Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• donbig

tag

válasz Lami66 #28426 üzenetére

Szerintem lassan menni olyan veszélyes mint a gyorshajtás. Ha lakott területen kívül 50-el tüttyögnek előttem majd egy olyan szakaszon, ahol nehéz előzni viszont párhuzamosan ott a jó kerékpárút(pl. Győr-Móvár) az szerintem kontraproduktív lesz. Sok autós fog bepöccenni és belemenni veszélyes előzésbe. Oké, hogy ez most itt a roller topik, de biztos sokan autót is vezetünk, és ez azért elég idegesítő. Hétfőn előttem egy Q5 ment következetesen hatvannal a 82-es úton, ahol szintén varázslat előzni. Nem akarok gyorshajtani, csak annyival menni amennyivel lehet, ott 90-el. Mert kakilnom kell, éhes vagyok, vagy csak. És persze, hogy dühít és előzök. Ezért szkeptikus vagyok, hogy jó lesz - e a rollereseknek is ha a 12 kilós 30-al tüttyögő gépet kiterelik az autók közé? Egyenrangúnak fogom-e érezni magam?

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Lami66 #28426 üzenetére

Múltkor nekem is elkezdett pampogni egy értelmiségi, az autó ablakán kikiabálva, mert a rollerrel nem akartam egy szakadékos esőelvezető csatornafedélre, meg még pár hibára ráhajtani, ezért egy rövid szakaszon akadályoztam őt, így kénytelen volt sávot váltani (volt neki másik sáv, ahol megelőzött!).

Pampogó ilyenbe nem gondol bele, hogy mi van az út szélén és több évtizednyi aktív autóvezetés után (TV-szerelőként naponta nyomattam, mindenfelé jártam), ilyen megalázó helyzetek adódnak. Holott:

Hol szabad kerékpározni?
    Az úttest jobb szélén, többsávos úton a külső sávban

A jobbra tartási kötelezettséget a körülményekhez alkalmazkodva kell kezelni. 2010. január 1. óta nem kell szigorúan jobbra tartani, hanem csak a szokásos módon. Mindig tartsunk legalább 1 méter oldaltávolságot a járdaszegélytől, hogy legyen helyünk az úthibák, csatornafedelek kikerülésére!

Parkoló autók mellett mindig tartsunk ajtónyitásnyi (1,2–1,5 m) oldaltávolságot, hogy a figyelmetlenül kinyitott ajtókat ki tudjuk kerülni!

Többsávos úton, ha keskeny a sáv, tartsunk középre, és foglaljuk el a sávot! Ezzel elkerülhetjük, hogy a sávon belül próbáljanak megelőzni a mögöttünk jövő autók. Majd sávot váltanak, ha előzni akarnak. Piros lámpánál a szélső sáv közepére álljunk be, ha egyenesen akarunk haladni. Így elkerülhetjük, hogy a jobbra kanyarodó autók megelőzzenek és bevágjanak elénk.

Ha a sáv közepén haladunk valamilyen fenti okból, akkor amint alkalom adódik, engedjük el a mögöttünk jövő gyorsabb járműveket!

Új hozzászólás Aktív témák