- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
po1son #12843 üzenetére
Szerintem meg:
a, ladám volt jogsi nélkül játszósautó (majd elkaptak vele, visszavonulás)
b, szimulátoron (RBR) 3000 versenykm-m volt (ez csak a verseny, a gyakorlás ennek a sokszorosa volt.
c, a vizsgán nem Laudát, Ken Blockot, Schumachert várnak. Sőt, ha túl magabiztos vagy szándékosan kerget hibába. (lássukmittudsz alapon) Igazából, egy túl félénk szabályokat 80% ban tudó igazi tanulóvezető az elvárás. (Lassú kanyarodás, semmi előzés stb) pl az előzésnél, az első 1000 km-en sosem néztem tükörbe, (mert nem nagyon elő9tünk és nem volt meg a rutin) ami hiba, mert bármikor otterem egy erősebb, gyorsabb autó lendületben, és sok baleset van ráijesztésből.
d, oktatóm mondta --pesten minden 2. ember megbukik az első vizsgáján. (50%) (Vajon miért)
e, kiszámoltam. Egy bukás közel 40ezer + kiesek a munkából, és még meg sem kapom időben a papírt (ha megvan akkor már késő volt) Innentől a te b válaszodra tudod a választ. (Kicsit mérgelődtem, is mert tudtam anélkül is menne)
f, azóta csak a saját kis kocsival 1 év alatt mentem 32ezer km-t plusz még céges stb, főleg Pesten, (soksok balesetet megelőzve) szóval nem igaz mindenkire ez a fizetett nem is tud vezetni.
g, ha úgy vezettem volna mint most (dinamikus, inkább rallys) megbukok bármikor bármennyiért, mert nem ez az elvártIsmerek olyat aki 3 bukás után iskolaváltás után ment át mert rásegített egy kis zsetonnal, na ez tényleg veszélyes...az a gyerek kb kutyát pórázon, meg áramot vezethetne...
-
jerry311
nagyúr
válasz
po1son #12843 üzenetére
Nem nagy dolog átmenni 20 órával, 15-tel se (papíron nyilván megvan a 30, mert meg kell legyen). Kb. 13 évesen egy vidéki nyár után simán átmentem volna egy rutin vizsgán. Pedig nem vagyok se Schumacher se Vettel rokon, de még csak Prost génjeiből sincs bennem és még csak nem is vezetek nagyon jól. Annyira azért szerencsére igen, hogy para helyett simán el mernek mellettem aludni. Jobb is így szép csendben, mint sikoltozó gyerekekkel becsúszni egy kamion alá.
Forgalom és táblák az már más kérdés, de ott ahol mi jártunk ez teljesen lényegtelen volt, néha jött egy traktor. Ha már nem kell járműkezelésre koncentrálni, csak táblákra és forgalmi helyzetekre, akkor gyorsan megy. A forgalomban töltött óráknak egyébként is inkább erre kell elmennie, nem arra, hogy rákoncentrál az ifjú Schumacher a lefulladás nélküli elindulásra.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
po1son #12823 üzenetére
Ez nem igazán csak így meg
nekem könyv a kezemben sem volt..érdekes tudom a kreszt
1300 kérdésen végigmentem egyesével, utána kb 100-150 teszt.. szerintem eléggé bele jell jönni a tesztbe, nem csak a tartalmi tudásra épít a program. Meg idő sem sok van, elengedhetetlen, hogy felismerd a képeket. Végém már a kérdés pár szavából tudtam a választ. Hozzáteszem oktatáson sem voltam (Digikreszt toltam 1000el) csak a T kategóriánál, de azt pihentettem 1 évig, és csak a B után csináltam meg.
-
westcoastog
veterán
válasz
po1son #12823 üzenetére
3 lefulladás eddig, meg voltak még odafigyelési gondok pirosnál, meg gyalogos átkelőnél, meg még lassú vagyok, nem megy még zsigerből.
Majd belejövök, 6. alkalom meg első pest..
Csak ilyenkor szidom magam meg mérges vagyok hogy balfackodom, közben tudom hogy mindenki így kezdi. -
buci30
addikt
válasz
po1son #12818 üzenetére
Most kérdeztem meg ha még csak tanfolyam volt és semmi vizsga akkor 9hónap után elévül akkor mehetek másik suliba is akár. A másik része az igen 2 év.
Nem a kérdésekre szeretném a választ megtanulni csak így könnyebb és jobban belép rögzül ha nyomkodom és látom a helyes választ stb de ez is biztos egyén függő ,kinek melyik a jó.
e-learning oktatás amire gondoltam amivel itthon tudok és saját magam osztom be az időmet ez volt a lányege...
-
jerry311
nagyúr
válasz
po1son #12728 üzenetére
Nyilván vannak rosszindulatú vizsgabiztosok is. Engem másodjára egy ilyen buktatott, az oktatóm előre figyelmeztetett, hogy nagyon figyeljek mindenre, mert egy köcsög. Simán beszívtam a buszmegállóból elindulni akaró helyi járat gumiszabályát. Ugye ha nem jár hirtelen fékezéssel, akkor ki kell engedni, ha hirtelen fékezéssel járna akkor nem. Na hát itt a vizsgabiztos szerint nem lett volna hirtelen a fékezés és kiengedhettem volna. Sőt még azt is a fejemhez vágta, hogy nem figyeltem eléggé, mert ha jobban figyelek akkor láthattam volna, hogy hamarosan indul, mert az ajtók felett világított a záródásra figyelmeztető piros/sárga lámpa.
Na mindegy, helyet cseréltem az oktatómmal, aki aztán vörös fejjel sportosan vezetve visszavitte a 12 tonnás jószágot a rutinpályára.
Majd felhívta a többi diákját, hogy ma inkább ne jöjjenek, mert ha nagyon jól vezetnek akkor is esélyesebb a bukás.
Viszont a többi vizsgáztató B rutin és forgalom, C rutin és 1., 3. vizsgán teljesen korrektek voltak.Akárhogy is nézem ez csak 1 köcsög 6 vizsgáztatóból.
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy 4 vizsgából 4-et nem lehet a vizsgabiztosra fogni.Gond van a tanulóval vagy az oktatóval vagy mindkettővel.
Azért is írom az oktatót is, mert húgomnak is nehezen ment az első oktatójával. Aztán 10 óra vezetés meg pár óra hidegben várakozás* után oktatót váltott és minden nagyságrendekkel jobb lett. Máshogy magyarázott, más stílusban mondta ha valami nem jó, azt is hozzátéve, hogy miért és mi lenne a jó. (* Az első oktató nem jelent meg pár alkalommal, aztán behazudta, hogy ő ott volt, de hugi nem.) -
jerry311
nagyúr
válasz
po1son #12682 üzenetére
Ez a szopó része.
Én is mentem már be az üres káposztásmegyeri okmányirodába reggel 8-as nyitáskor. Tényleg csak az 5 közszolga volt ott és közölték, hogy ló... van nem ügyintézés, ha nincs időpont foglalva.
Apám meg bement másikba jogsit csináltatni (Újpest városháza) ott kapott sorszámot és várt. Kb. 5 percet.
Amikor érte ment, akkor mondták, hogy menjen fel sorszám nélkül nyugodtan, mert nincs 1 ügyfél sem. -
po1son
addikt
válasz
po1son #12670 üzenetére
Nah jó nagy pofára esés volt a nap vége. Esztergomi úti okmányirodába csak időpont kéréssel lehet jogosítványt csináltatni 8 hónapja. Ez így van globális szinten mindenhol Budapesten vagy van olyan, ami sorszámos és kiülőm a soromat? Jövő héten csütörtökre kaptam volna időpontot amúgy....
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Megújult a PROHARDVER!
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Canon EOS DSLR topic
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest