Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
válasz
Vision
üzenetére
Ezzel egyetértek.
De az elmúlt évek teljesítményét tekintve lassan elmondható, hogy a lakhatást és bizonyos szolgáltatásokat leszámítva már pariban leszünk - több területen meg is előzzük - Nyugat-EU-val, de akár USA-val. Pl élelmiszer bevásárlás, üzemanyag, de akár már az éttermi árakat is ide vehetjük. Cipruson, Spanyolországban már olcsóbban eszel jó étteremben mint Budapesten vagy a Balcsin.
Érdekes, hogy pl Numbeo-n Budapesten egy 3 hálószobás lakás bérlését a városközponton kívül 279k HUF-ért írja. Ez nem tudom mikori adat lehet, de a mai valóságtól elég messze áll. Családdal akkor ez olyan 100-120nm-től indul. Ingatlan.com-on olyan ami jó helyen van, elfogadható állapotban, 500 alatt nem igen van (persze ez Budapest), de inkább jóval felette, 6-700. Szóval a 3-4x-es szorzó már itt is inkább "csak" 2x.
Én nem tudom Ti hol éltek, hol vásároltok, mit esztek, de én már egy ideje nem látom ezt a nagy árkülönbséget itthon vs "nyugaton", így annak az igazolását sem, hogy mindenki nyugodjon le, mert kint sokkal drágább minden. -
brumi1024
veterán
válasz
Vision
üzenetére
En ezt ertem, de ott ez egy nem kiemelkedo ajanlat. Nem reprezentalja a cost of livinget az, hogy az orszag egyik legdragabb varosat valasztjuk ki, mert eppen ott van az adott ceg irodaja, mas cegeknel is megfigyelhetok ugyanezen kulonbsegek. De ha mindenkepp ragaszkodunk ehhez, akkor lehet Jerseyben is alberletet keresni (vagy itthon a dragabb keruletekkel hasonlitsuk).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Trollok komolyan
- Építő/felújító topik
- BMW topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest