Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
válasz
landau #79504 üzenetére
Már az eleje nem jó...
"Ha ingyenes szállítást választunk, az nem számít a magyar posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldeménynek..."Nagyon sok boltban 10$ környékétől már regisztrált CN/SG/KH/stb... postával küldik (sőt, kaptam már 2$-os partedlicsomagot is így
)
Dícséretes hogy javítani akarsz az összefoglalón, és ezzel magán a topicon, de a lendületedet összhangba kéne hozd a tárgyi tudásoddal.
"- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre nem vagyunk jogosultak"
Hogy érted? A posta részéről? Jóhogy nem. Kézbesítésig az eladó tulajdona."visszautaltathatjuk a vételárat.."
A refund az nem utalás, az egy visszafordított bankkártyás/PP accountos fizetés -
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Jön egy csomagom törökországból, elektronikai cucc, 105$ érték. Azt tudom, hogy a törökök 22 éve vámunióban vannak az EU-val, de mit is jelent ez az én esetemben? Vámolni szeretnék a cuccot, de én úgy tudom, ez a vásárlás pont olyan, mint ha az EU bármelyik másik tagállamából vásárolnék. Vagy mégsem?
-
landau
csendes tag
"Ha mélyebben érdekel, javasoltam hogy kérdezd meg a postát, elvileg ők a szolgáltató cég és ők állnak más postával kapcsolatban. Megtetted? Vagy csak még mindig pörög a #mivanakamu/nemkamunyomkövetéssel kerék?"
Igen. A saját csomagommal kapcs. felhívtam a postát. Megerősítették az ittenieket: az ilyen csomag náluk nincs regisztrálva, tehát nem tudnak semmit róla. Ha éppen benn van náluk fizikailag, azt meg tudják nézni, ezzel esetleg a kézbesítőnél való eltűnést be lehet előzni.
És, akkor most már beteszel valami hasznosat erről az Összefoglalóba, vagy csak még mindig pörög az "ennyierővelbeírhatnánkhogyazöldpostáskocsitvárdneapirosat kerék"?
Ilyenre gondolok:
Összefoglaló
...Ennél pontosabb időt és jövőbelátást a topiklakóktól nem lehet elvárni, mert nagyon nagy a szórás és rengeteg tényező befolyásolja. Türelmesnek kell lenned, ha lassú postával rendelsz. Ne feledd, ingyen volt és házhoz viszik. Ha valami gyorsan kell pár nap alatt, akkor fizesd ki az express felárat (DHL Express)
új szöveg ..................................................................
Ha ingyenes szállítást választunk, az nem számít a magyar posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldeménynek, így
- Magyarországon belül biztosan nem lesz nyomon követhető a csomag sorsa (nem fogjuk megtalálni a M. Posta online nyilvántartó rendszerében)
- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre nem vagyunk jogosultakHa nem érkezik meg a csomag:
- paypalos, aliexpresses fizetés esetén nyithatunk vitát, és visszautaltathatjuk a vételárat, az eladó bukja az eltűnt csomag értékét.
- bankkártyás fizetésnél van egy (nehézkesebb, de nem reménytelen) visszautaltatási lehetőség, személyes ügyintézéssel a bankbanA csomag ingyenes szállítás esetén is kaphat valamilyen TN-t a feladó országában, és ezt a nemzetközi nyomkövető oldalak akár követhetik is.
...................................................................
Globális nyomkövetési oldalak (ajánlott, több szolgáltatót és TN-t kezelnek egyszerre):
17track
Trackitonline
sky56Sarcasm is stupids' natural defense against facts.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Franciaországból érkező (La Poste-Colissimo International) csomagok kézbesítési idejéről?
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
aytukabozs #79499 üzenetére
Szuper!
Köszönöm a részletes választ!
Így már minden a helyére került
!
-
gulupeti
senior tag
válasz
A texasi #79496 üzenetére
Akkor te nyertél!
Más:
Március 8.-a óta nekem is áll egy csomagom, azaz holnap lesz három hete. És még a papírokat sem tudták feldolgozni, amelyek beküldése óta megint csak eltelt egy hét (Na jó, holnap lesz egy hete.) A héten ebből megint csak nem lesz kézbesítés, szinte fogadni mernék, pedig nem vagyok nagy szerencsejátékos.
Erre az egészre összességében már tényleg csak azt lehet mondani, hogy szégyen, gyalázat. Nem tudom, hogy az nem jutott-e már eszükbe, hogy kevés az ember... Megnéztem Youtube-on ezt a kicserélő állomásos videót ahol az arc azt mondja, hogy ha adatot kell bekérni, akkor elhúzódhat az egész egy hétig is. Aha...(#79498) Tommmysun
Uhh, szép történet! Milyen jó, hogy nálunk csak egy posta van.. -
aytukabozs
addikt
válasz
Tommmysun #79497 üzenetére
"be volt jelölve, hogy Gift és 20 dollárt írt rá az eladó ..." ".... A kérdés, hogy ez alapján akkor egyáltalán minek állították meg"
Azért mert a postások is tudják hogy ami egy kínai küldeményen a CN22-re van írva az a legritkább esetben igaz.
"...és ha már megállították és bevallottam a valós összeget és, hogy nem ajándék, miért nem számoltak rá ÁFA-t?"
Méltányosságból kb. Hosszabb ideig érvényben volt egy jogszabály aminek alapján a 10€ alatti vámterhet nem kell megfizetni. Elvileg ez megszűnt, de ettől még az ilyen értékű cuccok általában átjönnek.
"Vagy ezt majd utólag kell befizetnem még valahogy ...?"
Nem, nem kell utólag fizetned semmit.
" A csomagra rá volt ragasztva, hogy 0 Ft vám, 0 Ft vámeljárási díj, stb., de ÁFÁ-ról egy szó sincs sehol!"
Mivel ez egy vámeljárás keretében megállapított áfa, így vám-ként hivatkoznak rá... -
Tommmysun
aktív tag
válasz
darealkilla #79485 üzenetére
Mondok hasonlót! Csütörtökön felhívott a postás egy csomaggal, hogy kézbesítené de nem vagyok otthon, mondom így van, holnap leszek, vagy átveszem postán. Mondta, hogy ok lerakja postán és már aznap délután felvehetem a postán! Így is tettem még csütörtökön felvettem a csomagot. Aztán pénteken (egész nap pont otthon voltam) postás nem csengetett, csak bedobott egy értesítőt, hogy megpróbálta ismét kézbesíteni a csomagot, de nem sikerült így felvehetem a postán .... azt a csomagot, amit előző nap már felvettem! Akkor most mit is próbált ismét kézbesíteni?
Nálad legalább az esély megvolt, hogy pénteken még náluk volt valóban a csomag, de nálam
?
Másik sztori, szintén csütörtökön felhív a postás néni, hogy csomagom van, bla...bla... délután 5-től felvehetem a 2-es számú postán. Ok! Délután megyek, a kettes számú postán azt mondják nincs ilyen csomag a nevemen, biztos a körzetemhez tartozó 7-es postán van. Átmegyek a 7-es postára, ott sem találnak semmit, de az ő rendszerükben azt látják, hogy a 2-esen van. Viszont azt tanácsolják menjek vissza pénteken, mert addigra biztos átviszik hozzájuk, hiszen az a posta tartozik az én címemhez. Sajna csak szombaton tudtam bemenni, de persze a csomag nem volt ott, a 2-es posta meg zárva. Hétfőn irány ismét a 2-es posta .... náluk pedig nincs ... mondom márpedig náluk van és kutassanak ..... nah nagy nehezen csak előkerült a csomag, ami valószínűleg már csütörtökön is ott dekkolt, de azért futhattam miatta pár plusz kört :/
Magyar Posta ... ennyi!
-
Tommmysun
aktív tag
Sziasztok!
Részben a fenti kérdéshez kötődik az én mostani tapasztalatom!
Kínából rendelt csomagom értéke kb 35 Euro volt, gondoltam, hogy meg fogják majd a vámon. Így is lett, ahogy láttam a nyomkövetésen küldtem is a szükséges doksikat, "tisztességes állampolgárként" szépen bevallottam, hogy mennyi a valós összeg, nem jelöltem ajándékként a csomagot, majd vártam. Kis idő múlva jött is a csomag a postára (az külön sztori, hogy a helyi posták ide oda küldözgettek, hogy nem náluk van, így négy nap is elment mire előkerült a csomag), vártam is hogy majd perkálnom kell, de csodák csodája egy fillért nem kértek
A csomagot megnéztem, be volt jelölve, hogy Gift és 20 dollárt írt rá az eladó (én persze semmi ilyet nem kértem tőle). A kérdés, hogy ez alapján akkor egyáltalán minek állították meg (egyszerű fém alkatrészek, nem telefon, stb.), és ha már megállították és bevallottam a valós összeget és, hogy nem ajándék, miért nem számoltak rá ÁFA-t? Vagy ezt majd utólag kell befizetnem még valahogy (sok rendelésem volt már, de még vámolt soha, így lehet nekem nem világos valami, de úgy tudom mindent a postán keresztül kell rendeznem a csomag átvételénél)? A csomagra rá volt ragasztva, hogy 0 Ft vám, 0 Ft vámeljárási díj, stb., de ÁFÁ-ról egy szó sincs sehol! -
kymco
veterán
Ma 20 napja, hogy Magyarországra érkezett a telefonom... és még nincs nálam...
-
aytukabozs
addikt
válasz
aytukabozs #79490 üzenetére
upsz, de reggel van
Szóval egyrész brekes, másrészt;
-
brekes
tag
Hali. Esetleg nagyobb csomagot nem tudnék úgy rendelni aliról, hogy azt csomagautomatában, vagy postaponton tudjam átvenni? Vagy erre csak belföldi küldeménynél van lehetőség?
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #79452 üzenetére
Ma bedobták az értesítőt, hogy pénteken 13 órakor megkisérelték a kézbesítést.
A levelet szombat reggel a postán átvettem, pénteken üres volt a láda és nem jött senki, egész nap itthon voltam.
Hát ez mekkora már, nem?
Szóval így megy ez
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Gearbest-ről rendeltem, elvileg holland postával küldték, NL****** a tracking number. Sky56-on és trackitonline látja, a posta.hu nem. A kínai oldal "the transfer of customs"-ot, az orosz "Vámkezelést" ír. Küldjem a dolgokat, vagy azt majd csak akkor kell, ha megjelenik a posta.hu-n? Egyáltalán legit a követési szám amit GB-nél adnak?
Nem áfa köteles egyébként. -
beg
veterán
válasz
maximilian4 #79482 üzenetére
A gyorsaság miatt drágább. Heteket spórolsz.
-
beg
veterán
válasz
maximilian4 #79480 üzenetére
Igen a DHL-nél 6000 az az ügyintézési összeg ami a postánál "csak" 2500.
-
maximilian4
addikt
Felhívott, megoldottam.
Többet nem is rendelek DHL-lel. 12 ezer forint volt az áfa és 18 ezret kellett fizetni. Gondolom 6 ezret kiszámlázták eljárás vagy valami hasonló jogcímen, plusz 10 eurot fizettem a szállításra... Még jó hogy 20 ezret hagytam bent a boltban.Illetve a nem én voltam a címzett, de az én adószámom alatt számolták el az áfát. Hírtelen csak az enyémet tudtam mondani a futárnak. Gondolom nem fog gecizni a NAV, mert az áfa be van fizetve.
-
beg
veterán
válasz
maximilian4 #79478 üzenetére
Fel, de te is megteheted, át szokták küldeni az email/sms értesítőben a futár számát.
-
maximilian4
addikt
DHL-es küldeményem mára várható, viszont nem tudok itthon várni egész nap. Ha esetleg csöngetne és nem talál itthon, akkor fel fog hívni a futár?
-
beg
veterán
válasz
landau #79476 üzenetére
"A ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése:kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója."Ebből nekem az jön le, hogy ami ilyen, azt követheted háztól házig. Ami meg nem ilyen, azt nem, és csak bedobják aláírás nélkül. Ergo lényegtelen, hogy Kínában, Kuala Lumpurban vagy Kiskunborzasztó-Alsón lopják el a csomagot, mert bárhol megtehetik a valós nyomkövetés hiánya miatt.
Innentől meg nem lényegtelen, hogy mikor érkezett a Kínai követő szerint Magyarországra? Ha mélyebben érdekel, javasoltam hogy kérdezd meg a postát, elvileg ők a szolgáltató cég és ők állnak más postával kapcsolatban. Megtetted? Vagy csak még mindig pörög a #mivanakamu/nemkamunyomkövetéssel kerék?
Nincs privilégium az összefoglalóval kapcsolatban, írd be ide mit szeretnél benne látni, megszavazzuk és ha többen is hasznosnak látják, bekerül. Eddig is így történt.
-
landau
csendes tag
"A helyesírást, szofisztikált stílust arra értettem, hogy ha kedved lenne összedobni egy összefoglaló kiegészítést ezekre a kérdésekre."
Oké, és bocs, az teljesen más, akkor félreértettük egymást. Így egyenesben elég barátságtalanul hangzott.
Én ugyanis nem szántam a szövegem egyenesen az Összefoglalóba, csak a felvetettem kérdéseket.Amúgy tömören fogalmazva lehetne még hozzáírni az Összefoglalóhoz, anélkül is, hogy "20-30 oldalas legyen".
- Annak ellenére, hogy ironikus túlzások hatáskeltő alkalmazásával többen próbálják úgy beállítani, mintha az Összefoglaló bármely további, a felhasználóknak hasznos tartalmi fejlesztése fizikai és szellemi képtelenség lenne.
A külföldi tracking numberek valósságáról pl. valami kis részinfó csak összejött a vitából. -
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Etotalk.-tól rendeltem TAX FREE Shippinggel.
Eddig a DPD hozta. Most NL végű track numbert kaptam, igaz az SF express oldalán lehet követni.
Most ilyenkor mi van? -
beg
veterán
válasz
Multikiller #79472 üzenetére
Összefoglaló eleje:
"Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés."Tovább lenyitva:
VÁM, ÁFA, ÉRTÉKHATÁROK rész alatt érdemes olvasgatni.Át nem vétel nem túl elegáns megoldás és nem lehetsz meglepődve, ha az oda-vissza postát elveri rajtad az eladó.
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Fennakadt a vámon egy elektromos cigaretta szettem. Levelet nem kaptam, csak egy sms-t, hogy vám alatt van és a posta honlapján megtalálom a részleteket.
Ha jól néztem a nyilatkozatot, akkor 2500 Ft a postai kiszállítás és a vámeljárás + gondolom 27% áfa a termék ára után.
A csomagra 15$ elektronikai alkatrész volt írva.
Az elektromos cigaretta, ha jól tudom most már jövedéki termék. Ilyenkor mi a helyzet?
Érdemes ráírni a csomag valós tartalmát és árát?
Ha 20 napig nem küldöm a nyilatkozatot, akkor visszaküldik a feladónak. Ilyenkor a szállítást én állom?
Akinek volt már benne tapasztalata írhatna pár sort a menetéről.
Köszönöm! -
peestike
senior tag
válasz
aytukabozs #79469 üzenetére
Jogos! Bocsánat!
-
peestike
senior tag
válasz
aytukabozs #79467 üzenetére
Elméletileg ez nem a rendelés azonosító, az 2017-valamiszámok. Emaiben ez volt csak postára vonatkozóan:
"A küldemény itt található: 2701758410" ebből gondoltam, hogy tn lesz. Remélem egy kés készlet csak egyben marad. -
aytukabozs
addikt
válasz
peestike #79465 üzenetére
A rendelésszám az nem = követési szám.
btw nem tudom rendelnék-e olyan oldalról ahol ilyenek a garanciális feltételek.
Annak a kockázata, hogy a terméken kár keletkezik, a megrendelt áru átvételének pillanatában átszáll az eladóról a vásárlóra.... ...Az ezt követő reklamációs folyamat a vásárló és a szállító vállalat közt zajlik -
peestike
senior tag
Érdeklődnék, hogy a klarstein.hu-ról rendelt e már valaki? Gyanítom Németországból küldik, emailben küldtek rendelés számot, de egy keresőben sem látom. Ügyfélszolgálatot természetesen próbáltam, de telefonon nem sikerült elérni. Ez a szám: 2701758410. Nem ismeri fel valaki, hogy melyik futár ad ilyen számot?
Köszönöm szépen! -
Zeki
nagyúr
válasz
alex devil #79463 üzenetére
Szerintem ami nem tud angolul, az nem is küld külföldre. Mondjuk ami angolul tud se mind.
-
alex devil
senior tag
Helló! A Bukalapak-ról rendelt már valaki?
-
Endura69
csendes tag
válasz
Criminal017 #79459 üzenetére
Hogy lehet valós egy olyan követés,ami még be sem következett:
03.28 célországba elküldve!
Kínai idő szerint 03.26.-án írta ezt a követő. -
szmyky
aktív tag
válasz
landau #79454 üzenetére
Nem kamu, hiszen a csomagon szerepelnek ezek a számok, azonban ezt a külföldi posták nem kezelik tovább és ömlesztve szállítják tovább és nem regisztrálják az állomásait.
Az itthoni érkezését és útját szerintem már csak random generálja a kínai csomagküldő cég!Azonban a kínai feladás tényét azt biztosan mutatja!
... és ez szerintem egy kínai csomagnál, amiért nem fizettünk szállítási díjat nem rossz alternatíva!
-
landau
csendes tag
válasz
luck66 #79417 üzenetére
"Posta szerződött partnerség" - egyre gondolunk (értsd: a nemzetközi szabványok alkalmazása mögött a posta nemzetközi szerződései állnak).
Amire továbbra sincs válasz:
A nemzetközi tracking weboldalak hogyan generálnak csomagtörténetet egy nem nemzetközi szabványos-regisztrált, de a feladó által pl. YT ... számmal (kínai posta) ellátott csomag esetén? Ez egy totál kamu infó? Vagy valós? (Lásd a példát az eredeti kommentemben.) Rendben, akkor ezt nem tudjuk. -
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #79449 üzenetére
MP: tegnap 14:40: Belföldi feldolgozásra továbbítva
Postnord szerint ma reggel 9:23: Delivery to the recipient failed. A notification will be sent to the recipient.
MP ma este 6kor: Letétbe helyezve Budapest 70 postaMentem a 70-esbe, holnap reggel menjek a 72-esbe, mert levél.
Ma egész nap otthon voltam, a láda üres, nem jött senki.
Szerintem majd hétfőn ott lesz a ládámban, hogy péntek 9:23-kor megkísérelték kézbesíteni, de nem voltam itthon, volt már így.
Leadminisztrálják, hogy "megpróbálták"? -
Cartevo
őstag
Benelux földön keresek segítőt (londoni közvetítés), részletek privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest