- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A BDD-t és a DDD-t próbáltátok már, vagy ahhoz meg még túl kicsi a projekt?
Én most olvasom a Vaugh Vernon könyvet DDD-vel kapcsolatban. Elég jól leírja, hogy hogyan lehet szétszedni kezelhetőbb méretű részekre óriás alkalmazásokat. Szerintem kliens oldalra is használható az elv, ha már akkora lenne a kód.
A BDD-ehhez többé-kevésbé szorosan kapcsolódik. Nálam kb annyiról szól, hogy cucumber-ben megírod a use case-eket a domain model nyelvén, utána ezeket lefordítod tesztekre step definition-ökkel. Aztán teszteled vele az alkalmazást. Lehet csak a domain model-t is tesztelni, amiben a business logic van, de akár e2e teszteket is lehet írni, és a kliens oldalról megközelítve tesztelni az egész alkalmazást (ez jóval lassabb). Elég széles a tárház, hogy mit tudsz tesztelni, és nagyon rugalmas, mert a step definition-ök szabadon cserélhetőek úgy, hogy közben a use case-ek ugyanazok maradnak felettük. Ha változik a megrendelői igény a logikát tekintve, akkor változik a use case is, ellenkező esetben viszont csak a step definition-höz kell hozzányúlni, ha éppen gombra kell kattintani link helyett vagy ilyesmi egy űrlap küldéshez. Egyelőre ezzel is csak kísérletezek, de egyre inkább úgy tűnik, hogy be tudom venni hagyományos TDD helyett a napi rutinba.
A kliens oldalon örök szopás, hogy 1000 féle környezetet kell megtámogatni. Nem új dolog. Én futottam már bele mostanában natív js bug-ba is. Nagyon kellemetlen, mert órákon át lehet keresni a kódodban, hogy hol a hiba, miközben nem ott van, hanem a js motorban... Ha nem TDD-vel írtam volna a kódot, akkor elkapálhattam volna magam, mert debug-nál még nehezebb egy ilyet leszűkíteni pár sor kódra. TDD-nél azért képben vagy, hogy éppen mire írtad 1 perce a tesztet.
Async-hez te milyen lib-eket használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Hegesztés topic
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest