- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasi89
őstag
válasz femiki #89666 üzenetére
Én nem bántom a postásokat, nekem is van postás ismerősöm de Ő mindig korrekt volt, ha olyan csomag van ami nem fér a ládába de nem aláírós azokat inkább visszaviszi, nálunk pedig hagy egy értesítőt nem pedig bedobja az udvarba. A létszámhiány viszont nem indokolja azt, hogy ekkora tróger emberek vannak ott akik indoklás nélkül fordíttatják vissza a csomagokat vagy épp kavarják el.
-
Ixion77
addikt
válasz femiki #89496 üzenetére
Attól függ, honnan jön a csomag. Ha EU-ból, USA-ból, Ausztráliából, stb. akkor többnyire nem kérnek semmit, mert megbíznak a kinti cégben (főleg mivel jellemzősen az is DHL leányvállalat).
Ha viszont olyan országból, ahol nem hagyják a DHL-t tisztességesen, a saját normáik szerint működni és/vagy külső fél végzi a csomagfelvételt (Kina, Oroszország, Észak-Korea, Afrikai országok, stb.), akkor a törvényesség betartása érdekében komolyabban ellenőrzik, hogy a szállítmányozási papírokon feltűntetett értékek valóban megfelelnek-e a valóságnak. Feltételezem, hogy te valami ilyesmi országból vársz küldeményt.
Továbbá munkaerőhiányos időket élünk, és M.o. egyébként sem a gyors, szervezett, hatékony munkavégzés mintapéldája.
(Egyébként csalásgyanú esetén még feljelentési kötelezettségük is van, szóval nem javasolt hamis értékeket feltűntetni a bevallásokon)
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
beg
veterán
válasz femiki #89448 üzenetére
Már rég tudnál róla ha fizetned kellene, addig nem küldik ki (clearance processing complete). Várd szépen a futárt, majd megy.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
őstag
-
maj-viktor
őstag
válasz femiki #89263 üzenetére
Milyen tekintetben? A DHL már akkor bekéri e-mailbe, amikor feladják a csomagot, hogy mire ideér 1-2nap alatt letudják vámkezelni és ne itt tököljenek vele... Kínából 2-5nap alatt megjön házhoz DHL által... a posta meg 1-2heteket tököl, csakhogy értesítsen ha országon belül van már... újabb 1-2hét míg feldolgozzák a papírokat... szal így megjön mondjuk 2-4hét alatt... 1-2hét kiértesítenek és 1-2hét míg meg is kapod... és így lesz egy szép 1-2hónapos tracked... szemben a DHL 2-5napjával szemben... a posta ezt a csigatempót +3.500 Ft-ért csinálja a DHL most talán 5.000-6.000 Ft (most nem tudom pontosan már melyik az aktuális érvényes áruk, volt-e áremelés, stb.)... szal ha vámérték feletti... 22€, akkor inkább DHL... posta is megfogja és cserébe tökölnek vele heteket! ha "ráér, akkor persze szarkodhatsz a postával"!
10€ adófizetés elengedés miatt... ~40$-ig szabadon rendelhetsz... ha "vámolják-áfázzák is", csak papírmunka lesz vele... de efelett inkább DHL már... régen még mondtam volna, hogy posta... de már ígyis-úgyis megfogják szinte... akkor minek b*sszon el az ember heteket!? Persze kinek-mi!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Graphics
Jómunkásember
válasz femiki #89045 üzenetére
Hát pedig én is a fent leírt szituációval szembesültem..
Tegnap a postás értesítőt hagyott.. Este mentem a postára 18:00-kor, és azt mondta, hogy nem hozták még vissza...
Ma reggel tudtam nagy nehezen átvenni.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
-
beg
veterán
válasz femiki #88560 üzenetére
100x leírod gyöngy betűkkel tollal papírra, hogy "Soha de soha nem rendelek külföldről pláne kínából PayPal vagy AliPay védelem nélkül még egy kakasos nyalókát sem."
Utána bemész a bankhoz és chargeback eljárást indítasz erre a tételre. Nem lesz sétagalopp.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Mikrotik routerek
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- E-book olvasók
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest