- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bandika0626 #2449 üzenetére
Igen de az 2.0
-
bandika0626
senior tag
válasz
bajnokpityu #2448 üzenetére
Nem.
Miért lenne. A másik autóba Altea XL 2.0 pdtdi 140le 320 Nm. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bandika0626 #2445 üzenetére
NeM előírás a 340Nm?
-
kisza25
félisten
válasz
bandika0626 #2445 üzenetére
Azt vágom mennyi papíron, de nem mindegy a karakter és a váltó kislosztása
-
kisza25
félisten
válasz
bandika0626 #2443 üzenetére
Szép vas gratula
elég bele az a motor?
-
bandika0626
senior tag
Szia.
Én Seat Altea Xl jártam hasonlóképpen. 110 körül éreztem egy olyat mintha valaki utánakötötte volna magát aztán kb úgy gyorsult mint egy 1.0L szuzuki.
Műszerfalon semmit nem jelzett viszont újraindítás után elmúlt a dolog.
Na a lényeg, hogy nálunk a turbó nyomás úgy van a max nyomás leszabályozva, hogy a kipufugó felöli résznél van egy csappantyú ami más írányba is engedi a kipufogógázt ha eléri a megengedett nyomást. Na ennek a csappantyúnak a tengelye szorult meg egy pillanatra és a rendszer szervízüzemmodba vágta magát vagyis elvette az üzemanyagot és már nem is húzott úgy ahogy kell.Az i40es kocsinknak semmi ilyesmi baja nem volt eddig. Kopp kopp.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Használtautó vásárlás előtt állok. Ma megnéztem egy 2013-as i40 1.6 GDI kombit, amibe 142k km volt beletekerve.
Volt két hibája, amikkel kapcsolatban kérdeznék, tanácsot kérnék.
1. Rossz úton zörgött-recsegett a műszerfal.
Ez szériahiba, vagy csak az adott autó csinálta, és esetleg javítható lehet?
2. A jobb első parkradar szenzora rossz volt, ezért ahogy hátramenetbe kapcsoltam az autót, azonnal folyamatosan sípolt addig, amíg a középső kartámasz előtti kapcsolón ki nem kapcsoltam a funkciót. Ezt kb. milyen összegből lehet szervizeltetni?Ezen a két hibán kívül nagyon patika volt az autó, még autópályás kavicsfelverődés sem volt rajta sehol.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Kis Sportage-hez tudnátok ajánlani valami helyet ahol lehet kapni normális gumiszőnyeget?
-
Biqci
aktív tag
válasz
bexinho23 #2433 üzenetére
Nem tudom mennyire élhető az újabb mk2-es 1.4-es benzines, sohasem vezettem, a fiamnak 2.0l-es Pro'ceed van, az elég jó. De egy hölgy ismerősöm az 1.4 60Le Polo után gyengének találta. Vissza is vitte, de azt mondták neki, hogy ez ilyen. Pedig zsír új volt, szalonban vette...
-
lewtex
friss újonc
Sziasztok,
nemrég vásároltam egy 2012-es Kia CEED SW-t (még a kifutó generációs). Amikor kipróbáltuk, a tolatóradar rendesen pittyegett, majd eltelt egy hónap amíg el tudtam hozni a kereskedőtől, és mikor hazaértem vele, már nem működött. Ekkor vettem észre, hogy a csomagtartó nyitógombnál ott a kis kamera, amiből arra következtetek, hogy amúgy tolatókamerás (színes, kijelzős navi van benne, az működik is), de valami hiba miatt már a próbakor sem működött tökéletesen, ezért is gondolta a kereskedő hogy csak radaros.
A kérdésem az, hogy van-e esetleg a radarnak / kamerának valamilyen ki-be kapcsoló gombja, amit esetleg nem találtam meg, ha nincs, akkor tudtok-e olyan autóvillamossági szervizt, ahol foglalkoznak ilyesmivel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kisza25
félisten
válasz
udimension #2435 üzenetére
Szerintem ez a motor hangja, ez közvetlen befecskendezéses és az hangosabb mint az MPI
Csak kezd éjjel hidegebb lenni és az automata szivató jobban pörgeti -
kisza25
félisten
válasz
bexinho23 #2433 üzenetére
Az 1,4 az mind mpi lánc csörög-e
az 1,6 az mpi vagy gdi, de itt a lóerő alapján látszik, meg a gdi-t oda szokták írni 130+ lovas, ha sokat városozol, akkor a gdi könnyebben kokszolódik, de mivel nem turbós azért nem 50ekm alatt
A crdi 1,4/1,6- ból az 1,4 az gyárilag előírt 30 ezres olaj cserélve körülbelül 300000 km után meghal,
legalábbis már elég sok motorcserésbe futottam bele,
ami 300000 környéken volt,
mindegyik motor láncos, arra kell figyelni ez na csörögjön indításkor az 1,6 crdi az tartósabb, de ott is volt gond a láncfeszítő patronokkal. -
bexinho23
őstag
válasz
kisza25 #2432 üzenetére
Tegnap óta több tesztet is elolvastam, többek közt ezt is.
Barátnőm kinézet alapján egyértelműen a Hyundai felé hajlik, én a Ceed irányába. Ceed esetében 1.6-ot ferdehátúban nem találtam a HA-n az általam figyelt paraméterekkel. Ezért is elégednék meg az 1.4-gyel. Pályázni keveset pályázok. Főként nyáron hosszabb utazás során.Motor esetén mire érdemes figyelni i30-nál? Egyáltalán HA hirdetésből valahogy kilehet deríteni, hogy milyen motorral szerelt? (évjárat, felszereltség...)
GDI, CRDI, MPI ? Ezek közül leginkább a GDI-t nem ajánlják több fórumos beszélgetéseket visszaolvasva. Sokkal inkább az utóbbi kettőt. Mi erről a véleményed? -
kisza25
félisten
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Melyik autót érdemes figyelnem, ha 2-2.5M -ért akarok vásárolni? A lényeg, hogy 1.4 vagy 1.6 benzines legyen, láncos, ne turbós, ferdehátú, klíma lehet automata vagy manuális, max 120-150e km, 2011-2014 gyártású, érvényes magyar forgalmi. Az sem lenne kizáró ok, ha nem külföldről behozott autó lenne.
Amik közül választanék:
Toyota Auris 1.6
A fent belőtt paraméterekkel alig találni megnézendő autót. 3M-t pedig nem szívesen adnék Magyarországon újonnan üzembe helyezett autóért.Kia Ceed 1.4
Jelentősen olcsóbb, mint a Toyota, fiatalabbak is átlagban picit alacsonyabb árszinten. Igaz mivel ferdehátút szeretnék, abból csak 1.4-es van.Hyundai i30 1.4
Nagyon szép, sokkal nagyobb a kínálat hasonló paraméterekkel, mint a fenti kettőből. Viszont ezt a típust egyáltalán nem ismerem. Kinek mi a tapasztalata az i30-cal?Ti mit ajánlanátok? Értelemszerűen az utóbbi kettőre gondolok. Mik az előnyei és hátrányai személyes tapasztalat alapján?
-
udimension
csendes tag
válasz
Robi_73 #2429 üzenetére
A ma reggeli első indításnál rögtön kapcsolt a venti. Szerelőhöz elgurulva végig járt a ventilátor. (két sarokra van a szerviz)
Relét természetesen nézte, egyiket kicserélt egy másikra, nem állt le a venti akkor sem, gondolom egyszerre két relé nem lehet rossz.
Minden kapcsolódó csatit, kábelt átnéztek, hibát nem találtak. Viszont összedugdosás után nem kapcsolt be a venti.
Két óra múlva elvitte a szerelőm egy hibakód-olvasásra. Odafelé azonban járt a ventilátor, odaérve már nem. Természetesen nem volt hibakód.
Azóta használva volt az autó, nem indult el a ventilátor. Hőfokjelző működött.
Viszont azt mondta a szerelő, hogy az akksi nagyon gyenge, azt holnap veszek bele, illetve egy szenzort/gombát, ki hogy hívja. Párezer forintos tétel. Amúgy is lenne egy EGR szelep és egy PCV szelep tisztítás, úgyhogy ez már nem tétel.Ahogy olvastam, egy rosszalkodó akkumulátor is tud meglepetéseket okozni.
Használom, holnap megkapja az új akksit, már nyolc éves a régi.
Köszönöm a hsz-eket.
-
Robi_73
őstag
válasz
udimension #2424 üzenetére
Amennyiben a vízhómérséklet érzékelő szenzor ment tönkre, akkor mehet a ventilátor folyamatosan, esetleg relé hiba miatt. Rá kell tenni a műszert az autódra.
-
udimension
csendes tag
válasz
molnarpeter #2427 üzenetére
Igen az 1,6 GDI.
Nem, az utastér/lábtérre van irányítva, nincs párátlanítás, klíma sincsen kapcsolva. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
udimension #2426 üzenetére
Ez még az 1.6 GDI?
Fűtés nincs szélvédőre irányítva? (/párátlanítás gomb benyomva?) -
andyTM
őstag
válasz
udimension #2424 üzenetére
Termosztát hibánál előfordul ilyen, de 2 km után még nem biztos,hogy üzem meleg lesz az autó...
-
udimension
csendes tag
Még egy fura dolog. Ma vettem észre.
Kb. városban, napi használat után leállítva, hideg motorral indultam és kb. 3 kilométert tettem meg.
A hőfokjelző meg sem mozdult, a motort hűtő ventilátor kb. 2 km megtétele után el kezdett dolgozni.
A hűtőfolyadék rendben.
Az autóban a fűtés ment rendesen, mert kipróbáltam, tehát meleg volt a motor, mégsem jelzett semmit a műszer.
Nem klímáztam, nem gyepáltam az autót.
Szerintetek? Miért kapcsolt be a venti, amikor még elviekben fel sem melegedett annyira a motor?Lehetséges az, hogy úgy érzékeli valamelyik érzékelő, hogy nem meleg a motor, ezért nem kezdi el keringetni a hűtővizet, hogy hűtse a motort, a másik oldalon ugyanakkor érzi egy érzékelő, hogy meleg a motor és bekapcsolja a ventilátort? Nem értek hozzá, csak agyalok.
-
udimension
csendes tag
válasz
bajnokpityu #2421 üzenetére
https://www.automobile-catalog.com/car/2012/1611125/kia_soul_1_6_spirit.html
Szerelték ezt 140-essel is. -
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #2421 üzenetére
Pl hyundai veloster, papíron 140 ló
-
bajnokpityu
félisten
válasz
udimension #2413 üzenetére
Ne fossal, nem olyan rosszak ezek. Marmint agyonbonyolitott modern cuccok, de ma minden ilyen, tobbi se jobb. Hol volt az 1.6 gdi 140 lovas?
papiron volt 136 majd 132.
utobbi nalunk sportageban 7.5 korul eszik, elobbi 9 korul volt. -
udimension
csendes tag
válasz
kisza25 #2417 üzenetére
Értem. Ezek szerint, akkor ha nem tévedek, ha mostantól 100-as benzinnel etetem, akkor maximum nem romlik az állapota, de jobb nem lesz.
Érdemes lenne egy komolyabb tisztítást mégiscsak elvégezni a motoron? (ami gondolom megbontással jár)Hidegindításkor ez a hang az, ami zavar. 19. másodperc környékétől hallatszik. Amikor meleg a motor, akkor abszolút nincs már. Menet közben nem rángat, a fordulatszám nem ingadozik, csak ez a hang előjön és azután elhallgat.
https://www.youtube.com/watch?v=nzACRjoAe70
-
kisza25
félisten
válasz
adam900331 #2416 üzenetére
Hyundai/kia-nál ennyi, amúgy ezek nem mutatnak pontos értéket, 5-10 fok ingadozásnál is ugyanannyit mutatnak
-
kisza25
félisten
válasz
udimension #2415 üzenetére
A közvetlen befecskendezős motort mindig 100-as benyával kellene használni, hogy ne rakódjon le a koksz, utólag hiába tankolsz bármit, mert nem a szívócsőbe fecskendez, hanem közvetlenül a hengerbe (innen a neve)
így a visszavezetett kipufgogógáztól a szelepekre ráéget kokszot nem éri az üzemanyag. -
adam900331
csendes tag
Sziasztok!
Új Kia Proceed motor hőmérséklete a mutató szerint a 80-90 fok között van, nagyjából a 85-nél. Ez normális jelenség? Nem 90 foknál kellene lenni? Köszönöm a választ. -
udimension
csendes tag
válasz
kisza25 #2414 üzenetére
Ebben lehet valami, köszi a hsz-t.
Annak idején én is azonnal pakolgattam a Swiftben felfelé a sebességet és ötvennél ötösben jártam. Egy idő után rángatott az autó, el kezdtem én is jobban pörgetni és max négyesig kapcsolni fel. Kb. két-három hónap múlva elmúlt a rángatás-dadogás.
Ha jól olvastam, ezek a GDI motorok hajlamosak a kokszosodásra. Ezért gondoltam, hogy egy kis tisztítás ráférne. Mindentől függetlenül.
Mindig 95-öst használok, adalékosat minimum. De lehet, hogy minden második tankolásnál egy 100-assal megtöltöm. Bár nem tudom, ha most lenne benne egy vastagabb lerakódás (EGR, PCV, stb.), akkor azt úgymond "kiégetné"-e a magasabb oktánszámú benzin, vagy bármilyen adalék? (Spuri, STP, stb.. vagy ezeket felejtsem el? )
Az olaj fogyását ötszáz kilométerenként azért nézni fogom mostantól. Csak hogy megnyugodjak. -
kisza25
félisten
válasz
udimension #2413 üzenetére
Ami jó, azt ne akard megjvítani, azért ette az olajat mert nem bele való volt benne, a direkt befecskendezős motor hangosabb, mint a szívócső befecskendezős, használd és minden 1000km-en ellenőrizd az olajszintet
Ne idegesítsd magad feleslegesen.
Amúgy faternak is ilyen motorral van carens.
Panaszkodott, hogy 10 litert eszik.
Mondom menjünk egy kört, kederült, hogy nagyon hamar fel vált 1500-1800 körül, meg 4.-ből hatba rakja.
Mondtam neki, hogy 2500-3000-ig forgassa és 6. at csak 90km/h felett használja sebesség tartásra, gyorsításokhoz váltson mindig vissza. Azóta 8-9 et eszik neki. -
udimension
csendes tag
Sziasztok.
Három és fél éve nyüstölünk egy Kiát, 1,6 GDI motorral, a 140 lóerősből. 2012. januári vásárlás, mi a második tulajdonosok vagyunk. Az első tulajdonos 2013-ban visszavitte a szervizbe, mert a tűzfal átforrósodott. Kapott egy új motort, vezérlést, katalizátort.
Még garanciásan vettük, jelenleg a motorban 69e km van, magában az autóban 90e km. A motort 21e km-nél cserélték.
Arra már rájöttem, hogy városban és pályán torkos a motor. Város, sok hidegindítással, igazán át sem melegedéssel: minimum 10 liter. Átmelegedéssel, több városi használatban 8,5-9 liter. Autópálya 130-cal kb. 8,5 liter. Felette a csillagos ég....
Ezért én ingázásra használom, napi kb. 40 km oda-vissza. Illetve ha kirándulunk és nem pályán megyünk, simán hozza a másik autónk (1,3-as Swift, 2008-as) fogyasztását, ami baromi jó. De város és pálya nem neki való.
Mivel hozzá voltam szokva a Swift esetében, hogy az olaj tulajdonképpen nem fogy 10e km-en, ezért őszintén szólva nem néztem rá az uccsó olajcsere óta, ami tavaly volt és azóta 10000 km-t ment az autó, jellemzően ingázásra, némi pályára és némi városi használatra befogva. Teljesen meglepődtem, mert a nívópálca alján sem láttam olajat. A kijelző nem jelzett semmit, a motor hangján nem hallottam ez elmúlt három és fél évhez képest változást. Nyomatékos, jól húzott. Igaz, soha nem gyilkoltam, normál, már-már tatás a stílusom mostanában.
Szóval az olaj. A tavalyi olajcsere már nem márkaszervizben történt, hanem saját szerelőmnél. Kiderült, hogy nem 5w30 került bele ACEA5-ös, hanem 5w40 és sanszos, hogy nem ACEA5, hanem ACEA3.
Most megkapta kb 500 km óta a gyári ajánlású 5W30 ACEA5-ös Total olajat, azonos használat mellet nem fogyott egy csepp sem, minden nap lesem, ez már betegség.
Ugyanis megijedtem.
Utána olvastam, leginkább az USA-ban voltak vele problémák. És itt ráakadtam erre a topicra is, kb. 1000+ hsz-t olvastam végig.
Kicsit aggódni kezdtem az 1,6-os GDI motor miatt. Volt, hogy az USA-ban a kicserélt motorok is ugyanúgy kihasaltak. Olajlehúzó gyűrű, motor kokszosodás, katalizátor eltömődés/meghibásodás/felforrósodás, motor dugattyúk, hajtókarok, stb meghibásodása...
Ezért most visszavittem a márkaszervizbe. Elmondtam, hogy mit olvastam, mit tapasztaltam. Hülyének néztek és közölték, hogy ne olvasgassak, ne a fészbukkon és más oldalakon nézelődjek, vigyem be hozzájuk.
Hibakód olvasás: nulla hiba.
Észrevételeimre, elmondottakra nem mondtak semmit.
Mikor mondtam, hogy ebben volt motorcsere, akkor szólta el magát a munkafelvevő hölgy, hogy látja igen, forró tűzfal problémával vitték vissza és kapott teljes motorcserét, katalizátor cserét. Onnantól kezdett megenyhülni a hölgy, megmutattam neki az amerikai honlapokon található észrevételeket, stb.
De nem tudott mondani semmit.
Ezért azután én a következő dolgokat gondolom és ha tudtok, segítsetek. Meg szeretném előzni, hogy a motor nálam kihasaljon.
1. vennék egy PCV szelepet, bár a Kiánál elmondásuk szerint össz-vissz 2 db van raktáron a központban, az EU-van összesen 11db, tehát nem sűrűn cserélt darab, az USA-ban sok hozzászólásban ezt is megnevezik a megemelkedett olajfogyasztás okának.
2. kitakaríttatnám az EGR szelepet és más szelepeket, (ehhez sem értek, de tán fojtószelep is van, stb..)
3. egy teljes motordiagnosztikát kellene csinálni, mert ott meg lehetne mondani, hogy károsodott-e a katalizátor, ami ugye a megemelkedett olajfogyasztás miatt sanszos.
4. végső esetben, ha ismét meglódul a motor olajfogyasztása, akkor egy komolyabb generálozás jöhetne szóba. Azt is olvastam, hogy a 4. henger gyengélkedhet és ott kikoptatja a dugattyú a hengerfalat, ott szökhet az olaj, ami mindennek az okozója és végül a motornak annyi.
Nem tudom még, hogy Szegeden lenne-e olyan jó szakember, aki kimondottan ért az 1,6 GDI motorokhoz, mert jó lenne az is, ha meghallgatná a járását. Hidegindításkor felpörög, majd kb. 15-20 mp múlva egy kissé traktoros hang jön elő a motorból, alapjárat nem változik, nem ingadozik. Felmelegedve megszűnik. Viszont mintha hallanék enyhe kopogó hangot is, nem túl halk a motor egyébként sem.
Lenne észrevételetek esetleg, amit még figyelembe kellene vennem?
Köszönöm.
Innen próbáltam tájékozódni:
https://www.consumeraffairs.com/recalls/kia-recalls-model-year-2012-2016-kia-soul-vehicles-022819.html
https://www.kiasoulforums.com/threads/check-or-replace-pcv-if-high-oil-consumption.114405/
https://www.kiasoulforums.com/threads/2012-kia-soul-1-6-oil-consumption.114705/ -
-
ithomas
őstag
válasz
vihartigris #2410 üzenetére
Aham, köszönöm
Pontosan milyen téligumit adnak 214-ért? -
vihartigris
őstag
válasz
ithomas #2409 üzenetére
Eddig a 11 megkeresésből 8 válaszolt.
Nagy különbségek az ajánlatok között nincsenek.
A téligumiszettet egységesen 214.000,-Ft-ért adják.
A vonóhorognál van kb. 10.000,-Ft különbség.
Egy szalon írta le, hogy a készletből 2-3 héten belül átvehető az autó (?), a többi mind 2021-et mondott.
Több kereskedés írta, hogy jön jövőre egy frissítés, új 1,5-ös turbós motorral. -
ithomas
őstag
válasz
vihartigris #2407 üzenetére
Majd oszd meg légyszi az infót.
Kíváncsi vagyok. -
Willie
őstag
válasz
molnarpeter #2405 üzenetére
Köszi szépen!
-
vihartigris
őstag
11 KIA kereskedéstől kértem ajánlatot CEED 1,4 TGDI-re egy pár kiegészítővel, ha lehet idei átvétellel.
Kíváncsi leszek mit válaszolnak. -
molnarpeter
nagyúr
Desztillált vízzel tölteném után, aztán pl tankolásonként érdemes ránézni, nameg fényképezni a vízállást. Valamennyi fogyás elfogadható, ki kéne puhatolni, mennyi a határérték... Illetve lehetne írni egy mailt is, csatolva fotót, hogy legyen írásos nyoma. Újabban sok gyártónál hallani ezt, nem egyedi jelenség - tippre az alacsonyabb fogyasztás miatt csökkentett súrlódás állhat a háttérben szerintem
-
molnarpeter
nagyúr
Nem gond a vegyes összeállítás pótkerék esetén. Gyakorlatilag csak az aktuális időjárás szól bele, alapvetően nyári jár az autók mellé, vész esetén megteszi. B verzió: venni a pótkeréknek párt, aztán ha elkopik 2, azokat feltenni, pótkerékre meg dobni egy négyévszakos gumit (arra már használtat is be lehet vállalni igazából, az üregében nem fog megromlani az sem).
-
user2
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Az mennyire normális, hogy a hűtőfolyadék kiegyenlítőtartályában a gyári (max közeli) szintről a minimumra süllyedt 10e KM alatt? (1,25MP Rio, új autóként mi hoztuk el a szalonból.) Két KIA szervízt felhívtam és mindkettő szerint normális, bennem mégis motoszkál, hogy azért ez mégis fura, eddig egyik autónkból sem tűnt el ennyi hűtőfolyadék. Szerintetek tényleg normális dolog ez?
-
enddav
aktív tag
Legyen a téli is 15-ös és nincs problem.
-
Willie
őstag
válasz
vihartigris #2401 üzenetére
Az nem téli lenne, hanem nyári gumi, egy ötödik 14"-os felnin, ezt elfelejtettem írni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest