- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
Sajnos már nem volt idő szerkeszteni az előző hsz-t...
Arra rájöttem, hogy a 0x kezdés nélkül képes konvertálni, de egy másik hex alapú (068E) számot már nem.
Aztán néztem, és az eszközk ID-jai elé a függvény generátora betolhat töltő nullákat (ezért az első nulla sem kell, elég 3 karakter, csak 4 digitet akar megjeleníteni (nem tudom mért)).Ha simán a 68E-t konvertálom, akkor megint jó.
Már csak azt nem értem, hogy hogy fér el egy 16 bit-es short-ban (min -32,768 max 32,767 (inclusive)) a 390-es érték.System.out.println(info.getProductId());
Mert erre a console a 390-et adja. (ez már más érték, mint az előbb hozott string/short dolog)A println függvény játszik valamit a kiírási értékkel?
.45! Igen az elgépelés, a valódi kódban jól vannak elnevezve!
-
Sokimm
senior tag
válasz
skoda12 #9861 üzenetére
String product_ID = "0x0105";
short ProductID_short = Short.parseShort(product_ID_String, 16);
így se jó. (és még azt se tudom, miként tudnám jobban szétbonatani a debug-hoz)...és azért akarom megcsinálni, mert mindent meg lehet csinálni programozással.
Ez egy kihívás, amúgy meg egy rakat adatot akarok return-olni egy függvényből, amit (short to string)-re konvertálom, majd string-ként kiküldöm (összefűtés után). (mivel a legkomplexxebb adattípus a string az adathalmazomban)Amúgy valami objektumként is return-olhatnék, de ha már mint problémába ütközött tanuló, érdekelne, hogy miként lehet a string-emből ismét short. (mert az volt még 3 másodperccel ezelőtt)
-
Sokimm
senior tag
-
Sokimm
senior tag
Köszönöm, köszönöm, így már megy (nem sok időm van programozni, de már megy ez a része, hála nektek!)
Köszönet mindenkinek!Új problémába futottam, remélem erre is lenne pár szavatok:
Nem tudok string-ből short-ot csinálni.public static void main(String[] args) throws IOException {
String product_ID = "0x068E";
Controller StringToShort= new Controller();
StringToShort.ASD(product_ID);
}public static void ASD(String product_ID_String) throws IOException {
short ProductID_short = 0;
try {
ProductID_short = Short.parseShort(product_ID_String);
} catch (NumberFormatException e) {
System.err.println("The string is not properly formatted!");
}
}Mért nem tudom short-á varázsolni a string tartalmat?
-
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9846 üzenetére
Nem kérdezek vissza, hogy mi minden ellentmondó, de így nem tudok érvelni, se indokolni, hogy mi hogy...
A 2 kérdésemet akkor egyszerűsítve tenném fel:
Hogyan lehet vizsgálni, ha egy Objektum példánya létrejött (van, létezik)?
És ha létrejött a példány, akkor még lehet null tartalmű, amire hogyan kérdeznétek rá? (azon túl, hogy kiteszed egy lokális változóba, ahogy az előbb írtad (ha nincs más, marad ez a módszer, csak elég bénácskának néz ki a kezdő szememnek))Az összes választ itt szeretném előre (és hátra) megköszönni, nem szemetelném vele a fórmumot a későbbiekben!
(de úgy érzem a végére értünk a témának)
Köszönöm mindenkinek! -
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9846 üzenetére
De ahhoz, hogy átadjam a nevét, vizsgálni szeretném előbb.
A logikám először vizsgál, aztán adja át a nevet.
Egy lokális változóba kell tennem az értéket, majd csak azt tudom vizsgálni a .equals-al??
Mert ezzel sikerül a vágyam:if (info.getProductString() instanceof String) {
AskDeviceName = info.getProductString();
}
//todo... -
Sokimm
senior tag
válasz
Lortech #9844 üzenetére
Ez lesz az akkor!
"Objektum példányod viszont nincs"
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy van-e példány már, vagy sincs?
(nem az instanceof String-el)
Van erre valami uri huncut megoldás? (hivatalos, bevált, szakmai, tuti)(#9832) bambano:
Kipróbáltam, de mindig true-t ír, a te verziódra is: (tehát van benne valami?)System.out.println(info.getProductString()!=null);
-
Sokimm
senior tag
válasz
Aethelstone #9840 üzenetére
Ha igaz lenne amit mondasz, akkor az első if-em true-ként értelmezné a feltételt, és az AskDeviceName kezdő értékét (asd) beállítaná mondjuk null-ra, elvégre true a feltétel. (és kiiratná a 2_AskDeviceName.isEmpty()? sort...)
Ha String AskDeviceName-et vizsgálom, hogy.equals-e, akármire, akkor nincs hibaüzenet, de ha a .getProductString-re, akkor van....)
Ergo valami nem stimmel...import java.awt.BorderLayout;
import purejavahidapi.*;/*
http://nyholku.github.io/purejavahidapi/javadoc/index.html
https://github.com/nyholku/purejavahidapi */
import java.util.List;
public class HID_joy {
public static void main(String[] args) {
String AskDeviceName = "";
List<HidDeviceInfo> devList = PureJavaHidApi.enumerateDevices();
for (HidDeviceInfo info : devList) {
System.out.println("1_AskDeviceName.isEmpty()? " + AskDeviceName.isEmpty());
if (info.getProductString() instanceof String) {
System.out.println("2_AskDeviceName.isEmpty()? " + AskDeviceName.isEmpty() + " mert: " + AskDeviceName);
}
System.out.println("3_AskDeviceName.length()" + AskDeviceName.length());
if (info.getProductString() instanceof String && AskDeviceName.equals("CM STORM INFERNO GAMING MOUSE")) {
System.out.println("mach!!!");
VendorID = info.getProductId();
ProductID = info.getProductId();
} else {
System.out.println("Nem a keresett eszköz");
}
}így néz ki ez konzolon:
1_AskDeviceName.isEmpty()? true
3_AskDeviceName.length()0
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? true
2_AskDeviceName.isEmpty()? false mert: USB Joystick
3_AskDeviceName.length()12
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? false
3_AskDeviceName.length()12
Nem a keresett eszköz
1_AskDeviceName.isEmpty()? false
2_AskDeviceName.isEmpty()? false mert: CM STORM INFERNO GAMING MOUSE
3_AskDeviceName.length()29
mach!!!De ha nyersen ráengedem az info.get-re a .equals-t, akkor jön a hibaüzi...
System.out.println(info.getProductString().isEmpty());
//vagy erre is hibát dob:
System.out.println(info.getProductString().length());
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException -
Sokimm
senior tag
A logikád alapján (amit még nem értek, kérlek légy türelmes velem
), ha a get dob egy null-t, mert nincs inicializalva, amit majd vizsgálok az isEmpty-vel, de mért nem dob true-t, elvégre nagyonnagyon üres.
A felépítés a következőképpen néz ki a fejemben (kérlek ezt is korrigáld, ha téves)
1, Címterület foglalás (deklarálás) típusmegjelöléssel, változó név adással // int x;
2, Mindaddig, míg nem kap kezdő értéket, "null" van benne, tehát üres. Itt a fejemben az isEmpty true. (de a valóságban nem true)
3, Értékadás (inicializálás) // x=1; -
Sokimm
senior tag
válasz
bambano #9832 üzenetére
Köszi, kipróbálom, ha odajutok!
Amúgy lehet, hogy a mutató célja (memória címterület, amiből az info.get.... et kérdeznénk) nem is létezik (nem adtak a gyártók az eszköznek nevet, és emiatt címet se foglaltak le a "névnek"). Tehát hibát dob, mert olyanra mutatok, ami nem is létezik (nem hogy csak null lenne).A string vizsgálat meg lehet logikailag nem egymás melett létező dolgokat (ez==ezzel?) vizsgál, hanem csak bele néz a mutatott területre (ha tud), és kiköp egy választ. Mivel nem tud belenézni, nem is hibának érzékeli, hanem "nem string" üzenettel tér vissza. Ha van lefoglalva terület, és bele tud nézni, és még netalán String is, akkor kiköpi válasznak, hogy true.
Ez a gondolatmenet hülyeség?
-
Sokimm
senior tag
válasz
skoda12 #9830 üzenetére
Már próbáltam (csak elfelejtettem említeni), hogy nem működik.
String AskDeviceName = info.getProductString();
System.out.println(AskDeviceName.isEmpty());//ez a 35. sor
/* Ezt a hibát dobja erre:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException at hid_joy.HID_joy.main(HID_joy.java:35)
C:\Users\sokimm\AppData\Local\NetBeans\Cache\8.2\executor-snippets\run.xml:53: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 0 seconds)
*/Aztán végül így meg megy:
if (info.getProductString() instanceof String) {
System.out.println(AskDeviceName.isEmpty());
}Mért képes a String"ségét" vizsgálni, de az ürességét nem? Van olyan eszköz, aminek nincs neve (a gyártó nem adott neki, ezért gondolom null értéke van, vagy lehet nincs is ilyen memóriacímterülete?), de van, aminek van neve (amiket használnék, azoknak van).
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy dologban. Netes HID eszköz include-jából szeretnék adatot nyerni.
https://github.com/nyholku/purejavahidapiVan egy ilyen kódom:
import purejavahidapi.*;
List<HidDeviceInfo> devList = PureJavaHidApi.enumerateDevices();
for (HidDeviceInfo info : devList);
System.out.printf("VID = 0x%04X PID = 0x%04X Manufacturer = %s Product = %s\n",
info.getVendorId(),
info.getProductId(),
info.getManufacturerString(),
info.getProductString(),Erre ezt az output-ot kapom:
VID = 0x046A PID = 0x0023 Manufacturer = null Product = null
VID = 0x12CF PID = 0x0186 Manufacturer = COOLER MASTER Product = CM STORM INFERNO GAMING MOUSEAzt szeretném elérni, hogy megkeressen egy eszközt (példának okáért a CM STORM INFERNO GAMING MOUSE nevűt, majd a VID és PID értékeket adjuk tovább egy változónak (hogy tudjam majd feldolgozni a bejövő adatokat)).
Ezzel próbálom szűrni a cikluson belüli végigfutást (mikor mit csináljon), de sikertelenül.
if (info.getProductString() instanceof String /*mert néha null értékű, és hibát dob*/ && AskDeviceName=="CM STORM INFERNO GAMING MOUSE") {
System.out.println("mach");
VendorID = info.getProductId();
ProductID = info.getProductId();
} else {
System.out.println("nem jó az if");
}Azt már tudom, hogy tuti String az adat, és a mérete is konstans, de mégsem talál egyezést a beírt adatommal.
Mit rontok el?
Szándékosan nem az ID-kkal azonosítom, mert a user interface grafikus felületen a neve alapján választjuk majd ki, hogy melyik eszközt akarom használni, amit majd a gép az ID-k alapján azonosít. -
Sokimm
senior tag
válasz
Aethelstone #6374 üzenetére
Most már jó...
Elnézést a buta kérdésem miatt, amire megtaláltam a választ. Ez az internetes lexikonok "TÉMA OFF" címszavára a tökéletes példa. A "semmi értelme az írásomnak" című fejezetet olvastátok.
-
Sokimm
senior tag
válasz
PumpkinSeed #6370 üzenetére
Bocsánat, az i akart lenni. Tehát az i-re vagyok kíváncsi, mért nem írja ki. :\
-
Sokimm
senior tag
Nem értem, mert nem tudok eleget.
Okítsatok ki pls.
.....
for (int i=c; i<=a; i++)
System.out.println (i);a, és c értéket én adok meg console-ról.
Mért nem írja ki a b-t a végén?
Beadom a két értéket, és vége. BUILD SUCCESSFULHogyan tudnék olyat csinálni, hogy én adom meg neki console-ról, hogy honnan, és meddig (esetleg milyen lépésszámmal) lépjen a ciklus?
(vagy egy random függvényt integrálnék bele, hogy ez a későbbiekben létrehozzon nekem egy megfelelő mennyiségű adathalmazt, amivel majd dolgozhatok (gyakorolhatok).) -
Sokimm
senior tag
Szuper! Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
(for ciklusos problémával kapcsolatban)
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem a java-t tanulgatni, és nem értem a logikai sorrendet a két for ciklussal kapcsolatban, ami alapján kijön ez az eredmény:for (byte i=1; i<=10; i++)
System.out.print (++i +" ");
for (byte n=1; n<=10; n++)
System.out.print (n++ +" ");i értékre 2 4 6 8 10-et kapok
n értékre 1 3 5 7 9 -et. Mi különbség a ++i és i++ közt? Netet túrva (nem elég huzamos ideig, lehet az a baj) nem találtam rá választ. :\A segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest