- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Ezt hogy?
Holland posta nyomkovetese mutatja.... furcsa, eddig az volt, hogy addig "The item is pre-advised" amig hollandiaba nem er... azt nem hinnem, hogy mar ott lenne (2 napja rendeltem) szoval ez valami uj statusz?
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Már sok helyen érdeklődtem, gondoltam itt is megpróbálom.
Nincs véletlenül itt olyan aki Ausztriába szokott járni, esetleg kint lakik?
A Lidl webshop-ból szeretnék egy terméket, de ide nem szállítanak.
Ha van tippetek hogyan lehetne megoldani nyugodtan írjatok privátban.
Köszönöm! -
Danny365
őstag
válasz
fornettisuti #88746 üzenetére
Igen azt észrevettem, de itthon van valaki, aki ezzel a számmal (vagy bármi mód) utána tud járni a csomagomnak? Vagy vajon hol a búbanatban akadt el helyileg?
-
Danny365
őstag
Sziasztok,
Ilyenkor mi a teendő? Egy hónap alatt azért csak kézbesíteni kene belföldön, nem? A tracking szám nem tudom, hova szól, a posta.hu nem “veszi be”, így nem tudom, hol és kinél lehetne reklamálni - gondolom nem az eBay eladónál, hisz nem ő tehet róla.De ha trackelve van, hogy tud ennyire eltűnni a csomag?
-
joeid
tag
Nem tudom emlékszik-e valaki (vagy egyáltalán érdekel-e valakit), de azért leírom, mert több tanulsága is van:
2018.07.21-én rendeltem a Gearbestről egy telefont
Egy idióta-bódult pillanatomban az utalásos fizetést választottam, amit egy megadott magyarországi számlaszámra kellett teljesíteni (Global Collect).
4 hónapig szívattak azzal, hogy nem kapták meg a pénzt, így nem kapok semmit.
Se pénz, se teló.
Nem adtam fel, de már majdnem lemondtam a dologról.
Küldözgettem a leveleket mindenfelé, ami végül a héten meghozta a gyümölcsét.
Megkaptam a bizonyítékot arról, hogy a Gb már 07.28-án megkapta a pénzt.
1 nap múlva a Gb elismerte, hogy kifizettem a rendelést, tegnap a telefonhoz rendelt tokot el is indították (Eu raktárból, a teló Kínából jön), a telefon pedig kifizetett státuszba került.
Már össze volt készítve a feljelentéshez a paksaméta, email címek stb., de erre úgy néz ki nem lesz szükség (lehet értelme sem lett volna).Tanulság:
- Soha, de SOHA ne utalj senkinek pénzt előre, bármilyen jó is az ajánlat, bármit is kér az eladó!
- Ha mégis póruljársz, ne add fel!
- A minimális angol nyel tudás, nem csak sör rendelésre jó -
bigrob
őstag
válasz
Thusor #88738 üzenetére
Múlthónapban volt nekem is ilyen, 2 nap egymás után ugyanez.
Második nap bementem, érdeklődtem, csajszi megnézte a gépbe, felküldött a kézbesítési részleghez, ahol nagynehezen végre ajtót nyitottak, megnézték ők is, megtalálta és mondta, hogy igazából fel sem dolgozták még... De levitte a kiadós nénihez és megkaptam. Ha sürgős menj be a postára. -
Thusor
őstag
Ezt nem kellett volna ma kihoznia a postasnak? Egész nap itthon voltam de nem csengetett fel és be se dobta.
-
Alarikman
senior tag
Érdekesség: az "air parcel registered" típusú csomag nagyon gyorsan megjött (kb két hét). Nekem most ez a leggyorsabb. Ajánlom.
-
Ixion77
addikt
válasz
citkar #88734 üzenetére
Van valami ősrégi nemzetközi postaforgalmi egyezmény, amiből az USA épp most akar kilépni a kínai csomagok miatt. Mivel több évtizeddel ezelőtti, feltételezhetően a maitől merőben eltérő körülményekhez igazodva jött létre. Ez rögzíti a feltételeket, de további részleteket nem tudok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
citkar #88734 üzenetére
régebben vmelyik topicban részletezték, a feladó posta jattol a küldeményekkel arányosan. azaz a csájna poszt elég sok zsetont tol át nemzetközi szerződés keretében a királyi postának, a kézbesítésért cserébe. (gondolom viszonossági elven megy, ami oda megy, azután a zöld kobold fizet)
(#88733) vittorio7
véleményem
-
citkar
addikt
válasz
vittorio7 #88733 üzenetére
Amikor azt olvasom, hogy a postán mennyivel több dolguk van a több csomag miatt, akkor az jut eszembe: ezek szerint ennyivel több pénzt is kap a "cég", vagy ingyen is lehet csomagot küldeni?
Egyébként nem tudom, hogyan is működik, ha egyik országban fizetek a csomag feladásáért, de másik országban, már egy másik szolgáltató viszi ki, akkor ezt anyagilag, hogy rendezik, de csak megoldják valahogy -
Sziasztok!
Rendeltem 2 cipőt elég nagy értékben egy oldalról, mint kiderült, természetesen kínából jön és az általatok már jól ismert 17track-n tudom követni, jelenleg:
Az oldal szerint 3-10 nap az érkezési idő, de ugye 3 napja nem frissült semmit.
Ha beér az országba, akkor mindenképp kellene frissülnie?Előre is köszi!
-
csraji
csendes tag
Sziasztok ! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy alis rendelésem és nem rég célországban feldolgozva státuszt kapott, de most megint kapott egy célországba elküldve státuszt. Ez mit jelent? Visszaküldik a csomagom?
-
femiki
tag
Most nyilatkozott a hiradóban a Posta vezér, hogy "a megnövekedett csomag forgalomra felkészültek, megnövelt létszámmal dolgoznak a posta kicserélőben, ezért a távolkeleti országokból rendelt csomagok feldolgozási ideje 4-8 hét" !!!
-
Thusor
őstag
válasz
pulutodurumo #88725 üzenetére
Posta alkalmazásban ez látszik jelenleg.
-
Thusor
őstag
USA-bol rendeltem egy termeket. A nyomonkovetesi szam alapjan nem akadt fent a vamon, mert mar a teruletileg illetekes postahoz tovabbitottak. DHL eCommerce volt a szallito. Ilyen esetben a posta kihozza hazhoz vagy nekem kell erte bemenni a postara mint egyes kinai csomagok eseteben?
-
NandorHUN
addikt
válasz
szmyky #88720 üzenetére
Kösz.
Még szerencsére soha nem kellett reklamálnom vagy ebay-es tag magától visszaküldte az összeget, de akkor ezek szerint pl. ha nem küld semmit az eladó vagy hibás a termék és nem akarna tériteni, akkor PayPal ilyenkor is véd automatikusan ?
Azért kérdem mert van 1-2 olyan shop ahol külön + költséget kell fizetni 1-1 rendelésre, ha akarsz "garanciát" / protectiont, hogy megtérítik a károdat. Ebay-en ilyen opcio nincs. -
szmyky
aktív tag
válasz
NandorHUN #88719 üzenetére
Mindenképp a Paypal-t javaslom.
Legfőképpen azért, mert ha ezen keresztül vásárolsz, akkor ha esetleg vissza kell küldeni a terméket, vissza tudod igényelni a postaköltséget.
Azt hiszem ez elég nyomós indok, hogy ne bankkártyával vásárolj...😉
Arról már nem is beszélve hogy 6 hónapig megreklamálhatod a terméket. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Ebay nagyobb üzletű rendelésnél mivel érdemes fizetni? Mi a legbiztonságosabb?
PayPal vagy sima CreditCard?Eddig elég sokat vásároltam már ebay-ről és soha nem volt semmi gondom - értékeléseket néztem -, de drágább üzletnél már azért óvatosabb lennék.
Előre is kösz.
-
Watt25
veterán
válasz
bigrob #88715 üzenetére
Illetve amikor nem akartak refundolni egy ember se mondta itt, hogy várjak még, többen a chargeback-et javasolták és milyen hülye vagyok, hogy nem paypallal fizettem...
Csak éppen közben a helyzet az lett, hogy megkaptad amit vettél, viszont nem fizettél érte... Továbbra is nekem úgy tűnik, hogy te azt hiszed, hogy mindenki hülye, mert mind szembe jön az autópályán... -
bigrob
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88713 üzenetére
2018-07-31 17:52:27 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2018-08-17 03:49:03 DE Order Processed: Ready for UPS
2018-10-12 15:25:21 Dahlwitz-Hoppegarten DE Origin Scan
Stb.(#88714) Watt25
Én már hetekkel korábban normális hangnemben mondtam, hogy legyenek szívesek utánanézni, nem 20 nap után addvisszapénzemetmertekkoraparasztvagyok, folyamatosan kértem, hogy csekkolják, el lettem küldve a csába, hogy ez ennyi, kérdezzek rá a postánál, ők semmit sem tudnak (aztán nem is a posta hozta...).
Majd amikor már 45-50 munkanap eltelt ők mondták, hogy akkor elveszett ez van, shipping company vesztette el, igazából pénzt se kéne visszaadniuk, de nagyon valued customer vagyok ezért a felét visszaadják, írtó lekezelő levelezések közepette.Ilyenkor persze jön a mézes madzag és mindent megteszünk a vásárlókért meg csomagokért, persze...
Illetve amikor nem akartak refundolni egy ember se mondta itt, hogy várjak még, többen a chargeback-et javasolták és milyen hülye vagyok, hogy nem paypallal fizettem...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
bigrob #88709 üzenetére
engem mondjuk érdekelne, hogy hol keringett a cuccod, vö. posta balf... falva rendszere, vagy valamelyik futárcég logisztikai fekete lyukban...
nekem a ToF/EO hétfőre hozott volna csomagot, de sok volt a pakk, úgyhogy ma hozták volna, deeee nem, mert a héten mától abban az idősávban pont nincs itthon akkor épp senki
-
beg
veterán
válasz
bigrob #88707 üzenetére
Egy probléma van a téziseddel: ez nem egy akciós 1 dolláros tucatkacat. Egy 3D nyomtató nem pár száz forint, ezt lenyúlni elég nagy gerinctelenségre vall az én szemszögemből.
Tégy belátásod szerint.
Én legutóbb 15 dolárért harcoltam a GB, PayPal párossal, míg nagy nehezen 40 nap dispute és claim után visszakaptam az addig 100 napja veszett kacat árát, szóval a harcolás kártyával ne gyere.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bigrob #88707 üzenetére
Mivel megkaptad a cuccot, végülis teljesült amit vállaltak. Nekik eggyel kevesebb nyomtatójuk van, neked eggyel több. Ingyen. Nyilván így ők nem kaphatnak kártérítést a szállítmányozó cégtől elveszett csomag miatt. Az hogy nem időben érkezett, ad neked lehetőséget alkudni az árból.
-
Watt25
veterán
válasz
bigrob #88707 üzenetére
Na itt most én is kezdjek arcoskodni, hogy az én Terms and Conditions-ömben az van leírva, hogy 1 fillért sem adok vissza, vagy mert olyan valued site vagytok ezért a felét visszaadom?
Természetesen, amennyiben szeretnél hozzátenni ahhoz, hogy kizárják Magyarországot a célországokból.
Istenem... -
bigrob
őstag
Tippet szeretnék kérni.
Ugye volt egy 7.30-án rendelt 3d nyomtatóm Gearbestről, ami 8.14 óta eltűnt. Letelt a több mint 50 munkanap, 1 hét harcolás a supporttal (megjegyezném, hogy írtó paraszt és lekezelő módon), hogy adják vissza a pénzem, nagy nehezen megkaptam. Bővebben írtam a topikban erről.
Tegnap megérkezett az eltűnt nyomtató, ma reggel már jött egy új ticket:
"Dear Róbert,
Thank you for placing an order with GearBest.
Please kindly confirm that you have received your package for order: xxxxxxxxxxxx.
We look forward to receiving your reply.
We would like to do every effort for any issue of your packages.
Best regards,
GearBest Customer Service"Na itt most én is kezdjek arcoskodni, hogy az én Terms and Conditions-ömben az van leírva, hogy 1 fillért sem adok vissza, vagy mert olyan valued site vagytok ezért a felét visszaadom?
Ti mit csinálnátok? -
kidnou
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88704 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele. Én azon veszekedtem egy hétig velük, hogy azért nem kaptam meg a csomagot, mert nem létező címet adtam meg. Egyeztettük, jó volt a cim, de futár szerint nem létezett. Másik GLS futár mindig megtalált
-
citkar
addikt
válasz
Mr.Csizmás #88696 üzenetére
Igen, értem, hogy jogilag az a helyzet támadható, de már az aggasztó, hogy lehet nem is lakik a közelemben, akinek odaadta a csomagot, csak azt állította, így érte se tudok menni, lehet a név is valótlan, amit mondott és aláírt. Ha pedig itt lakik és valós nevet is adott meg (de azt sem tudják ellenőrizni, hogy a saját nevét írja alá), majd azt mondja, ő bizony nem vett át semmit, akkor is szívás van.
Mindez történt egy nem olcsó szállításnál, úgy, hogy egy személy várta a csomagot a megadott címen, a megadott időben, amíg ez történt, akinek a telefonszáma (kettő is) is meg lett adva a futárcégnek.
Bosszantó, hogy egy nem éppen olcsó (20-30 USD) szállításnál, ilyet megengednek maguknak.Gyakorlatilag hiába van otthon a címzett, a közelben csak úgy odaadja egy embernek, mert az éppen előtte van és ennyi.
-
kidnou
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88696 üzenetére
Mivel bizonyitod, hogy ki vette át? GLS a csomagomat beadta a szomszédba, ami abból állt, hogy megkérdezte átveszi e. Személyit se kért. Nyugodtan letagadhatta volna, szerencsére nem olyan. De tovább megyek, ilyen alapon a futár is elteheti, bizonyitsd te, hogy nem adta át
-
flexxx
tag
Oh, köszi, így már érthető, csak a telós felületen nem írta, hogy van összefoglaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest