Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
Nekem most jött meg aliról a naked kar a Dedicahoz, így 7-es fokozat, nem változtattam az alátéteken. Előtte nyomásfokozós szűrővel 9-es volt. Alzacafé, amivel használom. Talán még 1-2 fokozattal kisebb is jó, de az íze nekem így jön be.
-
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
Nagyon sok a kérdés. Csinálni kell és tapasztalni, mert ezekre a kérdésekre nincs pontos válasz.
Alapvetések vannak, általánosságok.Különféle vastag alátéttel adják a graefet, nem tudjuk tiédben melyik van.
Presszó esetén olyan finomságú legyen az őrleményed, hogy az italod 25-35mp alatt jöjjön le (normális presszó blend, tisztes karos kv főző)
Kotyogóhoz mondjuk dupla szemcseméret, filterhez mondjuk 0,7-1mm közötti rögöcskék.A jelzett hőfok nem sokat mond (milyen eszközről beszélünk egyáltalán?), mert az érzékelőt a a kazánra teszik általában. A főző fején a kilépő víz hőfoka érdekes, amit viszont többnyire csak céleszközzel lehet mérni. Ez presszó blend esetén 86-88, világosabb arabica esetén pedig 90-95 fok. Ha keserű akkor túl magas, ha savanyú akkor kevés a hő és\vagy rossz a kivonatolás.
A megfelelő őrlés megint tág fogalom. Mire megfelelő? A Graef belépő szint és ott jó a minősége. Jobb, mint egy mákdarálóé, vagy többnyire jobb, mint egy automatáé.
Végeredményben kérdezz sokkal pontosabban lécci

-
iatti
aktív tag
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
szevasz! nem nagyon aktívak a fiúk. próbálok segíteni
mihez használod a graefet? -
cSuwwi
senior tag
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
- CM702: minden készülék más, neked kell kitapasztalnod melyikkel jó. 1 alátét kb. 7 egység eltolást jelent (vagyis ha teszel bele 7-el eltolja a finomabb őrlés felé). Nekem +1 alátéttel 15-17 körüli beállítással őrli most az omnia baristát, de minden kávénál ez más és más, ki kell tapasztalni. 14 alatt már befullad a főző (túl finom, nem jön ki semmi belőle).
- 90-96 fok az ideális, főzőtől függ, az végeredmény természetesen hidegebb lesz.
- Attól függ mit készítesz belőle. Presszó kávénál nagyobb finomságúra őrölt kávé az ideális. A kartól is függ, hogy nyomásfokozós-e, stb.
Ez egy sok ismeretlenes egyenlet, a végeredmény változik egészen apró változtatásoktól is (hőfok, lefolyási idő, kávé őrlési finomsága, tamperrel mennyire erősen nyomtad bele, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Yettel topik
- Bittorrent topik
- Villanyszerelés
- Gyúrósok ide!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- PlayStation 5
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

mihez használod a graefet?

Mr.Csizmás
