-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Néha érdekes ez a nyomkövetés...
Üres sorokat ír, dátumokkal.
2014.06.20
12:44Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.06.24
11:16Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.06.26
08:44Küldemény információ:
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
maj-viktor
őstag
válasz ferke72 #38198 üzenetére
Mivel csak egy dátum van benne:
17.06.2014 19:14Így amondó vagyok, hogy ez még kint kering...
(de nem látom a teljes története, vagyis nem tudom mikor rendelted, stb.)De még elég korainak tűnik ~1-2hét így szerintem még kint van!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
ferke72
aktív tag
erre tud valaki mondani valamit? létezhet kint van még szingapúrban vagy ideért svájcba? köszi!
[link]Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
maj-viktor
őstag
Tudtam, hogy ezt valaki megírja majd, hogy "csak" 1,5 Magyarország Anglia... DE! Ahogy magyarba is, ha országon belül feladsz valamit, az nem fog 1 nap alatt eljutni A-ból B-pont,ba max elsőbbségivel! AMúgy 2-4munknap is lehet.. épp így Angliánál, ha nem egy olyan városba adják fel, ami nagyobb és van elosztóközpont, akkor +2-4nappal kell még számolni, utána meg az EU-n belüli hazaszállítás...
(#38195) bajaki
Ismerős "érzés"... ez már csak ilyen!(#38196) bajaki válasza RVR400 (#38188)
Ha beírod keresőbe "mymemory"-s kulcsszót, írtam velük kapcsolatba tapasztalatot... Holland és Svájcból küldik vagy azzal a postával, olyan visszaposta / fiók címmel! átlag ~1hét TN nélkül küldik, így elveszés esetén sz*pó!
És rájuk írtam, még pluszköltségért sem postázzák TN-el...[ Szerkesztve ]
-
bajaki
őstag
válasz maj-viktor #38192 üzenetére
Persze, tudom, elég sok csomagot kaptam már külföldről, illetve elég sokat is adtam már fel .
Csak ilyenkor nagyon rossz érzés, amikor vársz valamit a hét vége fele, nem jön meg pénteken és várhatsz egész hétvégén. -
kcsa
veterán
válasz maj-viktor #38192 üzenetére
Anglia speciel speciel nem sokkal nagyobb Magyarországnál. Ha Nagy Britanniára gondolsz, akkor az sincs két és félszer akkora, mint kishazánk.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
klaczi
aktív tag
Ez milyen tracking: YBxxxxx1943?
Nem látja semmi.[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz bajaki #38190 üzenetére
Anglia nem olyan kicsi, nem mindegy, hogy egy kisvárosból vagy pl. fővárosból adják fel... így még országon belül lehet utaznia kell 2-3napot, amit kisvárosból adnak fel, hogy repülőre/hajóra/vonatra/kocsira kerülhessen...
Minthahogy Kína, akkora, mint egy kontinens - persze itt megvannak a kereskedelmi városok gócpontjai és kikötővárosai, de ott még azt sem mindegy, hogy az adott város melyik kerületébe adják fel, annyira nagy egy város és olyan sok csomag van! (de egy átlag magyar, aki korlátolt és csak Bp.-et ismeri (esetleg 1-2 EU-s várost), az ezt elképzelni sem tudja, mekkora kikúrt nagy és milyen sokan laknak pl. ott egy városba - mekkora a népsűrűség - milyen nagy távolságok vannak)
Shenzen - Guangzhou - Hong Kong - Quanzhou - Shanghai stb.
[ Szerkesztve ]
-
bajaki
őstag
válasz maj-viktor #38189 üzenetére
Tudom-tuodm, csak zért furcsállom, mert ha mindkét csomag/levél Angliából jön akkor érdekes, hogy aze gyik már itt van, a másik nincs.
Egyébként az van ráírva a borítékra, hogy "Post NL". Hollandiából jött volna? Meg van rajta egy holland város és egy postafiók cím.
-
bajaki
őstag
Megérkezett az Angliában hétfőn feladott memóriakártyám. (mymemory) Viszont a múlt hét szombaton szintén Angliában (ha minden igaz) feladott SJ4000 kamerámnak még nyoma sincs. Sajnos TN nincs hozzá, így azt sem tudom merre járhat.
Érdekes....
-
verser233
senior tag
Sziasztok!
Ez pontosan mit jelent?
4-9 working days delivery,duty free. Shipping by DHL for orders with phone. Only accessories sent via Post brief or DHL. két külön csomagban küldik a cuccot? Egyikben csak a telefon, másikban meg a tratozékai? Vagy itt a tartozéknál úgy érti, hogy pl ha mondjuk csak fülest rendelek akkor postával küldik?
https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
robekri
addikt
válasz Laza... #38180 üzenetére
Igen tehát akkor???
Ugyanis megnézetem, szétszedik és egyből mondják majd, h babrálva volt.
ÁÁ a büdös picsáába, sok ez most nekem, péntárca elhagyás m.7végén, telefon X@R, axxony melója is xär külföldön.
Most már víbernél is vibrál, tehát egyre szarabb a készülék. Random kikapcsol.
[ Szerkesztve ]
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
Laza...
addikt
válasz robekri #38178 üzenetére
Nem.
Arról van szó, hogy javíttasd meg, és kifizetik a javítás költségét. Működik, nálam már 2x is megtérítettek javítást. Ugyanakkor nem volt persze számla, mert én csináltam meg (de ezt nem mondtam hogy én) - alapból dupla összeget mondtam, a 2/3-át azt mondták visszafizetik. Elfogadtam, jött a pénz azonnal
(ettől függetlenül nem keresem velük a kapcsolatot, számomra nem megbízhatóak - javított/gyári hibás készülékeket szemrebbenés nélkül rádsóznak újként)
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
LámaZ
addikt
-
robekri
addikt
SZiasztok
Kaptam választ, hogy tesztelni szeretnék SZAR telefonom!
Dear customer,
Good day, Thanks for your information,we have seen that,could you pls sent it to your local shop to test?
any repairing cost, pls advise us in advance,if the cost is proper, we will bear it
otherwise we will give you the RMA code and returned address to send it back for warranty
but the shipping fee you should cover,can you accept that ? thanks for your support to pandawill,have a nice day !
Best Regards
JenniferTehát most mit csináljak, pénz vissza??? Vagy mit kellene tennem (paypallal fizettem) Gondolom ne menjek bele a tesztbe, mivel ez egy szarul megjavított készülék!! :@ (Pandawill happyhour)
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
ferke72
aktív tag
válasz aytukabozs #38175 üzenetére
igen sajnos az és attól tartok ez a csomag még mindíg kint tekereg valahol szingapúrban...
amit kiemeltem az frissült tegnap este,és visszaolvasva azt látom talán kint van,vagy lehet ideért Európába végre egy hét után talán..egy biztos ha valós a feladása eladónak akkor most állok 14 naptári napnál..
kérdeztem és olvasom sokaktól létezhet hogy kamu számot adnak meg? az tuti Hungary a célország és bízom benne nem más track numbert adott az eladó..Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Ha megfogták a telefonom a vámon akkor kérhetem, hogy az áfát cégnévre számlázzák ki?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
ferke72
aktív tag
17.06.2014 19:14
Send item abroad (Export)
Arrival at international place of exchange
Accepted from sender
Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
Küldemény postai átvétele / Item accepted
Szerintetek ez még mindíg kint bolyong Szingapúrban?vagy itt van swiss post svájci központjában?amit kiemeltem,egy hét alatt váltott át rá..köszi!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
andikaaa
aktív tag
válasz aytukabozs #38171 üzenetére
Igen, ebay és kìnai. Egy 15 dollàros termékről van szó.
-
andikaaa
aktív tag
Írt ma is az eladó, adott egy jobb trackinget, ami már mutatja, hogy megérkezett a célországba... Hihetetlen...
Ezt honnan vette, vannak ilyen számai tartalékba vagy mi?
Ez volt a régi, e szerint még mindig GB-ben van...RD153501885CNEz meg az új:
hi
good day,i just check my shipping details
here it is right tracking number
RD153501655CN
ezt még a magyar posta is látjaIlyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
lolwut1
csendes tag
sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez a csomag már sosem fog megérkezni? Visszament Kínába, vagy el se szállították onnan?
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz Hrabci #38158 üzenetére
vaterafutáros csomag esetén kapok PNVF-s ragszámot...
egyszóval belföldi Magyar Posta-s csomag!
Pont ma adtam fel ilyet... posta.hu-n lehet követni!
Ha külföldről jövő csomag, akkor ez valami átcsomagolásos történet lesz... írtak itt ilyet, hogy bejött az országba és utána kapott egy HU-s ragszámot...
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz csubuka #38160 üzenetére
A garancia az, hogy jóhiszeműen járnak el. Megmondod, hogy melyik volt, ők tudják, hogy Te mit vallottál be akkor tartalomnak. Ha ugyanolyan jön vissza, akkor nincs probléma.
Ha meg nem tudsz róla semmit sem, akkor bármi lehet. Mármint nyugodtan fizettethetnek Veled ÁFA-t.
-
csubuka
addikt
válasz RVR400 #38159 üzenetére
De honnan fogják tudni, hogy az a csomagszámú teló ment ki anno javításra, plusz jelen esetben azt se tudom, mivel nem én intéztem a behozatalát. Azért írtam elhagyottnak, mert kb annyi infóm van az egészről mintha elhagyódott volna...
*Mi a garancia a részükre, hogy ugyanaz a teló jön vissza? Ezt csak úgy kérdezem..
[ Szerkesztve ]
-
Hrabci
tag
Sziasztok,
van egy PNVF kezdetű ragszámom, nem tudjátok véletlenül (vagy nem véletlenül), hogy ez milyen szállítási módot/postát jelent?
+ utána már csak számok vannak, tehát a végén nincs már betű...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Esetleg valaki aki már gariztatott - küldött vissza Kínába úgy telót - hogy nem volt a bejövő vámpapírok birtokában, elhagyta azokat... az írjon rám légyszi. Szeretném tudni, hogy ilyenkor mi a helyzet a vámolással, nem kéne rá kétszer fizetni...
Üdv
-
naggyula
újonc
Köszönöm a válaszokat.
Várok, várok, de nem szeretek várni. -
naggyula
újonc
Sziasztok!
Mivel kiver a víz a függő pénzecském és az új dolog iránti bizalmatlanságom miatt, így kérdeznék ha szabad.
Mixeshopról 06.15. rendelés, ma 06.26. shipped-re váltott, kaptam egy email-t RFxxxxxxxxxSG számmal amivel a singapore post oldalon "nyomon követhetem" v mifene. A kérdésem az lenne, h normális a 11 nap feladás és h kb mikorra várjam h ide ér? Igaz e a ~30 napos hajókázás, mert akkor necces lesz a 45 nap a paypal miatt.
Előre is köszönöm. -
ferke72
aktív tag
Sziasztok!
ez most mit jelent?swiss post..
Arrival at border point of origin country..
köszi!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
-
Laza...
addikt
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok miért nem lehet Geekbuyingról rendelni DHL-lel Magyarországra? Pár napja még lehetett... -
Dominó85
addikt
válasz maj-viktor #38134 üzenetére
Nekwm ez az első és valszeg utolsó rendelésem tőlük. Én már csak Aliexpressezek. Remélem július 1-10 között megérkezik a cumó, hogy megírhassam róla ha minden igaz az internet első teljeskörű tesztjét. Sehol nem láttam róla még bemutatót.
* Péter - 06302461862 *
-
maj-viktor
őstag
De idegesítő, hogy a "Küldemény felvéve" státusz már mindenhol az lett, hogy: "Küldemény postai átvétele", így tényleg tökre félrevezető! Ma már másodjára sz*pom meg vele, hogy azt hiszem, más vette át! xD
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
ha telefonhoz rendelek pót akksit, azzal is ugyanúgy szarakodnak, mint a 18650-el?
Mondjuk a minidealről, vagy aliról szeretnék rendelni, számítsak rá, hogy nem kapom meg soha?Köszi!
-
maj-viktor
őstag
válasz Dominó85 #38133 üzenetére
5nap már rossz nálad!? Akkor én mit szóljak, több mint 30nap után!?
Konkrétan 2014.05.15.-ei rendelésre rájuk nyitottam 1hónappal később a dispute-ot, hogy nem él a szám, átraktam escaltatre is idővel, erre most az escalate-re válaszként benyögték a harmadik TN számot, mely mostanába kezdett csak el élni... micsoda véletlen! Csak escalate-s dispute-ra tudnak feladni egy csomagot!
SZAR-SZEMÉT-SZARbagázs banda (írtó lassú feldolgozással), eddigis ez volt a véleményem róluk - ezután is... (de folyton megszopatom magam velüket, mert én hülye megbízásból rendeltem tőlük, de remélem soha többet nem lesz velük dolgom!)
-
Dominó85
addikt
Tapasztalatok:
Deal Extreme (vámérték alatti termék)
2014.06.26. 8:35:48 Order Processing Order is being prepared for Shipment.
2014.06.24. 13:47:59 Order Processing Order is being processed.
2014.06.24. 13:47:59 Payment Confirmed Payment verified.
2014.06.21. 13:16:18 Order Processing Order is being processed.
2014.06.21. 13:16:18 Payment Confirmed Payment verified.5 napba tellett nekik elindítani a csomagot a shipping irányába. Nem kapkodták el.
CN (vámérték alatti termékek)
12 nap alatt megjött Kínából (rendelés feladásától számolva)
2014-06-23 08:43, Budapest - Sashalom 1 posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-06-21 20:02, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-15 23:01, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-14 23:01, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-14 13:43, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-13 18:29, Küldemény postai átvétele / Item acceptedÚton... no 1 (ez CN Post)
2014-06-18 12:42, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-15 09:32, Küldemény postai átvétele / Item acceptedÚton... no 2 (ez CN Post)
2014-06-24 23:02, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-23 23:02, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-23 10:47, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-22 13:47, Küldemény postai átvétele / Item acceptedÚton... no 3 (ez HK Post)
2014-06-25 13:13, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-21 11:37, (HONG KONG), Küldemény postai átvétele / Item acceptedMindegyiket nagyon várom. Max 2 hét és a kezemben lesznek (optimista énem szerint)
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
El_Diablo
tag
WS-shipping.com, vagy World-Shipping Post tapasztalat:
A TN WSXXXXXXXXXCN formátumú. A fenti oldalon "követhető nyomon". Ezek csak látszólagos információk a valósággal köszönő viszonyban sincsenek. Az enyém a tracker szerint 05.21-én lett felvéve. A csomagon 05.25-ei China Post-os pecsét volt. Az utolsó bejegyzés 06.09-én Processing volt, a postás 06.25-én dobta a postaládába. Kereken egy hónap volt a megérkezés. Bár a "nyomkövető oldal" erősen kamu szagú a küldemény megérkezett, de elég lassan. Ezért aki ilyen TN-t kap nem kell aggódnia, csak türelmesen várnia!
-
hidroponi
tag
válasz RVR400 #38126 üzenetére
a CN22 arra szolgal, hogy mindketoldali VAM-on tudjak mi van a csomagban (hogyan kezeljek) es tudjak az erteket is. ha megnezel egy kinabol jovo csomagot, a legtobbjen a cn22 egybe van szerkesztve a cimzessel.
az idezeted pedig teljesen jogos, elvegre a CN22-t felnyaljak a boritekra es tobbet nem latod.
amivel igazolod a kuldest az a feladoveveny. -
-
b0bcat
addikt
válasz Memmaao #38120 üzenetére
"A levélben megírtam, hogy [...] a UPSP magas priority mail express díjának áfáztatását és vámolását nem tartom jogosnak..."
Senki nem tartja jogosnak a sarcolást. Iszonyat nagy mákod volt, ugyanis szabály szerint a postaköltség is sarcköteles.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, már havi 417 Ft-tól! > https://tinyurl.com/3kjn749m
-
addikt
Sokszor ment itt és vitát is generált, hogy a postaköltséget miért vámolják, jogos-e, stb? Ebay-en vettem két Skagen karórát, itthon darabja 64990 ft, amerikában 80$-t kóstált darabja. Sajnos a posta drága volt, mert csak UPSP Priority mail express formában volt hajlandó küldeni az eladó, így a posta 45$ volt. Paypal 47836 ft-ot fizettem az eladónak. Persze a vám megfogta. Elküldtem csatolt dokumentumként a Paypal számlát, és az Ebay prtscr-t is, mindkettőn külön fel volt tüntetve a 160$ vételár és a 45$ posta, valamint a citibank sms-s prtscrt-t(ezen egyben 47836 ft). A levélben megírtam, hogy a levelükre hivatkozva a vám összegét a csomagban található áruk összköltsége határozza meg, vagyis ez 2x80$, a UPSP magas priority mail express díjának áfáztatását és vámolását nem tartom jogosnak, kérem vegyék ezt figyelembe a vám számításako. Igen, szájbarágósnak hangzik, de jogos. És figyelembe vették! Csak a 160 dollárt áfáztatták meg, ami 9600ft volt, szóval szerintem érdemes e-mailben jelezni, hogy a postaköltséget ne vámolják!
Így az itthon 64990ft-os óra 29000 ft-ban megállt.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
Zeki
nagyúr
-
smallmer
őstag
valahonnan nem tudok szerintetek olcsón vásárolni ip kamerát?
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
valaki tudna mondani véleményt a következő webshophoz? :
[link]
lightinthebox[ Szerkesztve ]
-
andikaaa
aktív tag
-
aytukabozs
addikt
válasz andikaaa #38103 üzenetére
dear XY
It seems that the parcel wich has the tracking number xxxx,
reach its destination, but it is in the UK, not hungary.
So please be so kind and give me a working tracking number to my parcel imediately, or i open a dispute on paypal.
best regards
Andiszerk.
lassú voltam[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
RVR400
veterán
válasz andikaaa #38103 üzenetére
"Hi!
The TN what you gave me is fake, it belongs to an UK address. Can you give me a valid TN please? If you can't than I will open the dispute tomorrow.
Best regards!"
(#38106) aytukabozs: Nem kell ezekkel ilyen mézes-mázosan bánni, mert akkor tovább vetítenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini-ITX
- BestBuy topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest