Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolii92i
tag
Hali!
Systane Ultra mellett még milyen műkönnyet ajánlotok?
Elégedett vagyok vele,de szeretném kipróbálni hogy tényleg ilyen jó e mint az ára mutatja -
VIBO
őstag
válasz
ferkoboy #2994 üzenetére
Hi
1. Ezt ajánlotta haver. Olcsó. Higiéniai okokból jobban szeretem a napi lencsét.
2. Jó ötlet. Milyent javasolsz?
3. Nedvesítő csepp sajna nem elég
4. Igaz
5. Szemész látta. Jól illeszkedik.
6. Több fajta cseppet próbáltam már. Most lencsét próbálnék.Melyiket javaslod? Mondj kérlek napit is és amilyet még te javasolsz. Lényeg hogy ne száradjon a szemem tőle vagy csak nagyon minimális mértékben.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Chesterfield #2990 üzenetére
Szomorú, hogy ezt senki nem mondta még el neked, hogy a kontaktlencse nem igazán érintezhet vízzel = fertőzésveszély.
Ez annyit jelent, hogy lehet pár évig semmi, utána meg rádtalál a baj, és soha többet kontaktlencse, de még a látásodért is komoly küzdelem folyik. (persze nem "muszáj" éveket várni pl. egy accant amoeba ferőzésre - sokkal hamarabb is megtalálhat a baj)Nem olyan drága egy normális törölköző, ami pl. lehet egy régen használt darab, amit már többször 90 fokon átmostál. Ezek már nem szöszölnek.
Másrészt pedig ha leöblítem a lencsét felhelyezés előtt ápolószerrel (alaposan), akkor már szintén le is mostam az esetlegesen az ujjamról ill. a levegőből rákerült szöszöket.
Remélem tudtam segíteni.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
Üdv!
1. Miért pont ezt a lencsét használod? Okés, hogy olcsó... de:
- okvetlen szükséged van 1 napos lencsére?
- mennyi időt van bent a lencséd naponta?
( kicsit kifejthetnéd a viselési szokásaidat / igényedet - ugyanis ennek híján csak győzködni lehet, de nem jót ajánlani)2. Amit használsz, az egy hidrogél lencse. SiH alapanyagú (újabb - korszerűbb - egészségesebb és drágább) lencsével a száradásos panaszaid csükkenthetők / megszűntethetők.
3. Esetleg meg lehet próbálni egy nedvesítő cseppet a kontaktlencséhez.
4. Az általtalad használd lencséről - még a saját weboldalukon sincs fent pontosan, hogy milyen paraméterei, alapanyaga van a terméküknek (számomra ez egyáltalán nem bizalomgeresztő - épp ellenkezőleg).
5. Feltételezem, hogy nem látta szakember illeszkedni ezt a lencsét a szaruhártyádon...
6. Száradás esetén még mindig lehetne esetleg más glaukóma ellenes cseppel próbálkozni.
- Ferkó
-
Nordik
őstag
Napi lencsekbol miert kevesebb a kinalat a torikus lencsekbol? Szinte alig kapni. Regebben hordtam mar lencset az havi volt es nem torikus. A lenyeg, hogy ezutan csinaltattam mashol szemuveget ahol mondtak, hogy amit hordtam lencset az nem volt megfelelo talan torikusat emlitett.
Szeretnek most napi lencset havi egy ketszeri alkalomra, erre lehetseges, hogy nem kapok torikusat ha annyira nem igenyli a szemem? Mert ha jol tudom nem tul veszes a szemem ilyen iranyu hibaja.
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Melyik a legjobb napi kontaktlencse?
Most Angliából rendelek ilyet: https://www.daysoftcontactlenses.com/
Elég olcsó. Havi 3700Ft-ból megvagyok szállítással együtt.
Viszont gyorsan szárad a szemem tőle. Ezért elgondolkodtam a váltáson. Mit ajánlanátok.
A az még nehezíti a dolgom, hogy sajnos glaukómám van, ezért reggel és este mindig csepegtetnem kell gyógyszerrel a szemembe, persze akkor nincs benn a lencsém, csak az is nagyon szárítja a szemem.Szóval keresem a legkevésbé szemszárító napi lencsét
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #2987 üzenetére
Mert az amobak pl pont a lencse es a szaruhartyad kozt erzik magukat a legjobban, ahonnan aztan szepen tovabb ragjak magukat.
-
f_you
tag
válasz
ferkoboy #2982 üzenetére
Szia!
Évek óta hordok Bausch & Lomb Purevision kontaktlencsét. Eredetileg Renu folyadékot ajánlottak hozzá, aztán a Te ajánlásod és a StainGrid alapján váltottam Opti-Free Replenish-re. Nagyon érezhető volt a különbség a kettő között.Egyszer kaptam ajándékba Clean Active Premium folyadékot, és kipróbálva még a Replenish-nél is jobbnak éreztem, úgyhogy utoljára rendeltem egy nagyobb kiszerelést, (persze a Replenish mellé) és próbálgattam, egyik hónapban az egyik, másikban a másik, és továbbra is jobbnak érzem.
A problémám, hogy neten semmit sem találok erről a folyadékról, és azért féltem a szememet. Szerinted használhatom ezt a folyadékot, vagy attól még, hogy jobbnak érzem vele a lencsét, lehetnek vele problémák? Mert a Renu-nál érezhető volt, hogy nem jó. Azt már meg sem említem, hogy gyanúsan olcsó folyadék :S
-
Chesterfield
őstag
válasz
#41635072 #2985 üzenetére
De miért? Elvileg ez a víz naponta érintkezik a szemeddel(arcmosáskor pl)
Aztán elvileg ha valami fertőző van benne, az ugyanúgy rajta marad a kezemen, attól még, hogy felitatom valami törlővel a kezemről.
Plusz átlagban heti 1x hordok eldobható lencsét, nem hiszem, hogy nagy gondot okozna. -
Atlantis
veterán
válasz
Chesterfield #2984 üzenetére
Soha nem csináltam vizes kézzel, szerintem nehezebb is, mert rácuppan az ember ujjára a lencse. Ne szöszös kéztörlőt használj.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #2984 üzenetére
Ugye tudod, hogy vizes kézzel tilos kontaktlencséhez nyúlni?
Olyan szupi kis fertőzéseket össze lehet szedni, amit még kezelni sem lehet. -
AsusBoy
senior tag
Kedves Ferko!
Én a lencsémet úgyszoktam ráhelyezni a szememre ,hogy az ujjbegyemre teszem a lencsét és ezt követően a kontaktlencse ápoló folyadékból cseppentek a lencse közepére 1-2 cseppet és úgy helyezem fel .
(szerintem így sokkal kényelmesebben rátudom biggyeszteni a szememre)
Azért írtam ezt le mert írtad ,hogy kontaktlencsefolyadékkal ne tisztítsuk a szemünket. (némely fajtánál lehetséges ? )
Akkor ilyet szabad csinálni ?
Bioflexnél eszembe jutott ,hogy kicsit zöldes árnyalata volt a lencsének . Mostani Biofinity lencsémé pedig nem zöldes.
-
-FreaK-
veterán
válasz
ferkoboy #2978 üzenetére
Közvetlen szembe is mehet a renu? Huh én eddig mindig öblögettem, mert mikor beraktam Renusan a lencsét véletlen akkor kicsit kellemetlen volt.
Night&Day-t viselek, igen tudom hogy a PureMoist a legjobb ehhez, korábban már ajánlottad, csak még van egy kicsi a Renu-ból és majd a lencsével együtt rendelek PM-et
Köszi a válaszokat!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
-FreaK- #2976 üzenetére
Öblíteni le tudod vele a lencsét is, és közvetlen a szedet is moshatod a Renu-val.
Pontosan milyen típusú lencsét viselsz?
Ellenben ha egy javaslatot elfogadsz (ápolószer tekintetében) : legközelebb inkább OptiFree ReplaniSH-t vagy OptiFree PureMoist-ot vegyél. Sokkalta biztonságosabb vele az élet! (a legtöbb féle-fajta lencsével ezek a leginkább kompatibilisek).
Üdv: Ferkó
-
-FreaK-
veterán
válasz
ferkoboy #2974 üzenetére
Még Bausch&Lomb Renu-m van. Ez milyen?
Vissza kellett raknom a lencsét sajna mert a munkahelyemen vagyok és nincs nálam semmi tároló. Az a baj, hogy ez meg az utolsó pár lencse és még nem rendeltem meg az újat. Most már a sok könnyezéstől és csepegtetéstől elviselhető lett, de azért ki kéne rakjam ázni. Most megyek haza 12:20kor, 13:00-ig kaja szünetem van, addig tudom áztatni ha megfelelő a folyadék. Ha viszont azt mondod hogy mindenképpen dobjam ki akkor megteszem és nem is jövök vissza melóba.
Ugye otthon még megkajálok fél szemmel, de melózni már nem fogok tudni :/
-
joergie
őstag
Hallottatok már az orthokeratológiai lencséről? Éjszakára kell berakni, és miután hozzászokott a szemed, egész nap tökéletesen látsz tőle, minden segédeszköz nélkül. 150k-hufnál kezdődik az első éves, utána évente 60-120k. Jellemzően inkább 190ezer az első éves, kontrollvizsgálatokkal, lencsecserékkel.
Rövidlátóknak 0.5-től 5 dioptriáig jó általában, fölötte macerásabb. -
ferkoboy
senior tag
válasz
-FreaK- #2972 üzenetére
Nem lesz gond! De bőven mosd ki vízzel, jó lehet multifunkciós ápolószer is hozzá (ellenben ha peroxidos rendszerű tisztítószert használsz, akkor nehogy megpróbálkozz ezzel!) [Ha nem tudod milyen is a peroxidos rendszer, akkor elég elárulnod, hogy pontosan milyen ápolószert használsz.]
A chilis lencsédet meg dobd ki a kukába. Nehogy megpróbáld újra betenni!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
AsusBoy #2971 üzenetére
Ha nem premium, akkor az nem szilikohydrogél alapanyag, hanem hagyományos hydrogél lencse lesz. Aminek jóval kisebb az oxigénáteresztő képessége (kb ötöde - nyolcada)...
Hogy pontosan melyik lencsét takarhatja a "sima" azt csak akkor tudom megmondani, ha elárulja valaki, hogy mi az összetétele / alapanyaga (nincs ilyen nálam, így én nem tudom megnézni).
-
-FreaK-
veterán
Az előbb sikerült csípős paprikás (naga jolokia (szellemchili)) kézzel kivennem a lencsémet mert koszolódott...
Hát pelenkát kellett cserélnem, a szemem meg vérben úszik. Nem ajánlom senkinek ezt a műveletet..Maradandó károsodás nem éri azért a szememet ettől, ugye?
-
AsusBoy
senior tag
válasz
ferkoboy #2970 üzenetére
Szia!
Az a baj ,hogy régen volt már nálam bioflex lencse ezért nem tudom ,hogy prémium vagy sima lehetett..
Körülbelül 2009-2010 es években hordtam bioflexet .
Sima bioflex kontaktlencsét melyik márkával tudnád párosítani ? ( összetevői alapján )
(vagy a sima bioflex lencsénél is többféle kivitel van ? )Köszönöm
-
ferkoboy
senior tag
válasz
AsusBoy #2969 üzenetére
Egy hozzászólást kellene csupán visszaolvasni... Hihetetlen számomra, hogy valaki miért ír hamarabb, mintsem olvasna.
Szóval:
Ha Bioflex Premium az akkor ugynaz, mint a Biofinity. Teljesen, csak a neve más. Átcsomagolt.
Ha más Bioflex, akkor annak meg tudnom kell az összetevőit, hogy biztosat tudjak mondani (mivel én nem tartok Bioflex néven lencséket.)Üdv: Ferkó
-
AsusBoy
senior tag
Bioflex és a biofinity lencse közül melyik a jobb?
4 éve az optikus a bioflex lencsét ajánlotta nekem.
Azonban már biofinity lencsét használok.Paraméterei megegyeznek ( görbület 8.6 , átmérő 14.0)
Azonban anyagában eltér a két lencse egymástól?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
mirzababy #2967 üzenetére
A Bioflex Premium, az már SiH lencse lesz, ami CopperV. Biofinity lencséjét fogja takarni.
Mivel ezt a típust csak egy bázosgörbülettel, egy adott átmérőben gyártják, így ha a pontos dioptriát tudod ( a lencséjét), akkor gyakorlatilag tudsz rendelni bámikor ilyen lencsét.Üdv: Ferkó
-
mirzababy
újonc
Köszönöm a válaszokat!
Bioflex Prémium a lencse. Akkor lehet vissza kéne mennem hozzájuk aztán valami papírfélét kérni arról a vizsgálatról, mert így máshol nem tudok lencsét rendelni.
-
ferkoboy
senior tag
-
mirzababy
újonc
válasz
ferkoboy #2963 üzenetére
Helló!
Azóta voltam optikában és a Bioflexet ajánlották nekem, a szemvizsgálat után.
Ezekről a lencsékről viszont nem tudok semmit. Kaptam próbalencsét és tényleg jó, nincs vele gondom. Viszont semmiféle papírt nem kaptam a vizsgálatról (csak egy számlát), ha esetleg nem náluk szeretném megvenni a lencsét, vagy nem ezt a fajtát akarom, akkor nincs semmi papírom, amin rajta van, hogy pontosan mit mértek a szememen, meg hány dioptriát meg mennyi a görbület, meg aminek még ilyenkor rajta kell lennie.
Egyébként sem tetszik, hogy ezeknél a lencséknél csak 3 pár van a dobozban, a havinál és nekem 3 havonta nincs 11000Ft-om. -
mirzababy
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg forgalomban lévő kontaktlencsék közül melyik a legjobb (termékcsalád, vagy fajták)? Pár éve iWear DR Basic-et használok, de úgy tűnik majd váltanom kell nemsokára A legújabb lencsék gondolom már mind szilikon-hidrogél alapúak, és azt olvastam, hogy ez a legjobb. A kiterjesztett viselés annyira nem fontos nálam, bár jó ha tudom hordani 8 óránál többet is, ha kell.
Köszönöm a választ!
Üdv:
mirzababy -
ferkoboy
senior tag
válasz
Viszlát #2958 üzenetére
"Lens fitting" - Lencse illesztés
Neki kell látnia, hogy "szorosan" vagy "lazán" illeszkedik a lencse - vagy szerencsésebb esetben "jól".
Ha lazán, akkor azt valószínűleg te is érezni fogod (elcsúszkál a lencse, főleg felfelé tekintésnél szokott ez érződni (esetleg oldalra nézésnél is).
Ha szoros, akkor te kényelmesnek érzed, de mégsem OK a dolog!
Neki kell látnia!A szemedhez azért nem kell nyúlni szó-szoros értelemben, elég ha "csak" a lencséhez érsz hozzá!
Kivételt képez itt az alsó és a felső szemhéj, mert azt igenis meg kell tartanod az ujjaiddal stabilan.A lencse-típusok amit írtam, az O2 áteresztés szerint (is) van rendezve.
Az 1.-nek a legnagyobb ... az engedi át a legtöbb oxigént a szaruhátya számára.
[De hogy melyik fog jól illeszkedni, azt a szaruhártyád görbülete nagyban befolyásolja. Ezért is kell megnézni, hogy melyik hogy fekszik fel. Ökölszabályok itt is léteznek, de pontosat csak illesztve a lencsét lehet mondani. (Az illesztőnek kell ezeket tudnia.)]Üdv: Ferkó
-
Viszlát
addikt
válasz
#41635072 #2957 üzenetére
Ejnye, micsoda pesszimizmus.
Biztos, hogy nem csak egy lesz, mert az előzetes vizsgálatkor mondta, hogy különösen domború a szemgolyóm (vagy valami ilyesmi) és kérdéses, milyen lencse fog jól illeszkedni. Kétszer is elmondta, hogy készüljek fel lélekben, hogy többször kell majd a szememhez nyúlni, hogy megtaláljuk a jót.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Viszlát #2954 üzenetére
Teszteléskor?
Ez nem egy konfig...
A gond az, hogy ott az optometristának / kontaktológusnak kell(ene) tudnia, hogy mit kell néznie, hogy hosszabbtávon is elégedett és problémamentes lencseviselő legyél...
Mondhatok én neked olyat, hogy Push-Up teszt, illetve könnytermelés vizsgálat... de ezeket nem neked kell tudnod, hanem annak, aki felírja - adja a kontaktlencsét.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Viszlát #2952 üzenetére
Üdv!
Sorjában:
I. Nem szerencsés benne aludni egyikben sem. Egészségesebb ha éjszakára kiveszed! (Kisebb bárminemű fertőzésnek az előfordulási esélye, ha éjszakára egy jó minőségű ápolószerben áll.)II. Ha egyszer-egyszer mégis benne kellene aludni:
1. Ciba Vision - Air Optix Aqua Night&Day (akár 30 napi folyamatos viselet)
2. Menico Premio (szintén ua.)
3. Cooper Vision - Biofinity (30 nap kiterjesztett viselet )
4. Johnson &Johnson - Oasys (1 hét folyamatos viselet, vagy 2 hét napi viselet)Üdv: Ferkó
-
Viszlát
addikt
Üdv,
hétfőn megyek kontaktlencse "próbára", abszolút tájékozatlan vagyok a témában és bár elvileg szakértő fog segédkezni a választásban, nem szeretném ha megvezetnének, így a következő érdekelne:
Felhasználás: olyan kéne ami hosszas viselést is elbír, sokszor éjszaka is, akár munkához, akár vezetéshez. Létezik-e olyan, amit nem kell naponta ki-be teszegetni, hanem mondjuk egy hétig is hordhatom? Ha igen, akkor van-e esetleg olyan márka, amit érdemes keresni (szememről van szó, kis túlzással az ár nem számít)? Mire figyeljek mindenképpen a választáskor, próbakor?
Tudom, hogy hozzáértőként valószínűleg rendkívül butának tűnhetnek a kérdéseim, sajnos nem volt időm felkészülni, a munkáltatóm pedig fix dátumra leszervezte a vizsgálatot. Köszönök minden segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest