Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Augusztus 28-an rendeltem a Geekbuyingrol. Amit kaptam követési számot, az összes nyomkövető szerint, nem létezik. A Paypalrol levette a pénzt. A Geekbuyingon shipped a státusz. Első rendelesem volt. Nem ismerem ezt a webáruházat. Ma a faces csoportban kaptam annyi segítséget privatban, hogy inditsak ticketet. Probaljak ott kérni nyomkovetesi számot vagy infót. Hogyan kell ezt a ticketet indítani? Köszönöm a segítséget!
-
JenoL
újonc
Azt az összeget írd be amit fizettél és e-mail-ben csatolj screenshot-t a webshop belső rendelési összefoglalóról ahol látszódik (ha van igazoló e-mail azt is csatold), hogy 0 USD-be került mert bónusz pontokat váltottál be. Ennek hiányában ugyanis (tapasztalatból mondom) NEM FOGJÁK elhinni és kezdődik az akadékoskodás.
-
kcsa
veterán
válasz
gabro0 #91960 üzenetére
Vannak okosított szállítások, amit a kínaiak valahogy behoznak unióba, utána belső postával (sokszor dhl-el) küldik tovább unión belül vám/áfamentesen. Egyes webshopok, és néhány Alis/Ebayes eladó tud ilyen szállítást. A kínai rendelős topikban egy időben feltűnően gyakori volt, hogy az okosított kínai rendelések eltűntek Feuchtban. Hogy ez hogy derül ki? Ha kínából rendelted, és garantálják hogy áfa nélkül érkezik
-
bwi
friss újonc
Üdv!
Kéne egy kis segítség. Most van először, hogy VÁM-os dologgal foglalkozok, és nem találtam infót a kérdésemre, szóval gondoltam írok ide.
Rendeltem egy GFUEL nevű cuccot, ami egy energia ital por. Én "100% off" ajándék kóddal vásároltam szóval semmit nem fizettem a szállítási díjon kívül. A papírra amit kaptam, az "Áru egyedi értéke" mezőbe a GFUEL eredeti árát írjam ($35.99) vagy azt, amit én fizettem, vagyis a szállítás díját ($11.86)?
Nagyon hálás lennék a segítségért.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Szabad rendelni kineziológiai szalagot tapaszt? Eladó írja orvosi ragasztó van rajta, nem lehet allergiás reakció. Aliexpressen 4.8 csillag, 17930 Reviews, 25672 orders.
-
szmyky
aktív tag
Mostanában nekem is rendre 60nap után érkeznek meg a csomagjaim, már amik nem nyomkövetővel rendelkező, drágább cuccok.
De, hogy érdekességet is mondjak, most volt egy telefon kijelző, ami CH postával Kínából 6nap alatt a kezembe volt.
-rekordgyanús-
😁 -
JenoL
újonc
válasz
davidd196 #91954 üzenetére
Szia,
Hogy lassú az nem kifejezés. Hétfőn (Szept.23) adta fel postán (elsőbbségi, ajánlott levél) a VÁM az értesítőt levélben, hogy mi jött és vám kezelés stb. és most Pénteken (!!! Szept.27) kaptam meg.
Budapesti címről, Budapesti címre. Ismétlem, elsőbbségi, regisztrált levél...
Vicc ami megy, a postás srác már most retteg mi lesz Októberben a Black Friday alatt és Decemberben mikor Karácsonyra beérkeznek a rendelt csomagok innen onnan. -
azbest
félisten
válasz
raziel01 #91955 üzenetére
nekem az utóbbi kb 3-4 hónapban az a tapasztalatom, hogy havonta egyszer hoz a postás külföldi leveleket. Az egész havit egyszerre (pl 6ot). Általában adott hó 24-edike körül, 2-8 héttel egy-egy levél egyedi feladása után. Volt, hogy ugyanonnan egyszerre jött két azonos levél, az egyik épp becsúszott még, a másik +4 hét.
A sima belföldi számlák persze megérkeznek a szokott időben (bár az államosított közműveknél a számlakiállítás maga is kicsit döcögős).
-
davidd196
csendes tag
Sziasztok, ti is észrevettetek már lassulást a postázásban? Illetve mostanában nem kapom meg minden csomagomat (track nélküliek). Fél éve még minden rendben volt és mindig mindent megkaptam max 25 nap alatt.
-
vampire17
addikt
UPS csomagom igy all:
Az utemezett kiszallitas hetfore mutatja, de en ez alapjan mar azt mondanam, a futarnal van...
Szerintetek ez igy van? Azert lenne fontos tudni, mert a munkahelyre kertem es ha meg ma ideer, akkor megvarom...
-
JenoL
újonc
válasz
Mr.Pentele #91943 üzenetére
Szia!
Sajnos én sem reménykedem a gyors vámkezelésben. Hétfőn jött az SMS, hogy küldjem be a papírokat, de csak kedden jelent meg a weblapon meg a 17track-n, hogy vámkezelés, címzett kiértesítése. Én hétfőn mindent beküldtem, azóta semmi....
A megbízási papíron persze apróbetűvel, szürke színnel oda van írva,hogy a vámeljárás kb. 10-12 munkanap is lehet ami szerintem nevetséges. Azóta egy másik csomag is jön EMS-l kintről, ebből kifolyólag örülök ha Karácsonyra megkapom....
-
asturel
őstag
Van valami lifehack arra, hogy "ne próbálja meg kihozni a postás a csomagot"? Trackingben ugye az látszik, hogy:
Kézbesítés Kézbesítésre átadva
2019.09.27. | 06:33 Budapest 112 posta Kézbesítés Kézbesítés sikertelen, értesítő bedobva
2019.09.27. | 07:42 Budapest 112 postaPersze értesítő amúgy nincs (lecsekkoltam most is), legjobb esetben 11 körül szokta bedobni, de az is van mikor d.u., vagy pár nappal később visszadátumozva (ez a leggyakoribb -- előre ki van nyomtatva és napokba telik mire ideér?
), a bajom nekem csak az, hogy ilyenkor csak következő munkanap lehet átvenni (ráadásul így pl. holnap hiába megyek be -- legalábbis már egyszer eljátszották, hogy a "postásnál van a csomag, meg kell várni míg visszaér", mikor előtte mondta, hogy ezt ki se hozzák.., de végül nem kaptam meg). Postán kérdeztem, hogy mit tudok ez ellen tenni, de csak annyit kaptam, hogy "semmit, nem tökéletes a rendszer".
-
Mr.Pentele
csendes tag
Szia!
Nem feltétlenül a kérdésre válaszolok, de viszonyításnak alkalmas. Ezen a héten 3 ajánlott küldeményem érkezett be az országba, különböző napokon. Ezek közül 2 volt R-el kezdődő, 1 pedig e-packet ami L betűs. Ebből (R) kettőt már sikeresen meg is kaptam. Egyébként az E-packet elsőbbségi kezelést élvezne/ kellene biztosítani rá, kedd óta nem mozdul a kicserélőből. Feltételezem, megint valami dugulás lehet mert az országból kifelé haladó küldeményem sem szállt repülőre, jobban mondva még az NPKK-t sem érte el.
Esetedben valóban elkülönítetten kellene kezelni az EMS-t, viszont szerintem annyira nagy a felfordulás, hogy egyszerűen csak tornyosulnak az átvilágításra váró küldemények. A vámeljárás a postánál teljesen kiszámíthatatlan, ismerőseim körében van akinek egy pár nap alatt, de olyan is volt akinek hetekig tartott lefolytatni.
-
JenoL
újonc
Sziasztok,
Aki mostanság rendelt EMS gyorspostával csomagot, mennyi idő alatt ment le a vám eljárás és még hány hét mire a postához / MPL-hez kerül?
Nem az a kérdés,hogy megúszom-e a vám és áfa fizetést csak kicsit idegesítő,hogy múlthét szerdán landolt a csomagom Budapesten (1.5 hét alatt jött át Kínából) és még csak most kérték be a vám eljáráshoz a papírokat. Mikor a TN mutatta, hogy itt van a csomag egyből telefonáltam, hogy küldjem-e be a papírokat de a hölgy a telefonban közölte, hogy semmit se küldjek be előre de mivel EMS gyorsposta ezért soron kívül fogják vámkezelni....bele se merek gondolni, hogy akkor a sima csomagokat mennyi idő alatt tolják át (eddig java részt DHL-l jött minden nagy értékű, vámolandó csomagom, oké, hogy nagyon drága de ott ha szerdán landol a csomag, csütörtökön vámolják, pénteken meg már csönget a futár....)
Köszönöm! -
vesir
tag
válasz
Criminal017 #91938 üzenetére
Utánvétes küldemény vagy probléma volt a fizetéssel? Az utolsó kettő bejegyzés szerint a címzettet felkeresték a fizetéssel kapcsolatban. Helyetekben írnék a webáruháznak, hogy mi a helyzet a csomaggal.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Criminal017 #91938 üzenetére
Majd lassan.
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Rokonom megbízásából érdeklődnék. Valami külföldi webáruházból rendelt ruhákat, de egyszerűen nem akar neki megérkezni. Ezt a két screenshotot kaptam. Voltak bent postán is, nem tudnak semmit, értesítést meg pláne nem kaptak. Egyszerűen senki nem tud semmit. Ja, Romániába kellene megérkezzen, az a címzett ország.
Köszi előre is a segítséget.. :B
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
Dronte #91931 üzenetére
Lehet reklamálni, de nincs nagyon értelme. Ameddig nem látod ezt: Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben addig nem tekinti a posta megérkezettnek. Ez az állapot az egységképző felbontása esemény után fog majd megjelenni. Nekem a napokban 5 napot állt így, aztán került ki a zsákból...
-
agroman
aktív tag
válasz
chatran #91932 üzenetére
nem tudom mi van mostanaban, de nekem ennyi gondom meg sosem volt..alin az elado belgapostas trackinget ad meg, ami hollandpostaskent esik be, ugy hogy 2bol csak az egyik dolog van benne. china post registeredes trackinget kapva, a dpd futar hozza ki a cuccot. masik chinepostos track latszolag szeptember 1 ota nem mozdul kinan belul...
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Rendelt valaki mostanában holland postával, PostNL-lel? Az normális, hogy a feladás óta 4 hét telt el és nem találja a postnl rendszere?
Próbáltam több tracking oldalon, egyedül a parcelsapp találta meg. Ez az utolsó bejegyzés:
03 Sze 2019 01:21 Assigned destination country post tracking number LX***NL
Akkor ez még nem érkezett meg Hollandiába, ezért nem mutatja a rendszerük?
-
Dronte
aktív tag
Gyors kérdés: ha az egységképzőn hetek óta állnak itthon két csomagnál, azzal lehet bármit kezdeni, van értelme reklamálni?
Azt tudom, hogy a telefonos ügyfélszolgálat teljesen kuka. Valakinek sikerült elérni már bárhol bármit? Gondolom nem.. plusz ha jól sejtem ez még csak nem is feltétlen a posta hatásköre? -
Nova96
őstag
Sziasztok Iherb rendeltem augusztusban egy csomagot. Követési szám alapján szeptember elején országban volt már,kiértesítőt 1x kaptam csak meg. Kaptam mutattassam be a papírokat a szokásos dolgok . Elküldtem , 10+ napig ültek a csomagon.
A csomag 13400 volt,de ma papíron ott virul, hogy fizessek hétezret. Miért?
Írtam nekik újra,hogy tudom még az asztalt verni? -
User42
csendes tag
Sziasztok!
Az "Insert item into bag" bejegyzés a nyomkövetésnél mit jelent? Még a reptéren van a csomag vagy már továbbküldték?
Dél-Koreából rendeltem, a nyomkövetőben az utolsó bejegyzés napok óta a fenti.
Meg egy repülőgépszám van még megadva, ami a Google szerint Dél-Korea és Katar fővárosai között közlekedik. -
Obyboy
addikt
Kuponoknak hála Banggod-on és Gearbest-en hasonló árban tudom megrendelni a Xiaomi Mi 9T-t, kb91k +biztosítás +EU priority line ára. Szerintetek melyik oldal a jobb választás?
Személy szerint eddig Gearbestről többet rendeltem mint Banggodról, mindkét oldalról való rendelés megjött rendesen, gariztatni még nem kellett semmit így nincs negatív tapasztalat. -
fairi
őstag
válasz
szabi__memo #91922 üzenetére
2019. október: 40,89 USD-ig, 59,83 AUD-ig, 54,27 CAD-ig, 40,72 CHF-ig, 32,85 £-ig és 289,89 CNY-ig.
-
fairi
őstag
válasz
Occon adom #91919 üzenetére
Ezt csak a jó Isten tudja. gyakorlatilag holnap és soha közt bármelyik időpont lehet.
-
bl4ze
veterán
válasz
Occon adom #91919 üzenetére
-
Occon adom
aktív tag
válasz
szabi__memo #91905 üzenetére
Isztambulból a kezembe KB mennyi idő alatt kaphatom meg?
-
maj-viktor
őstag
DEL
-
lemmy71
őstag
Üdv urak!
Valakinek van valami infója hogy a [cect-shop] -ról miért tűnt el az Europe Priority Line szállítási módA DHL Worldwide és AirMail maradt, de itt rám verik a "vámot és az áfát" is azt meg nem szeretném
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Lehetséges az, hogy Feucht és Budapest között pingpongoznak a csomagommal?
A részletes jelentőben az látszik, hogy megérkezett Budapestre - majd visszaküldték Feuchtba.
-
azbest
félisten
válasz
Silent77 #91912 üzenetére
köves mocsár terepasztal témájú
Amúgy az is lehet, hogy a kamu küldős scam. Amikor különböző random címekre kamu felhasználóval rendelgetnek, hogy feltupírozzák az értékelésüket egy későbbi nagyobb balhéhoz. És ahhoz valódi feladott küldemények is kellenek esetleg.
A szerencsésebbek valós, használható gagyi dolgokat kapnak, nem koszos kavicsokat
[link]
-
bl4ze
veterán
válasz
szabi__memo #91905 üzenetére
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Occon adom #91904 üzenetére
Magyarországra vagy hozzád?
-
Occon adom
aktív tag
Manapság mennyi dő KB, hogy Kínából Isztambulon keresztül megérkezik egy csomag?
Sep 21, 2019 12:32 YANWEN Logistics
İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Item Forwarded to Destination Country
Jelenleg így áll a cucc.
Köszi -
gabro0
őstag
Hogyan lehet ezt kideríteni, hogy kínai áfamentes-e? Kínomban a feladó után olvastam, elvileg rendes bejegyzett német cég adószámmal, címmel, csak német nyelvű webshopjuk van.
Az egy másik kérdés, hogy kínai a cégvezető és
a cím egy hamburgi raktárra mutat...
Az ebayen vásároltam egyébként, de amazonon is lehetett volna, csak ott drágább volt picivel. A szöveg nem fordítósnak tűnt, meg az értékelése is 25k vélemény után 99,9%. -
kcsa
veterán
válasz
gabro0 #91901 üzenetére
Nem kínai áfamentes csomag, hanem német webshop.
Nem igazán emlékszem, hogy melyik topikban, de állandó téma volt az eltűnő csomagok, és páran a kínai feladót sejtették a háttérben (el se küldi, utánanyúl, akármi)
Egyébként találtam jópár német kommentet is, ahol Feuchti problémákat gyűjtik, én sem érzem a jobbító szándékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Megújult a PROHARDVER!
- NBA és kosárlabda topic
- Politika
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 25
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest