Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
-
Ric4m0nd
aktív tag
Próbált valaki közületek B75-ös lapban non-K Ivy CPU-t tuningolni? Mik a tapasztalatok?
-
BullZeye
veterán
válasz Pietrosz #1998 üzenetére
Amúgy jó, ha 1%nak tetszik a tény, hogy +10% teljesítmény miatt +80% fogyasztást szenvedjen. De mint már 5025136x kiveséztétek, kinek mi.
De amúgy aki komolyan gondolja a tunningot, és akinek 4,5-4,6Ghz nem elég, az szerény véleményem szerint beszerez egy komoly vízhűtést is mellé. Én speciel, aki csak 4,5Ghzre pályázik majd idővel (mert egyenlőre stockon is kiszolgál bőségesen), vettem egy Silver Arrowot, hogy ne legyen probléma, és remélhetőleg 4 év múlva kövi gépnél már passzívba is elég lesz.
Amúgy meg ha játékra veszi valaki a játékot, akkor Ivy jobb. Egyrészt évekig elég lesz 3570k teljesítménye stockon, és a HD4000 valamint Z77nek köszönhetően játékban Hyperformance miatt azért +10%ot rádob az FPS-re, és mindemellett még kevesebbet is fogyaszt. Ha a fenntarthatóságot vesszük, és hogy havonta mondjuk csak 300Ftot spórol vele az ember, nem rossz az Ivy a maradék 99%nak.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Pietrosz
addikt
válasz BullZeye #2006 üzenetére
Sarkítás orrba szájba, vegyek drága vízhűtést, bla bla, semmi értelme a hsz-nek.
Hyperformance-t is hibásan írod, mert nem +fps-t ad, nem az a lényege, hanem belenyúl a számításba és emiatt nem renderelődik minden frame, ezért meghülyülnek az fps számlálók. Virtual vsync se tökéletes, nem olyan folyamatos a kép mint rendes vsync-el, szóval egyelőre nem érdemes a virtu-t használni. -
Speedy86
aktív tag
válasz LackoMester #2012 üzenetére
Akkor jobban járok, ha veszek egy kis tubussal valami számtek boltba? Vagy arra a 2-3 hónapra simán jó ez is amig le nem cserélem valami halkabb vadállatra?
-
LackoMester
addikt
válasz Speedy86 #2013 üzenetére
Ha biztosan cserélsz pár hónap múlva akkor már most érdemes valami jobb pasztát venned ( pl. Artic MX2, MX4, Gelid GC3 Extreme ) amit majd késöbbiekbe feltudsz használni az új proci hűtésnél is.
Én már évek óta MX2 használok, erre esküszöm bár az MX4 valamivel jobb a tesztek alapján.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Speedy86
aktív tag
válasz LackoMester #2015 üzenetére
Az a baj, hogy a rendelésem már úton van, itt Miskolcon meg nem nagyon árulnak speciális pasztát, legalábbis ahol én néztem. Rendelni meg nem annyira éri meg külön
-
^Boss
őstag
válasz LackoMester #2015 üzenetére
gyári hűtő mindenképp egy rakat szar marad, kár pazarolni rá az értékes "nedüt"..
-
Speedy86
aktív tag
válasz LackoMester #2018 üzenetére
És valóban. 4g 1400ért. Van itt minden csak jól edugva
-
traders
tag
Sziasztok!
Most volt időm átnézni a teszteket, az Ivy előtt Sandyből egy i7-2600K-t néztem ki (renderre és játékra).
Jól látom (a tesztek alapján) hogy nem sok értelme van a ~10.000 forinttal drágább 3770K-t venni? (vagy van amiért azt ajánlanátok?)Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
-
zoleeno1
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy tuning nélkül doszt elég a gyári. i5-2400-at gyárival hűtöm, mx2-vel pasztázva, ilde 35 fok, linx alatt 70. Hangosnak sem hangos, a házventik szélzajától nem is hallom. Ilyen értékek mellett nem fogok költeni egy 1 kilós monstrumra
Honor Magic5 Pro
-
HSM
félisten
válasz zoleeno1 #2024 üzenetére
Na ez az... Itt jön be a képbe, milyen hangos a házventid és mennyire vagy érzékeny a zajra. Én meg se próbáltam a gyári hűtőt, mert nekem egy halk 1000-es venti már kihallatszik a házból. Nekem megért ~6000Ft-ot egy rendes 12cm-s ventis hűtőtorony, ami mondjuk csak olyan 0,6kg, de nekem megteszi. Persze, aki nem ennyire maximalista, tökéletes a gyári hűtő, mert tényleg nem nevezhető "hangosnak", ha nem terheled szénné a procit alatta.
Azt le se írom, hogy rendesen lehűti a procit, mert aki annyira hülye, hogy úgy gondolja, a gyári hűtőt úgy csomagolják a proci mellé, hogy gyenge hozzá, az vessen magára.[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
persze, a zajérzékenység az más Sharkoon T9 Value (white) házam van, a gyári 3db 12-es ventivel, amik azért halknak nem nevezhetőek, messze állnak egy AC vagy Noctua ventihez De nem mondanám, h érzékeny vagyok a zajra, nekem egyenlőre tökéletesen megfelelnek, game közben úgyse hallom, ha nem game akkor meg a zene nyomja el
Honor Magic5 Pro
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz csucsbicep #2007 üzenetére
Köszi a választ! Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy 3770 non-K verziót tudom-e BCLK emeléssel mind a 4 magot 4Ghz-en futtatni?
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna írni "általános" processzor hőmérsékletet? Alap, illetve terhelt állapotút... Általánoson azt értem, hogy semmi tuning, esetleg gyári venti, de más ventis is jó... érdekel, hogy a Mugenem jól hűt e. i5-3450-em van, de gondolom a többi i5 is hasonló hőmérsékletű.
Emellett futtattam egy Vantage tesztet a radeon 4850-el és a cpu 15300 pontot kapott. Ez "gyárinak" megfelelő érték. Nem erre megyek el, de arra jó, hogyha esetleg valami nem jól van beállítva, akkor ebből kiderüljön -
04ahgy
nagyúr
válasz Ric4m0nd #2029 üzenetére
Tudod, mert a max. turbo szorzó 38, és 105,3MHz-re kell állítanod a BCLK-t. ennyit a legtöbb Ivy és alaplap még elvisz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Mindketten tévedtünk. Se nem 38, se nem 40. Mert 39. [link1] és [link2]. Így viszont csak 102,6MHz-es BCLK-n kell járatnia a 4GHz-hez, ott még semmi probléma nem lesz a rendszerrel.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
HSM
félisten
Nem hiszem, hogy tévedtem. 38 a gyári max turbo, és elvileg IB-nél 2-vel lehet növelni 4-maghoz +4-et, ami éppen 40-es szorzó. A 3570-em is 3,4Ghz és 3,8Ghz max turbo, és 3,8Ghz-en megy 1-2 magon, 3 magon 3,7ghz, 4 magon meg 3,6ghz, és ugye erre jön a +4 "tuningpotenciál".
Ugyan 102,5Mhz-től valszeg tényleg soha semminek semmi baja nem lesz, de azért én maradnék a 100-nál, indoklást már leírtam. -
04ahgy
nagyúr
Tehát az i5-3570 4GHz-et is tud (x40 szorzó beállítható)? CPU-Z validot tudsz linkelni róla?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Ric4m0nd #2043 üzenetére
A 41x az Turbo szorzó, ha a Turbo-t kikapcsolod, akkor a gyári 3400MHz fölé egy pillanatra sem fog menni a CPU, és a BIOS-ban is eltűnik a beállítás lehetősége.
HGyu
-
g@bo
nagyúr
beállitottam a szorzót 37 re, oszt semmi, ugyanugy ugrál 1600-3400 4 magra terhelve. 3700 sehol.
ipon fórumon valaki 39 es szorzóról irt.... nemtudom hogyan.
" Contrary to popular belief, this chip can be overclocked by increasing the Turbo Boost multiplier. On my Z77 Extreme4, I have my chip at the highest ratio available (39x) so the chip runs 3.9GHz with single-threaded apps and 3.7GHz with all 4 cores under load. "
igy,.
de hogyan fixalható 3700 ra
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ott valami nem oké, mert mondjuk egy Linx elindításakor már ha semmihez se nyúlsz (oké, TDP-limitet felhúzod 95W-ra, legalábbis én annyira raktam, meg az áramerősség limitet 100-ra) akkor is meg kéne legyen a folyamatos 3400 (nálam 3600).
Nálam is szépen műxik a többi szorzó is, ha Linx csak egymagon, akkor a 3800, 2 magon már inkább 3700, mint 3800 (a windóz is molyol a háttérben) 3 magon már 3600-3700, mikor hogy, 4 magon meg fix 3600.A 39-es szorzó egyszerű. Belövöd BIOS-ban, hogy 1-2 core terhelésen 39-es turbo-szorzó és kész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5 Pro teszt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Opel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Eladó Intel Xeon E3-1265L v2
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest