- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Sziasztok!
Kicsit árnyaltabbá vált az ügyem:
Produkt / Service: WELTPAKET Premium (Ungarn)Status vom Fr, 18.12.2015 19:05 Die Auftragsdaten zu dieser Sendung wurden vom Absender elektronisch an DHL übermittelt.
Nächster Schritt Die Sendung wird zum Paketzentrum transportiert.
**************************Magyarul a létező leggyorsabb küldési módon fog jönni, legalábbis a Weltpaket Premium DHL.de oldali leírása alapján - ez nagyon jó!
Viszont a termék még nincs ott - legalábbis így értelmezem. -
Janaboy
veterán
válasz
Turbobacsi #64648 üzenetére
Mennyiert postaztad vissza?
-
Turbobacsi
senior tag
na "ítélet" született a posta vs. én, a posta szerint: elveszett ajánlott külföldi küldemény, szerintem meg pofátlanul lenyúlt csomagom ügyében. Kapok 30 DTS kártérítést, ami kb. 11e ft. A teló 30e ft-ot ér, de mivel nem ért vissza a webshopba, nem fizetik vissza az árát. Köszönöm lopós postai dolgozó!
Az vigasztal, hogy a kis g@ci aki lenyúlta, nem tudja használni az abszolút használhatatlan, hibás telómat, legyen vele boldog.
Engem meg jól megszivatott. Úgyhogy ha visszaküldetek gariztatni valami értékeset külföldre, kib@szott értéknyílvántartással tegyétek, mert az hogy ajánlott, semmit nem jelent. -
Onlány
tag
válasz
DEGU83 #64642 üzenetére
Szia! Én november 10-én rendeltem tőlük EU raktárból tabletet. Három nap után postázták és 16-án át is vettem. Németországból a DHL hozta de házhoz az MPL kézbesítette. Persze lehet a karácsonyi őrület miatt lassabb a szállítás de ha a héten feladják akkor szerintem megérkezik.
-
hobbyone
aktív tag
Kibaxott dél-koreai rendelésem még mindig ebben a státuszban:
2015.12.10 Item information :
Célországba elküldve / Item sent abroadKorábban (2014) ettől az eladótól kicsit több mint 1 hét alatt jött meg termék. Valami történt azóta? Hagyjuk ezt a karácson dumát.
Másik kiakasztó dolog:
Az elmúlt 3 hétben 3szor adtak fel nekem levelet hétfőn Belgiumból: az első két alkalommal 2 nap alatt (szerdán) megérkezett, most meg semmi. Utálom a következetlenséget/kiszámíthatatlanságot.
-
DEGU83
tag
Sziasztok! tinydeal EU raktárból rendeltem telefont 16.-án! Most még processing alatt van és nem kaptam emailt a szállítás megindításáról. A TD agent a chaten azt írta, hogy egy-két nap és postázzák DHL-el. Szerintetek megérkezik a fa alá?
-
Beni2360
félisten
Hi! Bocs előre is.
Nem tudok hova írni de biztos lesz aki tudja a választ a kérdésemre. nagyon LÁMA kérdés.
Mit jelent az APRÓ oldalán a jegelve kifejezés?Eladva vagy függőbe az üzlet?
-
bb71
őstag
-
bpmcwap
senior tag
kb 10 éve rendelek külföldről és én még így egyszer sem jártam, ahogy most két csomagommal is....
Egyik:
eu raktárból rendeltem telefont, még október 20-án, ami 27-e óta NATIONAL RETURN CENTRE, SUSPECTED DANGEROUSGOODS csücsül....
A másik:
egy kis motoros erősítő november 10-ei rendeléssel, november 5-e óta csücsül a Magyarországon és még nem tudták kihozni...Türelmes ember vagyok, de ez már röhej...
-
vampire17
addikt
Megerkezett az eud.dx.com os csomag
A telo szuper, semmi gond nem volt vele
A postan volt atveheto. Nov 30.-an kerult postazasra, sztm jo idot futott
-
mizsemizse
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem efoxról eu-n belülről egy telefont. Garanciába vissza kell küldenem de az eladó azt mondta, hogy német postával küldjem vissza egy kínai címre. Ez nekem nem teljesen tiszta. Elküldte a linket is német címkéről ezt:
https://www.deutschepost.de/content/dam/dpag/images/B_b/Briefe_ins_Ausland/vorlagen/adressaufkl_brief_int.pdfGondolom ha egy ilyen címzéssel beállítok a postára hülyének néznek.
Hogy működik ez ? Valaki járt már hasonló cipőben?
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Zolee_70 #64589 üzenetére
Fejlemény Geekvida rendelés ügyben: elkezdett élni a DHL rendelés szám: "The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically "
Válaszolt az ügyfélszolgálat, miszerint feladták (DHL szerint ugye még nem...), és kérték, hogy várjak.
Úgy döntöttem, várok néhány napot....semmit sem vesztek vele.
Csak érdekességként: sportdirect.com -ról rendelt motoros csizma már úton van, minden lépésről tájékoztatva voltam, egy pillanatig sem merült fel, hogy gond lenne. Ja, és napokkal később adtam le a rendelést, mint a Geekvida-n.
-
Janaboy
veterán
Geekbuying:
"hi customerthanks for your waiting
we are here to tell you that we have received your return item , but we have checked your order in our system and it is in dispute
so , we can not deal with your order . pls wait in patience
hope you can understand
have a nice daysky "
üdv
customer -
DB10
csendes tag
a 64563-as hsz alapján:
1., van személyes tapasztalat a dealsmachine-nel? Nem találtam rosszat róluk.
2., mit javasoltok? Mikor érdemes PayPal mediációt kérni? (Előzmények ott) -
Palomar
csendes tag
sziasztok,
DHL-el most először volt csomagom, vasárnap 0 óra 9 perces HongKong feladástól kedden kézbesítettek. Viszont az áfát a szállítási díjra és a vámkezelési 3090 Ft-jukra is rászámolták, annak ellenére hogy utóbbiról tárgyi adó mentes (0% ÁFA) számlát mellékeltek. Tudom hogy a szállítási díj is elvileg áfa alap, de DHL-el kapcsolatban elég sok bejegyzés volt már itt, hogy csak a termékre számoltak áfát, szállításra nem
Emiatt írtam nekik, várom a válaszukat, mivel 160USD-ből 50.74USD volt a fuvardíj (3,5kg volt a csomag), így nem mindegy. A vámhatároztat külön levélben kikértem, el is küldték, egyértelműen a szállítási díjat is hozzáadták a termék árához..
DHL fuvardíjat másnak is áfáztak mostanság?Külön szívás, hogy a drága eladó nem olyan LED spot lámpákat küldött, amit rendeltem, hanem jóval gagyibb fajtát, ami 160 helyett 96USD lett volna egyébként a 8db DHL-el.
ilyen helyettÍgy duplán szívok jelenleg, a gagyi termék miatt, és a feleslegesen kifizetett áfa miatt is. Reklamációt megnyitottam Ali-n az eladóra egy napja (érdekes, vásárlás előtt 2 percen belül reagált több kérdésre bármely napszakban, most ráér válaszolni...).
-
RVR400
veterán
Nem biztos, csak ugye a bank nem középárfolyamon vált, hanem még mindig deviza eladásin. A Paypal szerintem inkább 300 felett váltott volna.
Ahogy látom, az utóbbi fél évben, amióta nem voltam itt, ugyanaz a történet:
WS kamu vagy nem, nem jött meg egy hete a csomagom Kínából, nyomjam-e a dispute-t, meg amúgy mikor fog megérkezni, ha tegnapelőtt adták fel, meg a 10 euro vagy nem 10 euro, meg 22 vagy 44 dollár.
-
Palomar
csendes tag
China Post Pekingi reptérről iszonyat lassan, de megjött (43 nap). Már kezdtem lemondani róla.
Viszont nem volt országba beérkezett státusz, rögtön a kézbesítő postán jelent meg.
2015-12-12 13:52 Hungary, the post office has been voted
2015-12-12 08:29 Hungary, arrived at post
2015-11-01 03:51 Beijing airport terminal, left hand navigation
2015-10-31 23:24 Beijing airport terminal, arrival
2015-10-31 16:05 Exchange Bureau in Beijing, has been exported
2015-10-31 08:20 Exchange Bureau in Beijing, have been exported to open
2015-10-30 16:32 Cross-border e-business service centre, left, the next station "JD plane"
2015-10-30 16:00 Cross-border e-business service centre,
2015-10-30 14:19 Cross-border e-business service centre has been receiving and sending
2015-10-25 10:14 Electronic information has been received
Magyar Posta ugyanerre:
2015-12-12 13:52 xy Logisztikai Üzem, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered, Kiegészítő információ: helyettes átvevő
2015-11-01 08:02 Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-10-30 14:19 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryChina Post Shanghai reptérről jelentősen gyorsabban. Shanghai és Guanzgzhou reptérről indult csomagok mindig jóval gyorsabban értek ide, mint a Pekingből indulóak (18nap Bp-ig, még várom a kézbesítést):
2015-12-17 14:20 Arrival at international place of exchange BUDAPEST
2015-12-07 12:15 Shanghai Pudong, left
2015-12-07 12:15 Shanghai Pudong, left hand navigation
2015-12-07 11:58 Shanghai Pudong, reach
2015-12-05 20:43 Shanghai Exchange Bureau, have been exported directly
2015-12-05 16:54 Shanghai Exchange Bureau, have been exported to open
2015-12-03 12:56 Exchange Bureau of Hangzhou, have been exported to each other (internal transit)
2015-12-03 10:53 Exchange Bureau in Hangzhou, has been exported to open
2015-11-29 23:46 Directorate of international e-commerce, Yiwu city, away, the next station "Yiwu"
2015-11-29 22:37 Yiwu international electronic commerce branch
2015-11-29 22:08 Directorate of international e-commerce, Yiwu has been accepted
2015-11-28 09:55 Electronic information has been received
Magyar Posta ugyanerre:
2015-12-17 14:20 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015-12-06 08:06 Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-11-29 22:08 (China), Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryHongKong posta szokás szerint gyors (8nap):
2015-12-16 08:45 xy posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2015-12-15 15:26 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2015-12-15 09:01 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015-12-10 17:03 Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-12-09 23:59 Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-12-08 12:28 (Hong Kong), Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country -
winfos
tag
Sziasztok!
Egy kínai webshopon rendeltem picit nagyobb összegért 107.000HUF paypallal. Ma vonták le ténylegesen és 295-ért váltotta a bankom (erste) pedig akkor 288 volt a közép, most is 'csak' 290.
Dollárba fizettem természetesen. Szóval a bank váltotta.
Hogyan lehetséges ez?
köszi
-
lejeno67
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy látom a DHL is kezd szétcsúszni az ünnep közeledtével. Tudnám hogy hova akarták ezt kézbesíteni mikor sima magánház a cím nem iroda vagy üzlet. Az hozzá tartozik a történethez hogy semmilyen kommunikációs eszközön keresztül nem kaptam jelzést hogy jönne a csomag még csak vámoláshoz bekérő mailt sem és ahogy látszik simán vámolás nélkül átjött. 15 órától itthon tartózkodom de a jelzett időben a kutya nem volt itt. DHL ügyfélszolgálat ugye csak 18óráig teló így maradt az írásos reklamáció. Van valakinek valami ötlete mi lehet a gáz, vagy a futárnak nem volt már kedve tovább dolgozni?
Csütörtök, December 17, 2015 Helyszín Időpont Csomag
16 Kézbesítés megkísérelve - címzett zárva BUDAPEST - HUNGARY 18:37
15 Kézbesítés folyamatban BUDAPEST - HUNGARY 11:50
14 A küldemény megérkezett a DHL <Service Area> kiszolgáltatási részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 11:31
13 Küldemény elhagyta a DHL <Service Area> kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 09:48
12 <Service Area> feladó állomáson feldolgozva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:12
11 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 07:08
10 A küldemény megérkezett a DHL <Service Area> elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 06:47
9 Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 05:13
8 Vámkezelési státusz frissült BUDAPEST - HUNGARY 04:54
7 Küldemény elhagyta a DHL <Service Area> kiszolgáltató részlegét LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:04 -
htibi87
újonc
És az ebaynek hihetek, hogy a csomag feladva?(megerősítő email)
vagy az sem biztos, hogy feladta a kínai, vagy csak nagyon lassan ér ide, mert hiteget, hogy várjak még pár napot!
ebay szerint 16.án feladta, akkor ha lassan is de befuthat talán, vagy az ünnepek véget ne várjam idén? -
beg
veterán
válasz
htibi87 #64606 üzenetére
Tudja.
Nem.Idézek az ingyenesen lenyitható, lap tetején megtalálható összefoglalóból:
"A ténylegesen valós, háztól-házig követhető nemzetközi TN számokra a Magyar Posta a következő hirdetményt fogalmazta meg:
A nemzetközi postai azonosító szám felépítése: kettő betű + 9 számjegy + kettő betű összetételű (Pl. RC123456789CN).
Az első kettő betű:
-levélpostai küldemény esetében: RA-RZ tartomány
-csomag esetében: CA-CZ tartomány
-gyorsposta küldemény esetében: EA-EZ tartomány
Az utolsó kettő betű pedig a szállítmányozó cég azonosítója." -
beg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!