Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz DroiDMester #28216 üzenetére

"Te 10.évig szeretnéd használni az adott rollered?"
    Nem igazán. Egy több hozzászóláson keresztül futó gondolatmenetet nem mindig könnyű követni.
    Bár elképzelésem az, hogy egy rollert nem 1-2, inkább kb. 6-8 évre veszünk.

Dr. Szilikát által belinkelt nagyon tudományos cikk alapján az jött ki, mely hatások és módszerek ideálisak az akkunak, és melyek milyen mértékben csökkentik.
    https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries
    BU-808: How to Prolong Lithium-based Batteries

És ha csak az általuk javasolt módszer reálisan elérhető tanácsait megfogadnánk (kisebb fesszel töltenénk, és csak 40%-ig merítenénk le őket), akkor legalább 10 éven át elég jó állapotban lehetne tartani az akkut.
    De mint minden ehhez kapcsolódó hozzászólásban leírtam, az akku általános használat mellett* sem öregszik jobban a roller többi részénél, nem indokolt a különösebb törődés. És ebben úgy látom egyet is értünk.
    * Általános használat: próbáljuk legfeljebb 90%-ig tölteni, de van amikor csak akkor szedjük le, ha már zöld a lámpa, azaz BMS vagy a töltő szerint 100%-ra fel lett töltve az akku. És néha az akkut 30% alá is lemerítjük, tehát a teljes kapacitás 70%-át kihasználjuk.

Meddig szeretném használni a rollert? Kb. 4.000 km-nél lesz egy komoly vízválasztó, szerencsés esetben addig kihúzom defekt nélkül. A gumiabroncsok cseréjé egy jelentős tétel lesz. Ebben a hozzászólásban kiszámoltam kb. mennyi lenne.
    Szerelési díj 15k + abroncsok 18k. És ehhez még hozzájöhetnek a csapágyak cseréi is.

Szerintem már most 2000+ km után is visszahozta a roller már az árát. Majd 4.000 km-nél visszatérek rá mi legyen a sorsa. Jó érzés, hogy van egy (két) olyan rollerem, amit nem kell félteni. Viszont akkor lehet lesznek olyan új gépek a piacok, aminek az árába ezt beleszámolnám valamelyiket. Mert nem kell 3 roller, elég ha kettő van. Egy könnyű rövid távra, közeli boltba, postára, stb. egy nagyobb pedig hosszabb gurulásokra (város túlsó felébe átgurulni).

Új hozzászólás Aktív témák