Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Victor-y
aktív tag
Hi!
victor-y.uw.hu : [L]http://victor-y.uw.hu[/L]
Végső kettő:DD
Na melyiket?
:))
Üdv
Viktor -
Victor-y
aktív tag
[L]http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9001951&la=37595884[/L]
[L]http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=500&t=9001951&na_order[/L]
MÁSNAK SE MEGY??
Köszi!
Viktor -
Integra
titán
csak japán robogót, ez nem vitás.
ettől függetlenül én betiltanám az összes kétütemű robogót azonnal..... -
Victor-y
aktív tag
up:P
-
Janesz
őstag
igazából azok a motorok amik ott görögországban voltak kicsit jobban amortizálódnak(hülye turisták)de a malaguti blokkjának a fedele(dekli)nagyon szar konstrukció ugyanis be tud ázni akkor pedig megcsúszik az ékszíj és az meg ugye nem jó...mert azt a kis végsebességet sem tudod vele elérni mint amit előtte..a leonárdóval az az egyetlen gáz,hogy nagyon nagy és nem veszik be a cop-ok,hogy 50-es....ha 125ccm-esként veszed akkor meg más jogsi kell hozzá
-
Victor-y
aktív tag
hm?
-
Janesz
őstag
tulajdonképpen mindegyik mociba a yamaha féle fekvőhengeres minarelli blokk van de mégsem ugyanolyanok...amit ajánlok aprilia sr ditech,yamaha aerox,gilera runner,mbk nitro,és ha kicsit terepesebb is jó akkor:az új 100ccm-es yamaha bws,vagy mbk booster!!!
de ha tényleg jót akarsz venni akkor 4 üteműt vegyél...nincs vele gond,keveset eszik és sokkkal jobban motorozható,mert nyomatékosabb(ezt pl:akkor érzed amikor egy emelkedőn mész fel és a 2üteművel előtte fel kell pörgetned és akkor lesz csak benne erő,viszont a 4üteműnél gondolsz egyet és húzol a gázon akkor azonnal elkezd gyorsulni a moci..!!!)sokkal de sokkal jobb egy 4 ütemű és árban sem sokkal drágább..pl:az én aprilia leonardo 150ccm-es motoromat ami 2000-es évj. 9000km-rel 350-ért vettem
kb ennyi egy f15-is ami megy max 65km/h val és harmatgyenge kb 5 le
a leonardo pedig 16 le és 135km/h a vége... -
Janesz
őstag
ha igazán jó robogót akarsz akkor vagy vegyél egy gilera runner 180 fxr-t (21le)vagy valami 4 üteműt pl:aprilia leonardo,gilera 200
de amúgy ha a tuningot nézed akkor:yamaha superjog zr !!!!!
nekem is volt ilyen extrémen tuningolható!!!súlya teletankkal 65kg bele egy 21le henger meg fulltuning és máris kb 125-130 vége.... -
Janesz
őstag
egyik robogót sem ajánlanám mert mindkettő szar!!!!
csakis japán robogót vegyél ,ha már nem japánt akkor meg aprilia robogót!!!!
japánból pl :yamaha aerox vagy mbk nitro(az mbk is yamaha csak más a matrica és más a színe..) -
net84
őstag
Hellosztok!
Én is a japán robikra szavazok. Most egy 85-ös ''antik'' Honda robim van, anno 15Kért vettem totálkárosan. Most már csak a légszűrőhöz kellene egy csőcsonk. Minden mást ami kellett hozzá, egy ''japán'' motorbontóból megrendeltem. (asszem Budaőrsön van). Volt szerencsém a Yamahához is, ami viszont csak tuning esetén érte meg az árát. A japánok valahogy jobbak motorba. -
PodMAN
senior tag
Persze persze. Nem kötelező ezeket tuningolni, csak mondtam. Ha nem tuningolsz akkor természetesen még tartósabbak ezek. A fekvő (horizontális) Minarelli a legtartósabb talán mind közül, nem fogsz vele rosszul járni. Persze függ mindez attól, hogy ki hogyan használta Te előtted. Pl az olaszoktól behozott használt robikkal illik vigyázni, mert azok tényleg digitálisan motoroznak (padlógáz-padlófék). Náluk nem tart sokáig egy motor.
-
vtechun
veterán
én a japánra szavazok, nekem volt egy 83-as amerikából behozott Honda Aero-m amivel a megvétele után en mentem vagy 20-30 ezer km-t, persze utána már fúrni kellett, de hát öltem egy kicsit... utólag persze sajnálom... Kicsit hülyén nézett ki, menőzni nem lehetett vele, de azért jobb volt mint a semmi...
-
Gergello
addikt
ezeket így nem ismerem
csk összehason lítási alapom vn, egyik ismerősünk illetve 2, teheát 1-1
vett itthon egy japán vagy vmi kiskiínai robogót, a másik meg vleme együtt hozta be olaszbol, azt az oldstyle típúsú robogót
az olasz kapásból sokkal vagányabb , egyébként megy mind 2
a kínaihoz könnyeb alkatrészt találni?
most léptünk be az EU-be , és ha már kiadsz rá 600 ezret , akkor már ennyiért már majd kilehet ugrani utánna alakatrészért + fog ez terjedni biztos, mármint alkatrészek -
PodMAN
senior tag
Utánanéztem, mákod van. Horizontál Minarelli van benne. Ez a legtartósabb legjobb alkatrész ellátással rendelkező blokk. Igaz már elég régi konstrukció, de pár évvel ezelőttig szinte minden robogót evvel szereltek. Ha esetleg majd rájössz, hogy milyen jó is lenne tuningolni, akkor ehez rengeteg féle alkatrészt is fogsz kapni.
Tuning alkatrészek F15höz:
[L]http://www.scootercenter.com/catalog/default.php?cPath=2_4_20_214&language=en&PHPSESSID=4c12464aeccc814a3482295c3e377b70[/L] -
PodMAN
senior tag
Szia,
Nekem egy Aprilia SR50 Ditech-em van, iszonyatosan jó kis gép. Mivel benzin befecskendezős és nem karburátoros, így 2,1lityi a fogyasztása, míg a karbisok 4 körül esznek. Én használtan vettem, de mivel csak 181km volt benne, gyakorlatilag még teljesen zsír újnak tekinthető. A gazdájának most született a 3. gyermeke és kellett a money. A Gilera és Aprilia robogók talán a legjobbak, de a Malaguti-t is nyugodt szívvel ajánlom. Főleg amelyikekben még fekvő Minarelli (Yamaha) hengerblokk van, mert azok talán a legtartósabbak az öszes közül.Gyakorlatilag normális használat mellett 30.000 km után érdemes egy nagy generált csinálni a robiknál ami nem olcsó, de addig ha normálisan hajtod a gépet, semmi bajuk nem lehet. Csak az olajat és a benzint kell bele rakni :)
Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok.
u.i.: Az oldalamon van pár kép a SR-emről:
web.axelero.hu/podman80 -
Victor-y
aktív tag
Tényleg?? :DD
Tudom, én sajna' ilyen vagyok, minden komolyabb vásárlás előtt..:U
Csak úgy mellékesen: :))
Bejött még a képbe egy olaszból behozott '97es APRILIA RALLY is(hasonló árban)..
Nem tudni, hogy hány km van benne, mert még olaszban kicserélték a km-óráját; egyébéknt itt árulják a helyi kereskedésben(3hó gar). Fekete, de kicsit karcos egy két helyen -nem vészes-(megfektethette a tulaj 1-2szer), viszont nincs szana-széjjel húzva a motor, mivel nagyon szépen duruzsol(nem csörög-zörög).
Elöl új gumi, meg új akku is van benne..
[L]http://planetscoots.online.fr/showroom/50/aprilia/rally.htm[/L]
:DDD
Üdv
Viktor -
-
simonzé
addikt
Báz!
Erre nem is gondoltam... :B :DD :DD :DD
Én a Suzukit venném, és még annyit, hogy a 9500 km nem sok. számold ki! Évi 200 motorozós nappal számolva 16-24 km per nap. Te mennyire lax a munkahelytől? 6-8 km? Oda-vissza az pont 12-16 km. Egyáltalán nem sok a km állás. Ráadásul no para, a Suzuki jó kis moci, és biztosan megkíméltebb, mint a Malaguti. Ezek közül egyértelműen azt venném (már ha megérne nekem 2-300at egy robogó...) -
Gambit
őstag
Együtt csináltam a motoros jogsit egy motorszerelő sráccal, ő azt mondta, hogy az olasz motorok nincsenek igazán jól összerakva. Sokkal többször viszik a szervizbe, mint a japánokat. Mondjuk ezt nagymotorokra mondta, és nem robogókra, de azért van közük egymáshoz szvsz.
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
sztem olaszországból csak meghúzott robogót szerzel :P voltam ott 2 hetet és nagyon ritkaság számba ment az, amelyiken kettőnél kevesebb karc volt. Hát igen, az olaszok nem tudnak vezetni :D Vannak azok a kis 3kerekű triciklire emlékeztető autóik. Na egy olyan beletolatott egy peugeot206-ba :U (áááá a rohadt majdnem a kedvenc autóm) és mi lett? Ki se szálltak a barmok, a peugeotos rácsapott a műszerfalra, a triciklis meg leszarta. Mentek tovább EGYMÁS MÖGÖTT :)) :)) :))
-
joe69
senior tag
a hasznalt robogoknal az a legfontosabb, hogy minel megkimeltebb legyen, mert ezek hamar gallyra mennek sajna, ez markafuggetlen
-
Mazka05
őstag
Mennyiért veszed ha szabad tudni ? :)
-
Club
őstag
A REdbaronal nekem nincsenek jó tapasztalataim:D
Alapvetően azt döntsd el, mi a fontos.
Stílus+menetteljesítmény=Olasz
Megbízhatóság+olcsóbb alkatrész=Japán
Az olasz gépek baromira mennek.
A japánok sem mennek rosszul, de az olasz azért kenderbeveri, külsőre meg pláne:)
Azt azért még tegyük hozzá:
NIncs olyan isten, hogy 600k-t kiadjak egy robogóra.
Ha rám hallgatsz, te sem teszed ezt.
Ez nagyon sok érte.
Jó állapotú robogót kapsz már 300k körül.
De van egy ajánlatom:
Szerzek neked robogót, de ami marad 600k-ból, annak a felét nekem adod:)
Nos?:D
[Szerkesztve] -
-
faster
nagyúr
Mint abszolute laikus érdeklődő, meg tudná valaki mondani, hogy sacc per kábé milyen árban vannak ezek használtan és újonnan?
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
Egyébként ha megnézed a világon hol fut a legtöbb robogó az nem olaszország lesz... nekem pl. hondám van... faternak suzuki, mutternak yamaha:D
egyébként ez oan szintu mintha azon veszekednénk hogy ország vadászgépei jobbak...
természetesen a migek az oroszoktol:D ja, akkor mégse oan a helyzet:D -
-
aDM|RaL^
őstag
katanára szavazok... a fater suzuki TL1000S-je miatt.:)
-
Victor-y
aktív tag
Akkor lehet, hogy a Suzuki-val jobban járnék, mert annak 5számjegyű a km-órájuk:)
Meg a srác is megbízhatóbbnak tűnik, mivel kicsit idősebb meg van családja is; mondta is, hogy városon belül használta és nem szokta húzni, neki most 5perc nem oszt,nem szoroz..
Meg most nézette át szerelővel (ma délelőtt) és leírta miket mondott(meggyőzőnek hatott)..
A szerelő azt mondta neki többek között(amiket most nem másolnék be teljes egészében, mivel elég hosszú lett):
Hogy ha kicseréli a gyertyát és a hajtásolajat akkor 250-300ezer között beszámítja neki egy új motorba a Katanát..
Összességében mindennel elégedettek voltak vele a szervízben(pöccre indult,szép a hangja,fékek-gumik jók;nem estek vele..); még annyi, hogy akksit 1-2éven belül lehet, h cserélni kell, mivel sokat használta a srác városban..
Ez nem lehet rossz moci sztem..
Üdv
Viktor -
simonzé
addikt
Az olasz robogó nem egyenlő az olasz autóval. Robogót ők, és igazán CSAK ők tudnak csinálni. Ők találták ki, és mai napig ők diktálnak. A japánok igazán a nagyobb kategóriában (125+ ccm) jók! Én épp egy Honda Diora gyűjtök, de egy Piaggioval álmodom.
A 9700 km-rel onmagában nem lenne baj, ha nem egy Malagutiról lenne szó. A Malaguti főleg sportos robogókat gyárt (ez is olyan), és aki megveszi, általában teszteli, hogy mennyi a végsebessége, meg hogy hogyan gyorsul. Az ilyen hülyebarmok hidegen is pörgetik a motort, amitől persze az meghal. :( Mellesleg a km számláló 9999 után 0000-ra fordul, ami azt jelenti, hogy te pl. 3600 km-rel veszel meg egy mocit, de lehet, hogy már 33600 van benne...
A Piaggiok többségén 5 számjegyű a számláló, és mentem már olyan mocival, amelyik a 46000-es km állás dacára úgy ment, mint egy új. Fődarabcsere a tulaj szerint nem volt, max. egy-két tömítés, gyűrű, miegymás. Igaz, ez egy normális ember, aki két éves kora óta használta a (most hét éves) mocit, egy öreg bácsitól vette, és szerintem egyikük sem a ''tökiggáz'' mozgalom híve volt. A motor hangja pedig nem a visítós recsegős robogóhang, hanem szépen duruzsoló gyönyör.
Szerintem nem az a döntő, hogy japán, vagy olasz, hanem hogy ki hajtotta eddig. Alapból egyik sem rossz, de az olasz tartósabb, és persze drágább is. -
Keitaro
addikt
Atyám robogó ennyi km-el benne? Nem rossz :)
Autóban nem ajánlgatnám, de itt szerintem Suzuki...
(mondjuk bevallom én keveset értek hozzá, de azt vinném) -
Victor-y
aktív tag
Üdv!
Tudnék (kb.egy áron) szerezni magamnak egy MALAGUTI F15-öt ('97es,9500km) VAGY egy SUZUKI KATANÁT ('99es,7800km)!
Nincs rossz állapotban egyik sem!
Sztetek melyiket?:F
:U
Köszi előre is!
Viktor
Aktív témák
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Gombászkönyvek egyben
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest