- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Hi!
No, az olvasás megvolt! : )
Annyit tudok a témához hozzáadni, hogy bár én nem értek ennyire a Linuxhoz, kb fél éve elcsíptem egy beszélgetést a tanáraim között a számtech irodában és ők pontosan erről beszéltek, természetesen nem a cedegáról, de a dll-ek benne volt. Azt mondták, hogy vmi véletlen folytán -, már nem egészen emlékszem a történet ezen részére,- használták a windowsos dll-eket linux alatt és tökéletesen működött, még csak egy árva hibaüzenetet se küldött. (Mind a ketten elég keményen tudnak programozni.) So, én valószínűnek tartom, hogy működne, a mikéntre nem tudok válaszolni.
Tapasztalatok:
100%-osan eredeti Starcraft/Broodwar (patchelt 1.13f) -/cedega v5.2.3/- Jól fut de néha lefagy és nem tudom, hogy kéne kilépni a programból - végeredmény: power gombbal kell lekapcsolnom a gépet. ( Esetleges megoldás? )
Telepítettem Need for Speed - Underground -ot és bár elindul, nagyon szaggatott volt a játék, nem volt túl nagy az fps-e. Igaz full grafikára nyomtam a beállításokban, de a gépemnek bírnia kellene. Lehet, hogy a cedegában kell vmit beállítani, nemtom. ( Esetleges megoldás? )
Jahh jut eszembe, ha ablakban indítom el a játékot, hogy tudom az egeret kihalászni az ablakból? ( az alt+tab nem játszik)
csá.... -
escie
őstag
kicsit utánaolvastam a dolognak, kezd a kép összeállni. jelenleg az oblivion az oldBlivion ?trainer? segítségével fut cedegán. ez annyit csinál eredetileg, hogy Windowson a régebbi kártyákkal is, melyek nem vertex/pixelshader2.0 kompatibilisak, játszhatóvá teszi a játékot.
nos, a helyzet az, hogy a vga-m (nV6600), és az nvidia driver is támogatja a pixelshader2.0-t, a vertexshader2.0-t, ha jól értem, és a szűk keresztmetszet a wine/cedega, hisz ezek csak az 1.4-est ismerik. itt jön a képbe az oldBlivion, és butítja le az obliviont, hogy fusson ps/vs1.4-en is.
ahogy olvasom a winehq oldalain, kitűzött cél a 2.0-ás shaderek támogatása, csak ugye ki tudja, mikor lesz belőle valami. [link]
nézve a dll-ek fejlesztésének a menetét, melyeket a Microsoft dokumentációi alapján csinálnak, az jutott eszembe, hogy lehet-e vajon a gyári Ms dll-eket használni wine/cedega alatt? (a lincesz, és egyéb problémáktól most tekintsünk el.)
ez volna hozzászólásom fő kérdése, remélem eljutott valaki az olvasással idáig.
ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat szívesen látok! remélem vannak, akik kicsit mélyebben is belelátnak a wine/cedega lelkivilágába, és felhomályosítanak engem is...
köszi! -
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
egen, igy a fenti kettobol (fizetos + transgaming) mar sejtettem, hogy van ehhez is cvs, de azzal ezidaig meg egyszer sem sikerult boldogulnom (mondjuk nem is igazan tortem magam, hogy utanaolvassak)
viszont valamelyik fenti linken is megemlitik a cvs mellett, hogy nem mindig mukodik
jah, meg szinten valamelyik linken lattam, hogy a wine es winex programokra epulon dolognak nevezi a cedega-t
a winex maga is nem kimondottan jatekok futtatasara keszul(t) a wine-t felhasznalva alapul? (szerk.: nah, kozben elolvastam, amit Sipi irt, jol remlett a dolog ezek szerint)
mellesleg eleg furcsa, hogy itt van egy progi (bar elvileg a wine is eleg lehet), ami megtorne a csunya fizetos szoftverek egyeduralmat a jatekosoknal, erre ez is fizetos - nem, nem flamekeltesnek szantam, csak felfigyeltem ra
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Úgy tudom, a CVS-ben nincs benne minden. A Cedega tartalmaz olyan részeket, amelyek licencdíjas dolgok, ezek kimaradnak a letölthetőből.
De javíts, ha rosszul tudom!
Vladi: hogy ne maradj válasz nélkül. A Wine nevű programból vált ki a WineX, amely kifejezetten a játékokra koncentrált. Erősen fejlesztették a másolásvédelem, a DirectX-technológia futtatását. Később átváltottak Cedega névre. Havi előfizetési díjat kell fizetni (pár dollár), így juthatsz hozzá.
Sipi -
zedecske
tag
Elnezest, nem emulator.
( tudom, GNU's not Unixujonc vagyok keremszepen
)
Hat buktam az igeretem, mert nem talaltam a netinstall cd-t, aztan meg ugy gondoltam, ha toltikezek akkor legyen kover, uh most egy 3.1 Sarge dvd kepet (remelem nem mondtam hulyeseget) toltok, mert csak jo az a haznal.
Amint osszetakolok egy mukodo rendszert jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Formula-1
- BMW topik
- Windows 11
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- OpenMediaVault
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest