- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GAI: 150k+
Hirdetés
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A BDD-t és a DDD-t próbáltátok már, vagy ahhoz meg még túl kicsi a projekt?
Én most olvasom a Vaugh Vernon könyvet DDD-vel kapcsolatban. Elég jól leírja, hogy hogyan lehet szétszedni kezelhetőbb méretű részekre óriás alkalmazásokat. Szerintem kliens oldalra is használható az elv, ha már akkora lenne a kód.
A BDD-ehhez többé-kevésbé szorosan kapcsolódik. Nálam kb annyiról szól, hogy cucumber-ben megírod a use case-eket a domain model nyelvén, utána ezeket lefordítod tesztekre step definition-ökkel. Aztán teszteled vele az alkalmazást. Lehet csak a domain model-t is tesztelni, amiben a business logic van, de akár e2e teszteket is lehet írni, és a kliens oldalról megközelítve tesztelni az egész alkalmazást (ez jóval lassabb). Elég széles a tárház, hogy mit tudsz tesztelni, és nagyon rugalmas, mert a step definition-ök szabadon cserélhetőek úgy, hogy közben a use case-ek ugyanazok maradnak felettük. Ha változik a megrendelői igény a logikát tekintve, akkor változik a use case is, ellenkező esetben viszont csak a step definition-höz kell hozzányúlni, ha éppen gombra kell kattintani link helyett vagy ilyesmi egy űrlap küldéshez. Egyelőre ezzel is csak kísérletezek, de egyre inkább úgy tűnik, hogy be tudom venni hagyományos TDD helyett a napi rutinba.
A kliens oldalon örök szopás, hogy 1000 féle környezetet kell megtámogatni. Nem új dolog. Én futottam már bele mostanában natív js bug-ba is. Nagyon kellemetlen, mert órákon át lehet keresni a kódodban, hogy hol a hiba, miközben nem ott van, hanem a js motorban... Ha nem TDD-vel írtam volna a kódot, akkor elkapálhattam volna magam, mert debug-nál még nehezebb egy ilyet leszűkíteni pár sor kódra. TDD-nél azért képben vagy, hogy éppen mire írtad 1 perce a tesztet.
Async-hez te milyen lib-eket használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest