- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ19
csendes tag
Hátahol most én vagyok, ott volt egy sima HR-s interjú utána meg egy java teszt amire adtak x határidőt, hogy csináljam meg (ami szintén egy teszt volt, hogy mégis mennyi idő alatt vagyok "hajlandó" megírni) és én még hétvégén megírtam(az interjú pénteken volt)... el voltak ájulva.
Aztán a legutóbbin pedig elbeszélgetés, netes szakmai teszt, logikai teszt és fejlesztőkkel való meeting volt... szóval igen változó, ahogy a többiek is mondják cégtől függ...
Java SE-t viszont kenni vágni kell szerintem.. -
ToMmY_hun
senior tag
Multiknál van szakmai teszt az interjú előtt, szóval az sem biztos hogy táblánál kell programoznod, ezt cége válogatja. Amennyiben mégis kell, úgy valószínű hogy egy önállóan működőképes, egyszerű feladatot kapsz. Ilyesmi a nagyon kedvelt Fibonacci generátor rekurzióval és anélkül, szó palindrom vizsgálata vagy valami rendező algoritmus. Az interjú ezen szakaszában nem arra kíváncsiak, hogy ismered-e a nyelvet, az már kiderült a papíros/számítógépes tesztek során. Itt az a fontos, hogy milyen stílusban kódolsz és hogyan gondolkozol, milyenek a logikai képességeid.
-
Szmeby
tag
Hát igen, láncolt listákkal zsonglőrködéstől a szálkezelésig bármi lehet. Egyszerű kis programocskák. Jellemzően azt mérik fel, mennyire ismered a nyelvet (tudod-e mi az a for ciklus, vagy mit csinál teszemazt a Thread.yield()), milyen a problémamegoldó / absztrakciós képességed, és milyen stílusban kódolsz (hogyan struktúrálod a kódot, írsz-e tesztet, hogyan refaktorálsz, stb). Bár ezek utóbbiak inkább a nagyobb lélegzetvételű feladatokhoz tartoznak, vagy mondjuk ha már készen kapsz egy gány kódot és rendbe kell tenni.
Egyébként szerintem - ha elakadsz - nyugodtan kérdezz. Ha jófej a leendő kolléga
, biztosan ad 1-2 tippet a folytatáshoz. Senki sem tudhat mindent, de ha kérdez és kap választ, legközelebb már tudni fogja.
-
Lortech
addikt
Sok interjún vagyok túl mindkét oldalról, de nem sok biztosat lehet erre mondani.
Nem minden cég csináltat gépi feladatot a felvételi folyamat során. Sőt, többségében nem volt ilyen az én interjúimon. Ha volt, akkor az leginkább egyszerű algoritmizálási feladatokat jelentett, és akkor is általában otthoni előszűrés volt, nem az interjú közben nyomtak kezembe egy gépet. Gyakorló feladatokat találsz pl. codewarson, hackerranken, az egyszerűbbeken érdemes edzeni. Ahhoz, hogy sikeresen tudj venni egy ilyen akadályt juniorként, logikus gondolkodás kell, és az, hogy a java a kezedben legyen, ne a feladat közben kelljen gondolkodni szintaktikán és alap JSE dolgokon. Nem nagyon találkoztam olyan feladattal interjú során, ami komolyabb speciális java tudást igényel. A legnagyobb előny nyilván az, ha találkoztál már az adott problémával, vagy hasonlóval, ehhez sokat kell gyakorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest