- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Kín
- lezso6: Szekunder szarkazmus
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
Azt azért megcsináltam, hogy a cucc szépen generáljon egy xml-t is, ne csak úgy kiköpjön egy text file-t.
Hasonlít is az eredetire, kivéve abban hogy néhány attribútumnak van egy d: eleje/vége is, tehát például xmlns="http://blbabla" helyett xmlns:d="http://blablaa", vagy ilyen hogy d:type meg d:blob.
Mik ezek a d:-ok? jelentenek valamit?Ilyennek kéne lennie[link]
ilyen amit a programom generál: [link]A kód xml felépítés része meg ilyen:
Document xmldoc=impl.createDocument("http://www.kuju.com/TnT/2003/Delta", "cRecordSet", null);
Element root= xmldoc.getDocumentElement();
root.setAttribute("id", Integer.toString(rnd.nextInt(randomsize)));
Element record= xmldoc.createElement("Record");
Element heightfieldtile= xmldoc.createElement("cHeightFieldTile");
heightfieldtile.setAttribute("id", Integer.toString(rnd.nextInt(randomsize)));
Element x= xmldoc.createElement("X");
x.setAttribute("type", "sInt32");
x.setTextContent(Integer.toString(tileX));
Element y= xmldoc.createElement("Y");
y.setAttribute("type", "sInt32");
y.setTextContent(Integer.toString(tileY));
Element blob= xmldoc.createElement("blob");
blob.setAttribute("size", "65536");
blob.setTextContent(heightfield);
root.appendChild(record);d:type azt jelenti, hogy a d namespace type elementje. xml namespacek nagyjabol ugyanugy mukodnek mint c++ban. egy dokumentumon belul hasznalhatsz tobbet is, ezt kell a gyokerelementben definialni. a default namespace a xmlns es ha tobbet akarsz akkor xmlns:d formaban kell irni. kesobb pedig az elementekre ezzel a nevvel hivatkozol, tehat pl d:type. az hogy konkretan milyen betut rendelsz hozza mindegy, csak a xmlns attributumnak legyen beallitva a megfelelo URI. ha ezt az xml dokumentumot masnak kuldod feldolgozni, akkor jo lenne ha kompatibilisre csinalnad.
javaban az NS vegzodesu fuggvenyekkel lehet megnevezni a hasznalni kivant namespacet -
shev7
veterán
Ez tökéletes, köszi.
Viszont ilyen hiba van most:
String out=null;
for (int i=0; i<=ras.getHeight()*ras.getWidth(); i++) {
out=null;
out=(String.format("%08X",Integer.reverseBytes(Float.floatToIntBits(elevationData[i]))));
bw.write(out);
bw.flush();
//builder.append(space);
}majd egy idő után jön egy ilyen exeption ( a ras.getheight()*ras.getwidth() egyébként 65535 szokott lenni, tehát ennyiszer megy le a for):
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 16384 méghozzá arra a sorra írja, ahol out=(String.format("%08X",Integer.reverseBytes(Float.floatToIntBits(elevationData)))); van. Ennek eredménye ugye nem lehet 8 karakternél több, direkt már le is null-ozom a stringet, de mégis kijön ez, hogy haladhatja meg a 16k karaktert? Ez mitől van?en ugy gondolnam, hogy az elevation data-ra irja a outofbounds exceptiont. Biztos eleg nagy az a tomb? 16384 = 2^14, tul "kerek" nem futottal bele valami limitbe? Hogyan hoztad letre a tombot? Mekkora a length erteke?
-
Gyuri16
senior tag
gondolom eredetileg valamilyen szam tipusu valtozoban van az amibol a hexadecimalis stringet akarod. akkor lehet ilyet:
int i = 1234;
String s = String.format("%08x", i);mod: kicsit egyszerusettem..
-
shev7
veterán
és itt a jó kimenet okozó kód:
Integer.toHexString(Integer.reverseBytes(Float.floatToIntBits(elevationData[0])))
Most viszont azt nem tudom hogy a java big endian, vagy little endian formában tárolja a float-ot? Merthogy a célfájlt viszont egy full wines alkalmazás használja, az x86 meg little endian, de javaban még is meg kell fordítani.en arra tippelek, hogy bar little endian a tarolas, de a toHexString az vegulis a hexa erteket adja meg a szamnak. Neked viszont nem az kell, hanem a hexa karakterek a gepi megjelenites formajaban. Ezert csinalsz egy forditast, majd a tohexstring megforditja neked ujbol, igy megkapod azt amire szukseged van.
-
shev7
veterán
akkor mar csak az a kerdes, hogy a celfaljban egy ilyen elem: AC378D41091FA941 minek is felel meg.
-
shev7
veterán
csak azt nem ertem, hogy ha a bemenet vegulis egesz, akkor abbol hogyan lesz tort? Vagy kvantalni kell 0 es 1 koze?
-
shev7
veterán
egyrészt már rájöttem hogy az nem is float32, hiszen 8 hexa számnak kéne lenni, de 16 van uh ez valami 64bites dolog.
"de miert float? miert nem egesz tipusban tarolod?"
Ott még nem tartok hogy optimalizáljam, csak megfelelő outputot kéne összehozni.
Na meg nem binárisban kéne kiírni, hanem a hex értékeket sima szövegként, ugyanis egy xml-be kell majd kerülnie. Amúgy binárisban kiírva sem úgy néz ki ahogy kéne, hanem krikszkrakszos lesz.
ilyennek kéne lenni a végeredménynek, vagy legalább is a blob részben lévő adatoknak.
[link]aham, sorry, felreertettem. szova hexa karaktereket kell kiirni.
az egesz dolgot csak azert mondtam, mert ott nincs tortresz, es valoszinuleg ha hex stringge konvertalod nem szorakozik a normal alakkal. bar most igy nem vagyok biztos benne. hogy az integernek van tohexstring metodusa. megneztem, van. En azt probalnam meg

-
shev7
veterán
Egy geotiff domborzati térképből szöveges alapú domborzati térképre szeretnék egy konvertert csinálni.
A geotiff úgy néz ki, hogy egy 16bites grayscale kép (amit persze sima képként nehéz olvasni), mindegyik pixel színértéke egy magasság. Ennek olvasásával nincs is gond, szépen beolvastam az egészet egy float tömbbe, mivel hogy a kimenő adatnak is 32bites float formátumban kéne lennie. Na de a float osztálynak van egy olyan metódusa, hogy tohexstring, de ez valami ilyen formátumba alakítja, hogy 0x1.bp7 ugye a p7 azt jelenti hogy 7. hatvány. Na de nekem tiszta float32-es hexben kéne, tehát ilyen valami ilyesmi kinézetre(ez nem ugyan az a szám!): 4192C240F6A90A41, (ez egy fordított sorrendes float32, mert a cucc amihez kell érthetetlen módon így használja, de a fordítás az nem téma)
Ezt hogyan?de miert float? miert nem egesz tipusban tarolod?
MOD de ha binaris fileba irod ki, szerintem a megfelelo formaban fogja kiirni.
-
cellpeti
nagyúr
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Hi!
Van egy olyan porbléma, hogy van egy jsf datatable, az megjelenít sok rekordot (azonosító név, cím stb). De címből több lehet, és ezt úgy kéne megjeleníteni, hogy akinek több címe van több sorban megjelenítődik, úgy hogy minden adat ugyan az, csak a cím más, és annyiszor ez, ahány címe van. Erre tud valaki valami megoldást?
es ha a cimek kulon adattablaba lennenek es ebben a tablaban lenne egy azonosito, hogy ez a cim melyik rekordhoz tartozik, es mar a lekerdezes ugy adna vissza az eredmenyt ahogyan te szeretned? (joinolnad az eredeti tablat a cim tablaval)
-
btotyi
tag
Hi!
Van egy olyan porbléma, hogy van egy jsf datatable, az megjelenít sok rekordot (azonosító név, cím stb). De címből több lehet, és ezt úgy kéne megjeleníteni, hogy akinek több címe van több sorban megjelenítődik, úgy hogy minden adat ugyan az, csak a cím más, és annyiszor ez, ahány címe van. Erre tud valaki valami megoldást?
Egy kicsit zavaros amit írsz de ha azt szeretnéd, hogy egy névhez több cím íródjon ki akkor én úgy csinálnám hogy szétválasztánam a neveket és külön a hozzájuk tartozó címeket. A cím oszlopba (beágyazottan) pedig egy külön datatable-t tennék.
-
Sanyix
őstag
besírok... van egy program, ami készít egy szöveges fájlt, de persze nem utf-8-as lesz a végeredmény, hanem valamelyik fos m$ kódolás. Most mi a rák van? Nem arról volt szó, meg van hogy ez a tetű java utf-8-al dolgozik? Akkor miért nem utf-8 a végeredmény?
Vagy hogy lehet rábírni hogy végre utf-8-as kódolású legyen a kimenet?
1 óra szopás után kiderült, hogy kb 1 perc alatt kész volt, csak a buzi totalcommander nézőkéje, nem óhajtotta felismerni a kódolást normálisan, persze minden más, még a jegyzettömbnek is sikerült, amit csak később néztem meg.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Nem is marad, ügyes ez a java nem ez az első x akta. Nem a régi fordítás marad meg mint írtam, hanem benne marad egy régen kivett rész, de már az új rész is benne is benne lesz.
Tehát kivettem pár kiírást, clean futtat, megint ottvan megint clean megint ott. Ok nem olyan nagy dolog, úgyis csak konzolra írt. Majd később belerakok 2 új metódust, clean újraindít, metódusok mennek, de még mindig megy a kiírás is, úgy hogy a forráskódban már rég nincs benne.ugye nem fogsz nagyon megharagudni, ha ezt most nem hiszem el.

-
shev7
veterán
-
stevve
veterán
uh, egyre rosszabbul hangzik. ezek nekem sajnos nem sokat mondanak... miért nem azon a területen adnak feladatot, amiben otthon vagyok... ASP-ben már kész lenne rég.
Na mindegy, azért köszönöm. Elindulok valamerre és feltúrom a netet, meglátom, mit találok.
Köszi még egyszer!
-
stevve
veterán
Az baj.
Akkor szerinted miben lehet, amit aztán htmpl-be be tudok gyúrni? Muszáj, hogy template-eket alkalmazzak erre az oldalra is, mert egységes kinézet kell és htmpl-eket használ a projekt mindenhol.bocs, most látom, hogy lett volna javascript topik is
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
aztaq, szétfejelem a monitort...
vagy egy ilyen
<navigation-rule>
<from-view-id>/index.jsp</from-view-id>
<navigation-case>
<from-action>#{beanf.new_record}</from-action>
<from-outcome>bemployee</from-outcome>
<to-view-id>/pgs/branch_employee.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
<navigation-case>
<from-outcome>bmanager</from-outcome>
<to-view-id>/pgs/branch_manager.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
<navigation-case>
<from-outcome>branch</from-outcome>
<to-view-id>/pgs/branch.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
<navigation-case>
<from-outcome>region</from-outcome>
<to-view-id>/pgs/region.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
<navigation-case>
<from-outcome>cemployee</from-outcome>
<to-view-id>/pgs/central_employee.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
</navigation-rule>Minden megvan ott ahol írva van, pontosan ott, 20x ellenőriztük, 2-en. A bean visszaadja amit kell, ezt is elleőriztük. Mégsem történik semmi amikor navigálnia kéne.
Mindent megpróbáltam, többféle módszert, nem működött. Most valami isteni sugallatra
a <from-view-id> /index.jsp string végére nyomtam egy d-t, tehát /index.jspd, ami persze nem létezik, és ez ki is írta. az eclipse. De elindítottam a felületet, és hopp elkezdett működni a navigáció. Semmi más navigation rule nincs, minden többször lett ellenőrizve, úgy lett írva ahogy a nagykönyvben meg van írva. Akkor mégis miez? Asszem hívhatom muldert és scullyt...csak egy megjegyzes, bar biztos megoldottad a hibat. Korabban hasonlo kerdesed mar volt, es valaszoltunk is ra. Ha a from-view-id-t megadod, akkor a nav rule csak arra az oldalra mukodik. Ha altalanosan ervenyes navrule-t szeretnel nem kell megadnod a from-view-id-t. A masodik esetnel valoszinuleg azert mukodott, mert hibas id-ra nem huzta ra a navrule-t, es valoszinuleg globalist csinalt belole...
-
shev7
veterán
a list az interface. Interface-t nem lehet peldanyositani... valami olyat probalj meg peldanyositani egy List tipusu objektumba ami tenyleg peldanyosithato. Ahogy a kolega emlitette ArrayList vagy Vector stb...
-
eXodus
őstag
-
btotyi
tag
Hurrá működik! Most sem tudom hogy mitől, de működik. Az egyetlen picike hibája, hogy redirecttel még mindig bármit el lehet érni. Tehát van egy index.jsp-m, nem védett helyen redirectet csinál, simán betölti a a védett helyen lévő oldalt authentikáció nélkül. De ha közvetlenül linkelek rá, már azonosítást kér. Bár nem nagy probléma, az index helyét is levédem, de azért jobb lett volna máshogy.
Tanulmányozd a redirect és a forward közötti különbséget.
-
btotyi
tag
Milyen szervert használsz ? Az alkalmazás szerverek általában tudnak autentikációt kezelni.
Ez ugyan geronimo de kiindulásnak jó lehet.
A lényeg az, hogy az index.jsp-d a védett területen (security-realm)-on kívül helyezkedik el és vagy linkkel vagy forward-al átírányít a védett területre. Erre a szerver bejelentkezteti a usert ha az ok továbbdobja a kívánt oldalra, ha nem akkor elutasítja. A védett területen belül vagy sütivel vagy url rewrite-al ellenőrzi, hogy az adott felhasználó már bejelentkezett-e ?
-
shev7
veterán
emelett van sok tutorial ami a jaas es a jsf egyuttmukodeserol szol, biztos talalsz olyat amit hasznalni tudsz

-
shev7
veterán
igen, sessionben tarolja az authentikacio eredmenyet.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
akkor nem allitottad be rendesen a jaas-t. Be kell configolni melyek azok az oldalak amik csak hitelesites utan erhetoek el.
A loginkeres beallitasa nem annyibol all, hogy letrehozok egy login oldalt. Security context es tarsait be kell allitani
-
shev7
veterán
nem, ez csak a login.jsp-re vonatkozik, az van a from-view-id -ban. Utananeztem, ez nem kotelezo mezo. Ha ezt a tag-et kitorlod, akkor minden oldalra mukodni fog. Most szerintem az a problema, hogy attol, hogy atiranyitott a loginra, te meg tovabbra is az index.jsp-n vagy, es arra nincsenek nav ruleok.
-
shev7
veterán
Ez ennyire gáz nem lehet...
<navigation-rule>
<from-view-id>/login.jsp</from-view-id>
<navigation-case>
<from-outcome>loginPass</from-outcome>
<to-view-id>/main.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
<navigation-case>
<from-outcome>loginFail</from-outcome>
<to-view-id>/error.jsp</to-view-id>
<redirect/>
</navigation-case>
</navigation-rule>Mit csinál? Böngészőbe http://localhost:8080/xxxxxx/faces/
ez az index.jsp-t nyitja meg, ami rögtön csinál egy redirectet a login.jsp-re. Úgy nyomogathatom a gombot, nem fog tovább irányítani. De ha úgy kezdem hogy http://localhost:8080/xxxxxx/faces/login.jsp, akkor működik...
Ez miért?csak egy tipp, mi van akkor, ha index.jps-vel is felveszed ezeket a szabalyokat?
-
shev7
veterán
Aaa ezt nemhiszem el, kikészít ez a szar. Van egy index.jsp, az átirányít a login.jsp-re, ahol egy jsf-es form bekéri a felhasználónév/jelszót, katta gombra, lefut a managedbean eljárása ami ellenőrzi , és visszatér egy loginPass, vagy loginFail stringgel. Szépen beállítottam a navigation rulesben, hogy a login outcome-ja ha loginPass, akkor menjen x jsp-re, ha nem akkor y-ra. De leszarja! Beírom, szépen a managedbean eljárása kiírja konzolra hogy sikerült e, vagy nem, de nem irányítódik át az a tetves oldal. Ugyanúgy ottmarad a loginképernyő. Mi az istent kell még ezzel csinálni, hogy végre hajlandó legyen működni? Ja és persze szokás szerint semmi hibát nem ír ki.
hogy nez ki a login form? JAAS-t hasznalsz?
-
SamIam
csendes tag
Mert ezt így sztem nem lehet csinálni. Ismeretlenek helyére ?-t kell írni, majd st.setvalamitípus(abehelyettesítendőérték,hanyadikkérdőjel), de asszem el is lehet neveznia változókat kérdőjel meg sorszámozás helyett, és preparedstatementet kéne használni. Valahogy így van. De adatbázisozásra ajánlom a hibernate.org pakkot, elég jó dolog, csak picit szokatlan elsőre. Abban ennyi egy lekérdezés:
Session session = getSessionFactory().getCurrentSession();
try {
session.beginTransaction();
Query query = session.createQuery("from Email where id=:qid");
//logger.trace(query);
query.setInteger("qid", id);
result = query.list();
session.getTransaction().commit();
logger.info("Sikeres lekérdezés!");
} catch (HibernateException e) {
e.printStackTrace();
logger.error("Hiba lekérdezésnél!");
}És ennyi egy új rekord létehozása, és persze törődik a hibákkal is, így nemnagyon lehet belerondítani az adatbázisba.
try {
tx= sess.beginTransaction();
Adatok adt = new Adatok(veznev,kernev, sqldate);
sess.save(adt);
tx.commit();
} catch (HibernateException e) {
logger.error("Hiba az adatbázisműveletnél!");
tx.rollback();
return false;
}Ja és a megírt kód működik akármilyen adatbázison, amihez van driver (én 40 félét találtam, tehát van nemkevés
).Nah, ezt értem, de számokkal működik. Ha karakterek vannak akkor nem. A rekord létrehozás, módosítás, törlés viszont bármilyen típussal jó.
Konzolra iratva a változók az elvárt értékeket hozzák. SQL-ben lekérdezve (behelyettesítve), persze minden OK.
?? -
shev7
veterán
Most ott tartok, hogy az adattáblába az adatok mell kellene egy gomb, amit ha megnyom a júzer, a táblázat ugyanabban a sorában lévő egyik adatot beírja egy h:inputtext-be. Ez javascriptel úgylátom megoldható lenne, ha a datatableban a gombokat úgy generálná, hogy annak az action értékében látszódna az a bizonyos adat. Szóval az kéne hogy van egy lista, id-kkel, és ha rákattintok a lista valamelyik sorában lévő gombra, a mellette lévő id-t berakja az inputtextbe, azért hogy ne a listán kelljen keresgélni az id-t és bemásolni, hanem a sorban való kattintással bekerüljön. Erre tud valaki megoldást?
hat minden sorba raksz egy gombot, gondolom nincs vele problema... minden sorban tudod az id-t (mivel ki is iratod ha jol ertem). Nem jsf-eztem egy ideje, de nem latom akadalyat...
-
shev7
veterán
Hopp viszont érdekes dolgot csinál. Szóval ennek az alapja egy hibernates adatbáziskezelő programocska, ami már rég kész van, csak most így jsf-es felületet csinálok neki. Szóval az van, hogy a Mrbean nevű beanben mindenféle eljárás, elég egyszerűek, csak már meglévő adatbáziskezelő osztályból veszi ki az adatokat, indít eljárást, szóval csak egy közvetítő. Az már kész van egy ideje, hogy a jsf-es felületen lehet felvinni új rekordot, vagy frissíteni meglévőt.
Most az van, hogyha a valami műveletet hajtottam végre webes felületről, ha nyomok egy frissítés a böngészőben, újra végrehajtja az előző művelet. Most 3x rányomtam a frissítésre, és 3x rekordot hozott létre ugyanazokkal az adatokkal. Hogy lehetne azt elérni hogy ne lehessen frissíteni, vagya jsf mindig 0-ról induljon?amikor frissitesz bongeszoben, a bongeszo a legutolso kerest kuldi el ujra a szervernek. Ha az a keres egy uj rekord felvetele volt akkor ujra egy uj rekord felvetelet fogja kerni
-
Sanyix
őstag
Hopp viszont érdekes dolgot csinál. Szóval ennek az alapja egy hibernates adatbáziskezelő programocska, ami már rég kész van, csak most így jsf-es felületet csinálok neki. Szóval az van, hogy a Mrbean nevű beanben mindenféle eljárás, elég egyszerűek, csak már meglévő adatbáziskezelő osztályból veszi ki az adatokat, indít eljárást, szóval csak egy közvetítő. Az már kész van egy ideje, hogy a jsf-es felületen lehet felvinni új rekordot, vagy frissíteni meglévőt.
Most az van, hogyha a valami műveletet hajtottam végre webes felületről, ha nyomok egy frissítés a böngészőben, újra végrehajtja az előző művelet. Most 3x rányomtam a frissítésre, és 3x rekordot hozott létre ugyanazokkal az adatokkal. Hogy lehetne azt elérni hogy ne lehessen frissíteni, vagya jsf mindig 0-ról induljon? -
shev7
veterán
van ilyen f:selectitems, meg h:datatable. pl f.selecteditems-hez láttam egy példaprograomot, egy list<selectitem> bemenete, de persze kipróbálva nem működik, mert mindenre azt írja hogy arraylist (még arra is ami nem), és selectitemet vár el (aminek semmi érdelme, mert egyenként máshogy is be tudom rakni a lista elemeit...
ha tablazatot akarsz megjeleniteni akkor h:datatable a baratod
Ezt probaltad? Most talaltam. A beannek legyen egy getStudents() metodusa ami arraylisttel ter vissza, az arrazlistben levo objektumoknak meg legyen getName() metodusa, akkor mukodni fog.
<f:view>
<h:form>
<:dataTable border="1" value="#{StudentBean.students}" var="line">
<h:column>
<h:outputText value="#{line.name}" />
</h:column>
</h:dataTable>
</h:form>
</f:view>MOD: de egy csomo jobban konnyebben hasznalhato library van, pld a tomahawk.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
vagy keresel egy neked tetszo kesz komponenst, vagy kezzel megcsinalod a html outputot.
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Van egy ilyenem
private boolean isDate(String datum) {
Date dtm= null;
SimpleDateFormat datumform = new SimpleDateFormat("yyyy.MM.dd");
try {
datumform.setLenient(false);
dtm = datumform.parse(datum);
return true;
break;
} catch (ParseException e) {
return false;
}
}dtm = datumform.parse(datum); sorr azt írja, hogy type mismatch, cannot convert Date to Date. Dehát nem is Date to Date, hanem String to Date. Mibaja?
de jol mondja, hogy Date to Date, nem lehet, hogy a dtm-es Date az java.sql.Date? vagy valami mas ami nem java.util.Date
-
rdi
veterán
Hi!
Most éppen a java hálózati dolgait próbálgatom. Eddig sikerült összehoznom egy tcp szervert ami a klienstől kapott double számot megszorozza valamennyivel, és visszaküldi a kliensnek. És persze ehhez a klienst is csináltam. A DataOutput/InputStream osztályt használtam a küldésre és fogadásra, mert ezzel elég egyszerűen lehet sokféle típusú adatot küldeni. De stringet nem tud. Hogy lehet megoldani hogy mindenféle adat mehessen?
Ráadásul elég kuszának tűnik ez a tcp-s átviteli dolog, főleg az hogy folyamban jönnek az adatok. De hogyha többféle adat jön egy kapcsolaton hogy különböztetem meg a fogadónál hogy most akkor mivé próbálja visszaalakítani a nyers adatot?
Egy játék hálózati kommunikációjából indultam ki, mert ott úgy megy, hogy tcp-n keresztül kommunikál (udp-n egyszerű lenne, mert ott ugye datagramokat lehet küldeni), úgy hogy folyamatosan fenntart egy tcp kapcsolatot, és a játék protokollja valahogy úgy műxik, hogy a kliens kap egy byte számot a csomag elején, és az jelzi hogy mi lesz utána és hogy olvassa a kliens. Na de honnan tudja hogy hol kezdődik a csomag a tcp adatfolyamban (nem mindíg oda-vissza válaszolgatás van a kettő között, mert sokszor a szerver úgy magától kérés nélkül küld egy adatcsomagot)? Ezt hogy oldják meg tcp-ben? Most nem a játékot akarom leutánozni, hanem csak valami hasonló kommunikációt létrehozni.
És tudna valaki linkelni valami jó, részletes leírást java hálózatos programozásról, amiben lehetőleg példakódok is vannak?
szia, ez már megvolt ?
[L:http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b10108/pr01s03s03s01.html][link][/Lja az classpath gondjaim lehet, hogy megoldódtak]
-
Sanyix
őstag
A set nemnagyon működött, de az nem nagy gond, az viszont elég nagy, hogy olyan mintha a kimenet csak integer lehetne, ha tört jön ki egy műveletre, akkor az eredménye 0.0, még ha az objektumot float-á alakítom, akkor is.
Vagyis úgy tűnik inkább az átalakítással van gond, egy
if (o instanceof Float ) {
k = (Float) o;}-al próbálkozom, de nem igazán műxik jól.
LOL megvan, double kell, nem float.

-
robisz
senior tag
Hát azt senki nem mondta, hogy ha te kivül válozókat deklarálsz, akkor azt az Interpreter látni fogja (hogyan is láthatná
)
Szóval vagy magában a beanshell scriptben (amit az eval-nak átadsz) deklarálod a változót, vagy pedig megmondod az Interpreter-nek az értékét, valahogy így:i.set("a", 1);
i.set("b", 2);
i.eval(...) -
Sanyix
őstag
Bár ha berakom a b-t megint ismeretlen változót ír :\
-
Sanyix
őstag
Na próbálgattam mit tud, és csináltam egy ilyet:
Interpreter qs= new Interpreter();
int a=1;
int b=8;
try {
qs.eval("a=b*5");
} catch ( EvalError e ) {
System.out.println("hiba: "+e);
}
System.out.println("ennyi: "+a);ez szinte pont olyan mint a csomag oldalán található példa
Az van, ha az eval-on belül értéket adok az a-nak, nem történik semmi, marad 1. Ha berakok egy szorzást (pont úgy ahogy a példában is, és ahogy fent is látható), akkor "Sourced file: inline evaluation of: ``a=b*5;'' : illegal use of undefined variable, class, or 'void' literal : at Line: 1 : in file: inline evaluation of: ``a=b*5;'' : ;"Namost én ebben nem látom mi a hiba.

Megvan, így műxik. Bár nem értem miért van példaként leírva egy nem működő dolog...
Interpreter qs= new Interpreter();
int a=1;
int b=8;
Object o=null;
try {
o = qs.eval("5*8");
} catch ( EvalError e ) {
System.out.println("hiba: "+e);
}
System.out.println("ennyi: "+a+" "+o); -
robisz
senior tag
-
robisz
senior tag
Köszi! Nem szeretném magam lekódolni, azt majd később

Amúgy úgynézki megtaláltam a nekem megfelelő parancsot, az eval()-t. Bár fura mert mert a példákban azt írja hogy ezt így simán be kell írni. Semmi objektum, semmi csomagútvonal.Egyébként netbeanst használok, de nem igazán tudom hova kéne rakni ezt a jar fájlt, mert van vagy 8 modules mappa tele jar-okkal.
A lényeg, hogy a jar fel legyen véve a classpath-ba, én nem használok netbeans-t,
de gondolom az Eclipse-hez hasonlóan abban is lehet jar-okat adni a projekt-jez.
Egyébként a beanshell-ben először egy Interpreter object-et kell létrehozni és azon lehet hívni az eval() metódust. -
robisz
senior tag
Szia!
A beanshell nevű csomag a te barátod: [link]
Ha azonban te magad szeretnéd lekódolni akkor már nem olyan egyszerű a dolog, kell hozzá némi fordítóprogram elméleti ismeret. Röviden: írnod kell egy parser-t ami tulajdonképpen egy szintaktikai elemző és egy interpretert, ami "végrehajtja" a scriptet. Javaslom nézz utána neten, mert nem igazán lehet egy fórum hsz-ben kifejteni a részleteket.
-
Sianis
addikt
Szerintem ehhez írnod kell egy wrapper-t ( feldolgozót ), és úgy végre tudod hajtani.
A biztosat shev7 kolléga tudja.
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Diablo IV
- VGA kibeszélő offtopik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sweet.tv - internetes TV
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Akkor szerinted miben lehet, amit aztán htmpl-be be tudok gyúrni? Muszáj, hogy template-eket alkalmazzak erre az oldalra is, mert egységes kinézet kell és htmpl-eket használ a projekt mindenhol.
)