- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a tény, hogy ezt idehánytad ahelyett, hogy ész érvekkel próbálnád meggyőzni a másikat (ahogyan én is tettem), hogy miért nincs neki igaza, az csak téged minősít.
MontyBoa:
"A konkrét rendszerhez írt könyvtárakat én nem nevezném keretrendszernek.
A keretrendszer lényege pont az lenne, hogy általánosan használható... "Vegyük alapul a Webprogramozást, ha már úgyis témánál vagyunk. Adott egy Webfejlesztő, aki saját vállalkozásként űzi ezt a tevékenységet és több megrendelője is akad. Szerintem, amennyiben van egy saját, jól kidolgozott, stabil és működőképes rendszere, akkor azt fogja újra és újra eladni, a megrendelő által meghatározott változtatásokkal egyetemben. A változtatások nem feltétlen, sőt, esetek jelentős részében nem befolyásolja a már meglévő alap rendszert, sokkal inkább külcsínre megy.
Így én azt gondolom, hogy keretrendszernek nevezhető, mert ugyan azt használja újra és újra, több projekthez, mindeközben mégsem használja több projekthez, hanem végsősoron ugyan ahhoz, csak más köntösben. Ezért is fog jól működni.Azt teljes mértékben megértem, hogy ami(k)ről itt szó van, az pont egy olyan dolog, ami az autóktól a repülőkig mindenhez IS passzol. De én mindössze erre reflektáltam annyit, hogy éppen emiatt lesz megbízhatatlan és instabil.
Brozoo:
"A JS keretrendszerek + libek nagyrészének mérete kb-ben mérhető. Szinte észrevehetetlen kódnövekedést okoz a használatuk."Természetesen ez így igaz, nem is vitatom. Csak látszik, hogy nagyon XXI. századiként gondolkodtok. Annak idején (C64 és társai korszak) ezek a plusz kb-k igencsak sok gondot tudtak okozni. Így nem volt mindegy az, hogy egy adott program hogyan volt megírva. Mert nemes egyszerűséggel nem volt hely. Én még ebből a korszakból szocializálódtam, így minden esetben törekszem arra, hogy a programjaim a lehető legletisztultabbak legyenek, illetve amennyiben van rá mód, nulla sallanggal.
Egy nagyon egyszerű példa, hogy jobban ki tudjam fejteni, miért így gondolkodom: A Webprogramozás csak hobbi, a való életben vezérléstechnikus vagyok. 5-400 Voltig tervezek, építek és programozok vezérléseket. Utóbbihoz használok PLC-ket, HMI-ket és saját gyártású, PIC vezérlésű elektronikákat.
A PLC-ket 2 általános nyelven lehet programozni: C-ben és az úgynevezett Létra-diagramban. Én utóbbiban dolgozom, mert sokkal áttekinthetőbb, letisztultabb (való igaz, a C-hez hasonlóan szintén egy magas-szintű programnyelvről beszélünk), és fordítást követően lényegesen kisebb méretű a feltöltendő fájl. Ez itt már számít, hiszen egy ilyen eszköznek a memóriája nem végtelen, mint egy számítógépé.
A PIC vezérlés sem különbözik ettől sokat. Azt is lehet C-ben és Assembly-ben programozni.(Megjegyzés a guglizás helyett: A PIC egy mikrokontoroller). A PIC esetében hatványozottan igaz, hogy korlátozva vagyunk tárhely tekintetében. Vannak az ismerőseim között olyanok, akik C-ben programozzák az eszközt, én Assembly-ben teszem ezt. Az gyakorlatilag a gép nyelve.
Ami itt a lényeg, hogy ugyan azt a feladatot meg lehet írni mindkét nyelvben, azonban mind kiterjedésére, mind a program futási idejére negatív kihatással van jelentősen, ha azt C-ben teszed meg."Plusz ha használsz egy framework-öt vagy libet, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem érted a működését. "
Persze, nem feltétlen jelenti azt. Csak van elég tapasztalat azt illetően, hogy márpedig azt jelenti. Mert az ember márcsak ilyen, ha működik, elfogadja és nem érdekli, hogy mitől működik.
Saját tapasztalatokból sem kell messzire menni. A cég, ahol dolgozom, megrendelt egy honlapot. Keretrendszerek sokaságából állt össze, annyi hibát dobott a console, hogy megszámolni is sok volt, telis tele volt megannyi felesleges sallanggal és mindezt úgy, hogy valójában egy funkciók nélküli, mondhatni digitális újság volt az elvárás. Ez szépen is működött, egészen addig, míg nem jött a vezetőség felől az igény egy speciális kalkulátorra, amivel az ügyfelek meg tudnak spórolni telefonálgatásokat.
A kalkulátor elkészült, és beépült az oldalba. Ám amint azt valaki használni is akarta, úgy omlott össze az egész weboldal, mint egy kártyavár. És itt hozzáteszem, a kalkulátor önálló fájlként hibátlanul működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi hangfal építés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged