Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10651) Degeczi válasza dabadab (#10650) üzenetére


Degeczi
nagyúr

az alábbi miatt én sem használom, mert szinte az összes könyvem az Amazonos fiókon keresztül ment rá (ami eleve egy komoly szempont volt a választásnál, hogy ne egy csak USB-n kezelhető más típus legyen), és a kevésbé kontrasztos, nem olyan szépen renderelt betűk miatt sem, ami nálam szintén fontos szempont,
de ha az alább említett magyar elválasztás működik, az nagyon hasznos lehet olyannak, aki nagyobb betűmérettel olvas, mert ott már zavaró a hiánya miatt rövid sorok

(#10652) zebede válasza dabadab (#10650) üzenetére


zebede
őstag

- Margók finom hangolása, akár a kijelző széléig, függőlegesen és vízszintesen is.
- Több mélységig támogatott könyvtár kezelés. Tehát simán mappákba rendezed a könyveidet és felmásolod a Kindle-re. (akkor minek az Amazonos fiók?)
- WIFI-n, FTP-n is másolhatsz ha nem akarsz USB-kábelt dugdosni.
- PDF-et jobban tördeli
- Kezeli az epub-ot is
- Annyi betűtípust másolsz egyszerűen rá amennyit akarsz.
- Könyv borító nézet a könyvtárban
- Egyedi Wallpapers is csak simán felmásolható

- Azt, hog "kevésbé kontrasztos, nem olyan szépen renderelt betűk" lennének én nem tapasztalom.

Nos, én ennyit használok ki a Duokan-ból. Egy ideig kapcsolgattam a Duokan és a Kindle saját rendszere között (ez 30-40 másodperc), de ma már csak a Duokant használom. :)

(#10653) norti válasza zebede (#10652) üzenetére


norti
addikt

Battery leak van még a Duokannál :F Mert eddig ahányszor felraktam Kindle 3-ra, annyiszor leszívta az akkut, nem hetek, hanem napok alatt, míg közben semmit sem csináltam vele...

(#10654) wardemi válasza norti (#10653) üzenetére


wardemi
senior tag

Ezt én is tapasztaltam szerintem itt is az indexeli a könyveket a maga randszere nem ez okozhatja a bajt? Én mikor először felraktam 1 nap volt és lemerült kövi töltésnél már jól bírta.

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#10655) zebede válasza norti (#10653) üzenetére


zebede
őstag

Passz. Napi szinten elég sokat olvasok, kb. hetente egyszer vagy kétszer töltöm. Ha este leteszem és másnap este nekikezdek, szerintem nem fogyaszt semmit. Minek kellene egyáltalán hetekig bírnia egy feltöltéssel?

Igen ha sok könyvet másolsz fel egyszerre, akkor az indexelés miatt biztos jobban fogyaszt.

[ Szerkesztve ]

(#10656) norti válasza wardemi (#10654) üzenetére


norti
addikt

Legutóbb (januárban) egy könyv volt rámásolva, de azzal is merült folyamatosan, miközben nem használtam. Amint leszedtem a Duokant, már nem merült tovább. Nekem a Kindle-nél fontos, hogyha lerakom 3-4 hétre, akkor ne merüljön 1-2%-nál többet (ez az alap rendszeren így is van.). Sajnos ritkán van időm olvasni, akkor viszont egyszerre sokat és hosszan, ezért jó, ha nem merül le előtte és nem kell állandóan töltőre rakni, mint pl. egy okostelefont. De majd hétvégén megnézem egy újabb Duokan változattal, mi a helyzet :)

(#10657) Kobudera


Kobudera
tag

Érdekesek ezek a fent olvasott merülési problémák, mert nekem nem jelentkeznek. Szóval fura...
Másfelől amikor felrakod a DuoKan-t elsőnek telepítéskor sok energiát fogyaszt az természetes.
Az amazonos cuccokat meg lehet oldani, hogy látszanak DuoKan alatt, s utána nem kell kábel a felmásoláshoz. Olvasom, hogy sokaknak ez egy fő szempont. A WiF-FTP adatátvitel pont ezt takarja. :)
Ezt a hetekig kikapcsolva 1-2 százalékot fogyasszon dolgot nem értem. Persze ha a WiFi be van kapcsolva persze, hogy az szívja az aksit. Dehát erre a gyári rendszerben is figyelni kell.

Amúgy DuoKan telepítés előtt célszerű biztonsági másolat, összes hack eltávolítása után egy factory reset-et csinálni, majd úgy felrakni.

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10658) wardemi válasza norti (#10656) üzenetére


wardemi
senior tag

Rakd fel az elején szerintem merülni fog mert attol még a meglévő könyveket az újrendszer ugyan úgy indexeli gondolom (lehet a a dokunk oldalán jobban jársz a kérdéssel én nem ismerem). Mikor ez megtörtént rátöltesz szerintem már kiegyensúlyozottabb lesz a dolog. :)

Én per pill az alapot (amazon rendszere) használom K3-on 1-2 havonta töltöm átlagban 1x. Napi 1-2 óra olvasással kb.

[ Szerkesztve ]

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#10659) ultio válasza zebede (#10655) üzenetére


ultio
senior tag

"Minek kellene egyáltalán hetekig bírnia egy feltöltéssel?"

Mert így tervezték, ezt mondja az Amazon.
Én ezért is vettem. A telefonnál is unom az akár napi töltést, nehogy már a Kindle-t is töltsem pár naponta. Nekem átlagban 3 hetet bír kb. napi 1 óra olvasással.

rasti rusti

(#10660) dabadab válasza Kobudera (#10657) üzenetére


dabadab
titán

"Az amazonos cuccokat meg lehet oldani, hogy látszanak DuoKan alatt, s utána nem kell kábel a felmásoláshoz. Olvasom, hogy sokaknak ez egy fő szempont. A WiF-FTP adatátvitel pont ezt takarja."

Nem, nem ezt, hanem azt, hogy PC-rol ra lehet masolni wifin keresztul cuccokat, ez igazan nem erdekes. Ami erdekes, az az, hogy ha elkuldesz valamit a @kindle.com-os cimedre, akkor azt a Kindle sajat magatol letolti onnan. Ez foleg akkor rettenetesen praktikus, ha az ember hasznal valami olyan szolgaltatast, mint a kindlefeeder vagy egyeb modon kap kivulrol rendszeresen kuldomenyeket, mert igy az teljesen automatikusan rakerul a Kindle-re.

DRM is theft

(#10661) Kobudera


Kobudera
tag

ultio: DuoKan alatt is kibírja. :) Csupán megesik hogy valami miatt nem úgy sikerül a felrakás. Ezért célszerű mindenre figyelni. Nekem is simán bírja a 3-4 hetet.

dabadab: Automatikusan rákerül az kindle-re? Már megbocsáss, de nem elküldőd előtte? Nem szeretnék kötekedni, de a folyamatot mindkét esetben elindítod.:) Az amazon konvertálása meg sok esetben koránt sem tökéletes. Ráadásul sokunknak csak WiFi-s kindle-je van, szóval kell a WiFi a kapcsolathoz. 3G-s gép esetében érdekesebb. Értem mit mondasz, de nekem ez pont nem érdekes. :)

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10662) Degeczi válasza Kobudera (#10657) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem pusztán "kábel nélkül", hanem az "Amazonos fiókon keresztül" fölmásolás!

ha több Kindle is van regisztrálva (mint pl. nálunk is), azok közösen osztozhatnak ezeken, olvasási pozíciót szinkronizálva, így bármelyiken (akár telefonon is, ha épp más nincs!) lehet folytatni a másikon elkezdett anyagot, az Amazon fiók konvertál is ha épp kell, és egy kellően nagy, bárhonnan elérhető arhívumot is képez egyben

a Duokan okozta betűminőségromlásról képernyőképet is betettem ide nemrég, és mint más említette, a bekezdések tördelését is megváltoztatja, amitől különösen a párbeszédek tudnak rondák lenni

(#10663) zebede


zebede
őstag

Aki használja, kihasználja az Amazonos fiókot annak egyértelműen kell a Kindle rendszere, de attól még párhuzamosan használhatja a Duokant is. Mert igenis olvasni sokkal komfortosabb rajta és ugye alapvetően erre való. Szerintem.

(#10664) Kobudera válasza Degeczi (#10662) üzenetére


Kobudera
tag

Tökéletesen értelek. Teljességgel jogosak a meglátásaid, viszont annyi beállítás van már a DuoKan-ban hogy ezek lassan kompromisszummentesen eltűnnek. A bekezdéseket már négyféleképp lehet állítani. Igen értem ezt a több kindle-ös megosztást is. Annyit mondok kinek a Pap kinek a Papné.
Csak azért vagyok ilyen elfogult mert hetente dolgozgatok vele. Eddig csak fordítgattam, de most már jön a magyar elválasztás ami nálam már tökéletesen működik, a többiek e hét péntektől élvezhetik. Van további tervem a javítására. Ráadásul ez az előny az alapszoftver esetén nem mondható el, mármint hogy mi felhasználók javíthassuk. :)

zebede: Az elején használgattam az amazonos fiókot, de aztán már ráhagytam. Biztosan érdekes egyszerre 3-4 kindle-el, de nekem nem. Viszont ez nem baj, nem vagyunk egyformák. :)

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10665) dabadab válasza Kobudera (#10661) üzenetére


dabadab
titán

"Már megbocsáss, de nem elküldőd előtte?"

Nem: a Kindlefeeder kuldi, nem en. Egyebkent az se mindegy, hogy a sima wifis ftp-nel elkerulhetetlen az, hogy amikor kuldok, akkor egyben be legyen kapcsolva a Kindle ES a PC es a Kindle lassak egymast wifin keresztul - marpedig ha random bongeszes kozben (foleg olyankor, amikor a Kindle-tol 10-20-100 kilometer valaszt el, vagy csak siman a munkahelyemen vagyok) ez nem nagyon fog osszejonni, ellenben azt siman meg tudom csinalni, hogy az erdekes cuccot mondjuk KindleIttel elkuldom az amazonos accountomra, aztan amikor bekapcsolom a Kindle-t, akkor automatikusan rakerul.

Szoval ez egy baromi hasznos feature, azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire maceras a megvalositasa.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#10666) Degeczi válasza dabadab (#10665) üzenetére


Degeczi
nagyúr

elvileg Duokanhoz is létezik vmi emailes megoldás, de nem játszottam vele

Kobudera: igen, sajnos nagy kár, hogy az eredeti szoftver nem nyílt

[ Szerkesztve ]

(#10667) Kobudera válasza dabadab (#10665) üzenetére


Kobudera
tag

Rendben, igazad van. Akkor úgy fogalmazok, hogy a DuoKan-t használok ehelyett kapnak más jó lehetőségeket. Azt gondolom, hogy a mai internetes világban ahol az ember szinte bárhol internetközelbe kerülhet ez a „legkevesebb”, engem max akkor érdekelne jobban ha a sivatagban kóborolnék a Kindle-el a kezemben és nem lenne más segédeszközöm amivel az irodalmi utánpótlást megoldom. :)
Amúgy volt egy időben ilyen működő szolgáltatás a DuoKan-ra is, csak nem tudom hogy működik-e még. Két ilyenfajta dolog is.

Azt meg, hogy elküldöd előtte, úgy értem, hogy a megadott emailcímre, amit után elküldi Neked a Kindlefeeder. De értem, hogy ráérsz később is bekapcsolni és ez egy fontos szempont sokaknak. :)

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10668) zebede válasza Kobudera (#10664) üzenetére


zebede
őstag

Hát nálunk is csak egy Kindle van. Mellette olvasok tableten és telefonon is, arra jó lenne az Amazon fiók, hogy ne keljen keresnem a másik eszközön hogy hol is tartok adott könyvben, de a Kindle androidos appja egy rakás kaka pl. az FBreaderhez képest.

(#10669) vonyarc


vonyarc
tag

A Kindle 4-nek a 4.1.1 az utolsó firmwarje?

(#10670) Kobudera válasza vonyarc (#10669) üzenetére


Kobudera
tag

Igen az, és ezt itt tudod ellenőrizni: [link]

De van rá alternatív fw ami hetente frissül, azt meg itt ismerheted meg: [link]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10671) vonyarc válasza Kobudera (#10670) üzenetére


vonyarc
tag

Köszönöm. Mit kell csinálnom, ha a reklámos készülék, ezt irja :please connect wirelessly to download the latest special offers. A WiFi be van kapcsolva.

(#10672) Kobudera válasza vonyarc (#10671) üzenetére


Kobudera
tag

Regisztráltad az amazonnál? Gondolom le akarja tölteni a reklámokat de ehhez wifi kapcsolat is kell ugye... Mivel onnan kapja a jelet. De ha nincs szükséged reklámokra kapcsold ki. A wifi amúgy is szívja az akksit. Viszont ha nincs regisztrálva a készülék akkor nem hozhatsz létre kategóriákat. A DuoKan alatt reklám sincs többek közt.

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10673) vonyarc válasza vonyarc (#10671) üzenetére


vonyarc
tag

Be van kapcsolva a Kindle-n is a WiFi, ezért nem értem mit akar. Regisztrálva is van. 1 éves a készülék, eddig jött a reklám, engem nem zavart.

[ Szerkesztve ]

(#10674) Degeczi válasza vonyarc (#10671) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ha a Wifiden nem változott semmi (jelszó, kódolás), akkor valszeg csak megkergült, és ráférne egy hard-reset (kb. 20 mp-ig lenyomva tartott bekapcsológombbal)

(#10675) vonyarc válasza Degeczi (#10674) üzenetére


vonyarc
tag

Ettől sem változott.

(#10676) Kobudera válasza vonyarc (#10675) üzenetére


Kobudera
tag

Van egy radikálisabb factory reset menüből, de ehhez csinálj egy biztonsági mentést, mert minden lekerül az olvasóról. Elvesznének a könyveid.

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10677) Degeczi válasza vonyarc (#10675) üzenetére


Degeczi
nagyúr

és a wifin amúgy fönn van, tudsz pl. böngészni, vagy könyvet ráküldeni?

(#10678) vonyarc válasza Degeczi (#10677) üzenetére


vonyarc
tag

Böngésző megy.

(#10679) hampidampi válasza vonyarc (#10678) üzenetére


hampidampi
senior tag

Csináld meg a 20 másodperces power gomb benyomást még egyszer. Ha úgy sem lesz változás, jelentsd az Amazonnak. Még az is lehet, hogy leszedik a reklámokat.

(#10680) ratobi


ratobi
senior tag

Sziasztok!
Kindle 4-re tudtok ajánlani valami jobb fajta tokot? Nem kell világító.

(#10681) Degeczi válasza ratobi (#10680) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ez így általánosságban megfoghatatlan kérdés, mert neked vannak egyéni szempontjaid: teljesen másfajta célszerű pl. akkor, ha inkább tömegközlekedésben olvasol, és megint más, ha inkább beltérben

(#10682) ratobi válasza Degeczi (#10681) üzenetére


ratobi
senior tag

Igen, igaz.
Én lehet, hogy inkább az egyes tokkal kapcsolatos tapasztalatokra lennék kíváncsi. Ki, hogy van vele megelégedve.

(#10683) norti válasza ratobi (#10682) üzenetére


norti
addikt

Nekem ez van (elérhető több változatban, Kindle 4-hez is), mivel párnázott kicsit, ezért ha leesik, elég jól védi a Kindle-t.

(#10684) Degeczi válasza norti (#10683) üzenetére


Degeczi
nagyúr

K3-hoz én is ezt használtam. Ott sajnos eléggé elcseszték:
- a tetején a tépőzáras fül hamar gyenge lett, rendszeresen erősen meg kellett nyomni (muszáj, mert különben könnyen kicsúszhatott volna belőle a cucc)
- a kender borítás nagyon kellemes tapintású - amíg a kinyitás előtt megfogod... utána azonban olvasáshoz hátrahajtva a fedelet, már az érthetetlen okból oda biggyesztett műbőr belső fül, és alatta műanyag kártyatartó kerül a tenyérbe...
- a végigfutó keret közel van és elég magas: alul a billentyűk használatát nehezíti, a kijelzőn pedig árnyékot tud vetni picit is laposabb fény mellett
- ehhez képest veszett drága

(#10685) Kobudera


Kobudera
tag

A minap felfedeztem, hogy megjelent kindle paperwhite-ra az 5.3.5-ös fw, mindezt úgy, hogy a mostani DuoKan már azt is támogatja! Szóval öröm a köbön!:)
Viszont most már lehet tölteni az R1.9-et! Immár tökéletesen magyarságunkhoz igazítva is!

Szóval az oldalamról letölthető az a teljes magyarítás mellett rendes magyar szóelválasztásra van megcsinálva. Mivel a DuoKan-ban nincs ilyen beállítás, ezért akinek ez nem tetszik, nem akar semmilyen elválasztás, vagy csak angolt az a telepítő csomagok között ezt a megoldást is megtalálja.

Csináltam egy gyors átnézést a menüpontok között, és úgy láttam nincs új közte, tehát nem lesz fordítatlan dolog benne. Ha mégis azt kérem jelezzétek.

Nincs más hátra, mint birtokba venni a DuoKan R1.9-et, töltsétek és olvassatok immár helyes elválasztással! :)

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10686) Gabor970


Gabor970
addikt

Sziasztok!

Unokahúgomnak vásároltam ballagási ajándékba egy Kindle 5 olvasót. Van 800 epub formátumu könyvem. Rá szeretném neki tenni mielőtt megkapja. (kivágtam pengével a mini usb helyén a csomagoló fóliát :) )
Milyen formátumra konvertáljam? Mobi-ra konvertálja a calibre alapból. Az elején beállítottam a calibre szoftvernek, hogy Kindle DX. Kell/érdemes egyéb dolgot állítgatnom a konvertálással kapcsolatosan?

Köszönöm előre is!

Még valami eszembe jutott: csak a könyv file-okat másoljam a kindle "documents" könyvtárába, vagy használjak saját könyvtárakat alkönyvtárakkal (szerzőnként van jelenleg a gyűjteményem)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#10687) norbi0604 válasza Gabor970 (#10686) üzenetére


norbi0604
aktív tag

Ha Kindle 4/5, akkor miért DX-et állítottál be Calibren? Már az eleján elkezdődik a problmém. Az alap Kindle firmware nem ismer könyvtárstruktúrát csak saját "collectiont". Szvsz nincs értelme mappákba rendezni szerzőnként vagy úgy egyáltalán. Vagy USB-n, vagy wifin az amazonon illetve email-en keresztül. MOBI jó lesz az EPUP-ból. Érdemes betolni Calibre-be az össze EPUD-ot, majd ráereszteni egy konvertálással összefűzött, email alapú feltöltést. :)

(#10688) Gabor970 válasza norbi0604 (#10687) üzenetére


Gabor970
addikt

köszönöm a választ!

Közben nálam is leesett, hogy a DX az nem 6"-es, átálltam a kindle 1-4 beállításra. Most egyben konvertál, de majd manuálisan töltöm fel. Ajándékként a megajándékozottra bízom a regisztrálást, ne rontsa el a meglepetést egy váratlan mail :)

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#10689) norbi0604 válasza Gabor970 (#10688) üzenetére


norbi0604
aktív tag

Akkor Calibre konvertálás és USB másolás. :)

(#10690) snowdog válasza Gabor970 (#10688) üzenetére


snowdog
veterán

Ne manuálisan töltsd fel, mert akkor a gépen nem lesz oldalszámozás. Ha a Calibre tölti fel, akkor automatikusan mellé másolja a szükséges fájlt.

Egyéb hasznos Calibre tudnivalók itt. [link]

[ Szerkesztve ]

(#10691) snowdog válasza Gabor970 (#10688) üzenetére


snowdog
veterán

Még annyit a témához, ha nem készítesz Collections-t, akkor a gépen kezelhetetlenné, átláthatatlanná válik a 800 könyv. Gondold el mennyit kellene ahhoz lapozni, hogy valaki az utolsó könyvhöz érjen! Szóval mindenképpen Calibre. :)

(#10692) Kobudera


Kobudera
tag

Android – Kindle (DuoKan) adatátvitel

Mivel a DuoKan alatt van adatátviteli funkció FTP-n (Wifi-FTP) ezért van lehetőség arra android szoftveres telefonnál, hogy akár email-ünkben kapott, vagy a a memóriakártyán tárolt, vagy letöltött dokumentumot átküldjük a Kindle-re.
Ehhez három dologra van szükség:

1. Internet előfizetés a telefonon.
2. Az internet megosztásának lehetősége, ha ezt nem tudja alapból a telefon akkor lehet ilyen alkalmazást letölteni.
3. És egy FTP-n fájlt megosztani tudó szoftver. Erre a célra ajánlom az FtpCafe nevű szoftvert, az ingyenes verzió bőven jó. Igaz tartalmaz reklámokat, de arra a kis időre úgyis mindegy.

Ha megvan, hogy mit szeretnénk rámásolni a kindle-re, akkor a telefonon megosztjuk a 3G-s internetet és a kindle-el kapcsolódunk rá WiFi-FTP módban.
Ha ez megvan akkor elindítjuk a telefonon az FtpCafe nevű programot és létrehozunk egy profilt úgy, hogy a host értelemszerűen az a számsor lesz amit kiír a kindle az FTP:// után pl. 192.168.43.46 a profil névnek tippként adom: kindle.
A jelszó és a felhasználónév pedig: anonymous

Ha végeztünk akkor a save gombbal elmenthetjük a profilt, így legközelebb azt csak ki kell választani miután a kindle-el csatlakoztunk a megosztott 3G-re.
Ezután láthatjuk a telefonon a kindle tartalmát, valamint átléphetünk a telefon tartalmára is és értelemszerűen másolhatunk az egyikről a másikra. Bár a szoftver angol nyelvű senkinek sem okoz nagy fejtőrést és jelentősen mobilabbá teszik az új olvasmány elérését, ha nincs a közelben számítógép.

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10693) zebede válasza Kobudera (#10692) üzenetére


zebede
őstag

Androidra is van Duokan Reader. Nem akarod magyarítani azt is? :D

[ Szerkesztve ]

(#10694) Kobudera válasza zebede (#10693) üzenetére


Kobudera
tag

Már nézegettem, egyenlőre nem éreztem igazi késztetést rá. Fenn is van a mobilomon, de a kindle a szívem csücske.

Könyvküldés e-mailben DuoKan alatt!

DuoKan alatt ez is olyan pofonegyszerű, mint az amazon gyári szoftvere alatt. Csupán annyit kell tenni, hogy a DuoKan személyes menüpontja alatt találtató ingyenes e-mail címre pl. akivagyok@iduokan.com-ra kell elküldeni tárgy és szövegtörzs nélkül és onnan rámegy a kindle-re amint az csatlakozik az internettel. Három könyvet is küldtem egyszerre, és sértetlenül megérkeztek.
Előnye leginkább abban merül ki, ha internetes barátainknak megvan egy nekünk kellő dokumentum és megkérjük, hogy erre az e-mailre küldje, de akár mi magunk küldhetjük idegen PC-ről vagy otthonról. Itt is ugyanaz az előny mint az ingyenes amazon e-mail címnél, ha később kapcsoljuk be a Kindle-t akkor később is megérkeznek a könyvek. Android telefonosok előnyben, hiszen ha megosztják a netet akkor arra csatlakozva a kindle akár útközben is letöltheti a dokumentumokat. (Természetesen ez csak wifis kindle esetében opcionális.)

A Beérkezett mappában találhatjuk, de ha saját gyűjteménybe szeretnénk tenni, azt is megtehetjük számítógépes kapcsolat alatt, a dokumentumokat a DK_News mappában találhatjuk a kindle-ön.

[ Szerkesztve ]

https://duokanhun.blogspot.com/ https://magyarkonzol.blogspot.com/

(#10695) zebede válasza Kobudera (#10694) üzenetére


zebede
őstag

Hátha lenne olyan funkció az androidos Duokan és a Kindlen lévő Duokan között, mint az Amazon Whispersync. Gyakorlatilag nekem már csak ez hiányzik belőle. Nekem azért lenne hasznos mert itthon Kindlen olvasok, de este már tableten hogy ne zavarjam az asszonyt buszon és néha melóban pedig telefonon. Ezért mindig keresgélnem kell hol tartok.

(#10696) Siera


Siera
senior tag

Na, a Kindle Táccsom felfrissítette magát 5.3.2.1-re, és visszajöttek a reklámok, amiket anno asszem egy mappa kreálásával lehetett eltüntetni.

Jelenleg van megoldás rá, hogy ne kelljen ponyvák, meg elektromos borotvák reklámját nézegetnem?

Köszönöm előre is!
:R

(#10697) BomiBoogie válasza Siera (#10696) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Igen. Fizetsz az Amazonnak. Pedig a borotva jónak tűnik. :K :)

(#10698) Siera válasza BomiBoogie (#10697) üzenetére


Siera
senior tag

Valami kevésbé radikális megoldás? :P
Esetleg factory reset, aztán Doukant, vagy mit rányomni?

(#10699) kovsol válasza Siera (#10698) üzenetére


kovsol
titán

Nekem olyan tokom van hozzá, hogy nem látom úgyse a kijelzőt ha le van rakva az asztalra. Mikor meg olvasok rajta amúgy se látszik a reklám. Egyáltalán nem zavar engem.

May the Force be with you!

(#10700) Degeczi válasza BomiBoogie (#10697) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem lehet fizetni: többen írták már itt, h kimondottan kérték volna az Amazontól a fizetős reklámeltávolítást, de azt a választ kapták, h Magyarországról ezért nem lehet fizetni (valszeg csak USA-ból engedi a policy), ezért ingyen leszedték

(de mondjuk szerintem nem zavaró, mert itt többnyire akciós könyveket hirdet, és azok közt akad érdekes)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.