Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz BeLucZ #13851 üzenetére
lehet benne valami, mert ahogy 1 oldalllal viszább nézegettük ,2 különböző z68 -.ban
nagyon hasonlóan szerepeltek(meg nekem h67 ben is) nagyon hasonlóan viselkedtek a 3570k-prociainkm,
sőt Asbee, amit te most irsz a 3770k -ra szintén csont egyeznek az értékek,
az a gyanum, ezekben az előzőbb lapcsaládjainkban van némi limit, lehet csak a kevéske(4) fázis miatt kell ugymondván bivalyosabb feszt tolniuk a vrm-en át,
nem véletlen létezik 37 fázisos gyga lapok, (gondolom én)az a linkelt video nekem kicsit kamu
1. első tesztnél miért látható" a hütőventi forgása
míg a második alatt teljesen homogén a kép, nagyobb a fordulata, nekem nagyon olyvást tűnik,2. első tesztnél a real-tem már 1 orája megy (1,05) szerintetek arrol a passziv gyga kártyárol mekkora hőt sziv le, meg akár mehetett a gép ugy már egész nap is,
míg a második teszt kihült lapot követöen fél orával készült ( real temp 0:31 p)
szerintem minimum 8 fokot igy belecsalt a srác, ez a 3 tényező böven hoz 8 fokot
( és akkor még nem emlitettem elsö tesztnél 1,072- ket kap, mig másodiknál inkább 1,064 jellemzö 1 pillre ugrik fel csak 72 re)[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Én speciel amit ki is számoltam 16C ért szereltem egy kicsit...
Egy műszaki embernek, márpedig itt sok van, sokat számít 16C! Az nagyon sok!
A garancia meg mindenki lelkiismerete szerint... A kupak nyom nélkül visszaragasztható!
Egyébként meg ezek a procik nem nagyon romlanak el, hacsak az ember nem teszi valahogy tönkre...
Itt igazából az alap helyzet idegesítő, hogy a hőátadás már az elején rossz és ezért szinte mindegy mivel hűtöd rossz eredményed lesz...
Egy sikeres kupak modding, jelenleg az évtized leghasznosabb műszaki beavatkozása szerintem!
Valaki hetekig molyol, hogy piros legyen a kábel a gépben... Nos, ez a beavatkozás komoly műszaki előnnyel is jár! Persze veszélyt tartogat magában, ezt mindenki tartsa szem előtt! -
Asbee
veterán
-
tomic
addikt
Anno nekem is kint volt már az asztalon. Gumilapra rárakva ,szike előkészítve. Már majdnem hozzá is fogtam ,de meggondoltam magam.
A helyében nem csináltam volna meg az tuti . 12C nyert vele. Ami, ha csak játszik lényegtelen.
Értem én a lelkesedést,csak nem értem mire fel. 4.2 egy normál hűtővel még símán elboldogul a proci,.4.4 hajtva meg már olyan sokat nem nyer vele. Akkor meg minek?
Közben megtaláltam a régi mentéseimet:
Ezt minek kupaktalanítani?[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
krx21: had kérdezzek valamit neked hány intel processzorod volt gariztatva?
És hányat adtál el, illetve cseréltél el? ( lelkiismereteböl kiindulva válaszolj)
és akkor rájövünk, hogy nem a garivesztés itt a probléma,
hanem a sok szakember ahogy te hivod a kupakmoddingosokat,
év közepén kijön a haswell és adja majd el Leslie kolléga is aprón,szerinted azzal fog kezdödni a hirdetés, hogy le volt véve a kupak? érthető módon aki már lekupakolni képes volt, képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni !
Nem !
kövi gazdánál meg majd szépen megfö a homok-kupac, mert az mx2 és barátai csontra szárad fél év mulva a leragasztott kupak miatt[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Ez a Haswell mennyivel lesz jobb annak tekintetében h 1150es lap kell hozzá, meg a csúcs procit 4770knak fogják hívni ? Tulajdonképpen csak lecserélik a 3ast 4esre és kész ?
Mert én eddig nem sok változást látok ! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Fordítsuk meg a logikát..hány ember nem vesz azért Ivyt, mert tart a melegedéstől és szívesen venne pretested, újrakent példányt? Mindennek ára van..
Csontraszáradást inkább hagyjuk..~1.5 éve kent rendszeren sem száradt csontra..ill. alig 2-3°Ct romlott a hőátadás..személyes tapasztalatom legalábbis. -
daveoff
veterán
Ez aztán egy értelmes hozzászólás volt! Szerinted aki kupaktalanít, és itt elmondja a tapasztalatait az utána úgy fogja árulni, hogy nem mondja meg mit csinált vele? A másik dolog, aki megveszi annak meg már nem kell kockáztatni, mert megcsinálták helyette a tutit! Én ha most vennék szívesebben vennék egy olyat, amit már valaki megcsinált, és működik rendesen! A gari miatt meg nem aggódnék, mert nálam még nem romlott el processzor, és ezzel sokan így vagyunk!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
ST05
őstag
válasz daveoff #13864 üzenetére
majd meglátod: én még nem láttam hirdetni kupakmoddolt procit, és venni se hallottam h bárki vett volna ( kivétel persze a haverra vagy valami hülyére rásózom mert beoltom hogy ez a jobb" mint a gyári 0-ás
kategoriát ne vegyük ide)kovsol: ezt csak gyanítottam hogy a fázis az oka, de akkor ezekszerint nem
de akkor viszont a z68- h67 vonalra lehet igaz,
de mondhatom ugy is, nem láttam még "nagyon jól " menni ivy-t z68, vagy hasonló picit régebbi chipsetű lapban, aki itt erős eredménnyel jelentkezett, mindnek minimum z77-e volt, de inkább valami komoly maximusba vagy hasonlókba volt szép eredmény,
nekem csak feltünt hogy ezekben a chipkészletekben mindannyiunknak nagyon hasonló határai vannak
még 3770kés 3570k val is szintén.Speed(R): de remélhetőleg neked volt annyi sütnivalód, hogy nem ragasztottad vissza nemde?
nem veled van a probléma, tőled még vennék is használt kupakmoddoltat,
hanem akik majdnem csak poénbol csinálják meg, mind garisan fogja árulni vissza pillanatragasztózva,
ne magadból indulj ki, nekem probáltak törött lábu phenomot eladni anno, sok a gyökér hidd el,
ezek nem rád vonatkoznak, hanem akik nem tudják mit csinálnak, hanem yutub kell hozzá[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Hidd el, hogy sok... 386DX volt az első gépem...
Már nem azért, akkor én is kérdezek valamit:
Szerinted melyik CPU az értékesebb? Egy hűthető sikeresen kupak módolt vagy egy hűthetetlen és tuningolásban jóval szerényebb! Kinek melyik...
Én itt a fórumon szívesebben vennék meg egy kupaktalanított tuningos procit...Lehet Te nem...
De nehogy már megmagyarázzátok, hogy alapvetően rosszul járt aki megcsinálta? Ugye érdekes lenne...
Itt 2 dolog van:
Valaki megmerte és meg tudta csinálni, azok közül mind sikeres és hatékony volt, senki nem bánta meg!!!
A másik aki nem meri, vagy nem akarja megcsinálni!
Én nem önigazolásból érvelek... Szerintem elég tényszerű az álláspontom...
A 386DX óta soha nem volt rossz vagy akár később meghibásodott processzorom..."kövi gazdánál meg majd szépen megfö a homok-kupac, mert az mx2 és barátai csontra szárad fél év mulva a leragasztott kupak miatt"
Csak annyira, de inkább jóval kevésbé, mint a gyári! De egyébként volt aki nem liquid pro-t tett alá?
Vagy volt aki vissza ragasztotta??? Mért ragasztanánk vissza???"képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni !"
Bocs, de ezt nem értem... No comment...[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
De nehogy már megmagyarázzátok, hogy alapvetően rosszul járt aki megcsinálta?
ezt nem állítottam ,hanem majd a következő gazdi jár rosszul, ha le lett ragasztva és mit sem tud a dologról)
de mondom mégegyszer, ne magatokból induljatok ki,
mert több az ügyetlen kezű,és eszű ( és vissza pillanatragasztózza , mint (U)Ti(/U) müszaki érzékkel megáldott emberkék !
( érdekes Stewen67 miért tünt el karácsony után? már bocsánat de vagy nagy kamu volt az egész ember és története, vagy én nemtudom az ilyen sztorikkal mindig sántit valami, feljött itt böszitenia népet pár hétre, folyton nyomta ezt a rábeszélősdit
mint Ti müszaki érzékkel megáldott emberkék !aki itt megosztja tapasztalatait?
ne belölünk 12 Ivy tulajbol indulj ki akik rendszeresen feljárnak és ésszel csináljuk ,ezenfelül létezhet még 200 moddolt az országban, csak nem ír be ide mert vagy taknyos, vagy mert elcseszett már 3 kupaktalanitást, hallottam ilyet ,, vagy mert annyi türelme sincs hogy felregizzen, vagy egyátalán megtalálná a forumot
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Én meg XT-n kezdtem, amiben egy nagylemez volt amivel bebootolt, majd mehettek be a programok szintén nagylemezen. Nekem sem ment tönkre egy procim sem soha, pedig lapom döglött már meg alatta, tápom is égett szét.
Én mindkét oldalt megértem, akit felhoztál, én a nem nyúlok a procimhoz oldalon állok, de a másikat sem ítélem el, sőt kimondottan érdekes témakör.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
krx21
nagyúr
Stewen67 azért tűnt el (ha eltűnt egyáltalán) mert beüzemelte a CPU-ját, a ragasztottból meg kulcstartót csinált...Lezárta a témát... Még fel is hívta a figyelmet, hogy nem szabad pillanatragasztóval visszaragasztani...
De nem értem miért említed, vagy Te úgy gondolod, hogy az irományai, után eladta valakinek?A kupak moddolás mindenki saját döntése... Az itt leírt tapasztalatok, segítenek mindenkinek a döntésben!
Ezen tapasztalatokat gyarapította Stewen67...Fura fickó volt mint itt mindenki! De jó szándék vezérelte...tomic:
Hőmérsékletet és a cpu magokon.. . Ennek jelentőségét most nem részletezem, de aki 150.000 Ft-ért vesz vízhűtést az is tudna érvelni a döntése mellett...[ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
Fúú gyerekek mi megy itt a kupaktalanításos dolgokról? Nekem megérte kupaktalanítani azért a -15C fokért. Most jelenleg 4.4GHz-en hajtom és most érdekes hogy sokkal stabilabb a gépem mint kupaktalanítás után. Sőt azt mondom hogy kupaktalanítás elött 4.4GHz-et Offset -0,020V-tal LLC Level 3-al járattam és nem volt stabil mert ezen a feszen újraindult. Szerintem azért mert nem mindegy szerintem hogy 9xC fok vagy csak 7xC fok a proci ezen a feszültségen és frekvencián.
A proci eladásról meg annyit hogy általában mindig valaki megörökölte a családba. Nem adnám el úgy hogy nem mondanám meg hogy kupaktalanítva lett. Meg tudnám úgy csinálni, hogy meg nem mondja senki hogy kupaktalanítva lett.
Én senkit nem búzdítok kupaktalanításra. Ez ismétlem garivesztéssel jár, bár procit nem tudom ki gariztatott már életében.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
ST05
őstag
Vagy volt aki vissza ragasztotta??? Mért ragasztanánk vissza???
választ te magad megírtad : még ugyanezen oldalon : A garancia meg mindenki lelkiismerete szerint... A kupak nyom nélkül visszaragasztható!képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni ?
igen ezen logikád, hogy nyom nélkül visszaragasztják, igy árulhatják még kamu garanciával csak hogy 5k val többet kapjanak ezért,, ,,
de hallod ird még le 6 szor kiemelt betükkel te is legyél Stewen gyözködd az embereket, hogy minnél több gagyi szétvágott cucc legyen ( értsd meg nem mindenki olyan preciz, mint Te vagy itt többségünk, NANÁ HOGY VISSZA FOGJÁK RAGASZTANI , mi mást csinálna
szerinted majd ugy árulja: itt a proci és itt a kupakja? na ne ezt nem gondolod Te sem komolyan ?
nem vágom cimbora mit nem értesz komolyan
vagy Te rózsaszinbe látod a hardveraprót, és még nem találkoztál sumák emberkékkel itt -
krx21
nagyúr
Eleve nem értem mért vagy ellenkező és támadó jellegű! Már régebben is észrevettem Veled kapcsolatban!
Szerintem Te látod rosszul! Én úgy gondolom, hogy egy sikeresen kupak modolt CPU nem érték csökkent darab, hanem pont ellenkezőleg! Vagy valaki itt máshogy gondolja? Simán talál az ember olyat aki ezt értékeli, annak kell eladni és kész! Nekem eszembe nem jutna értékesítési előnyök miatt visszaragasztani, eleve nem is érezném előnynek!!! Vagy valaki futott már bele ilyen esetbe? Azért mert az esélye megvan annak, hogy valaki örült, (Te elméleted...) ezt el akarná titkolni, azért én és a többiek még leírhatják a tapasztalataikat... De igazából nem értem az problémádat...
Azon kívül én senkit nem győzködök! De ha alapvetően más a szövegértelmezésünk akkor felesleges ez az eszmecsere...[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Az komoly kis indok. (nem értem minek kell minden egyes hsz után csodálkozó smájlit rakni)
De ha neked megérte használd.Én úgy gondolom, hogy egy sikeresen kupak modolt CPU nem érték csökkent darab, hanem pont ellenkezőleg! Ha ezt komolyan gondolod, mindent megmagyarázol?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Most őszintén: Ha te egy kalaptalanított procit megveszel, ami tökéletesen működik. Mi bajod lehet tőle?
De a kockázat persze minden használt cuccnál adott: vagy belemókoltak, vagy nem..(nem csak procinál)(#13878) tomic: Én is tudok ilyet mutatni, meg olyat is, hogy 5,1 Ghz és 100 C ....És elgondolkodtam...
(#13877) krx21: Az már a nagyon csodálkozós.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Talán annyi, hogy nincs rajta gari. De ezzel a vásárlásnál ugye tisztában is van.
Látni szeretném az 5.1-et, ha lehet.krx21 Nincs rá semmilyen szabály mennyit raksz. Csak egy idő után úgy jön le mintha hülyének néznéd a másikat (legalább is nekem).
Amúgy szó nincs kötekedésről! Csak véleményekről és ellen véleményekről. De erre való a fórum.[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Nincs itt semmi gond a moddolt procival, csak aki arra folyamodik, hogy megválik tőle jelezze a hirdetésében oszt annyi. Nyilván lesznek olyanok akiknek ez előnyt jelent és azok meg is fogják venni.
Az első megjelenő példányok után tudott dolog volt, hogy nem stimmel a hőátadás mégis mindenki rontott érte most meg ezen megy a vita, hogy aki moddingol az bátor meg őrült is egyben bár a kettő között csak egy lehelletnyi különbség van. Akinek nem tetszik, hogy melegszik az vegyen SB-t.
Aki vesz 500+ lovas autót az is tisztába van vele, hogy 100-on nem 3 liter fog enni. Aki meg ezt elvárja az idióta.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
krx21
nagyúr
-
-
Winne
nagyúr
-
ST05
őstag
Vagy valaki futott már bele ilyen esetbe?
erre sajnos majd akkor kapunk választ, ha eltelik kis idő és kiszárad a téma,
mert amit mi kenegetünk nem 7 évre van tervezve, mint ami eleve rajta volt,
de ezt gondolom nem fogjátok belátni sosem ( ilyenkor szoktam mondani hogy: csak liquiddel tudjátok helyettesíteni érdemben?!=HG=: a vissza ragasztottra értem a problémát
mert sokan vissza fogják, hogy elmondhassák garis ( és azzal ne gyere h ennél tisztességesebbek az emberek mert nem )Talán annyi, hogy nincs rajta gari. De ezzel a vásárlásnál ugye tisztában is van. ?
nem nem leszek tisztába pont ez a gondom, hogy 10 böl 8 vissza fogja ragasztani,
én naivan megveszem mint garis, és ha lesz vele gond, intel elküld a jóanyámba amikor majd ök sem fogják tudni leszedni a lebetonozott kupakot ,
de igy nem lehet érdemben vitázni ( nem veszekedés) hogymindenki lelkiismeretesen tisztességes önmagábol indul ki, itt nem is lenne gond, de nem ez a világ meneteszóval megbízható tagtol mernék venni kupakmoddoltat tesztelést követően persze,
de az nem fogja árulni ha már megcsinálta, inkább családba marad mint ahogy korábban irta valaki, vagypedig haveri körön belül marad megbecsülve, félévente ujrakenve:
ezzel szemben lesz a másik oldal a marhasok leragasztott kamu-garos
na mindegy csak bízom benne, hogy ne szivják meg tulsokan majd ezzel 1-2 év mulva -
=HG=
addikt
Na akkor van egy javaslatom, amit úgy látom mindenki elfelejt.. Ennek a kis közösségnek, amit PH-nak nevezünk, van egy nagyon pozitív tulajdonsága, az egyéb oldalakkal szemben: az üzleti partner értékelése.
Meg kell nézni, kitől vásárolsz: mióta regisztrált, mennyire aktív, illetve mennyi pozitív, illetve negatív értékelése van. És mielőtt nekem ugranátok: Lehet "újonc"-tól is vásárolni, de nyílván nagyobb a kockázat.... -
tomic
addikt
-
ST05
őstag
válasz LeslieG Jr. #13801 üzenetére
Nem akartam senkit megtéveszteni vele.
Ezt el is hiszem neked, én inkább ugy fogalmaznék, magad akarod meggyözni akarva vagy akaratlanul, arrol,
hogy megérte a kukamod,
( ez a problémám, hogy nem ilyen önmeggyőző tesztekre vunk kiváncsiak ,hanem relevánsan kellene)talán hagyhatnád 5 percnél tovább is azt a teszted ,mondjuk csak 10-15 perceg nem többet
17 -20 fokbol mindjárt csak, 12 lesz
és véletlenül ne kevesebb fesszel és LLC is maradjon ugyanaz, hogy össze lehessen hasonlitani
12 böl lesz 8,
és ne nyitott ablaknál meg hasonló mert ilyenek gedva sokat számitanak ,,
pls ha belefér ezt a hosszabb tesztet ha rányomnád, kivételesen ugyanazon beállitásokkal .
azt többen megköszönnénk ahogy látom -
csucsbicep
nagyúr
Ha csökkenteni akarom a feszt adott órajelen, akkor mivel lehet még trükközni? LLC-t meg vcore-t belőttem. PLL-t csökkentettem 1,8V-ról 1,6V-ra, de 1-2 fokot nyertem csak.. SA(VCCSA)-el nem foglalkoztam, ahogy olvastam az csak ram tuningnál segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
hát én 2 perc tesztnél semmire se mondanám ,hogy tök jó
ne értsd félre nem kötekedés vagy bármi, enyém valszinü igy sem megy,
de a hütésed ezalatt semennyi höt még nem vett át arrol a package-röl
lenne az a 75 itt is minimum 85 ha hagynád vagy mernéd hagyni be melegedni...ez kb olyan, hogy én is tüzbe tudom tenni a kezem ( 4 másodpercig )
vagy csak egy tipp: a minap 4,7 en nyomtam egy 3dmark11-et, és megharapta a 80 fokot
legalább valami ilyesmi idöintervallumba teszteljetek, föleg ha egymással akarjuk hasonlítgatni
( bár ez a 3dmark 11 meg azért nem jó tesztnek ,mert aláfüt a kártya)[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
i3 3220@3,3Ghz többet tudna, mint egy q9550@3,3Ghz?
Árba az i3 újonnan annyi lenne, mint a régebbi négymagos q9550 használtan.
Live poor, die rich.
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok az érdekelne hogy jelenleg van egy 2500k-m ezt cserélném le egy 3570k-ra. Jelenlegi 4.2-re van húzva az újat is akörüli értékeken szeretném járatni. Jelenleg thermalrigh macho 120 rev a.bw -van rajta 140-es ventikkel a mostani procit lynx alatt kb fél óra után max 65 fokon járatja. Azt szeretném megtudni hogy az új procihoz a 3570k-hoz már valamilyen izmosabb hűtő kéne ez sem volt olcsó 14-15 k körül van most vagy elég lenne ilyen tuningnál még. Kupaktalanítás tuti nem lesz. Igazából az érdekel érdemes-e cserélnem vagy csak a hőfokok fognak emelkedni az új procicserémmel. Csak azért cserélném mert nagyon jó áron meg tudnék szabadulni a régitől 10k alatt lenne a csereköltségem és ezért kapnék vadi új 3 év garis procit. Lapom z77 vga-m pedig hamarosan pci.-e.3-as lesz szóval ez is közrejátszik a cserémben. Csak a hőfokoktól félek. Köszi előre is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Ukrajnai háború
- Gitáros topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Citizen
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs