Új hozzászólás Aktív témák

• szbalogh

addikt

Sziasztok!

Segítséget kérek de előre szólok, hogy nem értek a programozáshoz :B
    Munkahelyemen egy műszert kezelő program Java alapú program kezel. Egy ideig szépen teszi a dolgát, aztán lassacskán kezd hibákat feldobálni. Pl. meg akarok nyitni egy új ablakot, ami a műszeren aktivál valami funkciót egy feladathoz és feldob egy "Java lang 0 pointer exception" hibát.
    Sok féle hiba van és teljesen véletlenszerűen jönnek elő, nem lárok semmi trendet (5 éve használom a rendszert). Jelenleg XP alatt fut a program, de előtte Linux rendszeren is ugyan ezek a hibák voltak.
    A program teljes újraindításával általában megszűnnek a hibák, aztán megint jönnek elő sorban.
    Kicsit utánaolvasgattam és felmerült egy ötlet, miszerint a java memóriát (heap) lehetne növelni.
    Ezt hogyan kell? A parancsokat megtaláltam a neten de hova kell írni? Windows cmd ablakban nem ismeri fel az utasítást.
    Mennyi memóriát adhatok neki ha sikerül? Ez a fizikai memóriából lesz levonva, vagy ezt majd a Windows intézi? 1,2Gb ram van a gépben :U

Végül mellékelek egy képet, amin a program indításakor megnyíló ablak látható, hátha segít. Az a sok üzenet sor látható ha sokáig használjuk a programot. De ezek is változóak, ez csak egy példa amit még régen mentettem.

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés