- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
pgemil #53948 üzenetére
Hülye kérdés, de szerinted, ha valaki valamit elhagy, azt a rendőrségnek kell megkeresnie? Ezzel az erővel akár a szolgáltató magától is megcsinálhatná, nem? Vagy hányjon mindenki fittyet minden törvényre?
(#53912) beg: Anno ugye a csomagomból kilopott telók miatt futottam pár kört, és a mixeshop nem tudta megmondani, hogy milyen IMEI számú készülékeket küldött el nekem. Nem akarok ötletet adni, de ugye ez alapján a gariztatás is megoldható bárhol...
-
pgemil
aktív tag
válasz
csendes #53919 üzenetére
Ezt, ugye Te sem gondolod komolyan!
Egy 100-150 dolláros telefont nem fog a szolgáltató keresni!
Sajnos tapasztalatból tudom, amikor a gyerekeim elhagyták (vagy ellopták tőlük) a telefonjaikat a rendőrség semmi ilyesmit nem tett a szolgáltató felé. Pedig a szolgáltató még a telefon helyét is meg tudná állapítani....
Egy 200-300 ezres telót le tudsz tiltatni, azzal foglalkozik a szolgáltató, mert veszel tőle ( és nem kinából) egy másikat! -
bl4ze
veterán
Eddig nagy piros pont a lightinthebox.com-nak : AKCIÓS termék (-25%) az ára csak USD 19,99 de van hozzá super deal EXPEDITED SHIPPING mindössze USD 0,64 áron ma napközben vásároltam.
Most délután már jött is a DHL tracking: a csomag infót a DHL megkapta. Eddig jó ! -
Turbobacsi
senior tag
javítom az NL post statisztikát:
Aliról egy quadrocopter rendelés: febr. 10.
TN-t febr. 12-én kaptam,
még az ünnepek előtt feladták, mert ma megjött -
hpsafl
tag
Sziasztok!
Mi van akkor, ha a csomagot már megkaptam, mához egy hete, de ma kaptam egy sms-t a postától, hogy küldeményem érkezett, de a tn az a már megkapott csomagé.
Valaki járt már így? -
LSiki
tag
Mondjuk az én értelmezésem szerint a te szállítási módodhoz is tartozik követési szám(TN)
[UK Standard] -
Bozek
nagyúr
válasz
fcsabika1 #53934 üzenetére
"megvárjam amíg megkapom a partial refundot a vámolás miatt és utána nyissak dispute-t a kijelző miatt, vagy nyissam miután megjött a partial refund"
Ez a mondat kicsit érdekesre sikerült. Mind a két lehetőségnél azt írtad, hogy a partial refund után szeretnél dispute-ot nyitni. -
LSiki
tag
válasz
Beni2360 #53932 üzenetére
Jelenleg ezeket ajánlja fel szállítási lehetőségként az általad rendelt telefonra
Uk Standard International Shipping 7-10 business days €2.86
France express(Colissimo) 3-7 business days €26.66
Flyt UK Express(Tracked) 2-6 business days €29.04Elméletileg csak a Flyt UK Express a TN számos. Ezek szerint ahogy te kérted, az nem ad követési számot (bár ezt nem értem ilyen összegű rendelésnél miért nem adnak).
-
fcsabika1
tag
Sziasztok.
Anteliferól vámbiztosítással vettem egy tabletet, megvámolták.
Nem működik a kijelzője, ezért vissza szeretném küldeni garanciáztatásra.
A vámmal kapcsolatos dokumentumokat már elküldtem nekik, de a hibát még nem írtam.
A kérdésem: megvárjam amíg megkapom a partial refundot a vámolás miatt és utána nyissak dispute-t a kijelző miatt, vagy nyissam miután megjött a partial refund?
Ezt azért kérdezem, mert nem tudom, hogy lehet-e dispute-t nyitni PayPal-on, miután már kaptam partial refundot?
Ha lehet akkor inkább az után szeretném nyitni, nehogy a dispute miatt véletlen ne küldjék el a partial refundot. -
Beni2360
félisten
Köszönöm a hozzászólásokat!
Fordítás jogos, de csak ez van nekem.
Azt írták később kapok TN. de nem kaptam
Tracking Info: Untracked - vagyis nem regisztrált.
10 napra írták a szállítást utána nyitom a Paypalon a vitát.A megrendelésnél sem utaltak erre, ismételten végig vittem a rendelést de sehol egy utalás erre.
Shipping Method: Uk Standard International Shipping
Track Number: Untracked
Order Placed Date: 2015-02-23 06:18:51
warehouse: UK
Shipped Date:2015-02-24 06:34:02
----------------------------------------------------------
EU DIRECT & UK FREEFree shipping to -- UKRoyal mail direct -- No taxes or tariffs
Exceptional prices shipped at a speed you won't believe. Lighting fast delivery offers great speed to UK and other European Union Countries.
Shipping Time
United Kingdom 3-7 Business Days Free Shipping
Other European Union Countries 7-10 Business Days Fast Low Cost ShippingEnnyi van.
-
maggi1886076
addikt
K*tsög banda, egy hete az országban van, de egy csak tegnap jött meg az értesítés, hogy a vámon megfogták.
2015-02-18 13:54
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015-02-13 23:35
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-02-11 16:35
Célországba elküldve / Item sent abroad -
zaccika
újonc
Van remény! Megmozdult a 01.21-én feladott csomag. Ennyit a 10-15 napos szállítási határidőről.
Nem csak a kínaiak hazudnak, mar a hollandok is.25-02-2015 07:35 The item is being processed by customs HUNGARY
25-02-2015 07:33 The item has been processed in the country of destination
27-01-2015 16:24 The item is on transport to the country of destination
26-01-2015 20:40 The item is at the PostNL sorting center
26-01-2015 08:00 The item is at the handover point from freight carrier to PostNL
23-01-2015 16:25 The item has arrived in the transit airport
23-01-2015 06:18 The item has left the originating country
23-01-2015 03:34 The item is ready for shipment
22-01-2015 16:17 The item is at the airport of the originating country
22-01-2015 03:16 The item is pre-adviced
21-01-2015 18:22 The item is at the airport of the originating country
21-01-2015 13:03 The item is at the airport of the originating country -
Beni2360
félisten
válasz
aytukabozs #53893 üzenetére
Európai Unió más országaiban 7-10 munkanapon belül Fast Low Cost Szállítás
Új Érkezés a Flash Ajánlatok drop-szállítási nagykereskedelme
Hi Béla,
Köszönöm szépen a szokás Banggood.com. A rendelését lett kiszállítva. Akkor be, Banggood figyelembe, hogy ellenőrizze a rendelési adatokat.
Banggood Rendelési szám:
# 4991961
Dátum:
2015/02/23 06:02:51Szállítási cím:
---------------------
Gyál Pest
MagyarországKövetési információ nem áll azonnal rendelkezésre. Ha kérdése van erről a szállítmányról, kérjük, olvassa el Banggood Help Center szállítási költség.
További információ
A rendelés állapota, és segít, akkor Live Help. vagy cservice@banggood.com.
Kérjük, ne felejtsd el, akkor iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb híreket és ajánlatokat a Banggood.Szállítási határidő
Banggood.com kínál a különböző nemzetközi hajózási módszerek. És a tranzit idő attól függ, hol
te található, és ahol a csomag származik. Ha szeretne többet megtudni információkat, kérjük, látogasson
a súgóban.Legkedvesebb illeti,
Banggood Customer Service csapat
A legjobb ár, Ingyenes házhozszállítás!
www.banggood.com -
enterlaci
senior tag
válasz
enterlaci #53895 üzenetére
Erre valaki? Mit jelent akkor ez az állapot "Left postal office"
-
powerwade
senior tag
Vajon, az "normális", hogy 2 napja ezt látom a Magyar Posta nyomkövetőjében? "2015.02.23 14:43 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country" Semmi vámkezelés, semmi további esemény nincs rögzítve azóta.
Igen, NL post.
-
csendes
addikt
Az IMEI szám szándékos módosítása is bűncselekmény Btk. 423. § (2) b), és elvileg akkor is büntethető, ha gondatlanságból eredő tévedés miatt történt. Nyilván tévedés, de nem gondatlanság, ha egy hivatalos gyári frissítést telepít valaki, és programhiba miatt módosul az IMEI szám.
Nem sci-fi, a mobilszolgáltatók a SIM-azonosítót, a bázisállomás kódját és az IMEI-számot minden hívásnál tárolják, és ha a készülék körözött, akkor átadják a hívásadatokat a rendőrségnek. Ez már tíz éve is így volt [link]. Ezért is módosítják a lopott telefonok IMEI számát. -
MrChef
aktív tag
válasz
azbest #53913 üzenetére
Ez egy a sok haszontalanság és időpazarlás közül. A kézbesítő ideslattyog a csomaggal vagy levéllel, nem vagyok otthon (munkaidőben miért lennék otthon), kézbesítőt bedob, elslattyog. Aztán én az értesítőt kiveszem, elslattyogok a Nyugati postára, sorbanállás és tömeg, csomag vagy levél átvesz.
Kérdeztem őket, lehet-e a munkahelyemre küldetni az ilyen leveleket. Igen, az ügyfélszolgálat intézi, valamennyibe kerül.
Akkor a csomagokkal kapcsolatban érdeklődök náluk. -
azbest
félisten
válasz
MrChef #53898 üzenetére
Arra figyelj, hogy sok eladó nem hajlandó postafiókra küldeményt feladni. Jellemzően a bankkártya csalók szoktak ilyen kézbesítéssel próbálkozni, persze inkább amerikában esélyes.
Ha normál postával érkezik, akkor az ottani postán érdeklődj, hogy lehet-e úgy postafiókra érkeztetni küldeményeket, hogy nincs oda címezve.Persze sok helyen a postás ki sem próbálja kézbesíteni, hanem csak bedobja az értesítőt.
-
beg
veterán
válasz
csendes #53910 üzenetére
"Nekem a dual-sim telefon IMEI számai a dobozban voltak külön papíron is felírva, tehát ha akarják, meg tudják találni, hogy hol használják. "
Túl sok sci-fi helyszínelős sorozatot nézel
Meg tudják találni, de az nem egy webshop lesz. Másrészről IMEI-t nettó 2 perc alatt módosítja bárki.
-
bl4ze
veterán
Köszi, CineDOG1.
Az nem semmi ha egy USD 19.99 cucchoz ingyen DHL jár.
Ez nem lesz vámolós, érték miatt.
Ilyen kis tételre is bekér adatot a DHL ? Mi a tapasztalat? Ezer éve nem kaptam semmit futárral, csak EU-n belül. Gondolom a PayPal majd elég nekik és látják USD 19.99 + USD 0.64 azaz EUR 22 alatt.... -
csendes
addikt
válasz
Beni2360 #53892 üzenetére
Nem tudják bizonyítani, de azért azt ne felejtsd el, hogy a rendelésnél (általában) megadod a nevedet és a címedet, Nekem a dual-sim telefon IMEI számai a dobozban voltak külön papíron is felírva, tehát ha akarják, meg tudják találni, hogy hol használják. A webshop-nál is, és a PP-nél is nyilvántartják, hogy hányszor kértél visszatérítést. Egyébként egy ilyen trükk a BTK, illetve a szabálysértési törvény szerint csalás, 50 ezer Ft-ig "csak" szabálysértés (de ha üzletszerűen követik el, már két évig terjedő szabadságvesztés járhat érte), fölötte már bűncselekmény.
Kicsit utánanéztem, mert nagy késéssel jött meg a Banggood UK rendelésem. Előfordult többször, hogy nem érkezett meg a csomag, de ilyenkor - ha másképp nem, PP-n keresztül - 2 hónapon belül visszaadták a pénzt. A PP claim során megadnak egy TN-t, ami valójában nem TN (nem lehet keresni ez alapján), hanem csak a Royal Mail-nél valamilyen bizonylatszám, ami "standard international mail" esetében csak a maximum 20 angol font visszatérítéséhez jó a feladónak, ha a csomag nem érkezik meg.
Mintha 2015. januártól javult volna a sikeres kézbesítések aránya, lehet, hogy korábban valamelyik postánál voltak személyzeti gondok. A feladás után általában öt napon belül megérkezik a csomag, de például előfordult, hogy a repülőtéri röntgenátvilágításnál gyanúsnak találták, ilyenkor átviszik egy külön központba, ahol felnyitják, átvizsgálják, újracsomagolják, ami miatt akár hosszabb késés is lehetséges -
Zeki
nagyúr
A lightinthebox meg a miniinthebox szokott ilyen olcsó gyorspostát nyomatni akcióban. Már nem emlékszem, tavaly egy óra jött így nekem. Hogy ki vagy mi hozta, passz, de gyorsan itt volt.
Na megtaláltam:
A miniinthebox sem piskóta, jó lesz vele vigyázni!!!
Ugyebár 35 dollár felett gyorsított szállítás, kaptam is DHL trackingot.
Megjött a karóra, nézem, ez csak 1db. Nézem, ez nem az arany-ezüst, ez a fekete-ezüst.
Nézem az emaileket, abban nincs szó színről.
Nézem a minintheboxon a rendeléseknél, mind a két óra feketének van írva. Nézem jobban, egyik nap az egyik dhl-el lett feladva, a másik nap meg másik óra, másik posta, ami követhetetlen. Shipped Via PLB2C(Priority-untracking)
Na ez mijafrász? Persze ez is 3-5 munkanapra van írva.
Szóval elég szopatós a helyzet. Az emailben nincs visszaigazolva a rendelt órák színei, de tuti hogy nem feketék. Míg a weboldalon szépen feketének van írva mind a kettő , a rendeléseknél.
---A másik óra 1 héttel később jött meg. A karácsonyi hajrában!
-
bl4ze
veterán
lightinthebox lett a nyerő, ami vicces : akciós termék USD 20 az ára és USD 0.64-én EXPEDITED shipping delivery time 3-5 days. Na ez mi lesz..... ekkora értéknél nem hiszem, hogy FedEx vagy DHL lenne.
Döbbenet. Tuti nem futár lesz, mondjuk bőven vám alatt van USD 20.63 postával.MÁS: YANWEN megérkezett ma, de full kamu volt mint eddig is tudtuk.....
09.02.2015 18:00 Special line-YW Accepted from sender : ShangHai
14.02.2015 00:00 Special line-YW Arrive at Airport-(Yanwen's Track End) HungaryEhhez képest az igazság : sima CN post airmail : feladás : 2015.02.13.
ja és ami full vicces : tartalom : FINDING (haha találja ki a vámos vagy mire gondoltak mégis?
-
bl4ze
veterán
Miért ne lehetne úgy? Ez a lényege.
Távolról bárhonnan indítod a telefonról a párosított vezérlő programmal. (android pölö)Úton vagyok hazafele : telefonról indítom a kávégépet, amire haza érek ott az üzem meleg kávégép, lehet kávézni. (15-20 perc minden gépnek kell, hogy stabil, üzem meleg legyen)
DE, hogy ON :
lightintebox mennyire gyors, mik a tapasztalatok ?
és pandawill ? náluk van jó áron a kinézett darab, newfrog beszivatott, pénzt elvették, de nincsen EU PLUG-os....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest