Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
nah ez a mai mi vizsga nagyon jó volt.
45 perc... mit hisznek ezek gyors és gépíró tanfolyamra jártunk vagy mi a ... ?
de legalább egséz jó lett, sztem meglesz a 3as
Wolfy: üdv a ''klubban'', ha nem veszed rossz néven hogy sikerült ennyi csúszást összeszedni?
-
Wolfy_
tag
hat, azt mar nem allitom, hogy a vizsgara nagyon emlekeznek, de szigorlatra - magamhoz kepest - egesz jol megtanultam a dolgot. szerencsere kolmogorov-bonyolultsagot nem kerdeztek.
en most a grafika vizsgara valo (kvazi-)keszulessel foglalom el magam. az is egy vicces targy... -
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #440 üzenetére
Algellel kapcsolatban most ugrott be, hogy mintha azt mondta volna Friedl, hogy már van a prímszámok nyelvébe tartozás eldöntésére ploinomiális algoritums, de nem igazán tudom hogy kéne keresni, mert most kiváncsi lettem így tanulás közben. Remélem nem valami másról volt szó, úgy rémlik erről beszélt.
-
Wolfy_
tag
+1 BME-s jelen!
VIK, info, hetedev. -
concret_hp
addikt
ez a mesterséges intelligencia ez nagyon gáz
remélem nem durvulnak be a múlt hetihez képest, mert át szeretnék menni -
concret_hp
addikt
töki az jó volt, meg azért nem haladtunk olyan húde szigorú tempóban, gyakorlatilag kiscsoportos foglalkozás volt az e1b-ben
(15nél többen igen ritkán voltunk...)
algelm meg sztem egyenesben is egész jó volt, csak nagy buktató a 2heti gyak, mert ha nme megy be az ember pótgyakra, akkor könnyen lemaradhat (nálunk pl. ugyanúgy csináltuk a cuccokat, mint rendes gyakon, max a fontosabb részek nem akkor voltak, hogy többen ottlegyenek) -
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #438 üzenetére
Infelm: nem voltam, csak kb. az első két előadáson. Korán volt. Aláírás mákkal lett meg, aztán kemény magolás, szenvedés, s megvan a vizsga 3-as is. Nálam alapszabály, hogy 8 elé nem állítunk ébresztőórát, hacsak nem vizsga, vagy valami egyéb malacság lesz reggel.
Mi: egy ideig bejártam, maga a téma érdekel, de az anyag túlontúl szerteágazó, meg a zh-n, s pótzh-n a rezolúciókat rendere el bírom cseszni. Aztán idővel elhagytam. Laci már éppen indulni akart, úgyhogy igyekeznem kellett.
Dp tavasz: A Prolog első blokkra bejártam, de akkor úgy döntöttem, hogy egy trónolás alatt gyorsabban haladok, mint egy heti előadás alatt elmagyaráznak, aztán ennek olyan formában lett meg a böjtje, hogy kiderült, hogy a könyvem vége kb. a felénél van az új könyvnek, így először el is véreztem a vizsgán, másodjára már valami 9x%-os 4 lett.
Hálók: Ez is korán volt, vagy hétfőn, vagy valami ilyesmi gond volt vele.A könyv tényleg jó, az anyagot meg lehet érteni, de a könyv végéig úgysem érsz el, illetve pontosan kell tudni, hogy miféle választ várnak egy kérdésre, ha nem pont ugyanazt mondod, akkor egy 10 pontos feladat könnyen 0 lehet, varázsszavak nélkül tényleg kb. el sem olvassák, ezért az eredményhirdetésen erre érdemes megkérni őket, hogy: azért ez az A4-es oldal ha nem is pont úgy és azt tartalmazza, mint amit ti elvártatok, azért legalább belenézhetnétek... Majdnem elcsúsztam rajta 1 heti tanulással(főleg wiki alapján, a könyv 1st editionben jutottam kb. 350 oldalig), illetve a feladatokat néha tényleg félreértettem, ez egyrészt a két óra alvás miatt, másrészt meg azért, mert nem is mindig teljesen egyértelmű a feladat(számomra...). Talán az előadásfóliák lehetnek hasznosak, mert mindig arra hivatkozott Kondorosi a feladatok megoldásainál mindig.
Mérés2: no comment. Szinte semmi segítséget nem kaptunk gyakvezéreinktől, így meg nem ért semmit.
Szabtech előadás: nem volt valami jó... A kivetítős cuccokat utálom.
Töki kereszt: amikor bent voltam, teljesen érthető volt a dolog, igazából sokkal jobban, mint a könyvben, ellenben elég unalmas egy tárgy szerintem. A zh pontjaimra kiváncsi lennék, mert úgy érzem nagyon jó lett, de rakták ki csak azt, hogy aláírás megvan.
Opre kereszt: 0 db előadás, első vizsgán 1 nap tanulással 2-es a korábbi emlékeim alapján.
Algel kereszt: nincs összevetésem rendesen az egyenesre, itt zh után jártam be, illetve a gyakokra is, meg pótgyakokra is. Zh után végig Friedl tartotta az előadásokat, nem volt velük gond, eléggé lehetett érteni a dolgokat. -
concret_hp
addikt
ja ebben tényleg van valami.
talán emiatt is lehet, hogy egyre kevesebben vannak bent előadásokon.
emlékszem analból még félév vége felé is félig simán volt az előadó, mostmeg pl. MI-n amikor utoljára bentvoltam nemhiszem h voltunk bent 80an (400-500ból?), vagy pl. infelmből amikor meg volt hírdetve h nemtom milyen király előadás lesz a kép meg hangtömörítésről: bejön a figura elkezd mindenféle dolgokról beszélni hogy emberi gége meg nemtommi.... hát ha ez érdekelne, orvosira mentme volnanamind1, szóval a fulll meghírdetett érdekes előadáson se nagyon voltak bent 120-150nél többen... stb.
tavasszal dp-n mennyien szoktunk bentlenni még Szeredinél is aki pedig mondjuk sztem jól zúzta? 30-40?
de most megnézem ezt a félévet:
adatb: Sala rutinból hülyeséget beszél, példamegoldásnál letörli a feladatot, stb.
infelm: nemtom nemsokszor voltam bent. könyvben ugyanaz le van írva, talán még jobban is, legalábbis azt a pár előadást egyáltalán nem tartottam annyira jónak hogy bejárjak később.
hálók: ezen is kb. 2. héten voltam utoljára, siralmas a stílusa az előadónak...
mérés2: olvasd el a doksit aztán mérd leegyedül a 4-5ös mérésnél volt h odajött a mérésvezető és mondott 1-2 érdekes dolgot (Elek Kálmán) és abból mondjuk tényleg meg is lehetett érteni hogy mi miért úgy van.
szabtech: ezisnagyon jómondjuk nemtom mer' a jelekes téma alapból nem jön be, de a gyak kb. úgy nézett ki, hogy egy X oldalas cuccon rohanjunk végig minél gyorsabban aztán húzzatok haza
(szóval sok értelme volt annak is)
mi: hát erre mondjuk sokáig bejártam, de volt 1 pont ahol kezdett elég unalmas lenni :S meg ok, ha az előadó nem tud ful perfekt magyarul, láttunk már ilyet, de legalább a fóliákat kijavíttathatná valakivel
ha ezt még egy Fritzné féle kivetítős reggeli 8kor kezdődő anallal hasonlítom össze, még akkor is inkább az, egy Recski féle bsz-ről nem is beszélve (összesen egyetlen 1 bsz előadáson nem voltam ott)
-
bdav
őstag
-
bpx
őstag
hehe, innen a második blokkot én gyűjtöttem év közben a füzetbe és szorgalmi időszak végén a levlistán publikáltam
ja és Fizika 2-re már kb csak ezért jártam be, hogy halljam élőben amiket mond (meg persze hogy lejegyzeteljem), mert az anyagból nem értettünk már rég semmit
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
válasz
M@trixfan #433 üzenetére
Ööö nézd en elkezdtem a muinfo-t de nem bme-n es nekem ott nem jott be. ezert atmentem mumanager-re. ez szvsz sokkal jobb(nekem legalabbis), es konyebb is.
Persze az epiteszek meg a kozlekesek leneznek hogy mennyire konnyu, igaz ami igaz, biztos konnyebb, de nem leszek magambafordult depresszios ongyilkosjelolt 25-eves koromra, nekem ez is szamit.
Mint manager , Kozgazbol ott szopatnak ahol tudnak meg matekbol is, de a tobbi elmegy. nem annyira szaraz mint az infos targyak, bar ebben a felevben volt beloluk 2is (bevinfo, terinfo) es szepen osszefonodik pl. (management-marketing-vallgazd)
Megneztem a manager es info tanterv-et van egyezes nem is keves, igy gondoltam atvetelt kerek a regi muinfomrol bme-re. osztondijindexem persze nincs 4,00 ugyhogy el fognak utasitani de beadom. legjobb lenne ha nem csak egy kitoltott papirt es index fenymasolatot kene leadni, amit elso sarkon szettepnek es a kukaba dobnak, hanem beszelni vmi fejessel majd meglatjuk. Ugyhogy marad a felveteli beadasa, bar most nem tudom pontosan hogyan alakul a FER, es nekem az is szamit. Legyen meg ez a vizsgaidoszakom (Kozgaz es marketing vizsga van mar csak) es akkor utananezek a dolgoknak. -
M@trixfan
addikt
Jaja, managert vágom én is. Arra vagyok kíváncsi, hogy emellé veszed fel az infót vagy átmennél teljesen infóra? A prog azért téveztett meg mert ezt olvastam Tőled:
''....de sajna meg mindig nem vagyok vikes (majd talan jovore ) de azert koszi.''
Engem is érdekelne infó párhuzamosan vagy utána. -
concret_hp
addikt
tegnap este beleolvastam a hálók könyvbe. egész jó, csak az a baj hogy nagyon hosszú...
-
Drizzt
nagyúr
Majd légyszíves, ha megvolt a vizsga, akkor számolj be róla, hogy hogy sikerült, s miből látod útólag érdemesnek a készülést(gondolom nem jasvaslod, hogy olvassam el a könyv még hátralévő kb. 700 oldalát.
).
On: Ja, infelm meglett szerencsére, bár kb. 9.10-kor értem oda, szerintem én voltam az utolsó, vagy sokan lemondhatták. A tétel: Csatornakódolási tétel, s Lloyd-Max algo. -
bdav
őstag
válasz
norbiphu #428 üzenetére
tárgykövetelményben benne van h. max mennyi lehet a hiányzás (én néztem, de sztem az a normális h. a laboros órára be kell menni). kiszh bejelentés meg a laborvezető jófejségén múlik de részben az adja a félévvégi jegyet szóval írni mindenképp kell (max. nem tudsz róla h. lesz
)
mod: konkrétan az eets részletekről mondjuk nem tudok nyilatkozni (én még autnál hallgattam prog1et is)
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Váááárgh, infelmet már csak olvasgatom, már nagyon unom. Ha mégegyszer megbukok, megőrülök.
-
KMan
őstag
felvettem a prog1-et es vettem hozza egy ilyen konyvet 3k-ert rem jo lesz. [link] sajna a gyakok csak penteken vannak, nekem penteken meg nincs mas oram es nem szivesen megyek be csak ezert. RopZH van a gyakok elejen? Katalogus van? ki lehet ezt bekkelni vhogy?
-
Drizzt
nagyúr
PTZoli vizsgafeladatok
:
[link] -
Drizzt
nagyúr
Algelből az aláírás már szerencsére ott van, meg bejártam a zh után rendesen, pótgyakokra is, remélem mostmár meglesz. Előző félévben az volt a gond, hogy néhány def.-t meg sem tudtam érteni a könyvből(oda van írva, de hogy mit akar jelenti, az néha lemarad..), infelmből ha nem sikerül, akkor addig nem próbálkozom dékánival, míg az algel nem tuti, hogy megvan, illetve a tökim nekem még most van először, de remélem a keresztes Sanyinak sikerült megjegyezni, hogy vagy 4-5 hétig bent voltam, hátha ez segít valamit.
-
mr.geeZ
aktív tag
Az infelm érdekes egy állat, énis azthittem mindent tudok már az első vizsgán, mégiscsak dékánival mentem át, mert mákosat húztam. Azhinné az ember, hogy a töki után sima ügy, de valahogy mégsem.
Az algel nekem kereszten lett meg szintén dékánival, gyakIVvel. Szóval GL! :] -
becso13
aktív tag
válasz
concret_hp #407 üzenetére
Egyebkent ti vmennyire ismeritek a TTK-sokat? Tudtok vmit mondani a fizika BSC-rol, szal nem azt ami ugy le van irva mindenhol, hanem velemenyeket vagy nemtom. -
Drizzt
nagyúr
Ma készülök algelre picit, aztán holnap-holnapután úgy bevágom az infelmet, hogy álmomból ébredve is tudjak mindent(bár majdnem így volt eddig is, de mégis sikrült elqrni), aztán hétfőtől szerda éjfélig algel tovább ezerrel... Yeah... :S
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #384 üzenetére
hm... átnevezték a vegyészkart lol
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
Na 4es lettem analból, meg digitből és közgázból is, a progom, meg az ergonómia (választott) 3as lett, a szoftlab pedig 5ös. Ha bszből 5ösre vizsgáznék ami két kettes zh után kevessé tűnik lehetségesnek akkor lehet pont 4es az átlagom
-
concret_hp
addikt
hát azért ha azt vesszük, hogy szerda du. volt a vizsga asszem ma volt algel, akkor sztem nem csoda. sőt sztem az eredményhírdetés is késni fog...
csak az a para h leadtam az indexemet hogy írják be a szigorlatot, és 1kor zár az adminisztráció, szóval mindenképpen oda kell mennem 1re... -
bdav
őstag
válasz
concret_hp #403 üzenetére
hát ja a hálók az nagyon olyannak néz ki nekem is. A MI iránt legalább van néMI érdeklődésem is
btw csalódtam a cs tanszékben. pénteken eredményhirdetés, éjfél elmúlt és még nincs fenn 1 fia adatb eredmény se a weben. (by the way rossz előérzetem van, pontosan 1 évvel ezelőtt a pont január 3án írt fony vizsgámat vesztették el annó. csak nehogy megünnepeljék az évfordulót vmi hasonlóval adatbből)
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
nah nekiáltam az MI-nek...
hát... az első 3 diasorról csináltam 1 kis 2oldalas összefoglalót, elment rá kb. 2,5 óra
de legalább az alapokat valamennyire kenem
asszem ez eléggé nem szimpatikus lesz, főleg h utána meg hálók ami asszem tömény seggelés lesz amit viszont marhára utálok -
Drizzt
nagyúr
Hát, a hálók reklamálás is kész élmény, bár sikerült összeszednem a szükséges négy pontot. Az elején jó jegyet szerettem volna belőle, most meg örülök, hogy éppenhogy sikerült a keettes kihozni belőle. A kérdések szerintem eléggé félreérthetőek tudnak lenni, legalábbis voltak feladatok, amiknek a megoldásának nagyvonalakban történő felvázolásánál rögtön mondtam magamban tovább a részletekkel kiegészítve, de közben azon gondolkodtam, hogy: ''Ide ezt kellett volna írni?''.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 7
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Metal topik
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest