- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
Ez mit jelent a ti olvasatotokban?hi dear my friend :
u order goods in u country now
pls pay attention about your order 20138742
tracking number 1816033531
your place is a remote area, so pls add 30usd for the
remote area fee,then continue by the dhl,
if u choose DHL, u can pay the 30usd remote fee.
you can pay the remote fee to this paypal address :
paypal@mixeshop.com
and tell me u pay the transaction id number ,thank u
dear
if u have any question , u can tell me
merry christmas and happy new year
happy every day
best reagrds
Sissi
---Mixeshop
YaoXin Electronics (hongkong)limited
www.mixeshop.com
www.yaoxincn.com
Tel: +86 -755-61892626 -
szpali
addikt
Rendlet valaki Fekete Pénteken (nov29) Pandáról telefont?
Ha igen hogy áll?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
dethroner
veterán
Látom sikerült picit felkorbácsolni a közhangulatot
Akkor a teljes tisztánlátás végett íme, ezeket küldtem be a vámoláshoz.
Szóval akkor most igazam van vagy sem? Jogos a felháborodásom a valótlan áfaösszeg miatt?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
kgymac
őstag
Szia,
Ha banggood-ról rendelted, a [flytexress] megmutatja (név + ország), de sajnos nem a CN-es tracking alapján.
[Espeedpost] ment eddig HK-val, esetleg egy próbát megér. -
dethroner
veterán
válasz
DJ Diablo #20779 üzenetére
Tényleg nem kellett volna a fórumtársnak leb@szni téged, de neked sem kellett volna "Remélem érthető." fennhangot megütni, valamint figyelmetlen, felszínes olvasással hülyeséget írni. Mert bizony ott van abban a bizonyos hozzászólásomban hogy kupon kedvezményt vettem igénybe.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
üszök
őstag
Van olyan nyomkövetö ami meg mutatja egy CN végű csomag címzettjét?
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Robifire
csendes tag
CSütörtökön végre megérkrzet a november 7.-én rendelt csomagom. Sajnos a szerv ügykezelte. Kitartàst mindenkinek
-
tom222
csendes tag
-
RudY
addikt
válasz
#01993216 #20775 üzenetére
Egyről beszélünk, de a lényeg az, hogy ami törvényileg meg van határozva, attól nem fognak eltérni az "ügyfél" kedvéért (sem). Nem érdemes túlbonyolítani, természetesen a fizetett összeg a meghatározó alap, amit egyértelműen bizonyít a számla és az átutalás, de ez valóban csak alap! Amennyiben a számlán szerepel a vámtarifa szám, akkor könnyebb megtalálni és azonosítani a terméket az adatbázisból, de ez többnyire cég-cég közötti áruforgalom esetén jellemző.
A vámhatóság a kérdéses terméket jelölő Taric-kódhoz (vámtarifaszámhoz) köthető vámtételt veszi figyelembe a vám kiszabásakor. A vámot a vámértékből számolják. A vámérték a számlaérték és az un. vámérték növelő tényezők összege. Vámérték növelő tényező általában a csomagolási költség, szállítási költség, biztosítási költség, amennyiben azokat a vevő fizeti. A vámon felül az import vámeljárás során az általános forgalmi adót is a vámhatóság veti ki és szedi be. Az importált termékeket általában 27 % általános forgalmi adó terheli. A forgalmi adót az un. áfa-alapból számolják. Az áfa-alapba a vámérték és a vám is beletartoznak. pl. [link]
Persze jobb lenne egyszerűsíteni, mint ahogy pl. a tracking number lekérdezése is történik, így akár előre kiszámítható lenne az adatbázisból a vám értéke, de ez magánszemélyeknél sajnos nem ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz
poffsoft #20762 üzenetére
Hát ahogy meg én mondanám bekaphassák
Még jó hogy nem adta össze az istenbarma a subtotal, discount és garnd total tételeket, mert akkor jött volna csak ki szép magas áfa.(#20766) szili.tamas1 Nehogy már ő döntse el hogy mennyit ér egy termék! Mert akkor nagy a baj. Én nem is vettem volna meg ha 128$ lett volna vagy még magasabb az ára. 89.57$ volt, ennyit megért nekem, többért meg nem vettem volna. Szóval hol van az én szabad döntésem egy vásárlás során, ha a hatóság dönti el hogy mi mennyit ér és mennyit fizettem érte?
[ Szerkesztve ]
-
Ghostdog77
tag
válasz
dethroner #20751 üzenetére
Szép Napot
Én most várok a dhl-től egy telefont , nálam kértek egy nyilatkozatot "diszkontnyilatkozat" amiben büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a diszkont árat miért kaptam (pl:bolt akció, beváltott hűségpontok) szerintem nálad ezt nem kérték be hanem rögtön az eredeti árra ÁFA-tak
"Mi az, amit megvetsz? Erről ismerszel meg igazi mivoltodban."
-
törölt tag
Külföldi vásárlásban nincs tapasztalatom, ugyanis ez az első termék, amit kintről rendeltem. A jogi dolgokra van némi rálátásom, hogy mik azok a dolgok, amiket a hatóság megtehet és mik azok, amiket nem.
-
tboy72
aktív tag
válasz
#01993216 #20775 üzenetére
Nem akarok bele vau, de a NAV az állami erőszakszerv, nem kereskedő, hogy a fogyasztóvédelem foglalkozzon vele. Ha a NAV-os (vámos) a hatáskörét túllépve, másnak joghátrányt okoz, az hivatali visszaélés bűntette, és a nyomozó ügyészség hatásköre a nyomozást / büntetőeljárást lefolytatni.
-
törölt tag
Egy hivatalos, mondjuk egy PayPal számlát nem tekinthetnek semmisnek. Megállapíthatnak valós összeget a termékre abban az esetben, ha felmerül a gyanúja, hogy a számla hamis. PayPal számla esetében ez nem áll fenn, illetve csak a megfelelő paragrafusokra hivatkozva tehetik meg, nem hasracsapva önhatalmúlag. Ezesetben lehet a PayPal-tól vagy a számlavezető banktól hivatalos igazolást, aláírással ellátva kikérni, kézzel fogható papír formájában, nem elektronikusan, ami egyértelműen igazolja, hogy a termék ennyibe került. Ennek a dokumentumnak figyelmen kívül hagyása, már a PTK pontjait és a vásárló jogait sérti, ami büntetendő.
Szóval ha valaki úgy gondolja, hogy átvágták a vámosok, akkor javaslom kérjen hivatalos indoklást írásban (NEM EMAIL-BEN), kérje ki a banktól a hivatalos iratokat és forduljon a fogyasztóvédelemhez!
-
quasimidi
aktív tag
TIPP: Aki visszaküldi garanciáztatásra a telefonját kínába a forgalmazóhoz, *mindenképpen* kérjen a postától kiviteli vámáru nyilatkozatot, mert ennek hiányában visszafelé megvámolhatják a telót.
Én most így jártam. A fényképeket, postai ajánlószelvényt, RMA papírt nem fogadják el.
Vámot kifizetem, a feleségem meg elintézi jogi úton a helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
A vámérték megállapítását szabályzat, előírás stb. alapján végzik, nem annyira naívan, hogy a csomagon, papíron, feltüntettt ár legyen a meghatározó. Kvázi ezeknek kell megfelelniük, nem a vevők elvárásainak, mivel nem kereskedelmi egység. Tetszik vagy sem, sajnos ez van, viszont jogorvoslattal is lehet élni...asszem.
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz
Outlander #20769 üzenetére
köszi szépen. egy kis reménysugár ez a szám.....majd felhivom, a dokumentumokat meg már beküldtem...(bele volt kalkulálva az áfa)....bár levelet se kaptam még tőlük....semmi mintha eldugták volna a sarokba a csomagomat....
ez meg egy másik tök értéktelen csomagom.
CN es.. 2013-12-13 08:58, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure 2013-12-12 11:17, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs 2013-12-12 11:15, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country 2013-12-01 09:27, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
janaman01
addikt
Srácok most komolyan , a 40464646 elérhetőségen kivül van valami más módja, ahol pontos információval tud valaki szolgálni, mert most már eldurrant az agyam , hogy a 6.-ai csomagom még mindig vám elé állitva státuszú.....
-
tom222
csendes tag
Sziasztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre,szerintetek ez most mi?RS...........CH
DÁTUM INFORMÁCIÓK
2013.11.30
17:56
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.11.30
Küldemény információ:
Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2013.11.30
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.12.12
11:02
Küldemény információ:
Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2013.12.12
11:04
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.12.13
07:20
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadMost kiküldi és hova?
"A rock örök és halhatatlan..."
-
poffsoft
veterán
válasz
poffsoft #20694 üzenetére
http://www.directlink.com/en/Pages/home.aspx SE követés szerint:
04/12/13 18:00 Order shipment recorded
10/12/13 18:00 Order dispatched
11/12/13 10:00 Order departed on flight from origin
12/12/13 11:12 Order departed from sorting hubDealextreme szerint viszont:
2013.11.14. 3:00:37 Order Recieved, Processing
2013.11.21. 9:27:46 PartialShipment (part1), TN: RExxxxxxxxxSE
2013.11.28. 23:52:14 PartialShipment (part2) (No TN)
2013.12.04. 7:22:17 Full Shipment (No TN)Vagyis 26 nappal a rendelés után adták egyáltalán postára, miközben 21 napra ígérik a szállítást...
Miközben partial shipment volt, be sem regisztrálták a TN-t. Szóval ez erősen átb@szás, ezért nem válaszoltak rá 2 hétig, miért nemlétező a tracking.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz
maj-viktor #20759 üzenetére
Mindenképp írni vagy telefonálni fogok. Nem tudom hogy mit jelent az amit írtál(vámkikerülő, trükköző kupon), azt tudom hogy ott volt a 128 dolcsis ár, aztán vásárlás közben beírhattad a kuponkódot, ami lejjebb vitte ennyire. Van még a fórumról két másik srác akik szintén vettek akkor belőle, kíváncsi vagyok hogy nekik mennyi az annyi
Benézni semmikép sem tudta a paypal számlát, hisz ott volt a bankszámlám kivonata is -20506 forintról, és a rendelés visszaigazoló email is, amiben ott volt hogy:
Subtotal $127.96
Shipping & Handling $0.00
Discount (friday) -$38.39
Grand Total $89.57
Ennyi infót hogy lehet már benézni? Max szándékosanA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
myk74
senior tag
A vámhatározat összegszerü végeredményét,csak akkor tudom meg mikor a postás hozza a csomagom?Email-ben nem küldik el?
Nincs kéz Nincs csoki!
-
maj-viktor
őstag
válasz
dethroner #20757 üzenetére
Na látod... az is jogos reklamáció!
Az a 2,5% vám, de azt elvileg csak 150€ felett szabadna - kellene kiszabniuk!
Hívd fel a NAV vám részlegét és/vagy e-mail, hogy miért így számláztak neked... (szerintem elcseszte a vámtiszecske), de lehet hogy megmagyarázzák neked miért ennyi, az annyi!
Amúgy ez milyen kupon, ami 40$-t elenged az árból!? (gondolom ilyen "trükköző kupon", nem!?)
Meg ahogy rákerestem futólag erre a típusra: 150$-nál kezdődik, egyszóval 128$-os ár is baráti, nemhogy 90$-os az ilyen telóért...Gondolom bontották a csomagot, látták a pontos típust - rákerestek... és azalapján irreálisan alacsonynak találták a 90$-os árat, ezért értékelték az eredeti áron és/vagy a vámtisztnek is gyanús ez a 40$-os kupon egy 130$-os terméknél... (ebből leró, hogy ilyen vámkikerülő, trükközős kupon ez)
De mondom szerinte írj rájuk, hogy mi alapján értékelték felül a PayPal-os bizonylatot!?
(az is lehet, hogy csak félrenézték az összeget)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
dethroner
veterán
válasz
DJ Diablo #20755 üzenetére
Fussál neki még egyszer!
Itt a paypal számlám, ugyanezt ők is megkapták. Na, akkor ez szerint mennyit is fizettem a termékért?És mi a 703 Ft a Nav-os papíron?
-
Zeki
nagyúr
válasz
dethroner #20753 üzenetére
A magyar vámosok már megérnének egy homár.blogot, meg nagyobb médiafelhatjtást, mert úgy köcsögök ahogy vannak.
Ha rendesen igazaolod hogy mennyiért vetted, akkor ő nem állapíthat meg drágább árat.
De manapság hetente jön valaki, hogy jól megfingatta a vámos, mert drágábbra értékelte, mint amennyibe került.
Nem hiába, magyar magyarnak ellensége. -
dethroner
veterán
válasz
maj-viktor #20752 üzenetére
Igazából az bosszant hogy átb@sztak. Vagy hülye és értetlen a vámtiszt. 128$ értéket írt a telefon értékének, ami igaz is meg nem is. Ennyi volt az ára hivatalosan, de én kupon akciót igénybe véve vettem 89.57$-ért, ami a boltól kapott visszaigazolásban, a küldött paypal számlán és a bankszámla kivonatomból is látható. Az általam kifizetett értéknél 8000-el magasabb összegre vetette ki az áfát. Vagyis 2000 Ft-al többet fizetettet ki velem. Ugye én ezt törvényesen visszakövetelhetem?
-
dethroner
veterán
válasz
#01993216 #20740 üzenetére
NAV, na persze
Érdekelne a tapasztaltabbak véleménye. Ma kaptam meg a csomagom, benne az alábbi vámhatározattal. Érdekelne, hogy ti mit láttok benne, milyen devizanem alapján, mekkora értékre vetették ki az áfát? Mert ahogy én látom sehogy sem kerek a történet.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
törölt tag
-
gooool
őstag
válasz
tibibi #20744 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy kibontják vagy csak átvilágítják? Mert múlt héten kaptam egy telót, amit meg is vámoltak annak rendje és módja szerint, ám a határozaton semmi a telefon pontos típusára utaló dolog nem volt, csupán, hogy megnevezés: mobiltelefon...
Ez alapján arra tippelek, hogy nem igen bontják ki a csomagot, ha sehol egy márk- vagy típusmegnevezés, nem hogy IMEI szám.Üdv, Balázs
-
tibibi
őstag
A csomagot minden esetben kinyitják vagy csak átvilágítják ?Honnan tudják az van e benne amit rendeltem? Csak azért kérdezem,mert ha kaptam a kinaitól egy féltéglát és még vámot és áfát is kell fizetnem akkor ideges leszek
-
etooo
senior tag
Múlthét végén rendeltem pár apróságot Geekbuying-ról DHL-el, hétfőn kaptam meg a track numbert, és ez lett a vége:
Mivel 22 euró alatti volt a rendelés, így se vám, se áfa nem volt. Igaz majdnem annyiba fájt a szállítási díj, mint a csomag értéke, de legalább ideért karácsony előtt[ Szerkesztve ]
-
Kercsi17
tag
Hello!
Ezzel tudok telózni Magyarországon?
[link]
Ezt írta még hozzá: "A Microsoft küldte mint fejlesztői eszköz, vámos papír meg ezek megvannak" -
fodorv
tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni kínából, egy Lenovo P780-at.Tudnátok vmi tippet adni, megbízható webshopról?Ahol jók az árak...Előre is köszi! -
Midway
senior tag
válasz
maj-viktor #20712 üzenetére
Köszi.
Mivel nem küldtem még semmit kínába nem akartam 4eft-ért elrontani a cimzést.
Bocs , hogy megkérdeztem azt hittem erre van a fórum... -
Danex
addikt
Rendeltem DX.com-ról pár holmit. a szállítás már nyomkövetett viszont elég érdekes amit mutat.
Mert a magyar posta azt írja Item Accepted, az 1. post szerint ez azt jelenti, hogy átvéve ami hát elég érdekes lenne... a külföldi angol nyelvűnél sincs sokkal több info, tehát még nem nagyon repült a cucc csak kérdem, hogy akkor mit jelent az Item Accepted?
Előre is kösz!
-
asturel
őstag
Rendeltem alin egy tokon, nagy ormomre ~18 nap alatt megjott CN postaval, viszont meglepodve latom, hogy at is vettek, csak hogy pestszentlorinczen.. (ami tolem ~250km) lehet csak rossz trackinget adott? Illetve elkepzelheto az, hogy teljesen mas megyebe, varosba, cimzettnek vittek ki? (Eleg ritka nevem van)
[ Szerkesztve ]
-
01andris
tag
Üdv!
Az iherb-ről már kérdeztem.
De megleltem ezt a honlapot:[link]
Ismeri valaki?
Olcsóbb árai vannak mint a iherb-nek.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
Az érdekelne, hogy eddig mennyi volt az a legtöbb időtartam, még vám elé állitás óta nem történt változás, ugyanis nekem múlt hét péntek óta vám elé állitva, kétszer hivtam őket mind a kétszer leráztak úgymond....kezd elegem lenni....még annyi se vámkezelésre vár, vagy valami....
-
Akos2110
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szállítási címnél problémát okozhat e az ékezetes karakter használata? Zavviról rendeltem ppvel. Paypeles rendelés utáni emailben normálisan van a cím+név viszont, az emailben amit a zavvi küldött úgy tűnik a rendszer nem kezeli normálisan pl az é-t. Most nem tudom melyikre hallgassak, mert ugyan szerintem név+utca egy magyar embernek továbbra is kivehető, attól félek nem fog megérkezni a csomag. -
hidroponi
tag
-
maj-viktor
őstag
válasz
poffsoft #20713 üzenetére
Külföldre küldés esetén természetesen pluszba még az országnév NAGYBETŰVEL!
HUNGARY
CHINA(de szerintem hülyeség ilyent az összefoglalóba írni, ez olyan alap dolog, hogy kell megcímezni egy borítékot szerintem... bár ezekszerint tévedtem, van aki ezt se tudja... akkor annak ott a google, első találat)
Helyes címzés:
Inkább ezt módosítsák az összefoglalóba:
(#20667) maj-viktor
"Az összefoglalóba lévő "Excel-es" baromságot ideje lenne már kivenni / átírni...
Az konkrétan a 700 € feletti kereskedelmi vám esetén kell csak kitölteni!De alap esetbe az ember, ahogy én látom itt a tapasztalatokat 100-200$-os telefonokat / tablet-ot rendel, így annál ez az érvényes:
Ha a nyomonkövetési szám a "Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs" után
"Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure"-ra változik, nincs szükség további lépésekre, a csomag átjött a vámon plusz fizetés nélkül és a postás hozza a csomagot pár napon belül, viszont amennyiben a: "Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs" után
"Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance" - ra vált, ott be kell szolgáltatni az adatokat a csomagról és annak értékéről (erről kapunk egy ajánlott levelet 1-2 napon belül a NAV-tól postán, és erre lehet levélbe / FAX-on válaszolni, de természetesen e-mailbe a leggyorsabb minden)Nyilatkozni tételesen a "postaimport@posta.hu" e-mail címen kell:
- Mi található a csomagba, pontos megnevezés (pl: Mobiltelefon - Lenovo a830)
(lehet mellékelni pl. a webshop linkjét, mely a pontos termékre mutat)
- Az átutalási bizonylat:
1. eBay / PayPal esetén: a PayPal oldalán letölthető számla és/vagy bankunk számlakivonata
2. aliexpress esetén a bankunk számlakivonata (netbankból letölthető / le PrntScr-ezhető)
(pdf vagy jpg formába)E-mailbe, ha már megkaptuk az ajánlott levelet a NAV-től a tárgy mező a "hivatkozási szám" és a küldemény nyomonkövetési száma (ragszáma) legyen, ha nem tudunk "hivatkozási szám"-ot, elég a ragszám, a könnyebb azonosításért!
Illetve az e-mail szöveg mezőjébe, az alap dolgokat:
Hogy xyz névre, RBxxxxxxxxCN ragszámú csomag, az alábbi címre:
[irányítószám] [város] [utca] [házszám]Figyelem! Ha már "megfogták a csomagunkat", nem érdemes trükközni ezzel, mert komoly szankciók járhatnak azért ha "kamuzunk" a csomagunk értékéről... (okirat hamisítás - ÁFA-csalás, stb.)
A vámost nem érdekli, hogy GIFT-ként, meg 5-10-20$ van a csomagon feltüntetve!
Ha már megfogták - törődj bele és fizess!Ezt a félkövér részt az excel-es baromság helyett bele lehetne írni az összefoglalóba... egy moderátor..."
[ Szerkesztve ]
-
Endura69
csendes tag
válasz
szili.tamas1 #20636 üzenetére
Majd írd meg,hogy mi történt a vitával nálad!Nekem azzal,hogy az eladó nem fogadta el,a visszatérítés kérés ősszege
nullára változott(amit nem értek miért), és a vita escalated lett.Most már a panaszközpont kezében van a döntés,hogy kinek ad igazat.2013.09.28.-án fizettem ki ezt a terméket(led szalag) és aztán pár napra megint rendeltem az eladótól.Most mind a két rendelésem vita alatt van,egyiket sem kaptam meg ennyi idő alatt és nem fordították vissza a csomagot.Te is fiam,Bluetooth?
-
poffsoft
veterán
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #20711 üzenetére
De még mielőtt megkapom, milyen undok vagyok:
Ezt adtad:
Address: 5th Floor,Yinhai Building, No. 75 Zhenhua Road, Futian District
City: ShenZhen
Province: GuangDong
County: China
Postal code: 518031CÍM: Geekbuying (Yinhai Building 5th Floor)
ShenZhen - GuangDong
Zhenhua Road No. 75 (Futian District)
CHINA
518031Magyar szabvány szerint én így írnám rá
(persze bal felül saját adat - feladó, jobb alulra meg a címzett)[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz
Midway #20710 üzenetére
Sok humor herold kolléga nevébe:
Olyan nehéz megcímezni egy borítékot!? csomagot!?
Legyen rajta:
NÉV
CÍM (város, utca, egyéb)
IRÁNYÍTÓSZÁMBelföldi esetén:
Kovács István
BUDAPEST
Erzsébet krt. 10.
1071Külföld esetén országnév is angolul! Ilyen egyszerű!
CHINADe várj keresek a posta.hu-n egy "hogy kell kitölteni egy levelet" útmutatót!
Most nem b*sztatásból, de hány éves vagy!? Szerintem ha elmúltál 10 nem lehet olyan nehéz kitölteni egy levelet...
[ Szerkesztve ]
-
nikizolikaja
csendes tag
Sziasztok. A Trackitinfo szerint a csomagom:
22.11.2013 08:58 Shanghai Send item abroad (Export)
11.12.2013 00:02 Budapest Import (Item arrived at country of destination)
11.12.2013 00:05 Budapest Into customs
13.12.2013 13:30 Budapest Left international place of exchangemit jelent az utolsó történése? :/
-
tibibi
őstag
2013.11.12
17:09
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.12.10
22:23
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.12.10
22:26
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.12.11
13:00
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedureAkkor ezt nyilván megfogták?
Ez meg nyilván átment?
2013.11.12
09:28
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2013.11.21
00:23
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.11.21
09:22
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2013.12.10
15:36
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2013.12.10
15:49
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2013.12.11
14:56
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure[ Szerkesztve ]
-
gabor#
tag
Nagyot gondoltam, akksikat visszadobják de rendeltem powerbank -ot
2013-11-22 -> 2013-12-13 SWISS POST -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nekem ma hozta meg a telefont a postás. Barátnőm nővérének kellemes ünnepe lesz, mert átjött a vámon.
SG posta. De egy ugyan ilyen telefon ugyanonnan két héttel korábban nem csúszott át. -
andras888
aktív tag
Anteliferól rendeltem, a hírek miatt, DHL-el, am +20 dodó, nem reagálnak 11.-én adtam le a rendelést. Az előző rendelésemnél is húzták az időt, már írtam 3 e-mailt, de semmit nem reagálnak. Előzőleg egy disputos fenyegetés hatására 2 percen belül kaptam tn, meg válaszleveleket. Meddig várjak szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- További aktív témák...