Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
aham, nekem is ez a sejtésem volt, de nem tudom, mennyire kivitelezhető ez jelen esetben, a d3d-nél... ma este nekiállok próbálkozni.
illetve fordítok cvs-ből cedegát, meg wine-t, hogy megnézzem, mit javítottak...
amúgy ez az oblivion zseniális játék, már arra is kezdek rájönni, hol-mitől hasal el a wine tőle. valószínű, hogy az ai-val, vagy a hanggal kapcsolatosak a ctd-ok. (crash to desktop, de szép rövidítés.
) a graf néhol hibás, de nem vészes.
a lefagyira csak annyit tudok mondani, hogy esetleg visszakaphatod a desktopot, ha megpróbálod a ctrl+alt+esc kombinációt, majd kattintasz egyet a lefagyott progin. az sem baj, ha nem látszik a kurzor, és mondjuk teljes képernyőn van a játék.
a fenti kombó amúgy az xkill-t indítja, grafikus progit lehet vele megölni... ha lehet. nem minden fagyásnál jön be, sajna...
az nfs-re nem sokat tudok mondani, még annakidején xp-n játszottam, de meggyűlöltem, és azóta színét sem láttam.
de ajánlom a transgaming fórumát átnézésre, illetve a cedega wiki-jét: [link]
(ez a link nem ír semmiféle sebességproblémáról, szóval akkor maradt a fórum...)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
kicsit utánaolvastam a dolognak, kezd a kép összeállni. jelenleg az oblivion az oldBlivion ?trainer? segítségével fut cedegán. ez annyit csinál eredetileg, hogy Windowson a régebbi kártyákkal is, melyek nem vertex/pixelshader2.0 kompatibilisak, játszhatóvá teszi a játékot.
nos, a helyzet az, hogy a vga-m (nV6600), és az nvidia driver is támogatja a pixelshader2.0-t, a vertexshader2.0-t, ha jól értem, és a szűk keresztmetszet a wine/cedega, hisz ezek csak az 1.4-est ismerik. itt jön a képbe az oldBlivion, és butítja le az obliviont, hogy fusson ps/vs1.4-en is.
ahogy olvasom a winehq oldalain, kitűzött cél a 2.0-ás shaderek támogatása, csak ugye ki tudja, mikor lesz belőle valami. [link]
nézve a dll-ek fejlesztésének a menetét, melyeket a Microsoft dokumentációi alapján csinálnak, az jutott eszembe, hogy lehet-e vajon a gyári Ms dll-eket használni wine/cedega alatt? (a lincesz, és egyéb problémáktól most tekintsünk el.)
ez volna hozzászólásom fő kérdése, remélem eljutott valaki az olvasással idáig.
ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat szívesen látok! remélem vannak, akik kicsit mélyebben is belelátnak a wine/cedega lelkivilágába, és felhomályosítanak engem is...
köszi! -
escie
őstag
valaki játszik az oblivion-nal?
tegnap sikerült elindítani, de kifagy bizonyos helyeken, és a sebesség sem a legjobb.
pedig a morrowind milyen szépen megy...
-
escie
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
ha az installra kattintasz, csak egy nevet kell megadnod a proginak, illetve az exe elérési útját, és el fog indulni...
-
escie
őstag
-
escie
őstag
rémlik olyasmi, hogy fel lehet telepíteni a windows installerét. az instmsie.exe beszerzhető a microsoft lapjáról...
de rég foglalkoztam vele, ha valami pontatlant írok, bocs.
--
VladimiR, igen a cedega az a winex ''jogutódja'', tehát ugyarról van szó.
a nyíltforrás nem feltétlen ingyenest jelent, van bőven ''pénzes'' termék...
megjegyzem, a wine-be visszakerülnek a cedega gpl-es fejlesztései. -
escie
őstag
az utóbbi időben ezeket játszottam cedegával: ViceCity, Morrowind, FarCry, JaggedAlliance, Diablo1...
igen sok játék megy vele mostanában, és a népszerűbbekre külön ''gyúrnak'' a fejlesztők...
amúgy, nem emulátor, hanem a win32 api megvalósítása linuxon. a wine-n alapul, ami ugye: Wine is not Emulator.
nemrég össze is forrt a point2play-jel, ami egy elég jól használható kis felülete, akár minden progihoz külön profil, satöbbi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Robotporszívók
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) a graf néhol hibás, de nem vészes.