Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Meghalt Chuck Norris
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
Még kicsit a DOM-nál maradva: egész sokat foglalkozok animációkkal és kellene egy sajat framework, mert hogy netem nem talaltam ami megkönnyíti a dolgom.
Az animacioim amiket hasznalok mindig a CSS-ben vannak, megirom a @keyframest aztan egy classt ami tartalmazza az adott animaciot idovel stb.
Pelda:.enter {
animation: enter 10s ease;
}
@keyframes enter {
0% {
transform: scale(.1);
}
100% {
transform: scale(1);
}
}Ezt a classt csak hozzacsapom ahhoz a dom elementhez amit animalni szeretnek es kesz.
Erre irtam egy nagyon egyszeru fuggvenyt:function classAnimator(dom,className) {
dom.classList.add(className);
dom.addEventListener("animationend", clearIt);
function clearIt(){
dom.classList.remove(className);
dom.removeEventListener("animationend", clearIt);
}
}Amit igy hivok meg:
const button = document.getElementById("testButton");
const box = document.getElementById("box");
button.addEventListener("click", ()=>{classAnimator(box, "enter")})Köv lépésben azt szeretném megcsinálni, hogy a
button-ról leveszem aclickevent listenert, tehat amig tart az animacio ne erdekelje, hogy nyomkodjak.
De elakadtam.Van egy csunya megoldas amiben egy glob valtozoban kellene tarlonom, hogy "clicked"-e a
buttones ha igen akkor instant returnol aclassAnimator. De ja ez csúnya.Próbáltam még klónozni az event.target-et ami ugye a
buttonjelen esetben, ez patentül működött is mert leszedte az eventListenert (bar az osszes gyerekerol leszedne de most ez még nem zavar), de utána nem tudtam értelmesen visszatenni rá mert valami para volt a masodik lefutastol a "parentNode"-valvar clone = event.target.cloneNode(true);
event.target.parentNode.replaceChild(clone, event.target);Ti hogyan oldanátok meg a problémát?
Tehat az a vegso cel, hogy egy gomb, kep, barmi eventlistenerbe belerakom a fuggvenyem, megadom neki mit animaljon, megcsinalja az animaciot, utana leszedi az animacio class-t, es az egesz kozben blokkolja az ujabb eventeket a gomb/kep/barmi -rol.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vegyes fogadtatás, erős rajt: 2 millió példánynál a Crimson Desert
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- Beszámítás! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 5G (8/512 GB) független, garanciás 210 000 Ft
- Beszámítás! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest