Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Redzsináld

csendes tag

válasz FehérHolló #10338 üzenetére

Nem teljesen értelek, ebben mi a top secret, se céget, se munkakört nem írtál, csak egy összeget. Én régóta olvasom a topikot, megmondom őszintén, fogalmam sincs mi a végzettséged, csak sejtem ;]
    Visszakanyarodva a lényeghez, mindenhol azt lehet olvasni, hogy mérnök hiány van, főleg Németországban, de az USA-ban is, villamos- és gépészmérnökök kellenek, meg informatikusok (itt nem az okj-s weblaptervezőkre gondolok). Emlékszem, pár éve egy nagyobb cég készített statisztikákat, ahol az jött ki, hogy a informatikusok terhelhetőek és jól tolerálják túlórát is. Mindezek ellenére tényleg ilyen nehéz jó állást találni ? Ez a topik se dúskál sok pozitív történetben..

"Körülbelül olyan vastagsággal, ahogy VIK-en hallgatók 70-80%-nak meggyőződése, hogy a Duna másik partján semmit nem oktatnak a BTK meg szarra se jó."

Nos, én megjártam a sötét oldalt is, szerintem komolytalan dolgok mennek ma gazdasági képzések címszó alatt. Legjobban felkapott gazdmen és nemzetközi gazdálkodás (ami =gazdmen+nemzetközi bullshit tantárgyak+két nyelvvizsga) szak közel 300 kreditjében van 10 kreditnyi tinglitangli számvitel, szerintem a végzettek 90%-a a főkönyvet nem is ismeri, de van cserébe marketing, nemzetközi marketing meg intergalaktikus marketing és hasonló nagyon fontos tantárgyak legalább száz kredit értékben.. De nehogy azt higgyétek, hogy lenézem a gazdasági szakembereket, egy jó barátom a PSZF-et végzett, számvitel szakirányon. Sokat melózik, rendesen is keres és adóügyektől kezdve, számviteli kérdésekben, pénzügyi tanácsadáson át nagyon sok mindenben segített már nekem, az a szerencsém, hogy hülye a számítástechnikához, így nem érzem magam kellemetlenül, én is tudok neki segíteni :)

Bölcsészkarral az a probléma, hogy túl sok van belőle. Kellenek néprajzkutatók, meg néderlandisztika szakos hallgatók és társaik, de nem 100, meg 200 egy évben, hanem max 10, mert többre NINCS SZÜKSÉG. Egy évben végeznek ezren anglisztikából, minek ? Ott van még a komédia (kommunikáció és médiatudomány), mert mindenki a tévében akar dógozni' meg hírős emberekkel, ebből is van évente vagy ezer, ugye a BKF-et nem kell bemutatni..
    Legjobban a politológiától vagyok készen, az már tényleg butaság a ^2, de egyre több ember kezében látok Összehasonlító politológia könyvet..

• Redzsináld

csendes tag

válasz tototos #10315 üzenetére

Én emlékszem arra a 2007-es indexkitöltésre. Az első 10 percben el is fogytak a pótindexek..
    Azért ne kezdjünk már tapsikolni a bölcsész, közgáz és társadalomtudományi karoknak.. Nekem van szociológus és gazdmenes ismerősöm, az első ami eszembe jut róluk, hogy az ilyeneket minek képezik, mert hogy tényleges munkavégzés nincs mögöttük, az is biztos! A legszebb az, hogy a hozzájuk hasonló emberek "alakítják a világot"..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés