Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:19:28

LOGOUT.hu

Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23251) Jenne válasza dzsi23 (#23244) üzenetére


Jenne
senior tag

Ma délelőtt elkezdtem órásokat felkeresni ezzel az óraszíjjal, hogy van-e hozzá ez a nyitott stift amivel rögzítődnek egymáshoz a szemek. Sajnos az ismerős órásom szeptemberig zárva van szabadság miatt, pedig benne volt minden reményem. :)
Siralmas a helyzet. :O
Háromnál nem volt ilyen, egy azt mondta, tudna rendelni de alsó hangon is egy ezres lesz legalább az az egy stift, mert csak tízesével tudnak (méretenként !) legkevesebbet rendelni és nem igen kell ilyen. (eddig ez négy órás) Az ötödik meg azt mondta, vegyek másik órát. :DDD
Lehet, hogy ez lesz a vége.

Egy órásnál volt a hat közül pár darab, és már kezdtem örülni, (korai volt) kereste vagy 10 percig a dobozaiban aztán végül kiderült, hogy mindegyik rövidebb, így nem jó nekem.
Meg nem bántva egyik órást sem, de lassan kezd az a benyomásom lenni, hogy az elemcsere a legfontosabb tevékenységük. Alkatrészileg meg már nem nagyon vannak érdekelve.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23252) nebancsa válasza Jenne (#23251) üzenetére


nebancsa
senior tag

Én két röviddebb stiftel is megoldottam volna és a végeit lecsíptem volna.

(#23253) dzsi23 válasza Jenne (#23251) üzenetére


dzsi23
addikt

Igazából meg tudom őket érteni, mert ilyen nem gyakran fordul elő. Viszont ha egy ezresért tud rendelni, az szerintem korrekt, azt meg te tudod, mennyire fontos neked az óra. És akkor adja oda neked mindet, és lesz otthon tartalék. Hány méret lehet benne? 3-4-5? 5-nél több biztos nincs, az meg úgy 5000 forint, nem vészes szerintem, ha hordani akarod. Csak ki tudja, mikor esik le a kezedről újra...

[ Szerkesztve ]

(#23254) EnterR válasza petipetya (#23248) üzenetére


EnterR
veterán

Van ilyen Cadisenem fehérben, kb. 2 hét alatt olyan unalmassá vált, hogy fel se húztam azóta.

PSN ID: marquuard

(#23255) T0mcs válasza petipetya (#23242) üzenetére


T0mcs
tag

Kínai vs Seiko. Nézd meg!
Angol kell hozzá...

(#23256) dzsi23 válasza T0mcs (#23255) üzenetére


dzsi23
addikt

Sok értelme nincs. Egy viszonylag jó kínai órát hasonlítottak, az egyik leggyengébb Seikohoz. Ez van, a nevet is meg kell fizetni, de ez nem csak az óráknál van így, hanem mindennél. A Seiko nem fog fillérekért tömör acél szíjat, zafírt adni, a 7S szerkezet viszont kifuthatna már végre, viszont így is arra kapta a Cadisen a legtöbb pontot, amit a Seiko gyárt. Ettől függetlenül egyiket sem venném meg, az okát pedig EnterR írta le kettővel feljebb.

(#23257) pulutodurumo válasza dzsi23 (#23256) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Én az ötöst megvenném, mert jól néz ki. Meg hozzá egy másik szíjat. A 7S26, Hardlex nem zavar, néha felvenni teljesen jó.
A Vosztokok sem azért kelendőek mert annyira jók (nincs gyors dátumállítás pl.). Bulis, "olcsó" órák ezek, mindnek van valami hátulütője.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#23258) petipetya válasza T0mcs (#23255) üzenetére


petipetya
nagyúr

Láttam pár napja, éppen emiatt kezdett el bizseregni az agyam 🙂

"nincs rá lezsóidő"

(#23259) T0mcs válasza pulutodurumo (#23257) üzenetére


T0mcs
tag

Ez a 5 ös nekem is bejön :)
Hardlex meg van a 190e Sumo ban is gyárilag.

(#23260) dzsi23 válasza pulutodurumo (#23257) üzenetére


dzsi23
addikt

A hardlex engem sem zavar, csak azért hoztam szóba a zafírt, mert ez is előnyként szerepel a videóban, a Cadisen javára. Eddig egy Vostokom volt, azon pont nem volt dátum, de nem is zavart volna a gyorsváltás hiánya, viszont a 7S esetén részemről nagy probléma, hogy kézzel nem húzható. Szívesebben vennék "sima" kézi húzós órát, mint automatát kézi húzás nélkül. :)

És ami szintén fontos, hogy legyen benne valami "izgalmas", hogy fenntartsa az érdeklődésem, de ez szubjektív. Én meg amúgy is túl válogatós vagyok, a Mako 3-nak is mennie kellett egy hónap után, pedig az nem volt unalmas, csak nem lett "szerelem". De most már azért van több órám is, ami hosszú ideig maradni fog. :)

(#23261) futizoli válasza nebancsa (#23250) üzenetére


futizoli
tag

Hasonlóan éreztem, hozzám is úton van egy neptun...

(#23262) Jenne válasza dzsi23 (#23253) üzenetére


Jenne
senior tag

Az alsó hangon az az ezres az 1 db (egy darab !) stiftre vonatkozik munkadíjjal!
Rendelni én is tudnék, találtam is egy oldalt ahol lehetne, de ott is méretenként minimum 10 db a legkevesebb. Öt méret kellene, az 5x10 stift x 120 Ft/db plusz posta. Csak futárral küldik, minimum rendelési összeg 5000 Ft, ez alatt személyes átvétel is lehet, futár díja 1190 Ft előre utalással, utánvétesen 1580 Ft. :DDD

Gondolkodtam aztán pihenősre tettem azt az órát. Kicsit el is ment a kedvem tőle az az igazság. :K
Autómosás közben gondolkoztam és döntöttem. Vettem egy mezei casio-t. :) Internetes áron. Egy Casi AQ-S800WD-1E-t "Szögényembörnek" ez is jó lesz. :K

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23263) EnterR


EnterR
veterán

Hát ha ez nem innováció a kamuórák hirdetésére, akkor semmi. :DDD
Forrás: Wish

4-1-5-4-4 -> R O L E X :DDD

PSN ID: marquuard

(#23264) T0mcs válasza Jenne (#23262) üzenetére


T0mcs
tag

Na ebből nem fognak kihullani a stiftek :D
Grat szép darab...

(#23265) biega válasza EnterR (#23263) üzenetére


biega
aktív tag

Beszar*s :DD

(#23266) dzsi23 válasza Jenne (#23262) üzenetére


dzsi23
addikt

Jó is az a Casio, grat! ;)

(#23263) EnterR:
Nem kellene nevetnem, mert szomorú dolog, de muszáj! :C

(#23267) Fall-N válasza Jenne (#23251) üzenetére


Fall-N
veterán

Inkább a ritkább fajta dolgokat nem tartják, mert nincs rá nagyon kereslet.

Szerintem is vagy szíjat vagy órát cserélj, kár szopni ezzel az idióta megoldással. Én ha veszek órát akkor nálam elvárás a szabványos szíj kiképzés, kizáró ok ha nem ilyen a tokfül. Abból csak tényleg szívás van ha egyedi a szíj megoldása.

(#23268) dzsi23 válasza Fall-N (#23267) üzenetére


dzsi23
addikt

Csak megjegyzem, hogy nem a toknál adta meg magát a szíj, hanem két szíjszem között, az meg nem idióta megoldás, hanem hagyományos, a legtöbb óraszíj ilyen. :)

(#23269) nebancsa válasza futizoli (#23261) üzenetére


nebancsa
senior tag

:K
Kívánom neked se legyen vám!
Régebbről van egy kék neptunom is, rendeltem hozzá pepsi bezelt. Viszont ez kicsit vastagabb így elbizonytalanodtam illik-e hozzá?

(#23270) futizoli válasza nebancsa (#23269) üzenetére


futizoli
tag

Remélem nem lesz, jóideje gyári doboz nélkül kérem az órákat, azóta nem volt gond.
Mostanában picit rákattantam a zöld számlapokra, mégis picit tartok a neptuntól, soknak tűnik a zöld lünettával... így még látatlanban tervben van egy sima acél keret csere..
Egyébként neptunból a kék jobban bejön, szerintem mindkét variációban hibátlan az órád. :K

(#23271) T0mcs válasza nebancsa (#23269) üzenetére


T0mcs
tag

Nézegettem nem rég őket én is de ebay on nem ilyen logó val árulják. De legalább is képeken sima felírat van ott "Amphibian". Ezek más órák lennének ? Vagy mi a trükk ? :D

Zöld nekem is bejön... :)

(#23272) nebancsa válasza T0mcs (#23271) üzenetére


nebancsa
senior tag

Meranom időnként kiad korlátozott dabszámba órákat, special edition (SE) néven. Neptunnál a számlapon változtattak rárakták, vagy visszarakták a neptun fejet. Meg a szíj tömör szemes, talán más módosítás nincs is. Viszont ez a módosítás úgy látszik magamfajtának pont elég, hogy több pénzt adjak érte ;)

futizoli: Ebay-en láttam ilyen átalakítást, ezek szerint ilyesmit szeretnél. Nekem van egy kis lelkiismeret furdalásom hogy egy SE.-t alakítok át.

(#23273) futizoli válasza nebancsa (#23272) üzenetére


futizoli
tag

A napokban én is találkoztam ezzel az órával ebayen, szeritem nagyon passzol hozzá a "bandukh" bezel. (amcsi eladó)
Sima clean acél bezelre gondoltam. SE verzióknál max. én is csak lünettát cserélek.

(#23274) Fall-N válasza dzsi23 (#23268) üzenetére


Fall-N
veterán

Valami gubanc csak van vele, ha kiesnek neki a tartó csapszegek. Normális minőségű óránál úgy kell kalapáccsal kiütni, de még a noname kínai órák szíja is olyan.

(#23275) dzsi23 válasza Fall-N (#23274) üzenetére


dzsi23
addikt

Persze, van gubanc. Bár azt jó lenne tisztázni, hogy eltörtek vagy simán csak kiestek, mert volt szó törésről és kiesésről is. Ha kiestek, akkor talán a lyukak tágultak ki ( ;] ), és hiába cseréli, úgyis ki fognak esni, mert lehet túl puha titán ötvözetből van a szíj. Viszont ha törtek, akkor sz@r minőségűek voltak, és segíthet a csere jobb minőségűre.

(#23276) Jenne válasza dzsi23 (#23275) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

Több ilyen alkalom is volt. Először kábé 6-7 hónapos volt az óra amikor láttam, hogy az egyik ilyen stift kilóg picit az egyik szemnél, de még tartott, nem esett szét a szemnél. Egy késsel finoman visszatoltam, különösebb erőlködés nélkül, egy kisebb konyhai kés hegyével.
Aztán egyik alkalommal én vittem óráshoz, hogy kicsúszott egy másik ilyen stift (második eset), de szerintem túl könnyen megy vissza, és nehogy megint kicsússzon, hát nézze meg szakember. Valamit molyolt vele aztán egy ideig jó lett. Harmadik alkalom, elemcserekor vette észre az órás, hogy gond van az egyik stifttel. Volt olyan méretben (hossz/átmérő) betett egyet. Negyedszerre a buszon csúszott szét, de szerencsére időben észrevettem és nem esett szét. Ezt én próbáltam visszatenni, ez szét is volt törve, de volt a tartalék szemekhez még egy ilyen méretem, és ismételten nem kellett nagyon erőlködnöm a hasított stift vissza nyomásakor. Majd most ötödszörre a buszon hullott szét, és onnan tudom hogy el is tört a stift, mert aki ott ült ahol én kapaszkodtam a felső kapaszkodóba, ott annak a hölgynek a vállára, a ruhájára esett rá a két kis pici darab. :DDD Én meg szépen óvatosan leszedtem, de elég hüle helyzet volt ez így ott a buszon, annyi ember előtt nagy bocsánat kérések közepette. Aztán volt még egy közte, (hatodik?) a csatnál a rugós stift, ami az órásnál derült csak ki hogy fix stift, azt is cserélni kellett. Rendelni kellett egy ilyen méretet, rugósra cserélni, és még a titánt is megfúrni a csatnál, mert az új stift végei kicsit vastagabbak voltak az eredetinél. Ráment vagy 4 darab fúrószár. :O Kemény az a titán... :K
Hogy miért tartottam meg mégis ennyi hibája után is? Mert tetszett és még most is tetszik, könnyű volt, letisztult fekete számlap, zafír üveg, csak 6,6 mm vastag és csupán 66 gramm a súlya. :K
Most ott pihen a fiókban, egy kis zacskóban, elem nélkül. Azt kivetettem belőle.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23277) dzsi23 válasza Jenne (#23276) üzenetére


dzsi23
addikt

Végül is megvan már 7-8 éve az az óra, bőven megszolgálta az árát. Talán egyszer majd csináltatsz hozzá egy szép bőrszíjat, ha épp olyan kedved lesz, addig meg hadd pihenjen. :)

(#23278) petipetya válasza Jenne (#23276) üzenetére


petipetya
nagyúr

AliExpress, 120 db 7 USD: link

eBay, 2 db 3,40+2=4,40 GBP: link

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#23279) Jenne válasza petipetya (#23278) üzenetére


Jenne
senior tag

Köszi. :R

Már csak azt kellene tudnom, hogy 0,8 mm vagy 0,9 mm a szemeknél a lyuk átmérő. :((
Vagy rendelnem mindkét méretből aztán valamelyik majd passzol bele. :K

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23280) petipetya válasza Jenne (#23279) üzenetére


petipetya
nagyúr

Az alist venném, mivel egyrészt abban biztosan van megfelelő méret, másrészt az órás ismerősödnek is jól jöhet belőle pár darab. Ráadásul fillérekért erősítheted meg ezt az ismeretséget.

"nincs rá lezsóidő"

(#23281) petipetya válasza nebancsa (#23250) üzenetére


petipetya
nagyúr

Megéri a felárat egy 80 dolláros Vostokhoz képest? A szíjat és lünettát azon is ki lehet cserélni, tehát csak a szerkezet miatt megérte dupla annyit fizetni érte?

"nincs rá lezsóidő"

(#23282) Jenne


Jenne
senior tag

Még szoknunk kell egymást - én és a Casio, mert az előző titántokos órámhoz képest, ami alig csak 66-67 gramm volt, ez most keményen 20 grammal több, 89 gramm súlyú óra. :DDD

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23283) xcvbxcvb válasza futizoli (#23273) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Esetleg ezzel a toothed bezellel nincs [link] tapasztalatod ?
Ilyet raknák majd a 110-re ha megjön.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#23284) futizoli válasza xcvbxcvb (#23283) üzenetére


futizoli
tag

Nincs ilyenem, a finomabban 'recézetteket kedvelem.

(#23285) futizoli válasza petipetya (#23281) üzenetére


futizoli
tag

A szíjon, lünettán felül a tok, számlap, mutatók, korona smafu? Persze, hogy megéri! :D

(#23286) dzsi23 válasza Jenne (#23282) üzenetére


dzsi23
addikt

Az asszony acél MK-ja 110g, és elbírja... :D Nagyrészt az én óráim is könnyebbek: G-Shock 60g, Orient 69g, Parnis 73g, bár ezek mind szövet-, illetve bőr szíjasok, de ezért van egy fémszíjas Citizenem, na az 150g. :)

[ Szerkesztve ]

(#23287) szetcsuszott


szetcsuszott
aktív tag

A leesett indexes naviforce-om illetve elemcsere, stb. otthoni kivitelezése, esetleg szíj cseréje, stb, egyéb piszlicsáré dolgok miatt elgondolkodtam egy egyszerűbb szett vásárlásán, hogy ne konyhai eszközökkel kelljen barmolnom. A hozzáértőket kérdezném, hogy ez a cucc mennyire használható ilyen alap dolgokra? m,egéri azt a háromezer jó magyar forintot?

Szerk: "Adjustable Case Opener - excellent for opening waterproof cases up to 34mm" Ez azt jelenti, hogy pl. a nagyobb tokos órákhoz, mint a fentebb linkelt navim, kicsi lesz, nem lesz elég széles? :U

[ Szerkesztve ]

Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G

(#23288) Breki


Breki
veterán

Flash Sale

[link]

[ Szerkesztve ]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#23289) pulutodurumo válasza szetcsuszott (#23287) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nem biztos, de valószínű. Ugye a hátlapon lévő bemélyedések távolsága számít, nem a tok átmérője. Ha az órád 43-44mm körüli, akkor nagyjából 40mm-es eszköz kell hozzá. Ez nem szentírás, szóval mérd meg az a biztos.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#23290) sandró60 válasza Breki (#23288) üzenetére


sandró60
addikt

Az óra mutató szerint elég korán keltél-persze,ha saját kép :D

[ Szerkesztve ]

(#23291) dzsi23 válasza szetcsuszott (#23287) üzenetére


dzsi23
addikt

Olvastam már panaszt az ilyen olcsó 3 körmös hátlapleszedőre, de ennyit szerintem megérhet. Viszont ha esetleg majd pattintós hátlapot is leszednél, arra is van eszköz benne, de a visszarakásához már nincs. :)

(#23292) szetcsuszott válasza dzsi23 (#23291) üzenetére


szetcsuszott
aktív tag

Visszarakáshoz speckó szerszám kell? :F Azt hittem szépen körbekopogtatom valamivel, amíg vissza nem pattan, oszt cső...

Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G

(#23293) pulutodurumo válasza szetcsuszott (#23292) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Vagy igen, vagy nem. Makacsabb darabokhoz kell egy prés.
Én mondjuk csak a műanyag korong szettet vettem meg, mert van már egy kis satum, és azzal tudom használni.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#23294) dzsi23 válasza szetcsuszott (#23292) üzenetére


dzsi23
addikt

Korábban egy Cadisennel addig trükköztem (satuval is hiába próbálkoztam, az mindig beválik, ha kézzel nem tudom a helyére pattintani), amíg be nem tört az üvege. Na akkor került elő a kalapács, nem lett jó vége. :D Mentségemre szolgáljon, hogy amúgy is rossz volt az óra, ezért is lett szétszedve. Szal ja, nem árt egy prés.


Persze, nem feltétlenül ez, mert ez 150 ezer körül mozog. :D

(#23295) Jenne válasza dzsi23 (#23286) üzenetére


Jenne
senior tag

Neked ennyi sok órád van..? :O

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#23296) dzsi23 válasza Jenne (#23295) üzenetére


dzsi23
addikt

Akkor volt sok, amikor volt 15-20. :D Persze, azok jóval olcsóbbak is voltak. Bár a másik csoportban még ezek is csak alsó (esetleg alsó-közép) kategóriásnak számítanak, tehát nem vagyok elszállva tőlük, de ezekkel már el tudok képzelni egy "hosszútávú kapcsolatot". :) Most úton van egy másik Citizen is, de vagy nem marad sokáig, vagy egy másiknak kell mennie, nem akarom megint felhalmozni a készletet, pénzügyileg sem lenne kifizetődő, és úgyis csak porosodna a fele, mint amikor sok volt.
Amúgy errefelé sokaknak van sok órája, most már inkább a kisebbséghez tartozom a 4-5 órámmal. :D Már barátnőmnek is több van (6)...

(#23297) nebancsa válasza szetcsuszott (#23287) üzenetére


nebancsa
senior tag

Kb. egy éve van ilyen készletem. Maga a háromkörmös hátlapleszedő egész jó, a többi szerszám csak egy-kétszerhasználatos. A sárga hátlaplepattintó semmire sem jó, túl vastag. A kék siftkiszedő nálam egy makacsabb szíjnál eltörött. A csípesz nagyobb dolgokhoz jó de kis csavart kezelni nehézkes, van olyan készlet amiba van egy kis kalapács is. Én azt választanám, időnként kellett volna. A csavarhúzók és a stiftnyomók használhatók, kicsit rideg az anyagjuk kettőt már eltörtem.
Ha nem vettem volna el a kedved tőle, azért ennyi pénzért ne várjunk csodát. :)

(#23298) gyapo11 válasza nebancsa (#23297) üzenetére


gyapo11
őstag

Nekem nem készletem van, hanem egyenként vettem, de ilyeneket. A 3 körmös nálam teljesen jó, csak pár ilyen hátlapos órám van, méretet nem tudom, eddig mindre jó volt.
A stift kinyomó az már nem annyira, alá kell dúcolni a különböző szíjakhoz, hogy pont egy egyenesben legyen a kinyomó tűvel a stift, még ekkor is hajlamos görbülni, egyszer már vissza kellett görbítgetnem.
Hátlap leszedőből kettő van, ez a sárga nyelű meg egy órás kés, neha az egyik jó, néha a másik. Ha van kis leköszörülés a hátlap szélén, oda ez a sárga befurakodik, és nagyobb erőt lehet vele kifejteni mint a késsel, szóval jó. De be kell szerezni mellé a kést is, mert van amikor csak azzal jön le.
Óra befogóm az 4 stiftes, de még nem éreztem rá, hajlamos kiugrani erőltetésnél. Valahogy lefelé is rá kellene szorítani, akkor lenne tökéletes.
A préseléssel nekem is van bajom, egyik órára csak úgy tudtam visszapattintani, hogy rongy, rá az óra pofával lefelé, kézbe 5x5 cm-es fenyő és teljes súllyal (80 kg) rátehénkedni, de féltettem az üveget, szerencsére síkban van, a keret féme föl tudott támaszkodni.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#23299) szetcsuszott válasza nebancsa (#23297) üzenetére


szetcsuszott
aktív tag

Köszi, és #gyapo11 -nek is. Nem várok csodát, ha három hátlapot le tudok szedni (két csavaros meg egy pattintós, ami már lepattant egyszer, mikor leesett az óra, én kopogtattam vissza a helyére, szakszerűen, csavarhúzónyéllel :DDD ) nagyjából már megérte. Meg kb. kétévente egy elemcsere, amíg a készlet bírja. Legfeljebb rendelek még hozzá egy szélesebb kulcsnyílású hátlapleszedőt, mert ez a navimhoz keskeny lesz. A 15 éves casio 2784 mtp 1198 -amhoz mondjuk pont jó.

Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G

(#23300) gyapo11 válasza szetcsuszott (#23299) üzenetére


gyapo11
őstag

Órásnál láttam használatban kétkörmös hátlap leszedőt, szóval ha nem éri át a fölső kettő, akkor az egyik fölső meg az alsó körömmel is le tudod szedni. Nálam így 36 mm a két csúcs közötti távolság.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.