Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Java programozás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#11210) Szmeby válasza mateo91 (#11209) üzenetére


Szmeby
tag

Valóban, a program java9-ben íródott, és eclipse guit használ. Ami hibát dobott induláskor. A hiba oka ismeretlen, az egyetlen nyom a screenshoton a rejtélyes 8096-os exit code. Egy gyors keresés nem hozott nekem semmi értékelhető megoldást rá, tulajdonképpen bármi IS okozhatja. A jre-t is hozzá csomagolták, nem valószínű, hogy a rendszerre telepítettet használná, így annak újratelepítése hasztalan.

Azon gondolkozom, vajon ez az ediag program logolja-e működését, mint minden magára valamit is adó szoftver. Én elsősorban az ediag könyvtár bugyraiban keresnék olyan fájlt, ami log fájlra utal. Abból feltehetően kiderül, hogy mivel nem tud megbirkózni a progi. Az oprendszer temp könyvtárának ürítését sok helyen említik, mint lehetséges megoldást, de ezzel értékes nyomokat is elveszíthetsz... például, ha kiderül, hogy az alkalmazás ott gyűjtögette a log fájlokat. :) A log fájlok tipikus lelőhelye még a user.home dzsungele lehet. A dokumentációban, használati utasításban illene ilyesmiről tájékoztatást nyújtani, szóval abból kideríthető, hogy hol kell keresni a megoldást.

Mondjuk szerintem a legegyszerűbb megkérdezni a szoftver supportot. Mondja meg a gyártó, hogy mi szokta okozni az alkalmazásában az ilyen jellegű hibát, vagy mondja meg, hogyan lehet kideríteni azt.

Esetleg még azon gondolkoznék el, hogy mi változott a gépen azóta, hogy a program működött. Valami új szoftvert telepítettél, vagy valamit frissítettél? Driverek például. Bármi, amit ez az ediag feltehetően használ, potenciális hibaforrás lehet. Ahogy egy hirtelen áramszünet, bad sector, kiskutya füle által okozott sérülés egy kritikus komponensben, vagy magában az alkalmazás fájljaiban is okozhatja. A sérült fájlokat újratelepítéssel lehet orvosolni, ha valóban az a gond. Csak hát sötétben tapogatózva nincs tuti megoldás.

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  Java programozás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.