-12-15 00:00 BUDAPEST 1005, Departure from inward office of exchange
2021-12-13 00:00 Luxembourg Airport Sorting Centre, Departure from outward office of exchange
Munkahelyen ma voltam először, portán nem volt értesítő, de a csomagon amúgy rajta a mail címem és telefonszámom és semmilyen értesítést nem kaptam arről, hogy jött bármi is.Ilyenkor mi van?
Magyar rész miért nem frissült?
Csak simán menjek be a tn-el a postára és próbáljam meg átvenni? -
Vesa
veterán
Megbízható külföldi (EU-s) online gyógyszertárat tudna ajánlani valaki? Itthon betiltották az online rendelést, személyesen meg nem fogok bemenni egy patikába.
-
Chalkboard
csendes tag
Köszi az infókat, így érthető
-
Jahno
veterán
válasz
Chalkboard #99544 üzenetére
Szerintem most januárban lesz 3 éves ez a hír, hogy be fogják vezetni. De már én sem tudom, lehet csak kettő, mert annyiszor halasztották :-D
Én örülnék, hogy ennyit kell fizetni és nem 800at meg még egyszer az ÁFÁt. Mint ezen látszik, az ÁFA nulla forint, a posta szolgáltatási díja 399, ami pont jó. Egyéb indokoláshoz lásd a Posta hirdetményeit.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Chalkboard #99544 üzenetére
"Tudom, mit tettél tavaly nyáron...": nem jártál ilyen csoportban, heteken át mert másról sem volt szó, minthogy milyen mocsokság ez a postai lenyúlás (ott van egyértelműen a képen, h ez az ő díjtételük) Ha nem ők hozzák, hanem futárszolgálat, akkor nincs - bár persze az olyan szállítás (mint pl. az Ali Standard vagy Ali Saver, amit többnyire az Express One hoz ki) jellemzően drágább is
-
Degeczi
nagyúr
Persze, de a korábbi rendelet szerint célországonkénti 35e EUR éves limit volt (van, ahová még magasabb), amit sok kereskedő nem ért el Magyarország tekintetében, ezért nem volt kötelező a világbajnok áfánkat fölszámítaniuk. Nagyobb cégek, mint pl. az említett Amazon, persze már akkor is elérték ezt a forgalmat felénk, náluk ezért számoltak ezzel az áfával már korábban is.
Nyár óta viszont az egész EU-t tekintve van 10e EUR limit a távértékesítésre, amit már gyakorlatilag minden cég, még egyfős manufaktúrák is elérnek, így lényegében minden eladó kénytelen az itteni áfát alkalmazni, hiába van EU-n belül.
-
azbest
félisten
válasz
chungee #99541 üzenetére
Ahogy írtam, a nyártól volt változás. Plusz ahonnan vásároltál lehet nem forgalmazott 10e euro feletti értékben magyarországra, ezért nem kellett neki bonyolítania a fizetést magyar áfával.
Ha meg valójában nem is onnan jött, hanem kínából, akkor az import szabályok szerint kell kezelni és az is változott. Nincs 22 (valójában 37), 45 euro meg egyéb áfamentes határ, hanem 0ától felfelé mindig van áfa. A megfizetés módjára van több lehetőség, általában a kereskedő már felszámolja 150 euro nettó érték alatt.
Szóval igen, az a biztos, ha mindig magyar áfára számítasz.
-
chungee
addikt
Köszönöm a felvilágosító válaszokat. Azért furcsa az ÁFA EU-n belül mert Brexit előtt angliából rendeltem 3.000-5.000ft értékű termékeket és nem kellett magyar ÁFA-t fizetnem mert EU-s zóna. Most EU-n belül is van magyar ÁFA ezekszerint
-
azbest
félisten
válasz
chungee #99536 üzenetére
Ja látom, hogy ali számolta fel az áfát. Szóval ez teljesen rendben van. Hiszen áfát mindig kell fizetni. Fél éve, hogy nincs már áfamentes rendelés kis érték esetén sem. Először azt hittem, hogy a posta számolta fel mégegyszer, mert az is előfordul. Valsz azért úsztad meg a 400 forintot, mert már eu-ba léptették más országban.
Neked is kínából jött valójában a küldeményedet. Kínából hozz a a logisztikai cég aztán átadja egy európai postának. A nem szabványos, követetlen küldemény közben átvált U kezdető azonosítóra, hogy kezelni tudják a vámosok.
Egyébként szinte mindig kínából jön a küldemény akkor is, ha kifejezetten euórpai származásúnak jelzi a hirdetés. Inkább azt jelenti valójában az a hirdetésnél, hogy relatíve gyorsan és ő általuk eu-ba léptetve küldik, hogy itthon már nem kell foglalkozni vámkezeléssel. (ismerik már a magyar posta hírét)
Ha tényleg valamelyik eu országból jön valami, akkor is van benne áfa kereskedő esetén. Csak legfeljebb nincs külön feltüntetve. Bár, ha számlát adnak, akkor azon rajta van. Hogy ottani vagy itthoni áfa van felszámolva, az a kereskedőn múlik. Azon, hogy elérte- e már a cége a saját országa áfájával kezelhető limitet a külföldre szállításnál, mert akkor már muszáj neki a célország áfáját rátennie. Ez a határ is csökkent fél éve, korábban országonként volt 10e euro forgalom limit, most meg talán az összes külföldi eus forgalmára van 10e limit.
#99540embe
ide szállított forgalomtól függ(ött), az amazon nagy cég, sokat szállít ide (fullfilled / sold by amazon), így már régen túllépte a limitet és azért kellett magyar áfát. A nyártól még szorosabb a limit, mert nem országonként van, hanem eu szinten egyben. -
embe
nagyúr
válasz
chungee #99536 üzenetére
Nekem is jön egy csomag Litvániából, éppen tegnapelőtt fizettem ki rá az áfát + kezelési díjat.
Előtte megkérdeztem emailben a postát, hogy miért áll a csomagom 3 hete a postavámnál.
A válasz az volt, és ez logikus is, hogy ott nem fizettek rá Áfát, és azt valahol meg kell fizetni. Jelen esetben a vevő, a célországban.Ha pl. a spanyol vagy német Amazonról rendelsz, akkor az Áfa különbözetet csapják a végén a számlához. Hiába Te az áfás árat látod amikor a kosárba teszed, az az eladó ország Áfa összege. Mivel a mi áfánk többnyire magasabb, ezért amikor fizetsz a rendelés végén, akkor az Áfa különbözet összegével növelt vételárat fizeted.
-
chungee
addikt
Napot!
Alin filléres cucc megjött. Kérdésem az lenne hogy miért kellett ÁFA-t fizetnem amikor a csomag EU-n belül adták fel
Nem kötözködni akarok mert a +400ft megúsztam de akkor az ÁFA-t miért számolták fel
Csak értetlenkedek
-
Degeczi
nagyúr
Pedig már "2008-ban hozta létre a rendkívüli vezérigazgató, Sarah"... aki még csak 21 éves, tehát 13 évesen
https://csfdh.shop/pages/gyors-linkekAmúgy jó kérdés, gondolom FB reklámból, ott hírhedten nem szűrik az ilyen szemetet, és a csalóknak is jó terep a sok madár miatt.
-
Jahno
veterán
válasz
kabalapasika #99532 üzenetére
Én néha azt nem értem honnan a fenéből talátok rá ilyen oldalakra, de meg nem merném nyomni:
50 days old
Created on 2021-11-11
Expires on 2022-11-12
Updated on 2021-11-11 -
Degeczi
nagyúr
válasz
kabalapasika #99532 üzenetére
Google translate-tel ferdített, magát amerikainak hazudó kínai oldalról?
-
kabalapasika
tag
Sziasztok!Rendelt már innen valaki?
[link] -
embe
nagyúr
-
Sziasztok!
Banggoodról rendeltem egy Chuwi Ubookot. A probléma, hogy benéztem, és nincs hozzá billentyűzet, toll. Billentyűzet gyakorlatilag csak Alin van hozzá, 20e.forintot meg nem ér meg. A teszt oldalakon mindenhol azt írták, jár hozzá,.képeken rajta volt. A gyik-ből derült csak ki, hogy megszívtam,
Már nem tudtam törölni a rendelést, mert átadták a futárnak. Annyit írtak, hogy 7 napig el lehet állni a vásárlástól. Ez a része hogy működik? A postát én fizetem vissza a cseh raktárba? A Paypal ad valami védelmet? 85e forintot még megèrt volna kompletten, de így már nem. -
Asbee
veterán
Sziasztok! Mostanában mik a tapasztalatok Feucht-ról?
Jön egy csomagom németországból, tegnap oda került.
CS080268266DE a csomagszám ez dhl packet lehet , itthon meg majd európa+ ? Már ha ide jut. -
Nigér
őstag
Sziasztok, goonsgear.com-ról rendeltem, szállításra Deutsche Post-ot és DHL-t írnak.
Akkor ezt itthon a DHL kézbesíti, vagy a mi hazai Postánk? -
tbalint3
tag
Igen valószínűleg januárban kapod csak meg. Ugye a kamionstop érinti felszíni szállítást, így hétvégén/ünnepnap pl. nem is mozog.
Azért annyira nem rosszak nekem eddig kb. 5 csomagból 1 veszett el. Valamiért a németek szeretik ezt a Hermest használni. (ki tudja miért, lehet országon belül jó?)Nekem egyébként most pont van egy Eone csomagom, (bár nem Hermes kooperáció hanem Aliexpress), hááát nem túl gyorsak: [kép]
-
tbalint3
tag
Szia!
A német Hermes csomagokat nálunk az ExpressOne kézbesíti. Ez "ground/surface parcel" tehát nem repülővel hozzák, így általában lassabb. Németország-Ausztria határán átadják az Osztrák postának mint közvetítőnek, így itt is tudod majd követni: [link] . Utána Alsónémedi Expressone depó.Nekem nincs túl jó tapasztalatom velük, általában drágábbak mint a DHL(német posta), cserében lassabb, valamint nekem tavaly egy csomagomat elvesztették Ausztriában a Bécs melletti depójukban. (Pontosabban, ahogy írták: elhagyta a raktárat, csak nem érkezett be Mo-ra.)
-
abrtom87
tag
Sziasztok. PostNL beragadt ennél a folyamatnál;
20-12-2021 08:40 The Item is at the shippersAzóta semmi frissítés. Ez tovább szokott menni vagy csak megkapom a csomagot értesítés nélkül?
-
krampoosz
tag
válasz
therealbasst #99509 üzenetére
Két órával később sikerült, valszeg a posta rendszerében volt fennakadás.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ma vásároltam Németországból. Az eladó a csomagot fel is adta.
A PP értesített: szállító cég DE Hermes. És adott egy csak számokból álló csomagkövetési számot.
Gondolom a szokásos oldalakon előbb-utóbb látni fogom.
Mennyire megbízható ez a Hermes, mennyire gyors a szállítás? Így karácsony előtt 1 nappal nem tudom miben bízzak. -
mexel
veterán
Geekbuying-on a mailboxde adatokat tudja valaki hogyan kell megadni a címnél?
Itt van
*First Name:
*Last Name:Máshol Name van és oda kell beírni a Mailboxde.com GmbH -t. Haa First Name-hoz beírom mit írjak a Last Name-hoz? Én beírtam a név+ID-met, de azt elvileg a címhez kellene az Address Line 2 sorba. A év nem maradhat üresen. Őlus kéri a német tartományt, azt hiszem az szászország lesz (Sachsen)
A telefonszám előhívóját pedig nem lehet módosítani +36-ra, automatikusan +49-re teszi. Vajon a név + ID hová menjen?
Másrészt érdekes hogy azt írja DE raktárnál hogy a német szállítás ingyenes, de ha így írom be a címet akkor mégsem az.
-
Radnix
senior tag
válasz
lockdown90 #99505 üzenetére
Azt esetleg meg tudnad mondani, hogy a vamolas es a kezbesites kozott mennyi ido telt el?
Illetve ilyenkor a DHL vagy a magyar posta fog kezbesiteni? mert a vameljaras soran kaptam magyar posta fele kovetesi szamot is a DHL-es melle. -
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
#DHL
Amerikabol rendeltem meg nov 26.-an. Most dec 19.en megtortent a feldolgozas a magyar distribution centerben, a NAV is megsarcolt, kifizettem meg aznap.
Azota semmi hir. Mennyi ido szokott lenni a vamkezeles utan amig kiszallitanak? nyakamon a karacsony. Nem gondoltam volna, hogy kozel 1 honap kell az USA-bol. Azt irtak h a szallitas altalaban 6-12 munkanap... -
abrtom87
tag
válasz
janika1988 #99498 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest