Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
válasz
hdanesz #2547 üzenetére
Csak kérdezem, mert nem vagyok képben a piacról, de nincs benzines i40? Ha már van rossz tapasztalatod egy modern dízellel, nem lenne célszerű? Csak a kuplungnál maradva, nagyságrendekkel olcsóbb. Most cseréltünk kuplungot egy Kia Pro'ceed-ben (197000km, még eredeti volt a kuplung), igaz nem i40, de van abban is ugyanaz a 2.0l benzinmotor mint a Kia-ba. 160€ volt az alkatrész ár kompletten (tárcsa, nyomólap, csapágy plusz a munkahenger). Az a motor pedig már tudja mozgatni, igaz nem sportmotor, de elég jó...
-
PainKiller13
őstag
válasz
hdanesz #2547 üzenetére
Újonnan vett Daewoo Nubira 1.4-et most adtam el, patika állapotú volt 15 évesen, 120ezernél kicseréltettem rengeteg mindent mert ajánlotta a szerelő, persze valszeg még jódarabig nem kellett volna, rozsdamentesen 144e kmerrel adtam el 600e ftért. A 15 év alatt a 120ezres szervíz volt kb 110e ft, azonkívül 1 termosztát + 1 vízpumpa lett cserélve. Egyetlen egyszer sem hagyott cserben, élmény volt vele az autózás.
Ehhez képest egy pár éves használtnál 1 év alatt többet rálehet költeni szerintem. Igazából dieselből csak újat vennék (azt is keletit), benzinesből mernék használtat venni, persze abból is csak keletit. A nyugati autónál arra fogsz keresni...
-
hdanesz
őstag
válasz
Zotyatv #2546 üzenetére
Nekem is G van, csak 1.4 Twinport, 2006-os évjárat. Ég és föld a két autó...(mármint az i40 és az Astra ) de gondolom ezt nem kell magyarázni.
Az olajbeöntő sapkáját megnéztem, nem látszódott semmi szmötyi. Viszont a dízelekre jellemző fekete olaj azért megdöbbentő volt a nívópálcán. Én az Astrában 10ezer km-ként cserélem és még a 'sz*rbarna' színt sem éri el az olaj.A kereskedő azt mondta, hogy ebben a példányban amit néztem nemrég cseréltek kuplungot. 181ezer km van a kocsiban...kíváncsi lennék hanyadik kuplungot fogyasztja.
A Totalcar Műhelyprn-jában is volt egy i40 taxi...pár kuplungot elfogyasztott már a 300 ezer km alatt.Én az Astrával (holnapután lesz 2 éve hogy nálam van), 33 ezer km-t tettem meg....ha kb. hasonló futásteljesítménnyel kalkulálok az i40 esetében is, akkor ha szerencsém van és 60 ezret kibír egy-egy kuplung, akkor 4 évente kellene kb. megejteni a cserét. A sokkal szomorúbb része az hogy egy dízel autóban még 389429 másik alkatrész van ami kilehelheti a lelkét és méregdrágán mérik.
Valamivel több mint 2 éve nagyon megjártam egy 2.0DHi C5-el....(2009-es évjárat)....persze ez egyedi eset, nem minden C5 szar. És az alkatrészek árai is jóval nyomósabbak mint pl. egy Astránál. Én az Astrára 2 év alatt ennyi pénzt költöttem a benzinen/biztosításon/gépjárműadón kivül: 3 olaj- és szűrőcsere (20-22ezer ft/alkalom....ebből 16-17 volt az anyagköltség, GM Dexos2 olajjal együtt...a többi a helyi szaki munkadíja), volt még szelepfedél tömítés cserélve (komplett szett mindenféle dugókkal meg kitudjamivel) ez volt 4db gyertyával együtt 30 ezer, meg egy benzinszűrő csere...6ezer ft munkadíjjal. És ennyi...ez legyen cirka 100 ezer ft kb.
A C5-nek a két első kerékagycsapágy cseréje majdnem ennyibe került, 1 pár belőle 72 ezer volt....mert csak gyári jó bele.
És ezt a pénzt megette egy alkalommal...nem 2 év alatt.
-
Zotyatv
tag
válasz
hdanesz #2545 üzenetére
Jelenleg Astra G van. 1,2 caravan 75LE 205000km 17 éves. Újonnan vettem. Kicsit visszatart az I40 kuplungcsere. Az árak is 3,5-4,5m között szórnak. Nem olvastam róla eddig semmit.
Nézd meg az olajbeöntő sapka alját. Ha az trutyis akkor víz kerülhet az olajba. Persze lehet rövidtávú használat eredménye is télen.Köszi! -
hdanesz
őstag
válasz
Zotyatv #2544 üzenetére
Hello,
Én is hasonló i40-t (kicsit idősebbet) is nézegetek. Amit eddig találtam: a kuplungja kényes....kicsit alul lett tervezve. Kb. 60-70 ezrenként cserélni kell.
Én pénteken néztem meg egy 2012-es példányt, nagy, kényelmes, csendes (dízelhez képest)...viszont ebben konkrétan a min. jelzés alatt volt a hűtőfolyadék szintje. Persze, ez jelenthet egy sima csőszakadást is...de komolyabb dolgot is akár. -
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Nagyon szemezgetek az I40-el. Max 5évesig. Nagyon sok 1,7 diesel van. Szinte mást nem is találok. Van valakinek tapasztalata vele/diesel, benzin/? Köszönöm! -
hdanesz
őstag
válasz
bandika0626 #2542 üzenetére
Ez a kép van még ami kb. arról a részről készült. Az a baj hogy már nem emlékszem mikor épp honnan fényképeztem alá, de ha jól látom az a sok rozsdásodó cucc a hátsó futómű részei lennének.
Az a púp hátrébb meg a szükségpótkerék ürege...? -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy 2012-es Hyundai i40-est. 1.7CRDI....
A kép az alját ábrázolja, feltételezem az üzemanyagtartályt (??) Vagy ez valami burkolat csak? Kíváncsi lennék mi folyhat oda rá...Olajnak tűnik...de hogy kerülne olaj egészen hátra? Vagy tévedek és ez az eleje lenne? A motor alatti takarólemez? Néztem egy olajcseréről szóló videót, ott nem ilyen a motortér burkolata odalent.
Valaki tud segíteni?
Köszi,
Dani -
kisza25
félisten
válasz
vihartigris #2532 üzenetére
Nem tudod hyundainál is ez a helyzet?
A 2020-as i30- al szemezek -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a mostani 14 éves Astrámat. A Kia Ceed és Hyundai i30 is képbe került. A keret 2-2.3 millió ft lenne és benzinest szeretnék.
Olvasgattam egy kicsit és látom, hogy az 1.4-es motorból van 105 (főként német/osztrák autók) ill. 109 lóerős (magyarok), az előbbi EuroV az utóbbi EuroIV. Ezen kívül bármi más különbség van köztük? Láttam, hogy annak ellenére hogy láncos motor...elég gyakran kell cserélni a láncot...kb. 100 ezer km-ként. Ez valóban így van? Vagy csak rémhír?A kinézett autó i30, (2011 évjáratú) 105 lóerős, Németországból érkezett, vezetett (és hihető szervízkönyvvel), sérülésmentes, a motor is pöccre indul és hidegen is csendes, nem csattog.
Pár kép róla: Egy, kettő, háromMinden elektromos cucc működik rajta. Egyedül a motor miatt vagyok kissé bizonytalan. Valaki meg tudja mondani hogy kb. mennyit forog ötösben 90-nél és 130-nál? Illetve mennyire hangos ilyenkor?
Jelenleg Goodyear Duragrip gumik vannak rajta, olvastam hogy nem mindegy miféle gumi van rajta...attól is függ mennyire sok zaj jön a futómű felől.Még egy kérdés: Elvileg Comfort plus felszereltség...engem az érdekelne hogy automatán bezárja-e a központi zárat elindulás után bizonyos sebesség felett? Az alvázszám alapján történt lekérdezésnél a felszereltségek közt akad egy ilyen: SPEED SENS"G AUTO DR LOCK - ez talán a sebesség'érzékeny' automata ajtózárást jelenti.
Bármilyen tapasztalatot szívesen elolvasok. Előre is köszi.
-
bandika0626
senior tag
válasz
PainKiller13 #2533 üzenetére
Én 15k vettem darabját januárban. A gyárit leklónozták és kész. I40 kombihoz.
2007es altea xl-be meg ABS jeladóból figyeli.
-
PainKiller13
őstag
válasz
vihartigris #2532 üzenetére
Köszönöm bearanyoztad a napom
-
Atlantis
veterán
válasz
PainKiller13 #2527 üzenetére
Cikkszám alapján ebay, Ali, stb.
-
ithomas
őstag
válasz
PainKiller13 #2527 üzenetére
Én több FB csoportban is azt olvastam, hogy a my20 ceedeken és a GT Line proceedeken már nincs TPMS szenzor. ABS alapján figyeli a kerekeket.
Érdekes a katalógus mondjuk nem ezt mondja, de már több csoportban is elhangzott, szóval érdemes várni a bevásárlással, ha újonnan veszed az autót. -
PainKiller13
őstag
TPMS-re tud valaki olcsóbb megoldást mint a gyári 20e/db?
-
Chereiose
addikt
Hyundai i30 2016-ra tudtok gyári dísztárcsát esetleg?
-
merqree
őstag
Ha valaki keres eladó Tucsont (2019es), tudok egyet.
-
Foszlock00
csendes tag
válasz
vihartigris #2523 üzenetére
Nem értem én ezeket
Az Osztrák Kia oldalon a Ceed is és a Proceed is 1.5 MHEV ként szerepel mint MY21. Szóval az adatlapokból meg úgy tűnik, hogy csak hybrid lesz az 1.5... -
vihartigris
őstag
válasz
Foszlock00 #2522 üzenetére
Nekem azt mondták két helyen is, hogy az új 1,5-ös nem hybrides lesz, ezért csak 300eft a felár az 1,4-hez képest.
-
Foszlock00
csendes tag
válasz
PainKiller13 #2520 üzenetére
Akkor fel kellene hívnom az ügyintézőt, mert úgy rémlik rákérdeztem a lágy hibridre, de szerintem nem-et mondott. Csak én is úgy látom, hogy Hyundai oldalon is a 2021-es modellek amik 1.5 turbó benzinek és DCT-vel vannak azok mind lágy hibridek. Fura lenne ha kiadnának belőle ilyet is és olyat is.
-
udimension
csendes tag
válasz
bandika0626 #2517 üzenetére
Értem, én reménykedem.
Könyvében annyi van csak, hogy minden tankolásnál ellenőrizzem le az olajszintet.
Ha nem olvastam volna hatalmas hozzászólás-hegyeket az amerikai piacos típusazonos motorokkal/autókkal kapcsolatosan, ahol a tönkrement motorokat említik, nem is idegesítene.
Ott is a katalizátor elkoszolódását említették fő okként és a PCV szelep cseréjét, valamint az elé utólag beépíthető szűrőt, ami megszűri az olajsarat a visszavezetett gázból.
Ezért érdekelt volna, hogy ki hogyan éli meg a Kia és Hyundai autók esetében ezt a problémát, mert a szegedi Kia márkaszervizben körberöhögtek és tagadtak mindenféle problémát. Csak mikor tudomásukra hoztam, hogy ebben az autóban már volt motorcsere, ráadásul garanciában, akkor kezdtek el kicsit korrektebbek lenni, de akkor sem segítőkészek.
Persze nagy blama lenne bevallani azt, amit minden külföldi fórumon azonos motorokkal, autókkal kapcsolatban már napi szinten olvasható: konkrétan az, hogy baromira oda kell figyelni a motorokra és hogy ha egyszer becsöcsöl, akkor egyenes az út ahhoz, hogy kuka lesz.
És kicsit nagyobb a piaca kint az USA-ban, mint itthon. És úgy hallottam (valaki valahol említette egy hsz-ben), hogy az Oroszoknál is elég nagy hírük van a problémás 1,6 GDI motoroknak. -
PainKiller13
őstag
válasz
Foszlock00 #2519 üzenetére
Én ahogy értesültem a kereskedésben, mindegyik lágy hibrid lesz, és a felár ennek tudható be (mind 300k feláras lesz a régi árral szemben).
Szerintem jó választás lehet az 1.5.
-
Foszlock00
csendes tag
Sziasztok!
Kia Proceed vásárláson gondolkodom. Kereskedésben mondták, hogy már 1.5 T-Gdi -vel is rendelhető aminek a felára 300k. A jelenlegi katalógusban csak 1.4 és 1.6 (GT) turbó benzin van. Van arról infótok, hogy az 1.5 turbó benzinek autómatával lágy hibridek lesznek vagy sem? -
PainKiller13
őstag
Köszi a tanácsokat, itteni javaslatok alapján megrendeltem a diesel ceedet. Pár hét és meg is lesz elvileg.
-
bandika0626
senior tag
válasz
udimension #2516 üzenetére
Szerintem nincs semmi gond vele. Elméletileg szervizperiódus alatt a felső jelzéstől az alsóig mehet.
Meg kell nézni mit ir a kézikönyv. -
udimension
csendes tag
Sziasztok, még mindig aggódom az 1,6 GDI motoros autónk miatt. Friss olajcsere után 1200 kilométert tettünk meg, jellemzően napi 35 km, városon kívül, nem pályán és már 2-2,5 mm-rel kevesebb a nívópálcán az olaj mennyisége. (nem tudom, mennyi ez deciliterben)
Vettem bele gyári PCV szelepet, ma lett belerakva. A benne lévő PCV szelep ugyan megrázva ad hangot, klattyog, tehát nincs beállva, de eléggé mocskos értelemszerűen.
Mivel már volt benne gyári visszahívásos motorcsere és ugyanaz a típusazonos (1,6 GDI 140 LE) motor lett belerakva, ezért a külföldi, több száz fórumos hozzászólás után úgy döntöttem, hogy mielőtt behalna a gép, ezt még belerakom: (van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata? Köszönöm)
https://www.youtube.com/watch?v=XMNJyZst5A8&feature=youtu.be -
Atlantis
veterán
-
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #2498 üzenetére
Ott valami nagyon nem volt kerek, mert legutóbbi 5-6 hagyaték amit követtem, megvolt 4-6 hónap alatt
-
Willie
őstag
válasz
molnarpeter #2508 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés felmerült, ha a gumis beszereli a szenzorokat, akkor kell programozni valamit? Vagy utána már egyből működni is fog? Vagy minden kerékcserekor hozzá kell majd tanítani az éppen aktuális szenzorokat?
Előre is köszönöm a választ.
-
Willie
őstag
válasz
Atlantis #2506 üzenetére
Köszi a tippet!!!
Cikkszám alapján nem találtam semmit, de ha azt írom be, hogy Picanto TPMS, akkor tök jó találatokat dob ki: Például
Szerintem be is fogjuk vállalni a kínai szelepeket, viszont ez a tél lemegy majd hibakóddal, a következő szezonra pedig kicseréltetem a gumissal a szelepeket.
Kértem közben ajánlatot onnan is, ahol a gyári KIA felniket vettük. Kapaszkodjatok meg...drágább árat kaptam a szenzorokra, mint a felnikre...Nagyon köszi még egyszer Atlantis!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest