Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Astra kalandok @Első rész
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
Aktív témák
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9572 üzenetére
Télen is, igen, kénytelen vagyok, mert megyek vonathoz, táskástól, mindenestől, és ez 2 km De hetente belemenne a 10km alaphangon. Nyáron meg még több.
Hogy érted, hogy lassabban menne városban?
Mondjuk a mostani 18kg - oshoz képest, meg hát a többit sem hiszem, hogy sokkal gyorsabban lehetne velük, de ki tudja.
Várom a többiek válaszát is(#9575) Ariadne - Corvus Deore lenne az a Magellan közül, ami esetleg, de igencsak megkérik az árát, ahhoz képest, hogy kb 70 - et szánnék rá. Ez meg 130.
De nem a gyorsaság a fontos elsősorban, hanem hogy ne tojja össze magát a kerékpár, ha rámegyek egy fekvőrendőrre, vagy kátyúzok, vagy földúton megyek vele. És hogy kb 2-3 évig ne is kelljen hozzányúlni, csak a csavarokat meghúzni, meg olajozni.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Ariadne
őstag
válasz Apollyon #9606 üzenetére
Az idei meg a tavalyi eredeti ára viszont nem minden esetben azonos!
Ősztől tényleg jelentősen olcsóbban lehet venni bringákat, már ami megmarad akkorra. Az én eretileg 130k-s Kelly's Exquisite-emet például késő ősszel 100-110k körül árulták. Viszont addigra én már egy csomót mentem vele."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9606 üzenetére
Még ha vidékre házhoz is hoznák, az sem biztos, hogy jó lenne nekem, a garanciás átnézést nem akarom elhagyni, mindenképp át akarom majd nézetni, ehhez meg az kell, hogy megközelíthető legyen a hely, ne tömegközlekedésben vigyem
Az árak pedig késő ősszel lentebb mennek, most vissza jöttek a tavaly ittmaradtak árai is valamivel, de pl mikor tavaly néztem a merida 2007 - es modelljét, 85 ezerről 72 - re volt leárazva október környékén.
=== Szatocs ===
-
becuszabi
aktív tag
válasz Apollyon #9650 üzenetére
Elképzelhető, hogy a bringád nyerge túlságosan puha, vagy pont ott van benne sok szivacs, ahol nem kellene.
Esetleg a rugós nyeregcső is okozhat furcsa érzést.
A 4-4,5 bar egy 2,0-ás gumiba elég rendes nyomás, de tény, hogy amennyiben szeretnél gyorsabban haladni aszfalton, vagy szeretnéd elkerülni a városi ramaty utakon begyűjthető felütéses defekteket, akkor érdemes a gumit a megengedett felső határértékéig pumpálni."Aki szívből él, az élből szív"
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9669 üzenetére
Ha pl. egy 11ezres Shimano fogaskoszorúm van, és szakad a lánc, akkor a fogaskoszorút is cserélnem kell gondolom. De megint annyit nem nagyon szeretnék rá költeni, könnyebb lenne sokkal, ha lenne keresetem, de így, hogy nincs, így elég rázós. Akkor már azt is nézem, hogy most egy fogaskoszorút 900 - ért vettem pl, igaz volt már ebből 5 az elmúlt 3 év alatt, de mégsem érzem azt, hogy meg vagyok rövidítve, mert ennyiért el sem várhatom a csodát, és nem sok azért, hogy működőképes legyen a bringa. A drágább láncok értelemszerűen erősebbek is? Vagy egy jó nekiiramodásra azok is hajlamosak szakadni? Múltkor láttam valamelyik oldalon, hogy szakítószilárdsága az 1500Ft - os és a 7 ezer Ft - os láncnak is 9000N. Ezek szerint mindegy, hogy melyiket veszem?
=== Szatocs ===
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #9693 üzenetére
Na jó nagy gyökszi voltam, csak kicsit jobban meg kellett volna nyomni a telót mert beakadt, szóval tudom hogy kell beállítani. Bocs ha valakinek az előző hsz-szel fájdalmat okoztam volna
Egyébként normális hogy olajcsíkok vannak a teló bukó részén? Meg a tekerőnél is van kis olaj.. Nem sok, csak 1-1 folt. Ez nagy gáz?
MOD: Ti használtok kitámasztót? Mostanában nincs a kerókon alapból aztán szerelni kell legalábbis az enyémen nincs. Megéri-e nem tudom, havernak általában le szokott magától jönni padkázás közben szóval íí..
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ariadne
őstag
válasz Apollyon #10092 üzenetére
Ne aggódj, ez előfordul a legjobb családban is, városban üvegtől vagy szögtől, erdőben-mezőn meg királydinnye vagy akácos a menő. Nekem anno úgy emlékszem egy hónap használat után a hátsó külsőm szakadt szét csak úgy spontán még aszfaltos részen, persze március 15-én, amikor nincs nyitva semmi. Azóta hordok magamnál mindig defektjavítót meg pótbelsőt (bár akkor az sem segített volna). Defektjavítóból a Decathlonos szett jött be leginkább, egy kis műanyag dobozban van minden, ami kellhet a javításhoz, de persze első a pótbelső. A legjobb, ha valaki megmutatja, hogy kell, aztán már csak gyakorlás kérdése az egész, menni fog.
Jut eszembe, van valahol egy képem egy Gerecse túrától, amelyiken a tízfős társaságból épp négyen szereltek defektet vagy javították a korábban defektet szenvedett belsőt. Az egyik srác épp elkészült a belsőcserével, visszafordította a bringát, letette, és már hallotta is, hogy sssz... Akácos volt az út kicsikét.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Eastman
addikt
válasz Apollyon #10274 üzenetére
Szia!
Ha defekt miatt cserélsz belsőt, mindig vizsgáld át alaposan a külső abroncs belső felületét, mert lehet, hogy még benne van a defekt okozója. Tüske, üvegszilánk stb. A legjobb, ha az abroncsot a kezeddel belül lassan átsimítod. Ifjúként egyszer három belsőt cseréltem mielőtt az apró tüskét megtaláltam.
Arra is figyelj, hogy a belső ne csípődjön a külső és a felni közé mikor rakod össze!Nálam a következő az összerakási sorrend:
- Külső a felnire félig felfűz. (Az egyik "karika".)
- Szelep a lyukba beilleszt.
- Belső szépen beleigazít.
- Belső kicsit felpumpál, hogy szépen belefeküdjön a helyére, de még kézzel könnyen összenyomható legyen. Így a külső másik "karikája" nem csípheti oda a belsőt, hisz a belső már szinte a helyén van.
- Külső másik "karikája" kézzel a helyére pattint.3 darabos műanyag gumileszedőt használok a szétszerelésnél. Ajánlom Neked is. Ilyen amilyen ennek az oldalnak az alján van: [link]
Üdv: E.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz Apollyon #10277 üzenetére
Én is Schwalbe belsőt használok.
Ha defekt ügyben biztosra akarsz menni, ajánlom a Continental külsőket. Nekem nagyon bejöttek. Itt nézz körül: [link] De kicsit ráguglizva a kiválasztott profilra olcsóbban is találsz Contit.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz Apollyon #10280 üzenetére
Kb két éve vettem 3-at. Már nem emlékszem, hogy mennyiért. Lekopogom, amióta defektvédelmes külsőm van, nem kellett vennem új belsőt.
De - ahogy a Te példád is mutatja - érdemes jobb minőségűre áldozni.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Ariadne
őstag
válasz Apollyon #10280 üzenetére
Asszem 950-ért vettem legutóbb Schwalbit. Bár most így hirtelen nem tudok visszaemlékezni, mikor. A likas megragasztva meg pótbelsőnek jó még, már ha nem anyaghibás.
Viszont a Conti külsők, hát, vegyeseket írnak róluk az emberek... Legtöbben szidják, hogy rossz minőség, különösen a nagyon olcsó, párezresek, amit pl. a bringabutikban kapsz. Ezek másodosztályúak, tehát amit a minőségellenőrzésen hibásnak találnak, az kerül ebbe. Pl. felirat fordítva van rajta vagy hiányzik, de lehet ennél súlyosabb, használatban érezhető hibája is. Én ezek miatt bár nézegettem nagyon, de nem vettem Contit.
Schwalbe külsők viszont pl. megbízhatóak szoktak lenni.[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
válasz Apollyon #10788 üzenetére
Már hogy ne lenne MTB-ra, nekem is van ilyenem: 26*1,75 és szuper. Mondjuk az tény, hogy az aszfaltot nem nagyon kell vele elhagyni
Városi kerekezésre simán beszereznék ilyen vastagabb futófelületű gumit...akár a Schwalbe-t is...vagy ki kell próbálni azokat a defektgátló löttyöket."Aki szívből él, az élből szív"
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! White Gamer PC! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asus Vivobook Pro 15.6 4K UHD
- Xfx Quick 308 Dobozos újszerű 3 hó Garancia!!!!!!!!!!!
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest