- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JenoL
újonc
válasz
Occon adom #92009 üzenetére
A postás srác is csak nézett mikor a hétfőn feladott levelet pénteken kézbesítette. Azt mondja,hogy több mint káosz van a kicserélőkben és van,hogy napokig nem is kapnak zsákot a helyi postán aztán egyszer csak 3-4 zsák is van, tessék válogatni és kivinni. Már most retteg a Black Friday-tól és a Karácsonytól....persze mind ez minimálbérért télen, nyáron, hóban, fagyban, esőben, 40 fokban. Mondtam neki,hogy vegyen ki beteg szabadságot, azt mondta,hogy nem lehet...és ez csak rosszabb lesz
-
JenoL
újonc
Hát nem tudom, hogy mikor volt 1-2nap, a DHL-nek kell annyi.
EMS gyors postás csomagom ami elvileg prioritást élvez és soron kívűl kellene vám kezelni most így áll (30. óta semmi):(csak jelezném, hogy 5 azaz öt nap volt mire a vám ajánlott elsőbbségi értesítő levelét megkaptam Budapesti címre, Budapesti címről.)
-
big-J
őstag
Valakinek volt mar olyan, hogy beakadt "Vámkezeléshez szükséges dokumentumok feldolgozása" statuszba? Nem irtak a visszaigazolason kivul semmit. Sept 25 ota ugy van, maskor 1-2 nap alatt szokott atvaltani.
-
fairi
őstag
válasz
Occon adom #92003 üzenetére
Ez valami fantasy történet.
Alacsony bér, sok munka.Egyre rosszabb és kevesebb emberanyag jelenik meg a toborzások során.
Nyár óta a szállítási idő egyre ijesztőbb. Ami megjött akár 22 nap alatt, most hasonló csomagom 36. napon jár és tuti valamelyik rekeszben pihen várva a csodát. Lényegtelen Kína, USA, Törökország vagy Hollandia a kiindulási pont, külföldi levélküldemények nem jönnek, késnek, eltűnnek. -
Occon adom
aktív tag
Erről egyik történet jut eszembe.
Ismerősöm vett Kínából egy Tablettollat ami kb 40Ft volt akkor," ingyenes postával".
Az ismerős látta a neten hogy megérkezett Mo-ba a csomagja, várta nagyon.
A helyi postás, mivel a nagy bőrtáska redőzött, nem vette észre ezt a kis ceruzát, melyet a világ másik pontjáról ugyanúgy idehozták, mint valami nagy értéket, drága áron, de megbújt egy redőbe.
Aztán a postás kitakarította vagy 3 hét múlva a táskáját és akkor találta meg ezt a kis dolgot. Nem azon agyalt hogy kidobja, ellopja, vagy tegye a kukába, NEKI EZ HIVATÁS,
másnap kivitte és sűrűn elnézést kért az ismerőstől, hogy most tudta kihozni.
Szóval aki így áll a dolgokhoz, az nem hiszem hogy szereti, amit csinál,
vagy megbecsüli amit vállalt. -
cof
veterán
válasz
Occon adom #91996 üzenetére
-
raziel01
veterán
2019-09-19 05:15
HU, YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS.Semmi hír róla. :\ Pár ezer Ft-os cucc. Van még rá esély szerintetek?
-
fairi
őstag
válasz
Látom igazából nem érted a státuszát.
Az U jelzésű csomagokat kb ingyen kézbesíti posta neked, posták közti nemzetközi szerződésnek megfelelően. (elvileg kap 40-50 Ft egy külföldi U-s csomag után). vagyis ezt nem kezeli prioritásként, sőt ha elveszik, ellopják vagy postás teszi el annak sincs következménye. Kb a szemétnél eggyel jobb kategóriába tartozik.Ha fontos egy levél akkor ajánlottam kéred, ha fontos a gyors szállítás akkor meg futárcéggel kérd, pl DHL express.
Egy U-s levél akár 30 napig is pihenhet valahol, míg tényleg postásnak átadják. -
fairi
őstag
válasz
Occon adom #91986 üzenetére
Valszeg még ki se bontották. Ez a jelzés után 10-40 nap belül kéne kezedbe érni. Ez egy sima levélküldemény vagyis semmiféle prioritás nincs. Így akkor kézbesíti a magyar posta mikor akarja, akár hónapokig a sarokba lehet míg végre egy kézbesítő kezébe adják. Ha fontos a sebesség és a jobb nyomkövetés ajánlottan rendeld a terméket, ez az Rx123456789(országkód) kinézetű csomagok.
-
válasz
Ez inkább unregistered lesz. Nem tudni hol jár, a bejegyzés nem Magyarországot jelenti.
Unregistered csomagok mostanság 50-80 napra jönnek. -
Occon adom
aktív tag
válasz
Silent77 #91995 üzenetére
A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot.
[kép] már linkeltem, normális csomi -
válasz
Occon adom #91994 üzenetére
Magyar posta oldalán nézd már meg mit mutat.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
pulutodurumo #91993 üzenetére
A követő szerint a zsák megérkezett ide, letették, nem hinném, hogy bonyolult lenne egy kódsort, vonalkódot beolvasni, és normálisan kezelni.
Nade majd 1x ezt is megérjük -
pulutodurumo
őstag
válasz
Nem követett...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Occon adom #91990 üzenetére
Mert akkor ki kéne a maszek cégeknek fizetni a rezsiutalvány, konzultációs levelek, stb postázási díját
-
kcsa
veterán
Ne értsd félre, igazad van. Korábban írtam ide is, hogy régebben a panasznak is súlya volt, egy-két éve már annak sem. Attól még türelem kell, ennyi.
-
Occon adom
aktív tag
Ahányszor emelt a posta manapság mindenféle szinten szolgáltatási árat, annyival rosszabb a szolgáltatás szintje.
Csak azt nem értem, ha ennyire ... emberek ülnek ott,
miért nem adják el maszekoknak, profi cégeknek, akik a lelkükön viselik a teendőiket.
Kiscsomag szállítás része pl tökéletes ha nem a posta végzi.Példa, Amerikából rendeltem terméket, a feladást követő 3 órán belül azt is megmondta az ottani POSTÁS, hogy mikor fogom megkapni maximum a csomagot, szállítással vámmal, mindennel együtt. Hol van ettől a MI postánk?
Mondanom se kell a csomag idő előtt érkezett, abban a sértetlen csomagolásban, ahogy azt feladták. -
kcsa
veterán
válasz
Úgy érzem, hogy nem igazán neked való ez a külföldi rendelgetés. Sok türelem kell, meg még egy kis türelem.
-
huszentisz
friss újonc
Sziasztok!
Ma érkezett meg az országba az egyik csomagom és szépen át is ment mindenen a következő státuszokkal:
2:27 Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben - Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
2:27 Érkezés a nemzetközi feldolgozó központba - Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
10:25 Beérkezés feldolgozásra - Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
13:42 Előkészítés szállításhoz - Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Fura volt egy picit mert a bejövő és az érkezéses státusz kivételével soha nem láttam ilyen értesítéseket, de nem gondoltam volna nagynak biztos változtattak a rendszerbe vagy más az eljárás ems posta esetén, de aztán jött a kövi üzenet:
18:50 Járat indítás - tételes küldemény (belföldre) - Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
ilyet még soha nem láttam és tételes magyarul felbontották akkor a csomagot ? Még soha nem tapasztaltam ilyet valaki?
Külföldi trackingek weboldalak a szokásosat mutatják Forwarding to domestic network, meg a többi. -
Occon adom
aktív tag
2x átvágtak a kamerával kapcsolatban, ennyi pénzért valószínüleg egy hamis eszközt kapok, szal számomra csak a kíváncsiság hajt, hogy ez igazán jó lesz-e, de manapság nem lehet csodálkozni, hogy lemásolt vackot kapsz.
Válaszodra térve hála az égnek max 2eFt-t bukok, de száradjon a lelkén, ha valaki lenyúlta! -
szmyky
aktív tag
válasz
motoflug #91982 üzenetére
Ha PayPal-el fizetsz, akkor védelmed van fél évig!
A lényeg, hogy minden legyen levideózva a csomag kibontása is, ha esetleg gond van a termékkel legyen a kezedbe bizonyíték, hogy mi érkezett.
A csomagot kibontás előtt videózd körbe, mielőtt nekiállsz a kicsomagolásnak, hogy sértetlen és látszódjon rajta a címzés.
Bármi probléma van a PayPal felületén tudsz vitát indítani. -
motoflug
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok. A Willhaben.at oldalon kinéztem egy terméket, ami használt, az eladónál lehet paypallal fizetni. Ilyenkor véd engem bármi is? Mi van, ha egy marék csavart kapok tőle? Ezt nem szeretném benézni, nincs ezzel tapasztalatom, csak official seller oldallal. -
Xes
csendes tag
válasz
Occon adom #91978 üzenetére
FelvételFelvétel a feladótól
2019.09.12. | 11:26TRISTB
SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.09.12. | 11:37TRISTASzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.09.13. | 07:10TRISTASzállításBejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.09.19. | 17:25Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontSzállításBejövő küldemény belföldi továbbküldése
2019.09.22. | 00:08Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontKézbesítésKézbesítésre átadva
2019.09.25. | 15:48BudapestKézbesítettSikeres kézbesítés
2019.09.26. | 12:40BudapestRHxxxTR
-
Occon adom
aktív tag
KÍNA ------ İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
Törökországból, innen kapott valaki meg csomagot manapság?
szeptember 21-óta ide tart elvileg az enyém...
Tietek? -
Xes
csendes tag
Érdekes ez a posta:
FelvételFelvétel a feladótól
2019.08.21. | 19:39SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.08.23. | 21:52CNCANDSzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2019.08.24. | 10:00CNCANDSzállításBejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2019.08.26. | 06:31Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontSzállításBejövő küldemény belföldi továbbküldése
2019.08.27. | 20:36Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontKézbesítésKézbesítésre átadva
2019.09.25. | 05:11KézbesítettSikeres kézbesítés
2019.09.25. | 12:48szept. 24-én jött a hivatalos válasz miszerint:
Az L*********CN azonosítószámú küldeményt elsőbbségi Prime levélként adták fel. Az ilyen típusú nemzetközi levelek értéknyilvánítás és ajánlott többletszolgáltatás nélküli küldeménynek minősülnek.
Vizsgálatunk során a küldemény 2019. augusztus 27-i státuszát követően további sorsát a postai nyomkövetési rendszerben kimutatni nem tudtuk.
A Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) és a nemzetközi postai szabályok értelmében a postai szolgáltatók kártérítési felelőssége az ajánlott levelek, az értékbiztosítás nélküli postacsomagok és az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott küldemények elveszése, sérülése és tartalomhiánya esetén áll fenn.
Az ÁSZF 9.2.1. pontja 5) bekezdés szerint „a Posta kárfelelőssége nem terjed ki a közvetett kár vagy az elmaradt haszon összegére, továbbá a postai szolgáltatási szerződés teljesítésétől elkülönülő, más szerződés alapján már teljesített szolgáltatásra vonatkozó kárigényre (pl.: a címzett és a külföldi feladó között termékértékesítés során előzetesen megfizetett összegre).”
Tekintettel arra, hogy a Prime levél feladásakor a fent leírt többletszolgáltatásokat a feladó nem vette igénybe, kártérítési felelősségünk nem áll fenn.
Javasoljuk, hogy ügyének megnyugtató rendezése érdekében vegye fel a kapcsolatot a küldemény feladójával, ennek érdekében levelünkhöz angol nyelvű igazolást mellékelünk.
A történtek miatt szíves elnézését kérjük.Erre másnap a rendszerük szerint kézbesítésre átadják és sikerül is nekik de én mondjuk ilyen ragszámú csomagot nem kaptam... Na nembaj, a külföldi partner a pénzt már visszafizette de így nem tudom, hogy ők hogy kapnak majd kártérítést
-
fairi
őstag
válasz
SATO98 #91971 üzenetére
Akár 20 napnál is több lehet. de készülj lehet ez egy elveszett csomag. Igaz nem rég láttam 38 napig tartott egy ajánlott levélnél míg a magyar posta feldolgozta!!!Tied sima levélküldemény. Igy kb jelenleg sajnos a 40 nap is oké, vagyis októberben már meg kéne kapnod.
Nekem is van három csomagom 35 napon túl.
usa, kína, holland teljesen mindegy honnan jött.Hónapra is beragadhat valahol. -
SATO98
csendes tag
UA-s levél csomagot mennyi idő alatt hoznak ki? Az normális ha már Szeptember 7 óta magyarban van? Mivel ua azonosítós nincs nyomkövetés. Ez még a korábbi usa csomagom.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Augusztus 28-an rendeltem a Geekbuyingrol. Amit kaptam követési számot, az összes nyomkövető szerint, nem létezik. A Paypalrol levette a pénzt. A Geekbuyingon shipped a státusz. Első rendelesem volt. Nem ismerem ezt a webáruházat. Ma a faces csoportban kaptam annyi segítséget privatban, hogy inditsak ticketet. Probaljak ott kérni nyomkovetesi számot vagy infót. Hogyan kell ezt a ticketet indítani? Köszönöm a segítséget!
-
JenoL
újonc
Azt az összeget írd be amit fizettél és e-mail-ben csatolj screenshot-t a webshop belső rendelési összefoglalóról ahol látszódik (ha van igazoló e-mail azt is csatold), hogy 0 USD-be került mert bónusz pontokat váltottál be. Ennek hiányában ugyanis (tapasztalatból mondom) NEM FOGJÁK elhinni és kezdődik az akadékoskodás.
-
kcsa
veterán
válasz
gabro0 #91960 üzenetére
Vannak okosított szállítások, amit a kínaiak valahogy behoznak unióba, utána belső postával (sokszor dhl-el) küldik tovább unión belül vám/áfamentesen. Egyes webshopok, és néhány Alis/Ebayes eladó tud ilyen szállítást. A kínai rendelős topikban egy időben feltűnően gyakori volt, hogy az okosított kínai rendelések eltűntek Feuchtban. Hogy ez hogy derül ki? Ha kínából rendelted, és garantálják hogy áfa nélkül érkezik
-
bwi
friss újonc
Üdv!
Kéne egy kis segítség. Most van először, hogy VÁM-os dologgal foglalkozok, és nem találtam infót a kérdésemre, szóval gondoltam írok ide.
Rendeltem egy GFUEL nevű cuccot, ami egy energia ital por. Én "100% off" ajándék kóddal vásároltam szóval semmit nem fizettem a szállítási díjon kívül. A papírra amit kaptam, az "Áru egyedi értéke" mezőbe a GFUEL eredeti árát írjam ($35.99) vagy azt, amit én fizettem, vagyis a szállítás díját ($11.86)?
Nagyon hálás lennék a segítségért.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Szabad rendelni kineziológiai szalagot tapaszt? Eladó írja orvosi ragasztó van rajta, nem lehet allergiás reakció. Aliexpressen 4.8 csillag, 17930 Reviews, 25672 orders.
-
szmyky
aktív tag
Mostanában nekem is rendre 60nap után érkeznek meg a csomagjaim, már amik nem nyomkövetővel rendelkező, drágább cuccok.
De, hogy érdekességet is mondjak, most volt egy telefon kijelző, ami CH postával Kínából 6nap alatt a kezembe volt.
-rekordgyanús-
😁 -
JenoL
újonc
válasz
davidd196 #91954 üzenetére
Szia,
Hogy lassú az nem kifejezés. Hétfőn (Szept.23) adta fel postán (elsőbbségi, ajánlott levél) a VÁM az értesítőt levélben, hogy mi jött és vám kezelés stb. és most Pénteken (!!! Szept.27) kaptam meg.
Budapesti címről, Budapesti címre. Ismétlem, elsőbbségi, regisztrált levél...
Vicc ami megy, a postás srác már most retteg mi lesz Októberben a Black Friday alatt és Decemberben mikor Karácsonyra beérkeznek a rendelt csomagok innen onnan. -
azbest
félisten
válasz
raziel01 #91955 üzenetére
nekem az utóbbi kb 3-4 hónapban az a tapasztalatom, hogy havonta egyszer hoz a postás külföldi leveleket. Az egész havit egyszerre (pl 6ot). Általában adott hó 24-edike körül, 2-8 héttel egy-egy levél egyedi feladása után. Volt, hogy ugyanonnan egyszerre jött két azonos levél, az egyik épp becsúszott még, a másik +4 hét.
A sima belföldi számlák persze megérkeznek a szokott időben (bár az államosított közműveknél a számlakiállítás maga is kicsit döcögős).
-
davidd196
csendes tag
Sziasztok, ti is észrevettetek már lassulást a postázásban? Illetve mostanában nem kapom meg minden csomagomat (track nélküliek). Fél éve még minden rendben volt és mindig mindent megkaptam max 25 nap alatt.
-
vampire17
addikt
UPS csomagom igy all:
Az utemezett kiszallitas hetfore mutatja, de en ez alapjan mar azt mondanam, a futarnal van...
Szerintetek ez igy van? Azert lenne fontos tudni, mert a munkahelyre kertem es ha meg ma ideer, akkor megvarom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest