Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
danielblack
csendes tag
Szerencsére vannak még szigorúan titkos, működőképes bunkerek, titkos földalatti vezetési pontok, rokonom biztonságtechnikus a Magyar Honvédségnél és ő is járt ilyen helyen és titoktartási szerződést kellett vállalnia, hogy nem beszél az ott látottakról, így sajna többet én sem tudok
-
remington2
senior tag
Üdv!
Google mapsen bóklászva leltem erre a péterkerti katonai objektumra, a topicot már ismertem, gondoltam rákeresek itt, mi lehet ez. Van ott két telep is, egy nagy, erdős, meg egy kicsi, amelyen egy rakás autó áll.
Sőt, az északi "autóparkolótól" ÉNY-ra van egy nagy, szemlátomást mesterséges valami, 3 hosszú vonal, amelyek végein valamilyen objektum van (beton?).
Ezek mik? A nagy, erdős dolgok a hozzászólásod alapján a lőszerraktárnak saccolom. Laikus vagyok, csak érdeklődés szintjén kérdezem.
Köszi a választ!
-
Tu-154
csendes tag
A tudás hatalom. Aki tudja mit és hol keressen, az sok mindenre választ kap a neten.
Megpróbálok kizárásos alapon hozzászolni a témához.
Ha a DHSCS legalább olyan fontos része volt a gaz ellenség elleni harcban, mint a GSZVG, akkor nálunk is épültek hasonló objektumok. Ha igen, akkor hol vannak? Vagy nem kötöttünk olyan kivonulási átadás-átvételi egyezményt, mint az NDK, s ezért ezeket az objektumokat könnyedén "eltüntették" a kivonuló egységek, vagy sor került az átadásra, s a mai napig használjuk ezeket az objektumokat, a GE-ön elegánsan kitakarva.
Mert szegény sereg vizzel főz.
Ha nem, akkor nem is építettek ilyen objektumokat, a DHSCS jelentőségének teljesen megfelelt az M63 mintájú sátrakból "kiépített" objektumok sora. Vagy, voltak ilyen objektumok a SZA kezelésében, de a MN-nek ezekhez "megközelítési" engedélyt kellett kérni. Ha így történt, akkor a "vesztes" fél bélyege sokáig ránk ragadt, vagy kevésbé voltunk fontosak, mint a kelet németek, de az eredmény ugyan az, valahol az Etelközben képzelték el a helyünket, ami a jelenkori "fémgyűjtés" alapján teljesen valós lenne. Még azt is megkockáztatom, hogy Etelköz nagyon nyugat lenne a számunkra, talán India?
Irigykedve nézem a sok videót, s megint csak azt kell mondanom, hogy amikor a józan észt osztották, akkor a magyarok leragadtak a Turulnál, amelyről tudni illik, hogy minden madár repül, csak a Turul gurul. S senki sincs nálunk, aki felemelné a szavát, természetesen "magas" szinten, hogy a műszaki emlékeket az utókor számára MEG KELL ŐRIZNI, Még ha azok politikailag nem is esnek egy irányba a jelenlegi iránnyal, AKKOR IS! Mert az unokáink lehet, hogy nem a jelenlegi irányt fogják követni. Remélem, lesz annyi eszük!
Kizárásos alapon: nagy a valószínűsége, hogy a DHSCS szerepe fontos volt, s ennek megfelelően ki is építették a megfelelő infrasruktúrát. Azt el tudom képzelni, hogy már akkor sem volt a Magyar Népköztársaságnak megfelelő anyagi háttere, hogy saját objektumokat építsen ki, úgy mint a szintén vesztes, de sajnos sokkal gazdagabb DDR. Ezért adott esetben az M63 mintájú sátrainkból, (jurtáinkból), "bekéretzkedtünk" a sokkal védettebnek hitt SZA objektumokba, vagy egészen egyszerűen, ott volt a helyünk, mert valakinek a kapu őrséget is el kellett látni.
Akár így, akár úgy történt anno, meggyőződésem, hogy van még mit kutatni a Kihalt laktanyák-Katonai Objektumok fórum elkötelezett tagjainak, csak nem ott, ahol már minden vazsgyűjtő honfitársunk platina kártyás törzs "vásárló", hanem ...........
De nem merek tippet adni, mert a NAGY FÜL mindent lát és hall, s még letiltanak a fórumról. -
zollye
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Elképesztő képanyagok a Youtube -ról - a témakör szerelmeseinek:
Wünsdorf - Maybach I.
Hidegháborús bunker az Egyesült Államokban
Obersalzberg - Hitler-bunker
Honecker-bunker - Azoknak biztosan nagyon fog tetszeni, akik értik a német nyelvet.
"Nucklear Bunker" , - ami valójában egy két személyes üreg (Észak-Wales -ben), - gőzöm nincs, hogy milyen harcfeladatot lehetett végrehajtani egy ilyenben (, élelemnek sem láttam kialakítva helyet, a légszűrőt még oda lehet képzelni a plafonból kilógó csonkra, de mivel hajtják meg, hogy végezze a feladatát, rejtély... Elsősegélyhelynek is csak az alsó ágyat lehet "előléptetni", - bár a szükség nagy Úr, és leleményessé tudja tenni a slamasztikában lévő embert).
Norvég Titok -A norvégok mindig is kiemelkedően jól őrizték titkaikat, de a méretek önmagukért beszélnek.Sztálin-bunker
-Igen, - még ITT SEM (!) engedik széthordani, ill. átvennie az enyészetnek az ilyesmiket..."Britán"-bunker
-Itt még a telefonrendező is teljesen épnek tűnik - a maga több száz kilométer kábelezésével...Ez, - szerintem - megegyezik az ezt megelőzővel, de sokkal részletesebb. Ez alapján az a benyomásom, hogy egy kormány-bunker lehet, - megdöbbentő, hogy még a föld alatt elhunytakra is gondoltak...
Nem mellékes az sem, hogy a számítástechnika már akkor nagy arányban jelen volt...
-Szóval átadtak valahol, egy ennél klasszisokkal korszerűbbet.
Ebben a videóban többet foglalkoznak az objektum technikai adottságaival..."Billig-bunker", - naná, hogy az ex-Német Demokratikus Köztársaságban. Szerintem ha áram alá helyeznék, - és egy másik végberendezést csatlakoztatnának rá, - még ma is működne az Szt (?)...
Az Szt-25 -ös egymaga is olyan zajos volt, hogy csak na, - géptávíró központokban nem ritka, hogy több - egymás mögötti - asztalsoron voltak egymás mellett elhelyezve ilyen berendezések, - na persze, nem ment állandóan mindegyik hírcsatorna, de kettő-négy, volt, hogy "ketyegett" egy időben...-Nem géptávírász voltam, de emlékeim azért vannak...
-Inkább a lyukszalagos, elektronikus, zöld színű, tintasugaras géptávíró berendezések voltak már "az én időmben" is elterjedve, - nem ugrik be a széria, de a 2000 -es volt a típusszáma...
NVA Bunker Hammer (Brandenburg)
A sok-sok elképesztő információ között ez a Maginot Linie Bunker in Hatten címen futó mozgóképanyag - szerintem (!) - a legszínvonalasabb. Tetszik az, hogy a kor színvonalához képest milyen "gépesítések" voltak, - az alagútrendszerben futó vasúti szállítás által kínált mobilitásról nem is beszélve, (arról nem szólt ez a film, - bár nem értem a német nyelvet).
De"Ha már lúd, legyen tehén"!Wollenberg - Német Demokratikus Köztársaság -Szerintem nagyon jó állapotban...
Ennél már kevesebb dolog van, ami kísérteties lehet egy olyan embernek, aki még soha nem járt föld alatti katonai objektumban, - pedig van...Hogy ez merre lehet, nem tudom, de angol nyelvű feliratok, EU-szabvány kapcsolótábla (?), szolidabb fizikai méretekkel bíró generátor jár hozzá...
Arra kérlek Titeket, nézzétek el nekem, hogy ezt nem lapátoltam külön, "OFF" -ba!
Nem semmi!Ez sem a germán rokokó építészet...
Erről a videóról az ugrott be, amikor az egyszeri ember lobog a túlnyomás alatt lévő zsilipajtó kinyitásakor annak fogantyúján...
- FELEMELŐ érzés!
Hát ez egy kicsit "OFF", - de véleményem szerint Hadsz, - és a hozzá hasonló beállítottságú fórumtársak egy népes csoportja - meg fog bocsájtani nekem érte.
Slanyban élt a Keresztanyám, - aki azóta elhunyt torokrákban - Isten nyugosztalja. Körülbelül ötéves koromban jártam Nála Slany -ban, - a fene sem gondolta, hogy "nem is olyan csendes" az a kicsi városka...
Pech! -Ez pont az a rész, amiből nem nagyon jön le, hogy milyen vezetési pont lehetett itt.Ladeburg - Német Demokratikus Köztársaság -Itt véltem látni egy RT-s üvegtábla helyét, - bizonyára légi vezetési pont lehetett...
Na, - mára ennyi, remélem kellemeset tudtok szemezgetni!
További kellemes időtöltést kívánok Mindenkinek!
-
zollye
csendes tag
-
zollye
csendes tag
-
zollye
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Egy - számomra legalábbis - érdekes státuszú repülőteret szeretnék Nektek megmutatni.
Nekem úgy tűnik, hogy a repülőgépek kifutóját széttrancsírozta rendesen a NATO, - ugyanakkor a helikopterállások egyikén helikopter parkol.
Szerintetek milyen státuszú ebben a formájában ez a repülőtér, - aktív, vagy passzív?Köszönettel!
-
zollye
csendes tag
-
hadsz
tag
Hááát,ezt a melót hangtalanul nem lehet csinálni.
Amikor kb 1,5 éve beszélgettünk az őrökkel - mert akkor még ketten voltak - mesélték,hogy bizony van probléma a fémgyűjtőkkel.Éjszakánként többször is hallották a portán az erdőből jövő zajokat.
Ha egyedül lennék ott,én tuti ki sem mozdulnék a kis kuckómból.Még ha van is kutyám... kolbászt csinálnak szerencsétlenből.
Szóval vagy a bakter is így gondolta,vagy a fiúk megbeszélték vele,hogy némi részesedésért nem hívja a rendőrséget,ha éjszaka nem csak tücsökciripelést hall.
Esetleg úgy érezte: nem látok,nem hallok - nem fáj a fejem sem. Őszintén szólva még nagyon a főnökei sem tehetnének szemrehányást neki: egy ember egy ekkora területre? -
-
hadsz
tag
Szia,
egy nagyon rövid összefoglaló erről az "érdekességről" :
Ez a reptér Templin vagy Gross Dölln néven szerepel.Ez volt az NDK legnagyobb katonai reptere,mintegy 1503 hektáron terül el.Rádió hívójele a '70-es években ASTORIJA,a '80-as években LEOPARD.
Állandó atombomba tároló /RTB/,2db Gránit.
40db AU-13 as fedezék.'55 ápr-szept IL-28 frontbombázók
'56-'70 787.vadászrepülő ezred , MiG-17,MiG-19,Jak-25,majd később Mig-21
'70-'94 20.gárda vadászbombázó ezred , Mig-15,MiG-17,Su-7,majd később Su-17,L-29ezeken kívül helikopteres alakulatok:
'69-'89 önálló helikopter raj ,Mi-2, Mi-8 ,majd később Mi-9,Mi-24
'89-'91 487.helikopter ezred , Mi-8,Mi-9,Mi-24 századokkal
Ez utóbbi ezred a rendszerváltásnak köszönhetően soha nem "épült ki" teljesen. -
Tu-154
csendes tag
Végre sikerült végig olvasni a topicot. Viszont még legrosszabb álmaimban sem ébredtem arra, hogy mire végzek az olvasással, kis hazánk utolsó "épségben" megmaradt objektumát is legallyazzák a segélyért az önkormányzathoz Merdzsóval érkező, honfitársainknak nevezett, gazemberek. Személyesen, szerencséjükre, vagy talán az én szerencsémre, nem találkoztam velük, de könnyen eltudom képzelni, hogy a nyakukban lógó aranyláncok értéke több volt, mint amit a"vasért" kaptak.
A Bakter és a HM szerepét nem kívánom kommentálni, mivel egészen egyszerűen: NO COMENT!!!
Hát végre eljutottunk arra a pontra, amikor is a topic nevében szereplő "KIHALT" és "ELHAGYOTT" kifejezések fedik a valóságot.
Így múlik el a dicsőség!!!! De azért nem bántam meg, hogy ennyi energiát fektettem be az olvasásba, mert megismertem a topic résztvevőit, eddigi munkájukat és az "ügy" érdekében kifejtett erőfeszítéseiket. Köszönöm mindenkinek. -
Tu-154
csendes tag
Végre sikerült végig olvasni a topicot. Viszont még legrosszabb álmaimban sem ébredtem arra, hogy mire végzek az olvasással, kis hazánk utolsó "épségben" megmaradt objektumát is legallyazzák a segélyért az önkormányzathoz Merdzsóval érkező, honfitársainknak nevezett, gazemberek. Személyesen, szerencséjükre, vagy talán az én szerencsémre, nem találkoztam velük, de könnyen eltudom képzelni, hogy a nyakukban lógó aranyláncok értéke több volt, mint amit a"vasért" kaptak.
A Bakter és a HM szerepét nem kívánom kommentálni, mivel egészen egyszerűen: NO COMENT!!!
Hát végre eljutottunk arra a pontra, amikor is a topic nevében szereplő "KIHALT" és "ELHAGYOTT" kifejezések fedik a valóságot.
Így múlik el a dicsőség!!!! De azért nem bántam meg, hogy ennyi energiát fektettem be az olvasásba, mert megismertem a topic résztvevőit, eddigi munkájukat és az "ügy" érdekében kifejtett erőfeszítéseiket. Köszönöm mindenkinek. -
szavapart
csendes tag
„Ezeknek a föld alatti helységeknek a fedele tömör vas….”
Ez ugye újságírói elírás?
„…..aminek a tömege több tonnát nyom. Legalább négyen kellettek csak a felemeléséhez.”
Jó erőben lehettek az elkövetők.
Száradna le a kezük!
Tudom, hogy nem ért hozzá az újságíró, de a súlyokkal azért tisztában lehetne. -
zollye
csendes tag
Mindannyian tudjuk, hogy ezek csak tessék-lássék "intézkedések"!
-Rajtunk röhög az egész Világ!És, hogy mennyire igaz ez, mutatok Neked (is) egy - véleményem szerint -
elhagyott objektumot, amit "Isten tudja, miért!", de a mai napig meg lehet találni, fel lehet ismerni, mert nem engedik meg ebben az országban úgy a szabad rablást, mint Magyarországon.
Tudsz róla valamit?Sokszor megnézem a fényképalbumaidat, mert élmény, - POZITÍV, (ugyanakkor elképesztő) ÉLMÉNY - megnéznem, akár hányszor teszem is ezt meg.
Mindig átvillan az agyamon, hogy a hidegháború égisze alatt mennyi pénzt, anyagi, technikai, emberi erőforrást fektettek abba bele, hogy "hátha megtámad az ellenség" - és hasonlók...-És amiről még nem tudunk, amit újra sikerült hasznosítani! Ejjj!
Elképesztő!Nos! Tudsz valamit a belinkelt érdekességről?
Köszönettel!
-
hadsz
tag
válasz
buldog-bódog #2628 üzenetére
Szia!
A ladás,ifás,csepeles brigádokkal szemben pedig jelent esetben ott áll egy szem őr egy szál gumibottal meg egy kutyával. 36 hektárra... Ezt a cége,illetve a HM mint megbízó komolyan gondolta??? A kérdés költői.
-
buldog-bódog
csendes tag
Sziasztok !
Én az ŐRZŐ??? cégtől is kártérítést követelnék nem megfelelő, trehány munkavégzés, sőtt, gondatlanság miatt!
A VPOP is csak nappal tudja az autósokat b@szogatni az egyszámjegyű főútvonalakon.
Miért van vége a munkaidőnek délután 4-kor?
Pedig az érdekes dolgok úgy napnyugta után, és a mellékutakon (de földúton is) történnek!
Ekkor jár a sok bilikék 1200-s, utánfutós LADA, és a sok IFA és CSEPEL, fura emberekkel.-d-
-
danielblack
csendes tag
válasz
buldog-bódog #2625 üzenetére
Én is rendszeresen olvasom a fórumot, de múltkor volt olyan, hogy irományom után 3-4 napig nem írhattam
-
buldog-bódog
csendes tag
válasz
boeing707 #2624 üzenetére
Szia Boeing!
Van benne valami, mert az én gépem is összeszedett valamit, amit kedves Barátom három nap alatt tudott csak helyrerakni - én ui. csak billentyűnyomogató vagyok.
Először arra gondoltam a SZON-ról (inform média) kaptam, de így kezd világosodni!
Igaz, hogy "rokon" (vezetéknélküli távközlés) szakmában dolgozom, de ez "távol áll tőlem. :-)) -
boeing707
csendes tag
válasz
buldog-bódog #2609 üzenetére
Tisztelt uraim!
11.26-án tudtam utoljára hozzászólni a fórum beírásaihoz. Ezek szerint bár ne tettem volna, mert azóta nem tudok a fórumhoz csatlakozni, valami letiltotta a gépemet erről a fórumról.Tehát nem csak a bárányfelhős kitakarás működik, hanem más is. Ezt alátámasztandó, most egy barátom gépéről sikerült belépnem a fórumra és innen írom most ezt a pár észrevételt.
Holnap ismét megpróbálom. -
sperlo
csendes tag
Szia!Köszönöm az infót!Csinálhatok képeket a laktanyáról ha érdekel,de itt szinte mindent felújítottak.A szauna kéménye még áll.Nagy telephely volt itt abból gondolom hogy valamilyen gépesített század volt.Olyat is mondtak hogy volt egy nagy föld alatti bunker ahonnan láttak kijönni tankokat,de én itt semmi nyomát nem találtam.Olyat is olvastam a neten valahol hogy föld alatt össze volt kötve Tabbal és Igallal.
-
ócskás
aktív tag
válasz
burstattila #2620 üzenetére
Nem használják. Nincs már 11.dandár, nincs MN5011, nincs VEKTOR, nincs cikló, stb.
És nincs újfajta hadviselési mód sem... -
ócskás
aktív tag
válasz
burstattila #2617 üzenetére
Érd "20" őrzött, de ez nem jelenit azt, hogy szokásos módon ne lopták volna szét.
EZ a kép azt hiszem, önmagáért beszél...Akkor az északi oldalon még nyomokban fellelhető volt a drótkerítés. -
burstattila
csendes tag
Tisztelt úraim!
MH szeretetét élveztem 1 évig (96-97)és ez idő alatt az Érdi HÁP-on adtam szolgálatot.
Mi van most azzal a bázissal,tud-e róla valaki valamit?
Vannak e képek a hápról ill van e valaki aki ott szolgált? -
ócskás
aktív tag
válasz
buldog-bódog #2614 üzenetére
De hogy ez miért nincs kitakarva?
Lehet, hogy ide még nem tették vissza a Fényképezni Tilos táblát... -
ócskás
aktív tag
válasz
buldog-bódog #2614 üzenetére
Az bizony.
-
zollye
csendes tag
Köszönöm szépen a részletekre kiterjedő válaszOKAt!
Lenyűgöz a felkészültségetek, - és ez szól "Ócskás" fórumtársnak is, - azért szeretek ide járni, mert ez már hadtörténetnek sem utolsó, amit itt prezentálni tudtok a hozzá nem értőknek.
Őszintén hálás köszönetem, - Mindkettőtöknek!
-
ócskás
aktív tag
válasz
buldog-bódog #2609 üzenetére
Először nem voltam teljesen biztos a dologban, ugyanis Gödöllőn két HM érdekeltségű (tulajdonú?) cég van.
Az egyik a HM Armcom Kommunikációtechnikai ZRt., a másik a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt. Csakhogy a CURRUS az Isaszegi úton van. Így kizárásos alapon az Asmcom-ra tippeltem.
Időközben (egy gyors elő-Miklósnapi konyak-sörözés után) rákerestem az Armcom oldalára. Azóta biztosan állítom, hogy az!Armcom oldaláról ezt a rövid ismertetőt kiollóztam:
"Cégünk telephelye Budapesttõl 26 km-re Gödöllőn, az M3-as autópálya mellett kellemes környezetben helyezkedik el.
Jogelődeink története 1946-ra nyúlik vissza. Mint Honvéd Híradó Szertár, a hadsereg híradó eszközökkel és anyagokkal való ellátását és javítását végezte. 1960-tól Központi Híradó Anyag Javító Üzem néven – 100 fős létszámmal – egyre bővülő műszaki fejlesztési és gyártási tevékenységet is folytatott. 1974-ben Híradó Technikai Üzem néven áttért a költségvetési üzemi gazdálkodásra, miközben tevékenységi köre folyamatosan bővült, és egyre növekvő mértékben elégítette ki a polgári szféra felől fellépő igényeket." -
buldog-bódog
csendes tag
válasz
buldog-bódog #2610 üzenetére
Példa a fehér takarásra:
47° 16' 32,93" É , 19° 17' 22,84" K Ócsa mellett.
-d-
Ui.: bocsánat, azért írok koordinátákat, mert valami oknál fogva, nem tudok beilleszteni. Bocs.
-
buldog-bódog
csendes tag
Szia HADSZ!
Köszi Neked is.
Érdekesek ezek a dolgok. Olyan érzésem van, mintha kanyarodnánk vissza. csak azt nem értem, hogy anno.... miért nem voltak ezek kitakarva?
Manapság olyan ez, mint valamikor a fényképezni tilos tábla, a szeméthalmazt takaró
TVT (természetvédelmi terület). Az ember önkéntelenül is körülnézett, mit nem szabad itt fotózni, vagy mi indokolja a "természetvédelmet".
Így van ez most a kitakarásokkal is, szerintem. Ha simán ott lenne, a kutyának sem tünne fel. De így, .......-d-
-
buldog-bódog
csendes tag
Ócskás, köszönöm a gyors választ!
A Google Föld-et tanulmányozva, az utóbbi időben, főleg a frissítések után egyre több a zöld, és fehér kitakart terület. A fehér, főleg épületeknél, és érdekes módon mezőkön van.
Ez sok helyen "át is látszik". Sok lett a bárányfelhő is, amelyet Boeing kolléga is említett.-d-
-
hadsz
tag
válasz
buldog-bódog #2604 üzenetére
-
ócskás
aktív tag
válasz
buldog-bódog #2604 üzenetére
Valóban furcsa tavacska...
Ez talán a HM Armcom Kommunikációtechnikai ZRt. lesz. -
Reficul
újonc
Sziasztok!
Le a kalappal ez a sok év alatt összegyűjtött infó-adatbázis, és előttetek is!
A segítségeteket szeretném kérni: 2002-ben Azurák Csaba készített a Naplóba egy bunkerekről szóló sorozatot. Az egyik ilyen filmjében bemutatott egy magyarországi helyszínt, amiről több infót szeretnék tőletek megtudni.
Amire emlékszem: Vagy a Bükk, vagy a Bakonyban (esetleg más magyar hegységben) teljesen kibeleztek egy hegyet, amelybe az MNB aranykészletét, illetve az ország műkincseit rejtették volna el egy esetleges háború elől. A bunker vagy a Horthy, vagy a szovjet-rendszer alatt épült, és mindig is magyar tulajdonban és kezelésben volt.Minden infó jól jönne! köszönöm
-
buldog-bódog
csendes tag
Sziasztok!
Milyen "tó" van az alábbi helyen:
47° 36' 22.71" É
19° 20' 08.73" KGödöllő.
Mellette, az M3-sra kivezető úton számtalanszor elmentem oda, és vissza is,
és soha nem tünt fel semmi. Most az M31-t "tanulmányozva" vettem észre a tavacskát.-d-
-
sperlo
csendes tag
a Tamási laktanyában szinte az összes épület fel van újítva.Szauna itt is volt és még a kémény is áll.Azt beszélik ez büntető század volt.Az erdőben van még egy lőtér is.
-
sperlo
csendes tag
tudnátok valamit írni róla!?
-
sperlo
csendes tag
sziasztok! Tamásiban és Dombóváron is volt szovjet laktanya!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest