Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
zsofi_kayak #45 üzenetére
Szeretném jelezni viszonylag komoly érdeklődésemet - a kajak megvétel tekintetében.
-
gege71.hu
addikt
válasz
zsofi_kayak #45 üzenetére
Squirel ha jobban megnézed több mint 1 éve írta azt a hozzászólást..persze nem kizárt, hogy még ma is keres
Nézd meg az adatainál az elérhetőségeit és esetleg dobj neki egy mailt . -
gege71.hu
addikt
Ha tud vki használt nem lepukkant állapotú K1-et kb Csepeli szintűt az keressen fel plíz..
Adataimnál minden elérhetőségem. -
Andie
őstag
Gyak. Gege elmondott mindent, amit igy indulásnak érdemes tudni, erre céloztam, mikor azt mondtam, hogy egy már tapasztaltabb kajakos 1-2 délután elmondja neked ezeket a dolgokat, netán megmutatja.
K1 halál egy kezdönek, már olyan szempontból, hogy vizes lesz párszor az ember, mire 1-2 métert meg tud tenni veleÉn MK-ban kezdtem, de azzal is volt 4 nap mire néhány mólót el tudtam haladni
Aztán 1 évig nyomtam ebben a kis teknöben, aszittem én vagyok a király! Aztán alám rakták a K1-et (megfelelő beavatási szertartás után), én meg bepattantam, ellöktem magam a mólótól, mire elegánsan kifordultam belöle a másikoldalon. Persze a sok ''ifi'' ott röhögött rajtam a mólón, hát mire jók a barátok?
De valóban, mikor már 3 hete nem borultam, napi 20 km-t nyomattunk, akkor is értek meglepetések. Úszó pingponglabda / kosz / döglötthal kiemelése a tollal, és haver felé dobása nemmindig a kellö sikerrel zárult, hanem borulással. Áh-mit-nekem-ez-az-uszály jellegü dolgok általában 50% eséllyel borulással végzödtek még egy darabig. Késöbb már ezek nem jelentettek problémát, de egy alkalommal a tápéi MAHART hajójavitóhoz orral be volt állva egy bazinagy vontató, és a motorját tesztelték, a sodrással merölegesen lógott be a fara a vizbe, és fullgázon kavarta a vizet. Ilyet még nem láttam, gyerekek, mint az Odüsszeuszban az a viziszörny, kb 2 méter magasra verte a vizet, és a Tisza túloldalán is kb fél méteres hullámokat csapott. Mivel sodrásnak felfele oldalazva (szembe a hullámokkal) nehéz haladni, mi meg mentünk volna haverral, néhány perc vacillálás után nekivágtunk nagy sebességgel a lélekvesztö hullámoknak. Nemondjam, a másodiknál vizbe haraptunk, de ez még hagyján, vagy 5 perc alatt tudtuk összeszedni a cuccot (hajó, lapát, kulacs, kis zacsi a kulccsal, bérlettel, stb), és vagy 200 métert sodródtunk lefele, mire partra tudtunk szállni (a helyszinnel szemben kb 5 méteres leszakadás volt).
Szóval voltak szép történetek.
Ja, igen. Boruláskor nem kapszkodunk a hajó oldalába, hogy hátha mégis bennmaradunk, mert 1részt biztosan nem maradunk (kötéltáncos + hosszú rúd = kajakos + lapátja), másrészt az alólunk kiforduló hajó úgy fejbevághat minket, hogy úgy járunk, mint Andie bácsi, és felreped a szemöldökünk. Hazáig kb fél liter vért vesztettem, a sárga törülközöm eredeti szinét már senki nem mondta volna meg. Azóta is van egy kopasz folt a szemöldököm közepén. Emlékül.
Ha borulunk, akkor boruljunk, vetödjünk, nagy levegövel, nem szégyen az, nem omolik össze a világ, olyan ez, mint bicajjal esni. Csak itt ha felkészül az ember (van rá kb 1 mp), akkor ügyesen tud borulni, netán még a kezében is marad a lapát, és csak a hajót kell gyorsan visszaforditani, majd partraúszni.Viz kiönt, visszaül, evez tovább. -
gege71.hu
addikt
Jó lenne ha linkelnél is vmi képet / infot erről az OASSOU micsodáról.
Az, hogy nem teljesen fedett nem túl bíztató. Nem ismerem mindenesetre.
A kavics, hogy árt e?..hmm az éles nagyobb darabokra ha ész nélkül kicsapat az ember egy partszakaszon egyértelműen árt a hajó egészségének.
Ártalmas továbá (feltáve ha van kormányszerkezete a hajónak) a víz alatt megsunnyadó belógó faág/rönk vagy sekélyebb vízben egy b***ott nagy kő amely felett a hajótest még mondjuk elsiklik, de a kormánylapát hátul már jól bele bír akadni amitől jobb esetben csak kicsit elgörbül, rosszabb esetben kiszakad a helyéről vagy letörik.
Karbantartás:
Ugyebár nem árt tisztán tartani a cuccot, a vizet lehetőleg minden használat után ki kell önteni(ha került bele), a beülőnél a kormányrúdnál ülésnél szárazra törölni.
Időnként nem árt a kormányszerkezetet megigazítani, meghúzni a bovdeneket, bezsírozni azt ill ot ahol átbúvik, felfekszik stb.
Borulékonyság:
Full kezdőként mondjuk egy K1-gyel garantált a csobbanás (többször is),
Ha esetleg vmi kormánynélküli eszkimókajakról vagy egy robosztusabb portyakajakról van szó akkor kisebb az esély a borulásra, de a kezdők rendszerint ezzel is nagy sikerrel befordulnak.
Későbbiekben is akad bőven esély a fürdésre ha már megy is az evezés. PL lapáttal élével húzás=garantált csobb
Vízibusz elhaladtával ha nem fordul az ember orral vagy legalább farral a hullámokra kb merőlegesen, de legalábbis mindenképpkerülve, hogy azok oldalbakapják a hajót akkor az is nagy eséllyel borít, pláne ha esetleg ilyenkor a bepánikolva még sebessége sincs kis kajakunknak.
Aranyszabály, hogy a kajakban ülve a lapátba kapaszkudunk... azzal támasztunk(lapjával...nem élével) billenés esetén NEM A BEÜLŐ PEREMÉBE markolászunk!!! ill ha igen, főleg pánikosan csinálva azt akkor megint csak TUTI a CSOBB.
BORULÁSKOR első dolog a hajó visszafordítása...(különben a beülőnél beömlő víz hatására búcsút mondhatunk szépreményű vízijármúvünknek. (Még ha van is légtartály a hajóban akkor is elsüllyedhet, kellő mennyiségú víz és idő kérdése...láttam én már K1-et elsüllyedni.
Visszafordítás után lapát berak, úszás kifele hajóstul..nem otthagyni azt mint eb a szaharát
Vérprofik megpróbálhatnak a vízzel kissé megbuggyantott K1-be visszamászni a hátsó dekk felől felkúszva...kurva nehéz mutatvány..ujraborulásra nagy az esély
[Szerkesztve]
szerkaláltam ezrről az oassou-ról képet...hát vazz ez valami borzadály..kajaknak még csak véletlenül sem nevezném
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
No, most már én is keresek kajakot.....
A decathlon -ban van egy OUASSOU kajak
71.490 pénzért,
260x78 cm
nem teljesen fedett, Önürítő
Kérdéseim:
[1.] A kavics nagyon árt a kajaknak?
[2.] karbantartás alatt mit kell érteni? -
Andie
őstag
Átkerültünk!
Köszi tiv83us!
No Problem - tiv83us -
rii
nagyúr
válasz
GombócArtúr #36 üzenetére
Legyen inkább egyéb hardver ...
-
GombócArtúr
senior tag
Szerintem megérné átrakni a topicot a fáradt gőzbe, kajakos topic néven, nem? Ott biztos nagyobb sikere lesz, talán még találunk bérelhető HAJÓt is
-
Andie
őstag
Jólvan, maceráltak ezzel már akkoris, nemtudom mexokni. Volt nekem a kajak nemcsak csónak, hanem ladik is. Azon is jót röhögtek. Valahogy sosem tudtam megérteni ezeket a kicsinyes dolgokat, most miért hajó az a szerencsétlen kajak, miért nem csónak? De mindegyis. Szögedi parasztgyerök vagyok, vállalom.
Ez azért jóhir, hogy bárhol vizre lehet tenni a hajót (figyelitek!), mostmár csak az a kérdés, hogy hol érdemes? Merthogy pl a szénmonoxidnak, azaz kipufogógáznak mint tudjuk, az a tulajdonsága, hogy lefele száll. Namost a rakpart szerencsés esetben magasabban van, mint a viz felszine, tehát itt városon belül egy jó tempós kajakozással kellő mennyiségü CO-t szivnánk be. Én ezért pártolnék egy offroad.. bocsánat, offwater evezést, valahol távol a nyüzsitöl, a természet - és kedves barátosnénk - lágy ölén.
No nyilván ezt nem mindennapi edzésként képzelem, ahogy Rii irta, de a fenti eszmefutattásom sztem Te is gondold át, és inkább a kevésbé forgalmas helyek felé evezz. És akkor még a hajókat (itt gondolok a nagy szállitó és sétáló hajókra) nem is emlitettem, amik ugyancsak füstölnek szépen.
Mindenesetre a topiccal már azt elértük, hogy legközelebb (1 hét múlva) ha a balcsira megyek, egy kajakot tuti kibérelek -
csibe90
újonc
Hali!
Jó állapotban lévő kajakot keresek 55kg-os lánynak kb 50000ft értékben.Versenyhajót (Nelo, Hódy stb.), de lehet kopintott is! Pestiek előnyben, de vidékre is le tudnék ugrani érte.Nekem nagyon sürgős lenne!!!
Előre is köszke
Tel.szám : 06-30/445-8974 :)):)):)) -
nofreenick
aktív tag
válasz
gege71.hu #25 üzenetére
húúú ez nekem is bántotta a szemem
andie: érdekes, h azt írod 1-2hét után már megy szépen a dolog... én elég későn kezdtem (asszem 14 voltam) és persze K1-el, mert az MK már kicsi volt, és kb1 hónapig csak borulás volt, nem evezés...aztán belejöttem, és nagyon szerettem csinálni... 5-6 évig jártam rendszeresen én is edzésre, edzőtáborokba, kissebb versenyekre, de nagyon messze voltam a komoly megmérettetésektől.... manapság meg kiba.ott lusta vok, pedig sztem a lehetőségem meg lenne... meg jó lenne a mozgás... viszont a szép emlékek megmaradtak
-
gege71.hu
addikt
Itt még érdemes körülnézni.
Még a Storcz Boti is bótol vmi méregdrága(igaz fullprofi alig használt) cuccot:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Lakásba szvsz te azt be nem viszed..mármint egy K1-et...Bár nem tudom milyen a pecó de pl már egy lépcsőforduló vagy szűkebb kanyar meghiúsíthatja a dolgot.
ja a Dunán pedig nincs korlátozva a kajakozás. (persze vannak kivételek, mint hajóállomás kötélzete stb környékén/közé fölé nem ildomos odaveretni, meg még egy két ilyen szabály, de pl Békástól Visegrádig minden zugot ismertünk és bejártunk...''NO LIMIT''
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
''Azért egy 50ezres csónakot''...Ez volt az elsők közt amit a kajakos fejébe flash-eltek anno..jól bele a ROM-jába nem CSÓNAK hanem HAJÓ mint ahogy nem is evezője van a kajaknak hanem LAPÁT-ja.
Én is kajakoztam vagy 6 évet..de jó is volt..SZENTENDRÉN, meg Békáson a BKV Előre-ben. Pár hete én is foglalkoztam a dologgal és van is egyesület Szentendrén, de hajót egyenlőre nem találtam(igaz sokat nem is jártam utána). A lapátom még megvan (jó kis első generációs, méretemre csináltatott hófehér WING lapát).
Na szal hogy a legelső hsz-hez is kötődjön picit: tippnek adták meg hajóbeszerzés ürügyén, hogy a római parton nézzek szét, ott ugyanis most jópár vízitelepet építenek le (gondolom a sok ratyi pénzmosó lakóparképítés miatt) és ott adják el a hajókat.
Egyébiránt ha 30 k környékén tud vki K1-et azt érdeklődve hallgatom/hallgatnám. -
Andie
őstag
Hát, attól függ, min mész keresztül a partig
Mert mondjuk 1-2 forgalmasabb utca, villamosmegálló, stb - hát, nem lepödnék meg, ha páran hangosan röhögnének
Én Szegeden kb 800 méterre laktam a Tiszától, egy szántóföldön meg a töltésen kellett volna csak átgázolni, nemis ez volt az akadály. Hanem a tárolás. Azért egy 50ezres csónakot csak úgy nem dobhatsz a biciklitárolóba, vagy a sufniba. Azt kenni kell, jó helyen tárolni, hogy le üssék be az oldalát, ne essen le, ne érje napfény, fagy, stb. -
rii
nagyúr
-
Andie
őstag
válasz
GombócArtúr #20 üzenetére
Tuti, hogy lehet kölcsönözni is! Majd utánnajárok. Ha másnem, leugrunk a balcsira. Grillezünk nagyot a nyaralónkban
Tildy : naná! Kis kövér kölök voltam, mikor odamentem, mindenki ezzel szivatott, aztán mikor eljöttem, középsuliban én voltam a jani. Nem egy bodybuilder alakom volt, tán egyik kajakosnak sincs, de sokan nem mertek kekeckedni, nomeg a lányok is jobban fogadták a köszönésem
rii : Dunán bizti lehet kajakozni, szoktam látni néha, föleg a szigetek körül. Kérdés, hogy megéri-e? Mert itt, a kikötök, meg a böszme hajók között evickélni, hát nem az a feeling... Asszem mindenképpen érdemes lesz elutazni valahova. -
GombócArtúr
senior tag
ha van rá lehetőség, én nyáron bennelennék ilyen kirándulásosdiban, persze kajakot szerezni még mindig krdéses, eesetleg bérelni azt lehet?
-
tildy
nagyúr
Andie: na azért nem nyomtam én oylan gyakran, de tavasszal és ősszel, amikor csak lehetett , mindig mentem ki a zagyvára.Szerintem sokkal jobb mint a kenu. Sőt itt legalább magában mehet az ember, nézelődhet, stb... Nagyon szeretem. Ráadásul erősíti az ember karját
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Gombóc : nembaj, mindig kell az ifjúság, hogy feldobja a vén hüjéket
Tildy : üdv a csapatban!
rii : Remek! Ha ekkora kereted van, akkor tutira találsz neked megfelelö cuccot. Ne is gondolkodj, vedd meg. Figyelj oda, hogy üvegszálas, de méginkább karbon legyen.
Sajna nekem is az egészben az edzés-szag volt a büdös. Nemazért, szerettem súlyzózni is, jók voltak az esti focik, már mondjuk a heti 2x 12 km futás annyira nem jött be (pedig akkor még le tudtam futni), de legeslegjobban azt szerettem, mikor kivettem a hajót a tárolóból, vizre tettem, és nekivágtam a folyónak, fel, az ismeretlenbe. Volt, hogy haverral ketten feleveztünk Algyöig, ott fürödtünk egyet (az edzöi tiltás ellenére), aztán visszajöttünk. Láttunk őzeket inni a parton, akik amint megláttak, elfutottak az erdőbe. Volt egy kedvenc ''öreghalászunk'', néha vittünk neki pálinkát, cserébe adott halat, amit nagy örömmel vittünk haza
Volt egy fa, amire jó vastag kötél volt felkötve, a kenusok által. Mikor nem volt ott senki, kikötöttünk, azt a partról tarzan-szerüen belengtünk a viz fölé, ott elengedve nagyot csobbantunk a vizben. Aztán mikor messziröl feltüntek a kenusok, pucoltunk, mint állat. Egy egyes kajak kb olyan gyors, mint egy kettes kenu, már ezt is lemértük, hálistennek megúsztuk
Volt, hogy pocok úszott át elöttünk, volt, hogy horgász zsinórjába akadtunk, volt, hogy egy visszaforgóban felgyülemlett 15 négyzetméternyi szemétbe borultunk haverral, addig hüjültünk egymással. Aztán nem volt túl vicces, mikor egy 150 kilós felfúvódott disznó merült fel közöttünk.Orditva úsztunk a túloldalra
Haver lapátjáért úgy kellett leeveznem 500 métert, mert elvitte a sodrás a nagy pánikban. -
-
tildy
nagyúr
Én gimiben kajakozgattam, főképp a városi zagyván, Jászberényben. Imádtam!
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
válasz
GombócArtúr #12 üzenetére
Kéne szervezni egy ''Öreg Kajakosok Nosztalgiaklubbját'', aminek keretén belül leeveznénk valameddig, bográcsoznánk egy nagyot, meg visszajönnénk
Bár ez utóbbihoz nem ragaszkodom
hejhhh.. a régi szép idök. -
GombócArtúr
senior tag
válasz
GombócArtúr #11 üzenetére
ja, és amikor jártam kajakozni (általános iskola 3ik osztály) 10 tökéletes fekvőtámaszt simán megcsináltam egymás után, ma már....
és egyszer elmentünk visegrádig, meg vissza, és odafele rohadt nagy sodrás volt, alig haladtunk, visszafele meg siklottunk mint az álat. Valahol, valamiért megálltunk, és az egyik gyerek rosszul szállt ki( négyes kajak), és miatta beleborultunk a csalánosba
És amikor visszaértünk bográcsoztunk, frankó volt.
-
GombócArtúr
senior tag
régen a Multi SE- nél tanultam kajakozni, frankó hely! Nemtom hogy még létezik ez, hisz több mint 10 éve volt már ez. Mindenesetre néhanapján szivesen elmennék kajakozni, gondolom ez olyan mint a biciklizés, hogy nem lehet elfelejteni. Hogy megint beiratkozzam egyesületbe, arra meg nincs időm már. Tök jó volt annó
, jó visszaemlékezni.
-
Andie
őstag
1. Nemárt, ha tudsz úszni.
2. Ha van pénzed, vehetsz hajót, lapátot, felszerelést, és akkor 2 délután megmutatja valaki neked a technikát.
2.b : beiratkozol edzésre, és akkor X pénz fejében megtanitanak, plusz hajót is bérelhetsz / adnak.
3. 1-2 hét után már úgy evezel, de úúúgy!
Megdobbant a szivem, mikor megláttam a topicot. 6 évig eveztem az Olajbányász SE kötelékeiben, elöször Gigi, aztán Gyuris Lajos szárnyai alatt. Sajna versenyig soha nem mentem, a suli fontosabb volt. De soha nem fogom elfelejteni azokat a délutánokat, amikor a Tiszán a 186-os fölött meseszép környezetben, távol mindentöl, ami civilizált, ami zajos, ami büdös, csak eveztem, siklottam a vizen, körülöttem a vadszölövel benött fákon.
Nagyon fáj, hogy ma nem evezhetek, de minden erömmel azon vagyok, hogy ha ritkán is, de le tudjak járni. Pesten milyen lehetöség van? Vagy menjek vissza Szegedre?
Ave Kajakosok!! Hajóra fel! -
rii
nagyúr
Hogy lehet elkezdeni kajakozni?
Egy sportegyesülethez kell csatlakoznom 3-5,000 havi díj fejében? -
tocsa
senior tag
Up!
Hali gericooper! -
tocsa
senior tag
válasz
gericooper #5 üzenetére
Azért eléggé megindult a fantáziám, annak ellenére, hogy finnyáskodom az ár miatt.
Magyarázat: nem vagyok annyira vérprofi, hogy feltétlenül szükségem lenne karbon hajóra, egy üvegszál is bőven megtenné. Jóllehet, már 14 éve űzöm ezt a sportágat.
De mondom, az ajánlat érdekel, és ha tényleg jó a cucc, akkor könnyen úgy dönthetek, hogy mégis megérdemlek ennyi idő után egy komolyabb hajót. Nem szeretbnék elszalasztani egy jó ajánlatot.
Egyébként ha Szegedi vagy, tudsz a kollegának Szegeden hajóépítő mestert?
Még valami, Mivel ebben az évben úgy esett, hogy Szegeden van a VK, lehet, hogy kimegyek rá. De ennek kicsi a valószínűsége. -
tocsa
senior tag
válasz
gericooper #5 üzenetére
Ha láttam, utána tudok nyilatkozni.
30-at csak akkor adok érte ha tökéletes: nincs sérülés rajta, szerkezetileg nincs túlzottan nyüstölve (pl. beülője nem lóg, ha kiemelem), kormány tökéletes, minimális holtlengéssel, sehol nem ereszt. Belső szerelvények tökéletesek. Rendszeresen karban volt tartva, zsírozva volt. Stb.
Sajnos Budapesten lakok. De:
máj. 16-18 Marthon OB Győrben, ott leszek vasárnap délután Masters K-2-ben. Lehet, hogy szombat délután is (Masters mix).
Illetve a Masters OB most nem Velencén lesz, hanem Szegeden, ha jól nézem, aug 1.-3.. Ott leszek, versenyprogramtól függően.
Üdv! -
gericooper
aktív tag
van egy k1-es hajóm 30-ért alku nélkül eladó, de csak akkor ha találok újabbat. (azért csak akkor mert minden nap használom) karbon aljjal, karbon üléssel csepeli forma. szegeden.
-
tocsa
senior tag
Én is keresnék hajót. használt K-1-es versenykajakot 10-30 ezer HUF-os kategóriában. Egy ''klasszikus'', ''régi'' Csepelinek nagyon örülnék, akár farkormányos is jöhet. Ha jó hajó, akkor megfizetem. Előrebocsátanám, hogy 193 cm/83 kg vagyok, úgyhogy sokszor előfordul, hogy ''sima'' hajóba nem férek bele.
Ha már itt tartunk, akkor keresnék használt váci/Babella/v. egyéb típusú, Wing6-os fém tollpárat. Használtan pár ezerért.
A te kérdésedre:
Szegeden nem tudok hajóépítőt, pedig könnyen lehet, hogy van. Kajner ha jól tudom szegedi, és gyárt karbon lapátot. Talán gyárt hajót is.
Van egyébként jópár magyar hajógyártó: Hódy, Pörnyeszi (ő már nem gyárt?), Fralaga (talán ő sem),...
Nem találtam olyan fórumot, ahol kajakokat árulnának (pedig van sok használt). Az aproneten egy darab verseny K-1-et láttam, de az full karbon, 60 e HUF-ért, annyit meg nem ruházok bele. Ha valaki tud neten fórumot kajak adás-vételre, akkor írjon.
Na Üdv! -
Squirrel
őstag
Hahó! Valaki!
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Nem tud véletlenül valaki eladó kajakot vagy valaki kajak-építőt Szeged környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- ZIDOO médialejátszók
- GTA VI
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest