-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
Közérdekű információ:
A DealExtreme.com (DX.com) oldalon az élő operátorokkal való chatelésre magyar idő szerint este 20 órától van lehetőség, úgy 23:30-ig!
Köszi a figyelmet.
* Péter - 06302461862 *
-
kerekfej
őstag
Ezt hogy kell használni?
-
RVR400
veterán
Találós kérdés:
Ha Coolicool-on, ha látom, hogy Confirmed, Payed, Shipped a rendelésem állapota, akkor vajon hol találok TN-t?
-
k.kristof
őstag
2014-06-30 09:16, XXXXXXXXX posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-06-28 13:23, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-21 13:45, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-13 16:25, (HONG KONG), Küldemény postai átvétele / Item acceptedKifizetve 06.11-én volt.
-
törölt tag
Üdv!
BRE kezdetű tracking numberrel találkoztatok már? -
andikaaa
aktív tag
Sziasztok ismét! Várok Kínából egy másik csomagot és sajnos maláj postával jön... A tracking szerint még mindig a maláj elosztóközpontban van, el sem indult. A rendelés dátuma 2014. június 8. Az eladó azt írta, hogy nyugodtan várjak, mert 3-5 hét a szállítás, és ő a feladást számítja kezdeti időpontnak, az június 13. Most honnan számítsam a 3-5 hetet? És hány napig lehet refundot kérni? Köszi a válaszokat!
-
spedo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy javításra küldtem vissza telefont. A nyomkövető szerint a célországba megérkezett,és utána azt írja hogy letétben van.
Ez mit jelent?
A válaszokat előre is köszönöm. -
DavidQ
tag
Nem minden kínai szirszar szar!
-
Qukee
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem Aliról egy telefont. Elvileg 11 napja fel is adta az eladó TNT-vel. Már itt kéne lenni, de mégcsak a csomagot sem látom a ragszám alapján. Az eladó 98,5%-os 9200 véleménnyel. Írtam neki, hogy eelenőrizze a ragszámot, mire írta, hogy ő feladta, és csak a rendszer lassú. Most mit csináljak? Disput? Vagy még korai?
-
-
espi38
őstag
válasz
bpmcwap #38480 üzenetére
Pedig én azért rendeltem postán keresztül mert némi esélgy van rá,hogy nem kell afat fizetnem a csomagért,de most már látom hogy egytől egyig mindet megfogják.
Öcsém tavaly rendelt egy telot 130 dollár értékben és nem fizettet semmilyen plusz költséget érte.
Ma már még szigorúbb ez a vámolási ceremónia. -
Zeki
nagyúr
válasz
espi38 #38479 üzenetére
Nem tudom vagy nem vesznek fel embert, vagy olyan kevés lenne a pénz, hogy nincs is igazán komoly jelentkező.
Mindig azt mondják, hogy túl sok a csomag Szingapúrból.
Nem gond a 2-3 hetes vámolás.... nem vesznek fel embereket, hogy gyorsuljon a sok-sok hónapja tartó folyamat. -
bpmcwap
senior tag
válasz
espi38 #38479 üzenetére
már boldog boldogtalan Kínából rendel, a csomagon szereplő adatok nem tükrözik a valóságot, a rendszernek reagálnia kellett, következmény hogy megfognak minden csomagot. a rendelő kénytelen paypalon hőbörögni, a kereskedők pedig egyre inkább kiszedik ungarise szállitise.... thats it.
Túrista vagyok
-
espi38
őstag
Az nagyon komoly,nagy balfa.. voltam hogy nem dhl kértem a szállítást az már nálam lenne
Nem értem a postát,hogy tudja így elhúzni ezt a vámkezelési folyamatot???
A rendelőnek ott van a rendelt áruban a pénze ők meg ülnek rajta előszeretettel.
Hát ez van nem tudok mit csinálni csak várni remélem júliusban meg kapom a csomagot.
Vagy bemegyek a központba és saját magam elintézem a vámolást
Üdv mindenkinek -
espi38
őstag
Sziasztok!
SG postával érkezett egy csomagom minden oldal azt írja,hogy 06.26.án 09.50 érkezett meg az országba azóta nem frissül a mozgása a csomagomnak.
Egyáltalán itt van az országba vagy csak a posta ilyen lassú,ha igen mennyi idő alatt döntik el hogy vámolják e vagy nem?
Válaszokat előre is köszönöm -
maj-viktor
őstag
válasz
BenDos #38470 üzenetére
Jajjj de szar szöveg... Aminek Note3 fantázia nevet adnak, az igenis Samsung Galaxy Note3 Clone!
És csakhogy tudd, ilyen árért (100-120$) már kaptál volna Lenovo-t, Jiayu-t is... vagycsak ~+10-20$-ért, ami már simán megéri, hogy egy támogatott telód legyen...JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Zeki
nagyúr
-
bpmcwap
senior tag
válasz
RVR400 #38468 üzenetére
ez volt az első DHL-es csomim, ez is csak azért mert 11dollár volt annyit meg megért nevetve.
Más kérdés: Vettem egy H9007-es telefont ami nem indult ezért elküldtem Keeperv85-nek és szerinte gyári hibás, küldjem vissza. A telefon 80dollár volt és 6200 volt az átalányvám meg az áfa. posta Keeperv-nek meg a hálám összesen újabb 3000 forint, vissza küldeni Kínába újabb 3000 lesz ami így összesen már 12000 a telefon ára fölött,ami kész bukta, de ha nem a telefon árát kérem vissza hanem egy másik telót akkor mi van? Újra le kellene vámoltassam vagy mi? Ki csinált már ilyet és ilyenkor mi a teendő? (sima posta lenne nem dhl)
KösziTúrista vagyok
-
Zeki
nagyúr
válasz
balpeter04 #38467 üzenetére
Ez ilyen. Minden folyamatnak kell vagy 2 hetet adni.
Legközelebb ne lassú postával rendelj. -
BenDos
csendes tag
Egyik telefon sem clone!!! Attól hogy Note3-nak írom, az nem azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy Note3 cloneja, csak simán az a neve hogy Note3, de úgy látom inkább okoskodsz mint hogy segítséget nyújtanál. Nem tehetek róla, hogy nincs pénzem egy Lenovo vagy akármilyen más, márkásabb telefonra
-
El_Diablo
tag
Szombat reggel két értékhatár alatti csomagom megérkezett az országba, ma hozta őket a postás.
Ezt a sebességet szeretem.
-
balpeter04
tag
Már 5 napja nincs semmi hír a rendelésemről amit Kínából várok és Singapore Post-al jön.
A követő rendszerben láttam, hogy megérkezett az országba azonban azóta megjelent egy újabb üres bejegyzés 2014.06.25. a posta.hu oldalán és 5 napja semmi változás.
Magyar Postát érdemes keresnem vagy az eladót zargassam meg? -
calogero198
csendes tag
válasz
Laza... #38464 üzenetére
Kapott is egy szép értékelést az eladó!
Ez a második rendelésem. Az elsőt május 9. óta várom... Most itt tart:
Ha a 17track oldalon a Destination: Switzreland, akkor - 2014-06-30 10:17, Arrived in transit country, CH-8010 Zürich 1
Ha Hungary, akkor - 2014-06-23 12:28, Célországba elküldve / Item sent abroad[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
Rendelés USA-ból. Ilyenem se volt még, csak EU és Ázsia. De ilyen sebességet se láttam még
(aztán jön a m.kir.cs.posta és...)
Processed Through Sort Facility HUNGARY June 30, 2014 2:48 pm
Processed Through Sort Facility ISC NEW YORK NY(USPS) June 28, 2014 8:07 am
Processed through USPS Sort Facility JAMAICA, NY 11430 June 27, 2014 11:33 am
Arrived at Sort Facility ISC NEW YORK NY(USPS) June 27, 2014 11:33 am
Depart USPS Sort Facility PHILADELPHIA, PA 19176 June 27, 2014 7:56 am
Processed at USPS Origin Sort Facility PHILADELPHIA, PA 19176 June 27, 2014 2:04 am
Accepted at USPS Origin Sort Facility TELFORD, PA 18969 June 27, 2014 12:49 am
Electronic Shipping Info Received June 26, 2014Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Laza...
addikt
válasz
calogero198 #38463 üzenetére
10 naphoz kb majdnem akkora maaz-lee kell mint a lottó ötöshöz
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
Laza...
addikt
válasz
calogero198 #38461 üzenetére
Ennyi idő után még ne várj csodát.... Ha 2 hét múlva sem látsz semmit, akkor kezdheted piszkálni az eladót
Never give up!
-
calogero198
csendes tag
Sziasztok!
Egyik rendelésem:
június 24-én rendeltem
június 25. - Your item has shipped and is on the way!
június 30. - Your item has shipped and is on the way!a csomag tracker-ek nem mutatnak semmit... hiába adom meg a követési azonosítót...
Ha szeretnék gyorsítani a rendelésemen, mit írjak az eladónak? Egyáltalán érdemes ennyi idő után írni bármit is vagy várjak?
Nem akarok abban a csapdába esni - amibe előző rendelésemnél - hogy várok, mert biztos foglalkoznak a csomagommal, aztán 3 hét múlva kiderült, hogy dehogy...
-
Zeki
nagyúr
válasz
llaszlo #38450 üzenetére
A kérdésből pedig nekem is az jött le, hogy már megrendelted, és a vámolás plusz költségét meg mégsem tudod kifizetni.
A vámolás megúszható ha pl a to2c.com oldalról rendelsz, és a rendelést teljesen végigviszed, ahol alul majd tudsz 6 dollárért vámolásra biztosítást kötni. Ekkor ha fennakad, max 70 dollárig visszafizetnek.
Ilyen van még a coolicool.com oldalon is.
Illetve a hongkongeek.com oldalon (de ott talán nem kell külön biztosítás).
Illetve az aliexpressen tőlük lehet hazai vám nélkül rendelni.Vagy ZOPO telefont lehet venni a lettektől
Vagy Xiaomi telefont az EU-s raktárbólEgyéb telefonokat német raktárból (nem mind) a comebuy.com-ról.
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki DHL vámkezeléssel kapcsolatban? PRIVIBEN!
A kapott termék nem úgy szerepel nálam paypalon ahogy a csomagonEzért nem tudok számlát mutatni róla, ilyenkor mi van????
KösziTúrista vagyok
-
llaszlo
veterán
válasz
maj-viktor #38447 üzenetére
Ki mondta, hogy rendeltem? Egy szóval sem mondtam csak kérdeztem.
Úgy látom itt gondolkodni meg kérdezni luxus. Egyből jön a feltételezés. Szánalmas.Eleve feltételes módban írtam és nem azt, hogy rendelTEM és vámolTÁK. Szövegértés???
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz
Anonymus23 #38448 üzenetére
Így van. A vámhatósági határozat alapján vissza lehet igényelni az importból származó termék áfáját. Van az áfa bevallásban (1465) is erre szolgáló nyomtatvány a 02-es fülön.
-
Anonymus23
veterán
Ne adj adótanácsot, ha Áfa és alkoholmentes vagy
Csak címszavakban:
Alapvetően akkor lehet visszaigényelni az ÁFA-t (amit a vámolásnál fizet az ember a Magyar Államnak), ha:
A cég/vállalkozás
* továbbértékesítési céllal vásárol (cégkivonatban a tevékenységnek benne kell lennie)
* beépíti a vásárolt árut értékesítésre szánt áruba
* Költségként le tudja írni a vállalkozásban (a cég tevékenységéhez köthető az áru), mert egy NAV ellenőrzéskor simán kivehetik a listából, és lehet kamatostul fizetni vissza az ÁFA-tEgyéb esetben pl beruházásként tudja elszámolni, ha nagyobb az értéke.
;) - The Power of the Light Side
-
maj-viktor
őstag
válasz
llaszlo #38444 üzenetére
Már boccs, hogy lehurrogunk... de akkor minek rendelted!?
1000x elmondjuk, csak akkor rendelj külföldről, ha áfázva-vámozva is megéri neked az adott termék... +30%-al kalkulálj...Az ilyenek miatt, meg a TN nélküli csomagot megkapó lehazudók miatt van sokhelyen tiltólistán Hungary...
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
llaszlo
veterán
Ha EU-n kívülről rendelek és megvámolják, akkor mondhatom, hogy mégsem kérem és küldjék vissza?
-
maj-viktor
őstag
Jogos, de eddigi tapasztalatok alapján a trackitonline.ru visz mindent, de tény, hogy SG esetén pl. a 4px, néha meg a 17track, de volt már példa posta.hu-s leghamarabbi frissítésre... de ezek ilyen 1-2órával hamarabb, max 1-2nap, szóval egy teljes 30napos szállítás esetén elhanyagolható idők...
-
beg
veterán
válasz
maj-viktor #38436 üzenetére
SG esetében a 4px órákkal hamarabb jelzett csomag átvételére, mint a trackitonline. A posta meg majd talán holnap lefrissül. Azt kijelenteni, hogy egy tracker mind felett, nem valós. Legtöbbször a trackitonline, de néha a 4px vagy a 17track. A legkényelmesebb meg a trackchecker, az figyeli mindet.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
RVR400
veterán
Dispute után érdekes módon már van gyorsan érkező posta. SE Post a banggood-ról:
2014-06-30 07:51, Borsodszirák posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-06-27 16:13, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-23 23:35, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-23 11:15, (SWEDEN), Célországba elküldve / Item sent abroad -
LámaZ
addikt
@wallace (#38411)
Nos, így második nekifutásra, nem olyan nagy hülyeség, amit kérdeztél, mert ha a magyar vámügynökség által felszámított 27%-os áfára gondoltál, azt a magyar államtól lehet(ne) visszakövetelni, feltéve, hogy a megrendelő áfa-alany cég Magyarországon, de mivel én áfa- és alkoholmentes alany vagyok, nem vagyok ebben tájékozott.
Másik kérdés, persze, hogy cégként be kell jelentkezni az export-import cégek nyilvántartásába, bár most könnyű az ügymenet, nem kell jóváhagyás, mint régen.
EU-s viszonylatban nem kell semmilyen jóváhagyás, hisz szabad az áruk forgalma az EU-n belül, csak közösségi adószámot kell igényelni, ami HUxxxxxxxxx.Ha valaki jobban tudja, cáfoljon meg!
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz
wallace #38411 üzenetére
Re: „és akkor az alapján vissza is igényelheti a cég?”
Ne tessék már butaságokat kérdezni (sem)!
ÁFA-visszaigénylés kizárólag magyarországi, belső kereskedelemben lehetséges, olyan cégek között, amelyek alanyai az ÁFA-törvénynek.
Az „áfa”-t legfeljebb a kínai adóhivataltól tudnád visszaigényelni.AZ EU-s kereskedelemben van a HÉA (hozzáadott érték-adó), az megint más történet.
@Domino85
Dealextreme on-line ügyfélszolgálat? Látta valaki a kastély urát? Én láttam - kb. 6 éve. Azóta Online ticketekkel dolgoznak, amelyeket kb. 1 hónap múlva válaszolnak meg. Hiába, ki kellett rúgni onnan ügyfélszolgálatosokat, mert nem megy már a bolt.(#38435) kcsa
+1[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
kcsa
veterán
válasz
maj-viktor #38432 üzenetére
Érdekes, ma nekem is jött egy ~1 hónapos rendelésem. Úgy látszik kinyitottak egy poros konténert
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Laza...
addikt
-
ferke72
aktív tag
Holnap rájuk csörgök ha nem mozogna a track,igaz a trackit oline elég hamar frissült ma is. Jól láttam azért átlag 1-2 nap alatt eldöntik kell e vámolni adott csomagot.(vissza is sírom az ügyintézés nélküli global shipping csomagomat..) és még valami kis értéket szinte egytől egyig hamar megkaptam még a free shippingeket is..
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
maj-viktor
őstag
Egy kis info statisztikának...
2 ebay-es rendelés ma postaládába volt
(kis boríték - kis érték - regisztrálatlan CN post)Egyik rendelés leadása: 2014.05.18 (erre már nyitottam a dispute-ot)
Dispatch: 2014.05.19
Estimated Delivery: Wed. Jun. 4 - Thu. Jun. 26
Érkezés: MA - 2014.06.30
ÖSSZ idő: 42NAP (~31munkanap)Másik rendelés: 2014.06.11
Dispatch: 2014.06.12
Estimated Delivery: Thu. Jun. 26 - Fri. Jul. 18
Érkezés: MA - 2014.06.30
ÖSSZ idő végül: 19NAP (~14munkanap)[ Szerkesztve ]
-
ferke72
aktív tag
válasz
maj-viktor #38424 üzenetére
Tévedés nem akarom rögtön..
csak tegnapra..
amerikai rendeléssel semmi gond nem volt és cirka tíz nap alatt ideért és ők hozták USPS illetve kontinensen futárcéggel+ ügyintézték az egészet...ha egy héten belül idehaza itt lenne annak kifejezetten örülnék végre
-
ferke72
aktív tag
Ezt nagyon köszi,és 46Us van ráírva "gift" (registered air mail) jött gondolom éjjel óta ki tudja odaértek e rá..a két hétre nem vágyom kivárni ezzel..Mióta elindult az útján igazán múlt péntek óta történt szinte minden..
így is úgy is vámolják azaz áfázzák tuti,igaz? Max időt nyerek mint mondtátok volt.Posta nyomkövetője semmit nem mutat,csak global track illetve trackit online tolja az infókat. Rákérdezek hátha megmozdul pár nap alatt
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz
ferke72 #38421 üzenetére
Felesleges 1nap után "zaklatni őket"... 1hét után esetleg, bár szerintem felesleges akkoris.. majd megjön valamikor - bár ezt a kezdő külföldi rendelőknek aztán mondhatom, mindent azonnal akarnak - ingyen - ingyenes postával...
-
hati
addikt
válasz
ferke72 #38421 üzenetére
Napközben nem frissül a posta nyomkövetés oldala. Ha friss infót akarsz, akkor telefonálj rájuk. Az én esetemben a nyomkövető annyit mutatott, hogy NAV regisztráció, amikor betelefonáltam, akkor mondták, hogy küldjem be az iratokat, mert ők már látják, hogy arra várnak. Beküldtem, és másnap "egyszerre" mutatta a nyomkövetés, hogy iratok bekérése és iratok feldolgozása. Ezzel kb. 2-3 napot nyertem. Most is annyit mutat, hogy iratok feldolgozása, de betelefonáltam, és mondták, hogy náluk már "elszállításra" vár a státusza. Jó ez a nyomkövetés, de a napi lemaradás miatt, a telefonálás a pontos.
-
ferke72
aktív tag
válasz
maj-viktor #38398 üzenetére
Ha zargatom a posta info vonalat gondolom nem leszek előrébb..vasárnap éjjel került vámhoz. Most még semmi hír,hogy kiadták e vagy vámolják ..
[ Szerkesztve ]
-
KillBill0531
csendes tag
cool
Hétfő, Június 30, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
12 Vámkezelési státusz frissült BUDAPEST - HUNGARY 09:4911 Küldemény visszatartva - költségek rendezése után címzettnek kiszolgáltatható BUDAPEST - HUNGARY 01:32
1 Csomagok10 Vámkezelési eljárás befejeződött BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:29
1 Csomagok9 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:25
1 Csomagok8 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:08
1 Csomagok7 Kiszolgáltatási részlegen át továbbítva BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 01:06
1 CsomagokVasárnap, Június 29, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
6 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 22:26
1 Csomagok5 feladó állomáson feldolgozva LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 20:42
1 Csomagok4 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 18:54
1 Csomagok3 Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét SINGAPORE - SINGAPORE SINGAPORE - SINGAPORE 07:44
1 Csomagok2 feladó állomáson feldolgozva SINGAPORE - SINGAPORE SINGAPORE - SINGAPORE 02:51
1 CsomagokSzombat, Június 28, 2014 Helyszín Időpont Csomagok
1 Küldemény felvéve SINGAPORE - SINGAPORE 13:35ára 127$ után 7ezer
-
sirkope
tag
válasz
maj-viktor #38394 üzenetére
Én a multkori tablet vásárlásból tanulva DHL-el küldettem.. volna, ha lett volna opció. Most 06.25 dátummal - Megküldött dokumentumok feldolgozása státusszal - várom, hogy tovább libbenjen. Most annyival vagyok előrébb, hogy nincs ünnep, meg hosszú hétvége, és hamar megjött a Navtól a levél - 25.-én - még azon melegében el is küldtem a számlát, azóta várok.
Multkor ettől a státusztól számítva a 6. napon megjött - ez holnap lenne - igaz akkor közben frissült a track -
maj-viktor
őstag
válasz
wallace #38411 üzenetére
Naja... kínai shoptól nehezen kapsz olyan "számlát", ami EU-n belül, így Magyarországon is elfogadott...
A NAV-tól vámolás esetén egy ilyen "papírt" - SZÁMVITELI BIZONYLAT -ot kapsz:
Kérdés, ezzel tud-e valamit kezdeni a könyvelő...[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
válasz
wallace #38411 üzenetére
Hogy őszinte legyek, kínaiaktól még nem láttam olyan számlát, amitől a nav ellenőrei ne kapnának röhögőgörcsöt, kb. sajtpapír szinten vannak. Nem vagyok benne biztos, hogy teljesítik a számla tartalmára vonatkozó minimális előírásokat akár.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
wallace
tag
Korábban feltettem már a kérdést, de nem kaptam rá választ, így megkérdem megint, hogy tudja-e valaki, hogy ha céges számlára szeretnék telefont Kínából, akkor mi a menete, mondjuk a minideal-en? Simán cégnévre kérem a számlát minideal-en, akkor az áfát is arra névre állítja ki a DHL és akkor az alapján vissza is igényelheti a cég?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Az akkor gáz, direkt megrendeltem jó időben, hogy feleségem névnapjára (Július vége) biztosan itt legyen, akkor ehhez képest több idő lesz itthon a vámolás, mint maga a szállítás.
Ha ehhez még hozzáveszem, hogy necces lesz a PayPal 45 nap, akkor még jobban gáz lehet, ha valami nem stimmel a cuccossal.Amúgy SG post.
Ha ezt tudom, akkor inkább fizetem a DHL-t, úgyis vámolják már szinte az összest ha jól tudom[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
ferke72
aktív tag
Igen azok eléggé..és most néztem Hong Kong post avagy Fedex...sehol egy szó arról swiss..és amiatt nem fogom lehet feszegetni mert fehéren feketén leírták benne hogy vagy 30 vagy 45 nap akár a postázási idő..
Akkor dobtam egy hátast mikor valaki kiposztolt egy választási lehetőséget rendelés postázásra..ott 4 (!) Us volt a swiss..és 14(!) Us a DHL..ott egy kicsit elgurult a gyógyszerem.Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
-
01andris
tag
Üdv!
Nincs most lehetőségem paypallal fizetni Minidealon.
Fizetett már valaki kártyával?
Nem lesz belőle gond?
Gondolok arra ,hogy ha nem jönne meg a telefon,a pénzt visszatudom tőlük kapni.
Köszi a válaszokat! -
jojoando
aktív tag
válasz
RVR400 #38400 üzenetére
Egyik se tekinthető alapjaiban korrektnek, ha nem kereskedni szeretne vele a felhasználó.
Ugyanis amit vesz, sokszor lutri, ha baj van vele az állam semmire se vállal garanciát, akkor pedig mire tartsa a kezét?
Tudom, ezt írja a törvény, amire aki teheti, tojik rá,..mondjuk a Vámhatóság a törvényi által előírt intézkedési időre.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Ég veled, KEndre! :(
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest