Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4951) viktorhu válasza pető bá' (#4950) üzenetére


viktorhu
veterán

"including froth" / "compresa la crema"

A 25 ml-ben a crema is benne van.

Porzione di caffè macinato necessaria 7 g ± 0,5
Temperatura dell’acqua uscita gruppo 88°C ± 2°C
Temperatura bevanda in tazza 67°C ± 3°C
Pressione di immissione dell’acqua 9 bar ± 1
Tempo di percolazione 25 secondi ± 5 secondi
Viscosità a 45°C > 1,5 mPa s
Lipidi totali > 2 mg/ml
Caffeina < 100 mg/tazzina
Millilitri in tazza (compresa la crema) 25 ml ± 2,5

[ Szerkesztve ]

(#4952) Dorian válasza koxx (#4941) üzenetére


Dorian
félisten

No, én nagyon új és kezdő vagyok a témában, én duplát kb.17 g-ból főzök, és olyan 60 ml. körül van krémmel együtt (ha éppen sikerül).
Most pl. az India - Monsooned Malabar-tól vagyok oda meg vissza.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#4953) pető bá' válasza viktorhu (#4951) üzenetére


pető bá'
őstag

igen, olvastam, értem is - viszont a crema térfogata csökken, ha 25ml-nél állítom le a gépet, akkor abból másodpercek alatt csökken a kávé ml-ben mért mennyisége. A crema mennyisége pedig nagyban függ a kávétól. Nem ezért használunk mérleget mérőpohár helyett? :)

De értem, ez az official italian espresso doksi :)

Dorian: duplát én is 17g-ből készítek, közepes vagy sötét pörköléssel 34-37g a kávé amit várok. Térfogatra hatalmas a szórás (szemre is) pl egy Velencei gondolás (blend) és egy honduras vagy etióp sidamo között (arabica)..

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/mazzer_major_83mm_151c_kessel/hsz_1-50.html "... and I hope you have a great day!"

(#4954) Libretom válasza viktorhu (#4951) üzenetére


Libretom
aktív tag

Érdekes adatok. Különösen a "készülékből kilépő víz hőmérséklete", ami (gondolom) kb. azonos a PID-en beállított hőmérséklettel. 88 +- 2 fok. Én alig találkoztam olyan kávéval, ami 90 fok alatt finom lett volna. Persze van ilyen, de hogy 88 fok lenne a középmérték...? Vagy nem jól értelmezem a "kilépő víz" fogalmát?

(#4955) pető bá' válasza Libretom (#4954) üzenetére


pető bá'
őstag

...ami (gondolom) kb. azonos a PID-en beállított hőmérséklettel.

na ez az ami egy elég nehéz kérdés :)

https://hardverapro.hu/apro/mazzer_major_83mm_151c_kessel/hsz_1-50.html "... and I hope you have a great day!"

(#4956) RetepNyaraB válasza Libretom (#4954) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nem annyi a kilépő, mint amit a pid mutat. 6-8 fok diffi is lehet, gépfüggő.

Az ilyen adatsor pedig nagyvas ipari gépeken, meghatározott kv-val (olasz faszén) igaz, ott is csak azért, mert sztenderdizálni kell valahogy.
Kis, spéci kávézók inkább 10g szimpla 20g dupla vonalon mozognak és minden más fajtafüggő.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#4957) eastsider


eastsider
nagyúr

Kíváncsi vagyok :)

(#4958) #49155328


#49155328
törölt tag

Az Alza dobott egy laza 10%-ot a kávéjára. :((

(#4959) koxx válasza eastsider (#4957) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A Karimikui egész jó mizudashihoz, de presszóra nekem nem adta. A primavera elég átlagos lett. Vannak náluk sokkal jobb tételek.

(#4960) eastsider válasza koxx (#4959) üzenetére


eastsider
nagyúr

Kíváncsi leszek :) ajándékba kaptam igazibol.
Ki is próbálom a brikkaban

(#4961) RetepNyaraB válasza eastsider (#4957) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Én pihentetném őket 10-14 napig, ha ráér. A kenyait meg főleg. Egyébként is kotyeszban jó eséllyel lesz citromlé; filter és barátai előnyben. De próbáld csak, kiderül minden.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#4962) DrDante666


DrDante666
tag

Üdv! Az olvasottak alapján kinéztem:
- a Bialetti Moka Express kávéfőzőt (Mukka Express volt az első, de drágállom főleg az esetleges szelepproblémákkal, az új Brikkáról szintén megoszlanak mostanság a vélemények, és nem szeretnék túl erős kávét)
- és egy DeLonghi KG89 darálót (eredetileg kézit terveztem bevállalni 1 főre, de alig drágább, és kotyogóshoz úgy tudom még okés).

Már csak egy kis dilemma tart vissza a rendeléstől, mégpedig hogy 1 vagy 2 személyeset vegyek.
Általában a munkanapok indításaként kávézok, illetve kiadósabb ebéd után. Eddig Dallmayr Gold instant kávét ittam (tejjel, de a jó kávét tej nélkül is szeretem), nem szeretnék annál sokkal erősebbet vagy többet inni. Jellemzően egyedül iszom, viszont ha vendégem van, ami azért előfordul, akkor nem feltétlenül szeretnék rögtön egymást után kétszer főzni sem.
- Az egyik verzió szerint ha sok lesz egyedül a 2 személyes, legfeljebb felét beodobom a hűtőbe délig (főleg nyáron), így amiatt sem kellene 2x főznöm, viszont nem tudom mennyire marad úgy iható?
- A másik verzió szerint lehet jobban járnék egyelőre az 1 személyessel, ha főként úgyis egyedül felhörpintem, aztán ha tényleg gyakran kell majd egyszerre kétszer főzni, legfeljebb veszek még mellé valamilyen 2 személyeset. Délben pedig szükség esetén főzők egy újabb adagot.

Melyik az ésszerűbb választás, esetleg egyéb támpont?

[ Szerkesztve ]

(#4963) konzumpro válasza DrDante666 (#4962) üzenetére


konzumpro
senior tag

Szerintem a Moka Express 1 nem olyan jó mint a Mokina. Mokina után vettem az 1 személyes Mokát, de nagyon nehezen közelíti meg a kicsi színvonalát.
A régi Brikka nagyon jó Mokaként használva, előforralt vízzel, megemelt súlyszeleppel. Hasonló a tölcsér geometriájuk a Mokinával, átmérő/magasság aránya hasonló. A Moka Express laposabb korong alakú, a 6 sz.-től fölfele kezd hasonlítani a Brkka/Mokina arányhoz.
Az új Brikkánál is megoldható szerintem a szilikon szelep nélküli mokka-főzés előforralt vízzel, de lehet hogy beválik a szelepes hidegen indítás is, én azt választanám, a Mokina desszertkávéra jó csak, vízzel túltöltve ad egy szűk mokkányi adagot, az egy fél csésze. Nem erős, finomat főz, de kell hozzá sok-sok tartalék gumi tömítés. A Brikkához van IMS szűrő szilikon gumival.
Őrlőnek én vennék inkább egy Graef cm 702-t.

[ Szerkesztve ]

(#4964) DrDante666 válasza konzumpro (#4963) üzenetére


DrDante666
tag

Köszi a választ. Nézegettem azokat is, amiket említesz. Igazság szerint eredetileg Mukka Expresst szerettem volna, viszont elbizonytalanított, hogy a magasabb ára ellenére mégis eléggé panaszos a szelep, ki tudja mennyi időnként vehetnék újat, és az utángyártottak szintén panaszosak. Aztán (talán már túlságosan is) hosszas olvasgatás után Brikka, Mokina, végül Moka Express lett a kiszemelt.

A Mokinával kapcsolatban arra emlékszem, hogy ugyanúgy kb. 6-8 g kávéőrlemény megy bele, mint a Moka Express 1-be. Ebből amatőrként arra következtettem, hogy bár lehet a kialakításából adódóan jobb, viszont erősebb/töményebb kávát főz. Ettől viszont tartok valamelyest, mert azt is megérzem, ha az instant kávét túlzásba viszem. Utólag meg gondolom már nem szerencsés hígítgatni a Mokina főzetét.

Ugyanez a helyzet a Brikkával, tudomásom szerint bár 2 személyes, méretét tekintve a 3 személyes Moka Expressnek felel meg, és több őrleményt igényel a Moka Express 2 személyesénél (talán 12 g helyett valami 15-16 g) viszont kevesebb a főzet, azért tekintik sokan 1 személyesnek. A kávémennyiség alapján ez szerintem erős lenne nekem, és a kevesebb főzet miatt még felezni sem tudnám érdemben. (Sejtésem szerint gyakorlatilag a Mokina dupla vagy tripla megfelelője lehet némi cremával.)

Összességében tehát elhiszem, hogy ezek ízletesebb kávét főznek, különösen azok számára, akik naponta akár több dupla kávét is simán megisznak, és szinte már immunisak koffeinre. :) Nálam viszont túlságosan jól hat (ha túlzásba viszem pedig jót tudok aludni tőle), bár érzékeny még éppen nem vagyok rá elvileg. Ezért szeretnék erre tekintettel lenni, ha jár is némi ízélménybeli lemondással, az instanthoz képest az anyagi befektetés ill. előrelépés arányát nézve így is megérős előrelépésnek tűnik.

A Graef CM 702 őrlővel kapcsolatban pedig azt szűrtem le (de nyugodtan javítsatok ki), hogy inkább a finom őrlemények előállításában jó (pont most is van egy ilyen hirdetés aprón), tehát elsősorban azoknak ajánlott, akik a későbbiekben presszógépre terveznek továbblépni. Én annál alkalmibb kávésnak tartom magam, és emellett egy kotyogós mellé az árát sem érzem egy kategóriának, így egyelőre beérném egy olcsóbbal, ami még vállalható.

[ Szerkesztve ]

(#4965) konzumpro válasza DrDante666 (#4964) üzenetére


konzumpro
senior tag

Inkább olyan 5,5g ami a Mokinába fér. Ami jó benne, hogy megmutatja a kávé ízeit, keserű mellékízek nélkül. A Moka 1 hozzátesz egy kis kesert, akkor is ha kevesebb vízzel próbálom, valószínűleg az eltérő geometria az oka.
Nem mondanám erősnek a főzetet. Szerintem jól tolerálható kezdő koffeinistaként.
Őrlőnek nekem bevált a Hario Mini Mill Plus, használtan vettem itt, újszerűen. Újonnan 10e körül van.

A kerek aljú Pascucci kotyogósokat dicsérték régebben, nem tudom hol lehet kapni...
Még a Bialetti Moka Mini Express lehet jó, aminek hajlított csövéből egyből a csészébe landol a kávé.
De ha tejeskávé akkor a Mukka is jó, amíg van hozzá tartalék alkatrész. Legstrapabíróbb a Brikka.

(#4966) konzumpro válasza DrDante666 (#4964) üzenetére


konzumpro
senior tag

Még annyit a Mini Millhez, hogy a forgórészt érdemes kotyogásmentesíteni egy tengelyre húzott zsugorcsővel, az állórészt meg befeszíteni pár menet vastagabb celluxszal (mint a Scotch tape).

(#4967) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Srácok lenne még egy kérdésem. Jól gondolom,hogy a Gaggia Classic felsőszűrő felett lévő,imbiszkulccsal kivehető fém korongot is el kell takarítani időnként zsìroldóval? Köszönöm :R

(#4968) #49155328 válasza Viiktor1989 (#4967) üzenetére


#49155328
törölt tag

Jól gondold, sőt az alatta levő bojler alját is.
Lehet mutra a gumi alatt is.
Érdemes kivenni illetve cserélni.
Kiskorong= felsőszűrő tartó

[ Szerkesztve ]

(#4969) looser válasza Viiktor1989 (#4967) üzenetére


looser
addikt

A felsőszűrőt (a vékony hálós izé) meg a felsőszűrő-tartót (a vastag korong) is érdemes leszedni. Sőt, érdemes évente többször is, mert - saját tapasztalat - "rágyógyul" szépen a kazánalsóra és akkor jön a feszegetés, ami semmiképp sem jó. Finoman, egy szögkihúzóval sikerült, körben pici feszítő mozgásokkal. A felsőszűrőből sohasem sikerült teljesen kitakarítanom a piszkot, több órás áztatással (Tersonet vagy más zsíroldó), takarítással együtt sem. Nyilván nem szabad elhanyagolni, nekem sikerült :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4970) #49155328 válasza looser (#4969) üzenetére


#49155328
törölt tag

Legközelebb egy hosszabb csavart tekerj bele az letolja a felsőszűrő tartót.
A gumi alatt meg be tud savanyodni ha nem takarítod.

(#4971) looser válasza #49155328 (#4970) üzenetére


looser
addikt

Rákerestem, ez volt az egyik javaslat, megpróbáltam, de nem segített. A finom körbefeszegetéssel lejött. Azóta beszereztem egy réz felsőszűrő-tartót, ez remélem nem tapad rá az alumínium kazánalsóra...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4972) sz.zs. válasza looser (#4971) üzenetére


sz.zs.
senior tag

A kazánalsó az nikkelezett (krómozott?) réz.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#4973) looser válasza sz.zs. (#4972) üzenetére


looser
addikt

Ezt a kifejezést innen vettem (20. alkatrész), de őszintén szólva azt gondoltam, ha a kazán maga alumínium, akkor az egész az, vagy nem?
szerk.: ráadásul eltüntethetetlen fehér színű lerakódások vannak rajta.

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4974) sz.zs. válasza looser (#4973) üzenetére


sz.zs.
senior tag

A kifejezéssel nincs is baj, de mint írtam, az anyaga nem alumínium. Csak a kazánfelső alumínium, illetve a gyári felsőszűrő tartó.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#4975) looser válasza sz.zs. (#4974) üzenetére


looser
addikt

Hiszek neked :R Ezzel kapcsolatban akkor hadd kérdezzem meg; amennyiben kazánt cseréltetnék alu->réz, akkor nem lenne szükség a továbbiakban a rézcsőtuningra, vagy attól még a hőstabilitás miatt érdemes rajta hagyni? Másképp megközelítve: csak az alubojleres gépeket érinti a nagy hőingadozás, vagy az acél, réz darabokat is? Persze nem szedetném ki, csak eszembe jutott; tegnap kaptam vissza Fragolától a Babyt szépen felújítva, de ő mondta, hogy rosszabb szerelni, mint a Classicot és ha esetleg váltanék, át lehet-e tenni Classicba (és érdemes-e), ami már rézbojleres lenne eleve? Egy ideje nem követem a fejleményeket, még 2016-ban tuningolta a Babyt, de azóta látom, hogy nyomásszabályozó meg bojlercsere is benne lehet a tuningban.
Ja és tegnap megadta magát a Vario, csak számolja az őrlési időt, de meg sem mozdul a gép. Bánom már, pedig hetekig gondolkodtam rajta. A srác meg, aki eladta, nem hiszem, hogy át akart verni, elmondása alapján mozog kávés körökben, de ez akkor is ciki. Visszasírom az Iberitalt, amit egy török srác vett meg, mivel épp szervízben volt a Vario-ja :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#4976) sz.zs. válasza looser (#4975) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Fragola szokta rézcsövezni a rézbojlert is, de azt csak egyszeresen körbe tekerve. Viszont az alubojlerről a rézcsőtuning nem szerelhető át a rézbojelrre. Teljesen más a bojler formája.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#4977) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Masszív, tartós és ajánlott kézi darálót tud valaki linkelni? Olyan 10k körül, inkább alatta lenne ideális.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4978) maross válasza Tothgera30 (#4977) üzenetére


maross
veterán

Kivancsi vagyok, hogy a hario-kon kivul erkezik-e mas ajanlas :). Engem egyebkent az erdekelne, hogy mennyit bir egy ilyen, nalam egy mini mill slim plus teljesit szolgalatot fel eve-eve.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#4979) sz.zs. válasza Tothgera30 (#4977) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Ilyen márpedig nincs…. ennyiért nincs.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#4980) Tothgera30 válasza maross (#4978) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nézegetem ezt is. Tettszetős. Közben elektromos fronton is okosítom magam.

#4979 sz.zs.: Pont ezt beszéltük a párommal hogy lehet magasabb összegért inkább elektromos lenne a kiválasztott.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4981) RetepNyaraB válasza Tothgera30 (#4980) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Olcsó vackokra kidobott pénz végső soron drága lesz, ez mindig igaz.
Alap egy Graef cm702, akár használtan; ezeken nincs mi tönkremenjen titokban.
A Hariok legjobbja is erősen kompromisszum presszóra (kotyogó oké) és letorik a kezed, elunod az életed tekerés közben. Jó kézi meg sokkal-sokkal drágább.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#4982) nyikszi


nyikszi
őstag

Tesco akció:

Lavazza Qualità Oro Perfect Symphony pörkölt szemes kávé 1000 g

[link]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#4983) Polarstar válasza nyikszi (#4982) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Az nagyon jó akció lehet, ha ép nem szavatossági lejárat előtt 2-3 hónapos, mint amire már volt példa! :R

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#4984) hyperspace válasza Polarstar (#4983) üzenetére


hyperspace
őstag

Ránéztem ma az Arénában található Tescoban, csak nektek :)) , 2021. július közepén pörkölték. Szóval nem döglött.

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#4985) Polarstar válasza hyperspace (#4984) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Huh! Kellene venni.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#4986) RetepNyaraB válasza Polarstar (#4985) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jaja de mai szállítással érvényes a leírás szerint. Az meg sanszosan bukta :D

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#4987) Polarstar válasza RetepNyaraB (#4986) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Akkor lépjünk tovább.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#4988) eastsider válasza RetepNyaraB (#4961) üzenetére


eastsider
nagyúr

meglepoen jo lett a primavera.
vaci uti tescoban este nem volt mar akcios kave 1db sem :)

(#4989) Dorian


Dorian
félisten

El Salvador Santa Maria Farm Red Bourbon
Na, ez kiváló kávé, beteszem a kedvencekbe :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#4990) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Az Omnia Barista Arabica-hoz ti mit szóltok? Nekem egész bejövős, szerintem jobb, mint a Segafredo. Majd szeretnék venni manufaktúrából is valamit, hogy kipróbáljam az milyen. Egyelőre a boltik kávék közül nálam ez a top. Szinte mindegyiket végigkóstoltam, amit Tecsóban, Aldiban kapni lehet őröltet, plusz Illy és Julius Meinl cukrászdákban. Azt hiszem az Illy a második, a Segafredo a harmadik. Tudtok ajánlani esetleg manufaktúrát, ahonnan tudnék rendelni, illetve darálót?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#4991) #49155328 válasza inf3rno (#4990) üzenetére


#49155328
törölt tag

Alza kávé az összes bolti szutykot kenterbe veri! ☝️

Daráló min. Graef CM 702.

Friss kávé: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_43734-43734.html

[ Szerkesztve ]

(#4992) inf3rno válasza #49155328 (#4991) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Csak szemeset találtam, erre gondoltál? [link] Kipróbálom majd ezt is, de igazán szeretnék egyszer kipróbálni valami komolyabb minőséget, csak hogy tudjam, hogy megéri e. Ittam régebben Tokajban helyben pörkölt kávét, de itthoni géppel még sosem főztem le csak ilyen bolti őrölt micsodákat. A másik ami hiányzik azóta is, hogy enyhén legyen pörkölve, és egy kicsit gyümölcsösebb íze legyen. Ezt narancslével esetleg lehet ellensúlyozni, ha valaki nagyon kommersz akar lenni. ;]

szerk:
Köszi, megnézem őket!

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#4993) maross válasza #49155328 (#4991) üzenetére


maross
veterán

Tenyleg er valamit, vagy nepetetes? :) Pont ma futott be a kapuczineres kaveadag, de megfogadtam, hogy jo ideig ez volt az utolso kezmuves-porkolos rendelesem, es inkabb kiprobalok par jonak mondott bolti szemes kavet.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#4994) contaxg


contaxg
veterán

Ha budget kávé én akkor egy bajai pörkölő saját márkás cuccában hiszek. Lelittel, Ibearitállal darálval erős olaszos karakter elég jó krémával, . Erős olaszos karakterével caffe latte-nak reggelre nekem tökéletes.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#4995) bbuffy válasza contaxg (#4994) üzenetére


bbuffy
senior tag

Ez egy olasz márka, nem magyar. Amúgy meg tuti hogy csak robusta.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#4996) contaxg válasza bbuffy (#4995) üzenetére


contaxg
veterán

A tiszta robusztával nincs semmi bajom, főleg tejjel hígítva. Nálam lejőn az édesség is az ízben ezzel a kávéval. De az biztos, hogy karakteresebb mint pl egy Pellini a MM-ból (ami szerintem jobb mint egy Oro amit hasonlón áron akciózták vagy talán még olcsóbb is volt mint a mostani Tesco ajánlat). Nyilván ha nem csak robuszta lenne az ára is más lenne.

Megnéztem ismét a csomagolását. Régebben csak a magyar cég volt feltüntetve (Platinumcafe Kft, Baja), de most már rajta van egy olasz csomagoló, gyártó is.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#4997) body007 válasza maross (#4993) üzenetére


body007
addikt

Nem tudom, ebben a hónapban majdnem 20k-t költöttem kézműves kávékra (boro, manu) de még meg se tudtam kóstolni őket mivel nincs (még) normális őrlöm. :O
Ha minden igaz ma - holnap szert teszek egy 702-re

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#4998) Toobee válasza contaxg (#4996) üzenetére


Toobee
veterán

Ennyi pénzért a legsilányabb, vietnámi robusztát lehet csak adni. Nem az ízével vitatkozom, ha finom, akkor örülök neki! Örülök, hogy pár hónapja be mertem vállalni az AlzaCafét, ami azóta úgy látom szép karriert futott a fórumosok között és tényleg azt kell mondanom, hogy talán a legjobb vétel 4000 Ft/kg alatt. Külön öröm számomra, hogy nincs benne robuszta. Sajnos, pont most emeltek árat, 3300 csomagár helyett már 3975 Ft-tól indul, bár a 3x1 kg-os kiszerelés még mindig 13990 Ft.

https://barbieripnk.hu/

(#4999) maross válasza Toobee (#4998) üzenetére


maross
veterán

Mindenkeppen 3x1 kg csomagolasban ajanlanam 4666-ert ::DDD

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#5000) looser válasza Toobee (#4998) üzenetére


looser
addikt

Akkor itt valami zűr lesz a webshoppal, így ugyanis még drágább, mint ha az 1kg-osból betennél 3db-ot a kosárba :-)

maross: megelőztél :-)

szerk.: egy budapesti rendelésben benne lennék 1kg-al.

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.