Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donbig
tag
válasz
Lami66 #28426 üzenetére
Szerintem lassan menni olyan veszélyes mint a gyorshajtás. Ha lakott területen kívül 50-el tüttyögnek előttem majd egy olyan szakaszon, ahol nehéz előzni viszont párhuzamosan ott a jó kerékpárút(pl. Győr-Móvár) az szerintem kontraproduktív lesz. Sok autós fog bepöccenni és belemenni veszélyes előzésbe. Oké, hogy ez most itt a roller topik, de biztos sokan autót is vezetünk, és ez azért elég idegesítő. Hétfőn előttem egy Q5 ment következetesen hatvannal a 82-es úton, ahol szintén varázslat előzni. Nem akarok gyorshajtani, csak annyival menni amennyivel lehet, ott 90-el. Mert kakilnom kell, éhes vagyok, vagy csak. És persze, hogy dühít és előzök. Ezért szkeptikus vagyok, hogy jó lesz - e a rollereseknek is ha a 12 kilós 30-al tüttyögő gépet kiterelik az autók közé? Egyenrangúnak fogom-e érezni magam?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Lami66 #28426 üzenetére
Múltkor nekem is elkezdett pampogni egy értelmiségi, az autó ablakán kikiabálva, mert a rollerrel nem akartam egy szakadékos esőelvezető csatornafedélre, meg még pár hibára ráhajtani, ezért egy rövid szakaszon akadályoztam őt, így kénytelen volt sávot váltani (volt neki másik sáv, ahol megelőzött!).
Pampogó ilyenbe nem gondol bele, hogy mi van az út szélén és több évtizednyi aktív autóvezetés után (TV-szerelőként naponta nyomattam, mindenfelé jártam), ilyen megalázó helyzetek adódnak. Holott:
Hol szabad kerékpározni?
Az úttest jobb szélén, többsávos úton a külső sávbanA jobbra tartási kötelezettséget a körülményekhez alkalmazkodva kell kezelni. 2010. január 1. óta nem kell szigorúan jobbra tartani, hanem csak a szokásos módon. Mindig tartsunk legalább 1 méter oldaltávolságot a járdaszegélytől, hogy legyen helyünk az úthibák, csatornafedelek kikerülésére!
Parkoló autók mellett mindig tartsunk ajtónyitásnyi (1,2–1,5 m) oldaltávolságot, hogy a figyelmetlenül kinyitott ajtókat ki tudjuk kerülni!
Többsávos úton, ha keskeny a sáv, tartsunk középre, és foglaljuk el a sávot! Ezzel elkerülhetjük, hogy a sávon belül próbáljanak megelőzni a mögöttünk jövő autók. Majd sávot váltanak, ha előzni akarnak. Piros lámpánál a szélső sáv közepére álljunk be, ha egyenesen akarunk haladni. Így elkerülhetjük, hogy a jobbra kanyarodó autók megelőzzenek és bevágjanak elénk.
Ha a sáv közepén haladunk valamilyen fenti okból, akkor amint alkalom adódik, engedjük el a mögöttünk jövő gyorsabb járműveket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Mikrotik routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest