- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZéZé@PH
aktív tag
% jel tetszőleges karaktersorozatot jelöl, ha azt akarod hogy résszóra is működjön a keresés akkor elengedhetetlen. Még egy tipp: LOWER sql függvény csupa kis betűs szóvá alakít. Ha csupa kis betűst hasonlítasz össze csupa kis betűssel, akkor azt is megoldottad, hogy ne legyen a keresésed case sensitive.
Én a mysql-en kívül nem tudok másik ingyenes sql-es adatbázist. Használnak még ugye Oracle-t meg a Microsoft sql-es adatbázisát, de ezek nem ingyenesek.
-
Sanyix
őstag
és az nem lenne egyszerűbb, hogy prepared statement, és:
PreparedStatement stm= conn.prepareStatement ("SELECT * FROM MUNKAK WHERE ? LIKE ?";
stm.setString(1,getMezo());
stm.setInt(2,getErtek()); //persze nemtudom itt milyen típusnak kell lenni, ezt te tudod
ResultSet rs =stm.commit(); -
shev7
veterán
het ha a lek.getMezo() idezojelek kozott adja vissza a stringet akkor idezojelek kozott van.
de tenyleg sok szivastol mentened meg magad ha prepared statementeket hasznalnal.
Ezt irtad:
"SELECT * FROM MUNKAK WHERE "+lek.getMezo()+" LIKE "+lek.getErtek()+""
ez kene helyette:
"SELECT * FROM MUNKAK WHERE \""+lek.getMezo()+"\" LIKE \""+lek.getErtek()+"\""
-
ZéZé@PH
aktív tag
Mert az adatbázis felé a programozónak kell gondoskodnia a típuskonverzióról, legalábbis általában.
Nem tudom milyen adatbázis szervert használsz, de Oracle-nél azonnal hibát dob ha számot vár de varchar-t kap.
Egyébként valóban paraméteres lekérdezéseket érdemes használni,már csak biztonsági okból is. -
Sanyix
őstag
Mert ezt így sztem nem lehet csinálni. Ismeretlenek helyére ?-t kell írni, majd st.setvalamitípus(abehelyettesítendőérték,hanyadikkérdőjel), de asszem el is lehet neveznia változókat kérdőjel meg sorszámozás helyett, és preparedstatementet kéne használni. Valahogy így van. De adatbázisozásra ajánlom a hibernate.org pakkot, elég jó dolog, csak picit szokatlan elsőre. Abban ennyi egy lekérdezés:
Session session = getSessionFactory().getCurrentSession();
try {
session.beginTransaction();
Query query = session.createQuery("from Email where id=:qid");
//logger.trace(query);
query.setInteger("qid", id);
result = query.list();
session.getTransaction().commit();
logger.info("Sikeres lekérdezés!");
} catch (HibernateException e) {
e.printStackTrace();
logger.error("Hiba lekérdezésnél!");
}És ennyi egy új rekord létehozása, és persze törődik a hibákkal is, így nemnagyon lehet belerondítani az adatbázisba.
try {
tx= sess.beginTransaction();
Adatok adt = new Adatok(veznev,kernev, sqldate);
sess.save(adt);
tx.commit();
} catch (HibernateException e) {
logger.error("Hiba az adatbázisműveletnél!");
tx.rollback();
return false;
}Ja és a megírt kód működik akármilyen adatbázison, amihez van driver (én 40 félét találtam, tehát van nemkevés
).
-
auth.gabor
tag
Nem igazán értem a kérdést...
Ha JDBC és tudod melyik sor melyik oszlopa kell, akkor:
java.sql.PreparedStatement stat=connection.prepareStatement(''SELECT * FROM táblanév WHERE id=?'');
stat.setInt(1,12345);
java.sql.ResultSet result=stat.executeQuery();
if (result.next())
{
String mezoNeve=result.getString(''mező_neve'');
if (mezoNeve.equals(''...''))
{
// ...
}
}
result.close();
stat.close();
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest