Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #13999 üzenetére
Ja bocs, most már figyelmesebben olvastam !! VTT-t keresed... De ha 1,5v-nál vagy, szerintem egy kicsit emelhetsz a modulok feszültségén...05-1v között még nem hinném, hogy degradálódik...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz csucsbicep #13994 üzenetére
Nos, nálam sincs külön VTT (VCCIO) Asus Sabertooth Z77 lapban... De külföldi fórumon azt olvastam, hogy a VCCSA emelésével azonos arányban emeli a VCCIO-t is! Ki tudja... Valami monitorozó progival ki lehet tesztelni...
-
csucsbicep
nagyúr
VCCSA 0,925V az alap, míg VCCIO esetén 1,05V elvileg. Arányosan emeli? De nem értem, hogy, akkor miért nem rakták külön opcióban, ha már van.
=HG=: Én a Z77-V-t sokkal jobb lapnak tartom, azért is vettem azt. Mellesleg nekem az AS-el nem voltak jó élményeim eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz Great_Muta #14000 üzenetére
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #14005 üzenetére
Most, hogy ilyen ellenséges vagy az asrock-al szemben, rájöttem, hogy nem veled beszéltem róla...
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok. Nem ide tartozik de nekem ez volt az első asrock lapom és marha jó volt. Vettem hozzá bővítőkártyát és AM2 lett belőle. Utána giga-ra cseréltem de az asrock valahogy gyorsabb volt.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Asbee
veterán
válasz Great_Muta #14000 üzenetére
Inkább olvasnál egy kicsit olyan dolgokról amik ezerszer ki lettek tárgyalva. Vagy mit vársz mondjuk meg neked látatlanba az adott órajelhez mennyi feszt kap a procid és mennyire bírja?
-
krx21
nagyúr
válasz csucsbicep #14005 üzenetére
Hát igen... De mivel én már 1.5V-on használom a ramjaimat nem nagyon izgat...
De ha van valami új infód a témáról, szívesen veszem... -
krx21
nagyúr
válasz csucsbicep #14012 üzenetére
Na, ez az amit soha nem néztem meg... Jó tudni... És mi van akkor ha a ram feszültséget növeled? Mondjuk 1.65V-ra? Akkor is marad a VCCIO?
-
ffodi
veterán
válasz csucsbicep #14012 üzenetére
Csak néhány ASUS lap esetén van így, és ott így is van feltüntetve az UEFI-ben, hogy pl VCCIO/VCCSA. Nálad egyszerűen nem lehet állítani.
Ha tesztre mész csak, akkor adhatsz a RAM-oknak 1,6-1,65 V-ot nyugodtan. Más kérdés, hogyha a VTT miatt nem stabil, akkor nem tudsz mit tenni.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
Miért változna? Maradni fog. Esetleg egy esetben lehetne növelni (a hardveres beavatkozást kivéve), ha a RAM XMP profiljában 1,05 V-nál magasabb a VTT fesz.
Szerk.:
Arra szerintem mehet, ha csak ez a baj.
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
3570K mellé nem ajánlott az 1,65v feszes memória?
Én esetemben 2400mhzes Predator..
Igazából az intel nem említi ,h gond lenne belőle, de a vtt fesz és a memória fesz közt kell legyen valamennyi fix diff, igaz?
Ha a rendszerem stabil, csak nem fog hirtelen megdögleni a proci memória vezérlője ekkora feszttől.. kül nem adhatnák az i5 i7es configokhoz nyugodt szívvel a gyártók, nem?
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #14016 üzenetére
Próbáld ki a " PCH voltage" beállítást, szerintem az a VTT
-
ffodi
veterán
válasz Cole86 #14018 üzenetére
A RAM gyártók előszeretettel ajánlanak IB proci mellé 1,65 V-os memóriákat. Intel bácsi semmi hivatalosat nem mond erről.
A VTT és DRAM közötti max 0,5 V-os differencia a S1366-os korszakból ered. Itt sem volt hivatalos állásfoglalás erről, de a tapasztalat azt mutatta, hogy ha az említett különbség nagyobb, mint 0,5 V, akkor nagyon terheli az Uncore-t, és ez instabilitáshoz, esetleges meghibásodáshoz vezet. Más kérdés, hogy az S1366-os procik tuningolásánál a legtöbbször amúgy is kellett emelni a VTT-n, mert ott bclk emeléses játék volt a tuning lelke.
Én azt mondom, nem feltétlen muszáj betartani (jelen esetben tesztre pedig simán mehet). Viszont, ha betartod rosszat nem csinálsz vele. 1,65 V-os RAM feszültség mellé amúgy is elég 1,15 V VTT, ami az intel doksi szerint is belefér. Ha ezt nem mered kockáztatni, akkor maradj az ajánlott 1,575 V mellett.
csucsbicep:
Mehet neki több is, tesztre ettől nem kell félni.
A PCH, az a déli híd lényegében, ahogy írod, ilyesformán ha azt emeled, a VTT akkor is marad alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
Kösz szépen, meglesem a lapomban a beállítási lehetőségeket és a ramnak a határait adott feszültség mellett..
Köszi Rambo bá!
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #14021 üzenetére
A rák se tudja hol van az a VTT...Nagyon trükkös az a bios Asus még szokta úgy is nevezni, hogy "Internal Memory Controller Voltage"(IMC).....régebbi lapokon, de ilyesmit se látok...
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
Rendben, John Spartan!
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz kockaharcos #14025 üzenetére
A Z77-ben már eltűnt sajnos...
-
Geresics
addikt
Helló!
Szégyenlem magam, de nem tudok jelenleg visszaolvasni, ezért inkább kérdezek.
Keresek i3-2120 és i3-3220 CPU-hoz hűtőt!
Mindkettő gép főleg játékra van használva, és bizony a gyári hűtő hangosnak bizonyultak...
Eddig egy kiszemelt van, a TX3, de az is csak azért, mert a 775 idejében a TX2-vel nagyon elégedettek voltunk, illetve olcsó!
A kérdés:
i3-2120-hoz milyen olcsó hűtő volna jó? (FC3 alatt 61°C-ig melegszik, és hangos)
i3-3220-hoz milyen hűtő volna jó, figyelembe véve, hogy később i5-3570K-ra akarom cserélni?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
krx21
nagyúr
válasz csucsbicep #14032 üzenetére
Ezt mondom én is! Nekem sincs sajnos...
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #14032 üzenetére
Ez cumi...
-
narumon
őstag
Srácok egy kis segítséget kérnék.
Alaplap: Asrock z68 Pro3
CPU: 3570KA gondom: eddig egy 2500K volt a lapban aminél semmit nem csináltam csak a szorzót átállítottam 43-ra és kész, stabilan működött. Annyit trükköztem még vele, hogy az offsetet levettem -0.050-re és így ketyegett majd egy évet.
Most megjött az új 3570K 44-re raktam be és egy idő után hibázik Primeban. Offsetet vissza tettem már nullára, majd auto-ra. Akkor is. 45-ön el sem indul. Most jönne az gondolom (és remélem), hogy az egyébb paramétereket is állítani kéne a lapon, de nem nagyon vágom mi micsoda. Pl Load Line Calibration meg ilyenek? Nagyon remélem, hogy csak ennyi a gond és nem kifogtam a legbutább 3570K-t a piacon
Ötletek?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
bandika0626
senior tag
válasz narumon #14036 üzenetére
Adjál neki fixen 1.3V-ot. LLC3-ra. Ha megy akkor kezd el csökkenteni a feszültséget addig amíg stabil lesz. Tesztelheted P95AVX meg LINX AVX-el. Mikor elérted azt a legkisebb feszültséget aminél már hibázik akkor még az LLC-vel lehet játszani egy kicsit. Attól függ milyen lapod van állíthatod LLC2-re általában asrock lapoknál ez az erősebb beállítás, más lapoknál meg a másik irányba kell állítani LLC4-5.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
LeslieG Jr.
őstag
No tegnap felraktam a 3570K-mat 4.6Ghz-re kiváncsiságból. Sajnos az Offset-et +0,050-re kellett állítanom de még így sem volt atomstabil. Bár a Win7 be boot-olt és a Prime95 AVX-et is el tudtam indítani de újraindult. Úgyhogy kicsit több kell neki egy pöttyet. Kb 1 percig bírta a tesztet aztán eldobta az agyát és újraindult. A hőméréskleteket figyelve( ebben az 1 percben) RealTemp-el olyan max 86C fok volt az 1.350 vcore körüli feszültségnél.(e körül szaladgált a vcore a CPU-z szerint). Az LLC-t pedig Level 2-ön futtattam.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
bandika0626
senior tag
válasz LeslieG Jr. #14042 üzenetére
Nekem is a 4.5-hez 1.334V kell a stabil működéshez. Az ilyen P95AVX meg LINX lemegy szépen 1.31-1.32 körül de más alkalmazás már elhasal. Lehet kelleni fog oda 1.36-1.38V is. Csak azt meg már nem lehet lehűteni a kupakgondok miatt.
-
=HG=
addikt
-
daveoff
veterán
válasz LeslieG Jr. #14042 üzenetére
cinebench 11.5 egyből eldobja magát ha kevés a fesz....
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz daveoff #14046 üzenetére
Valójában a hőfokokra lettem volna kiváncsi azért nem a cinebench 11.5-el teszteltem. Úgy gondoltam lecsekkolom Prime95 AVX-el hogy megy-e és hogy milyen hőfokokat generál. Aztán jött volna a Linx AVX ha még elfogatható számora a Prime95 AVX. Ha 90C fok alatt tudnám tartani akkor nagyon jó lenne mert mindennapi használat mellett soha nem lenne ilyen hőfokon a proci.
(#14044) bandika0626: A kupakmoddingon már túl vagyok ezért is mertem felrakni 4.6GHz-re. Kupakmodding nélkül még 4.4GHz-re sem tettem volna mert ott már nyaldosta a +90C fokokat meg a 100C fokokat. De lehet hogy majd fix feszel megkeresem mit kér és ott tesztelek hőfok ügyileg. De azért széthajtani sem szeretném. Ha a 4.6Ghz meglenne max 90C fokig akkor ok, de 90C fok nálam a lélektani határ(Linx és Prime95 alatt).
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék. A gépemet nemrég upgrade-eltem. Mivel böngészés és filmnézés a fő felhasználási terület, így nem egy atomerőművet vettem AsRock B75 Pro 3 M alaplap, és egy i3 3225-ös proci, 8GB RAM.
Viszont tegnap azt vettem észre, hogy a 1080p felbontású YT videó szaggat... Pont azért vettem ezt (HD 4000), hogy ilyen ne történjen. Viszont furi, mert filmből simán viszi ugyan ezt a felbontást. És YT-nál úgy akad, mintha nem tudná betölteni, net viszont van(torrent simán jön. Persze amikor a yt-ot próbáltam akkor volt letöltés persze)
Nézegettem adatokat, (BIOS, Task manager) semit nem láttam ami ezt indokolná, a proci/memória/hálózat kihasználtsága közel sem volt a maxon. Sőt proci eddig 25% fölé nem ment.
Létezik, hogy erre kevés a proci? Nem ezt olvastam vásárlás előtt. Esetleg valami ötlet?Nagyon köszi a választ!
-
JoolsNOS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs