- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pescara
aktív tag
Ahogy DigitXt is irta, egy kiskereku jarmuvon allo helyzetu ember kb pofaval csapodik a betonba a legkisebb buckaban, ahol az elso kerek elakad. Ezert nem lehet kozlekedesi eszkoznek tekinteni az autok, buszok, teherautok kozott. Nem is erre talaltak ki, de arra amire valo tokeletes. En egyre jobban szeretem es hasznalom ki egyre tobb helyen. Az lenne a lenyeg, hogy ne zavarjuk a nem rollerezoket, hanem inkabb ertessuk meg veluk mire jo
Nalam egy darabig erdeklodtek ahol lakom, most 4-en vettek rollert az ismeroseim kozul
a szomszedok kozul. De egyik sem olyan hulye, hogy egy atalakitott tolokocsival az autok kozott akarjon maganak jogokat szerezni
-
alphamooncam
őstag
"Ez csak a hazai statisztika és nem tartalmaz olyan érdekes adatokat, mint hogy összesen mennyi ilyen jármű fut az utakon és azokhoz képest arányaiban mennyi a baleset! Ebben a formában az általad közölt számok elég félrevezetőek!
Nyugaton nyilván többen használnak ilyeneket, mert ott az anyagi körülmények is mások. [link] Idézem egy 2021-es (!) cikkből:
a motorkerékpárhoz képest az elektromos roller esetében 44-szer nagyobb a balesetveszély (az autókhoz viszonyítva ez a szorzó 22)
Hozzá kapcsolt hivatkozás: [link]"
Több probléma is van a linkelt hivatkozással, aztán még mesélek.1./ Svéd link fizetős helyre mutat, nem tudom megnézni.
2./ Nem is akarom, mert svéd, és nem magyar. Nem releváns.
3./ Miért nem jó az általam beágyazott magyar statisztika?!Hót ziher hogy a földön fekvő balesetben összetört e-rolleres mindegyike szerepel a statisztikában, és ez ellentmond a más ország valamilyen isten tudja mi által vezérelt megismerhetetlen médiájának a statisztikájával.
És nyilván én készítettem az autóklub statisztikáját azért, hogy téged félrevezesselek!
Sőt erre már hónapok óta készülök !
Kérlek ne röhögtess ezzel "Ebben a formában az általad közölt számok elég félrevezetőek!" dumával.
Ha van hozzáférésed, légszi másold már be ide, milyen metódussal számolták ki azt, hogy 44x több motorosokéhoz és 22x az autósokéhoz ( Biztos nem fordítva?*) a balesetveszély.
Ja meg már hogy definiálják a balesetveszélyt, úgy mint fociban a gólhelyzetet?
Ja a mesélés:
Mielőtt megvettem a rolleremet, jártam az Elektroridernél - linkelt cikk ! - is felmérni a választékot, merthogy eredetileg elektromos SMKP-t akartam venni.
Kipróbáltam a teljes kínálatot, de egyiknél sem tudtam sehogy sem megoldani, hogy beférjen a liftbe.
Na ezért lett e-rollerem. Az elérhető legnagyobb kerekű.
P.S.: Elektrorider nem forgalmaz e-rollert, csak e-motorokat, így az érdekellentét miatt a balesetveszély statisztikájuk nem vehető komolyan.
-
PociAti
őstag
Már csak az nem derül ki, hogy ez a 44-szer nagyobb a balesetveszély és az autókhoz képesti 22-es szorzó hogyan jött ki: Mit takarnak ezek a számok?
Egy millió megtett kilométer alatt ennyiszer több baleset éri a rollereseket?
Vagy km-től függetlenül egy út során ennyiszer gyakrabban nem ér célba az illető, mert balesetet szenved?
Rolleresre vonatkozó számokat leginkább bérrollerekből lehet szerezni. Azoknál tudják mérni a távolságot és a baleseteket. Közben iszonyatos aránytalanság figyelhető meg azon rolleres balesetek között, amit saját tulajdonú rolleres az elszenvedő, vagy olyan, aki csak bérli. Utóbbinál kb. 5-10-szer nagyobb az arány. És ha csak azokat nézték, akkor nagyon durva torzításról van szó. (Amúgy is kellemetlenül torzítják az baleseti statisztikákat.)Kerestem magyar adatokat:
Népszava, 2022. aug.
"Lapunknak Bodzay Tamás orvosigazgató idézte az adatokat. Vizsgálatuk bő hat hónapja alatt az említett kétkerekű eszközökkel mintegy 1553-an szenvedtek balesetet."
- 1.115 fő kerékpározott, [72%]
- 296 e-rollerezett, [19%]
- 142-en mechanikus rollert hajtott. [9%]"Érdekessége a kutatás eredményeinek, hogy míg a kerékpáros sérülteknek csak a négy százaléka, a rolleresek 6 százaléka, addig az elektromos rolleresek 27 százaléka, azaz több mint negyede volt ittas. Az is érdekes – tette hozzá a szakember -, hogy az e-rolleresek több mint fele az éjszakai órákban szenvedett balesetet. Vagyis valószínűleg bulieszközként is használják az emberek az e-rollert. Ez a jármű akár 25-30 kilométeres sebességgel is haladhat, miközben a vezetőjének gyakorlatilag semmiféle fizikai védelme nincs."
Ha ezeket a torzító tényezőket kivennénk a képletből, nagyon más lenne a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro RC2 drón szett
- Eredeti Újszerű Saucony Shadow Original Cipő
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral +táskával
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad - NO LIMITS
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest